4.1 C
London
Saturday, December 14, 2019
£1 = 0.00RON / €inf / $0.00

Care sunt pasii pentru a obtine un Work Permit?

Discussion in 'EMPLOYMENT' started by xst, Feb 1, 2011.

  1. topi

    topi New Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cu dreptul de munca: Romanii au drept de munca in uk dar cu restrictii. In cazul tau, tu nu ai drept de munca adica sa fii angajat (employee). Dar ai dreptul sa desfasori activitati ca self employed. In cazul asta tu nu esti angajatul nimanui - adica esti "patron", nu primesti fluturasi de salariu, in schimb dai facturi cind incasezi bani de la clienti, deci nu se aplica restrictia de mai sus cu dreptul de munca.
    La urmatorul interviu daca te intreba iar de dreptul de munca le spui ca stii ca nu ai drept de munca in calitate de angajat (employee), dar tu ceri NINO deoarece vrei sa desfasori o activitate in calitate de SELF EMPLOYED, nu ca employee, unde nu ai nici o restrictie, si pentru care iti trebuie obligatoriu NINO. Daca tot insista cu refuzul din cauza dreptului de munca ii ceri sa-ti spuna in baza carei legi nu-ti da NINO ca sa desfasori o activitate in calitate de SELF EMPLOYED.
    Contul bancar nu este obligatoriu ca sa obtii NINO. Dar pentru englezi asta este o dovada destul de clara ca tu desfasori o activitate "economica" prezentind un extras de cont din care sa rezulte banii incasati. Este mult mai greu de falsificat un extras de cont de la o banca in comparatie cu bilurile scrise de mina sau niste scrisori de recomandare de la clienti (prieteni binevoitori).
     
  2. scraggy

    scraggy New Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cum adica sa nu obtina YC fara NINO?! Te referi la self-employed? Pentru ca in cazul studentilor intai se primeste YC dupa care pe baza cardului se obtine NINO.
     
  3. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Sa sintetizam putin, ca il zapacim pe saracul om. Este de notorietate publica faptul ca NIN se obtine tot mai greu. Functionarul care ia interviul stie foarte bine ce si cum are de verificat. El, indiferent ce constata din verificarile pe care le face, in cazul in care este nesatisfacut iti da acelasi raspuns, cu dreptul de munca. Consider ca este o mare greseala a ta, faptul ca nici macar nu ai deschis un cont la banca. Cu asta ar fi trebuit sa incepi cand ai ajuns in UK. Cel mai important lucru la interviu este ca trebuie sa dovedesti niste venituri REALE, macar la nivelul salariului minim pe economie. Daca te prezinti cu 10 facturi neverificabile, taiate in 3 luni si cu o scrisoare de recomandare de la un prieten, vei fi, cu siguranta, respins. Intrarile de bani de pe statement-ul bancar sunt esentiale. Nu stiu ce activitate prestezi tu, dar, in general, englezii platesc cash numai daca nu au alta posibilitate. Atentie si la referinte, care se vor verifica in mod sigur. Persoana care raspunde la telefon nu trebuie sa aibe ezitari si sa confirme imediat ce a scris. Nu te baza pe avocati sau alte chestii de acest gen ca nu ajuta. Argumentul suprem la interviul NIN este: "Eu cum platesc taxele la aceste venituri?"
     
  4. xst

    xst New Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Nu inteleg de ce contul bancar reprezinta dovada ca am drept de munca aici,dar din intrebarea pe care a pus`o Albea la sfarsitul post`ului ei se pare ca ii oblig putin sa`mi recunoasca drepturile atata timp cat am venituri reale intr`un cont bancar...deci s`ar putea sa mearga.

    Raspunsul celor care au evaluat aplicatia mea a fost ca nu am prezentat destule dovezi ca am drept de munca...cat despre facturile prezentate de mine ca dovada...da...au fost facturi catre un prieten,tot roman.Presupun ca si asta a avut un rol in faptul ca am primit raspuns negativ...

    Profesia mea este antrenor de fitness(cursuri urmate in UK),prin urmare pot lucra ca self employed in baza unui contract cu angajatorul.Intrebarea e:Va fi contul bancar o dovada indeajuns de mare incat sa`mi accepte A DOUA aplicatie?
     
  5. albea

    albea Active Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    4,259
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Taxi driver
    Location:
    London
    Nu contul bancar in sine te ajuta, ci intrarile de £££ care apar in statement. Acestea vor confirma contractul de prestari de servicii pe care il ai, precum si facturile taiate. Cere-i managerului de la sala si o scrisoare de referinte care sa aibe pe ea nr de telefon fix de la sala.
     
  6. leonard_e36

    leonard_e36 New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    333
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    in caz ca ai cont comun de SE + personal nu cred ca e vreo problema daca iti mai intra ceva bani din alte conturi decat cel al companiei pentru care prestezi , nu?
     
  7. adra24

    adra24 New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Buna,

    Sper k nu sunt off-topic, dar am si eu o intrebare legata de work permit.
    Am gasit pe cineva care vrea sa ma angajeze ca nanny, dar prin intermediul socrului ei care detine un hotel in UK. Adica as fi angajata legal la hotel pe un post de domestic helper, ceva de genul, dar in realitate lucrez la ea acasa.
    Mi-a zis ca proprietarul hotelului va aplica pt approval of the employment, pt work permit, insa nu prea ma incadrez in niciuna din situatiile de mai jos:

    -require a UK degree-level qualification; or
    -require a relevant higher national diploma (HND) level qualification; or
    -require a HND level qualification, which is not relevant to the post on offer, plus 1 year of relevant full-time work experience at or above national/Scottish vocational qualification (N/SVQ) level 3; or
    -require 3 years' full-time experience of using specialist skills gained through doing the type of job for which the permit is needed - this should be at or above N/SVQ level 3; or
    -be on the shortage occupation list, which you can download from the right side of this page

    Eu am venit in UK acum cateva luni, insa cea care vrea sa ma angajeze stie ca sunt de 3 ani aici si ca am lucrat pana acum k nanny, fara acte. Nu am NVQ, nici NINo, am doar diploma economica din Ro, fara nicio legatura cu postul.
    In formular se cere experienta mea de munca in ultimii 3 ani. Nu pot sa scriu ca am lucrat aici fara acte, pt ca as avea mari probleme, pot sa fac si inchisoare. -nuuu-
    Credeti ca pot scrie ca acum am venit in UK (ceea ce e adevarat) si ca am lucrat in tara pe postul pe care m-ar angaja teoretic la hotel? Se verifica lucrurile astea? Imi trebuie acte care sa dovedeasca experienta? Va rog sa ma ajutati daca aveti vreo idee, nu vreau sa am probleme cu legea.
    Procedura pt work permit am inteles-o in mare, dar nu stiu daca am vreo sansa sa il primesc, neavand cum sa dovedesc ca nu sunt persoane mai calificate ca mine care merita postul. A fost cineva in situatia mea, stiti daca cei de la HO fac sapaturi si pana la ce nivel?
    Si inca ceva... dupa 1 an de Purple Card si fluturasi de salariu se poate aplica pt Blue? Sau nu e ca in cazul Au Pair?

    Multumesc mult!
     
  8. adra24

    adra24 New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    'Credeti ca pot scrie ca acum am venit in UK (ceea ce e adevarat) si ca am lucrat in tara pe postul pe care m-ar angaja teoretic la hotel?'

    De precizat ca in tara NU am lucrat in realitate in acest domeniu.

    Astept pareri.
    Va multumesc!
     

Share This Page