instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Yellow Card

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
1008 posts • Page 30 of 341 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Re: Yellow Card

Postby atos10 » Jun 30th, '12, 13:31

Buna ziua,
apelez din nou la ajutor vostru. Am citit destul de mult despre topicuri le acestui forum si acum am ajuns la concluzia ca trebuie sa aplic ptr Yellow card. Insa am cateva nedumeriri .
1. M am inscris la un curs de Skills for life: english and Math care a inceput miercurea trecuta si se termina pe 26 august 2012, dureaza 2 luni si este gratis. am inteles ca trebuie sa ma inscriu la alt curs imediat ce se termina acesta. dar problema este ca in momentul in care o sa.mi trimit actele prin posta nu am cum demonstra de o sa ma inscriu la altul in luna august. Credeti ca va fi vreo problema . Am inteles din acest forum ca pot sa ma inscriu la alt curs la sf lunii august si apoi sa le trimit o scrisoare celor de la HOme Office specificand ca sunt inscris la alt curs.
2. Am tot sunat la tel sa mi fac programare prin telefon si mi au raspuns ca nu se mai fac programari telefonice ci doar online.Este adevarat???
3. Am gasit asigurare prin Aviva insa ma costa destul de mult . SUnt 50 de lire pe luna timp de un an de zile . Puteti sa mi spuneti daca exita alta companie de asigurari mai ieftine .
Acestea sunt nedumeririle mele si va multumesc anticipat daca ma ajutati sa mi clarific ideile.
O zi buna !!!!!!!!!
atos10
Discipol
Discipol

Postby atos10 » Jun 30th, '12, 13:42

acesta este cursul pe care il fac: Skills for Life Literacy & Numeracy (17000W0/R)

Skills for Life courses are for adults who would like to improve their Maths or English skills and have the opportunity to gain a qualification.The courses follow a national curriculum that is divided into different levels from entry up to level 2 (GCSE standard).Courses usually take place in 2 hour time slots available in the day (Monday to Friday). Courses are run are various community venues, local high schools and libraries throughout the borough.

What qualifications do I need ? No formal qualifications are needed although entry is assessed at initial interview. It may be that a qualification or standard is attained prior to entry to level 2 courses.

Where will this course lead me ? A literacy or numeracy qualification is extremely useful for your CV or even to support entry on to higher level courses alongside other qualifications and experience.

Is there anything else I need to know ? The course is free of charge and students are encouraged to use ICT to enhance their study.
atos10
Discipol
Discipol

Postby andy24 » Jul 9th, '12, 17:22

Stie cineva un colegiu serios din Londra cu un pret rezonabil? si stiti daca cumva cineva te angajeaza fara yellow card doar cu scrisoare de la colegiu?:D Multumesc frumos
andy24
Cetitor
Cetitor

Postby vladimir26 » Jul 10th, '12, 23:57

Ce sa fac daca am trimis actele ptr YC in ianuarie si cursul meu l-am terminat in iunie!M-am inscris tot la acelasi curs ESOL dar urmatorul nivel dar el se incepe in septembrie!Pot oare primi refuz de la HO?si sa ramin fara YC?Ce s-a fac?ca in august voi avea 7 luni de cind astept si alte cursuri pe timp de vara nu gasesc in zona unde stau?Dati-mi va rog ceva sfaturi??
vladimir26
Cetitor
Cetitor

Postby dana.future » Jul 12th, '12, 17:18

Ati lucrat sau ati auzit de Marshall Agency? Ofera cursuri NVQ in domeniul hospitality si as vrea sa aflu cate cave despre ei?
Despre Warnborough College Canterbury stie cineva ceva?
dana.future
Gramatic
Gramatic

Postby pistocel » Jul 13th, '12, 21:20

andy24 wrote:Stie cineva un colegiu serios din Londra cu un pret rezonabil? si stiti daca cumva cineva te angajeaza fara yellow card doar cu scrisoare de la colegiu?:D Multumesc frumos

Waltham Forest College este un colegiu bun si au multe cursuri . Poti incerca. -da-da-
pistocel
Gramatic
Gramatic

Postby Adi PC » Jul 14th, '12, 19:19

Pt cursuri de engleza.
Golders Green Colege.
Curs part time, foarte flexibil, iti ajunge pt Yellow, 2 sedinte de cate 3 ore. Asta e minimul la colegiul asta.
Eu am fost 1 an academic. A fost 640 .....in Mai 2011...cam asa ceva. E aprobat de UKBA.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Muki » Jul 17th, '12, 14:25

buna! As avea o intrebare in legatuta cu http://www.uk-school.org.uk. Doresc sa ma inscriu si as dori cateva detlii in legatura cu perioada si costuri. multumes anticipat!
Muki
Haiduc
Haiduc

Postby stephanie28 » Jul 17th, '12, 14:32

Buna,

Am si eu o intrebare despre schimbarea cursului. Am Yellow Card si am schimbat cursul, le-am trimis o scrisoare la Home Office( una de la colegiu si una scrisa de mine ) acum vreo 1 luna jumate sa-i anunt ca mi-am schimbat cursul. N-am primit nimic inapoi sa stiu daca a ajuns la ei. Unde as putea sa intreb sau sa sun sa vad daca au primit-o?

Merci
stephanie28
Gramatic
Gramatic

Postby hugehand258 » Jul 19th, '12, 22:20

salut
am "vorbit" cu o doamna care te ajuta sa-ti faci actele pt yc contra cost desigur si mi-a spus ca mai nou dureaza minim7 luni, e adevarat?
eu inca nu sunt student in uk dar sunt destul de panicat in privinta banilor si tot citesc lucruri despre yc. .
daca stiti voi ceva.. multumesc..
hugehand258
Cetitor
Cetitor

Re: yellow card

Postby Marry » Jul 22nd, '12, 20:16

Buna tuturor.Am hartie de la colegiu ca am fost la cursuri martie-iunie si ca incep iar din sept pt 1 an.Vreau sa depun actele prin posta pt YC.Puteti sa-mi spuneti va rog cam cat dureaza pana obtin YC?Sau ce pot face sa il obtin mai repede?
Marry
Scrib
Scrib

Postby Ros » Jul 26th, '12, 09:38

Buna!

Cineva stie daca este considerat valid de catre UKBA si un curs (desigur care este pe lista DIUS) part-time, 3 ore pe saptamana?

Multumesc mult|
Ros
Librar
Librar

Postby atos10 » Jul 26th, '12, 10:23

buna ziua ,
sper sa ma poata ajuta cineva ptr ca tebuie sa trimit aceste acte maine ca sa pot primi yellow card cat mai repede posibil.
in plicul pe care o sa l trimit cat de curand, o sa le trimit:
formularul BR1 completat cu 2 poze tip pasaport
bank statement ptr ultima luna
scrisoarea de inmatriculare la colegiu cu data de incepere si de terminare a cursului
asigurare medicala aviva
si o scrisoare prin care le explic situatia mea. la inceputul lunii octombrie trebuie sa incep munca si ar trebui sa am yellow card ca sa nu pierd acest job.
Cineva imi poate spune in cat timp as putea avea yellow card daca trimit actele maine. Pe 1 octombrie trebuie sa incep munca si nu as vrea sa pierd acesta oportunitate.
Multumesc anticipat
atos10
Discipol
Discipol

Postby IC3 » Jul 26th, '12, 11:01

@atos cel mai devreme o sa le primesti la sfarsitul lui ianuarie 2013 asta daca se respecta termenul de 6 luni dar acum s-a ajuns la 7 luni deci s-ar putea chiar pe la sfarsitul lui februarie. Asta-i sistemul...n-ai ce sa-i faci. Tu nu poti face nimic pt urgentarea procesului...numai angajatorul poate face ceva dar marea majoritate nu se implica in asa ceva.
IC3
Caligraf
Caligraf

Postby Marry » Jul 26th, '12, 12:55

poate cineva posta nr tel pt programare la Croydon? Daca am declaratie pe proprie raspundere ca nu voi deveni burden pt statul britanic semnata de solicitor mai am nevoie de alte dovezi?Multumesc
Marry
Scrib
Scrib

Postby Ros » Jul 26th, '12, 23:13

Chiar daca in teorie nu ai avea deloc nevoie de alte dovezi ca reusesti sa te sustii, mie mi-a facut probleme si m-a amanat trmitandu-mi actele la Sheffield. Dupa ceva timp mi-a ajuns acasa cerinta de a trimite prin posta bank statement.

Asa ca te sfatuiesc sa nu te prezinti la Croydon doar cu declaratia de la solicitor, pt ca este foarte probabil sa iti faca probleme!

Mult succes!
Ros
Librar
Librar

Postby HarvestMoon7 » Aug 3rd, '12, 12:55

Salut tuturor,

Este prima oara cand postez pe acest site. As dori sa stiu daca cineva a experimentat o situatie similara cu a mea si ma poate ajuta cu un raspuns.

Sunt in UK de la inceputul lui Mai, programarea pentru Yellow Card, statut de student, am avut-o pe 19 Iulie. Am ajuns acolo cu un dosar continand urmatoarele:
- formular BR1 completat, 2 poze tip pasaport, pasaport
- oferta de munca
- oferta de cazare
- scrisoarea de inscriere de colegiu
- comprehensive sickness insurance
- scrisoare de sponsorizare de la tatal meu, bank statement-urile lui pe ultimele 3 luni, ultima nu era mai veche de 10 zile (traduse si legalizate)

Tot dosarul parea a fi complet si in regula. In momentul cand am ajuns sa discut cu cea de la birou, s-a uitat pe acte si mi-a spus ca cu 3 zile in urma s-a schimbat procedura si ca acum toate actele vor fi trimise la Sheffield, daca doresc sa le trimit eu personal sau sa le trimita ei. Daca le trimit eu poate dura pana la 6 saptamani pana ce primesc un raspuns, daca le vor trimite ei, as putea primi un raspuns pana in 8 saptamani. Am decis sa-i las pe ei sa le trimita, mi-a zis ca actele sunt in regula, a redactat ceva scrisoare, mi-a data-o si asta a fost tot - dosar si pasaport trimis la Sheffield.
De atunci nu mai stiu nimic. Am luat legatura cu angajatorul sa intreb daca au primit vreun telefon pentru confirmarea ofertei de munca, dar nimic pana acum.

A experimentat cineva o situatie similara si ar putea sa ma ajute cu un raspuns? In caz afirmativ, astept cu nerabdare sa aflu, caci deja nu mai stiu ce sa cred tot citind lucruri pe forum, sunt atat de panicata ca am inceput sa-mi imaginez tot ce e mai rau...

Multumesc in avans!
HarvestMoon7
Cetitor
Cetitor

Postby IC3 » Aug 3rd, '12, 15:58

HarvestMoon7 wrote:Salut tuturor,

Este prima oara cand postez pe acest site. As dori sa stiu daca cineva a experimentat o situatie similara cu a mea si ma poate ajuta cu un raspuns.

Sunt in UK de la inceputul lui Mai, programarea pentru Yellow Card, statut de student, am avut-o pe 19 Iulie. Am ajuns acolo cu un dosar continand urmatoarele:
- formular BR1 completat, 2 poze tip pasaport, pasaport
- oferta de munca
- oferta de cazare
- scrisoarea de inscriere de colegiu
- comprehensive sickness insurance
- scrisoare de sponsorizare de la tatal meu, bank statement-urile lui pe ultimele 3 luni, ultima nu era mai veche de 10 zile (traduse si legalizate)

Tot dosarul parea a fi complet si in regula. In momentul cand am ajuns sa discut cu cea de la birou, s-a uitat pe acte si mi-a spus ca cu 3 zile in urma s-a schimbat procedura si ca acum toate actele vor fi trimise la Sheffield, daca doresc sa le trimit eu personal sau sa le trimita ei. Daca le trimit eu poate dura pana la 6 saptamani pana ce primesc un raspuns, daca le vor trimite ei, as putea primi un raspuns pana in 8 saptamani. Am decis sa-i las pe ei sa le trimita, mi-a zis ca actele sunt in regula, a redactat ceva scrisoare, mi-a data-o si asta a fost tot - dosar si pasaport trimis la Sheffield.
De atunci nu mai stiu nimic. Am luat legatura cu angajatorul sa intreb daca au primit vreun telefon pentru confirmarea ofertei de munca, dar nimic pana acum.

A experimentat cineva o situatie similara si ar putea sa ma ajute cu un raspuns? In caz afirmativ, astept cu nerabdare sa aflu, caci deja nu mai stiu ce sa cred tot citind lucruri pe forum, sunt atat de panicata ca am inceput sa-mi imaginez tot ce e mai rau...

Multumesc in avans!

E prima dată când aud aşa ceva...ştiam că dacă ai programare se da cardul în aceeaşi zi nu după 6 sau 8 săptămâni. Numai cine a luat YC de curând poate sa spună dacă a păţit aşa ceva. Oricum daca e aşa e nasol că nu ştiu cati angajatori aşteaptă după cineva 2 luni să.şi ia YC. Şi în plus mai e şi cheltuiala...ce faci în timpul asta, cu ce bani te intretii în UK? Nasoală treabă...
IC3
Caligraf
Caligraf

Postby je_sergiu » Aug 3rd, '12, 18:40

Nu stiu cat de bine stii tu engleza. Poate ti-au oferit un motiv pentru care iti trimit actele la Sheffield si nu ai inteles tu.
Nu am auzit de asa ceva pana acum.
Daca toate actele iti erau in regula trebuia sa ceri un raspuns concret. Cereti informatii suplimentare cand se intampla asa ceva, sau incercati sa vrobiti cu superiorii lor daca aveti dreptate.
je_sergiu
Cronicar
Cronicar

Postby HarvestMoon7 » Aug 4th, '12, 00:19

Am uitat sa mentionez ca sunt venita prin agentie aici, engleza mea ar fi, n-o sa zic C1, ci doar B2. Mi-au zic de la UKBA ca procedura s-a modificat din nou cu 3 zile in urma, mai exact pe 16 Iulie. Cei de la Agentie m-au sunat apoi si mi-au spus acelasi lucru - desi nu am priceput de ce nu m-au anuntat in timp util... - Cand am cerut cateva lamuriri tot ceea ce a putut sa-mi spuna cea de la birou a fost ca-i pare rau ca nu ma poate ajuta, ca daca as fi ajuns in saptamana care a trecut lucrurile ar fi stat altfel, repetand apoi faptul ca s-a schimbat procedura si dosarele sunt trimise la Sheffield la biroul de imigrari. Asta a fost tot.

Motivul pentru care am scris pe site, a fost sa aflu daca a mai ajuns cineva la Croydon dupa data de 16 Iulie si ce s-a intamplat, ce i s-a spus. Ori chiar si asa, pana atunci, daca cuiva i-au mai fost trimise inainte actele la Shefield si ce s-a intamplat apoi.
HarvestMoon7
Cetitor
Cetitor

Postby alexaroth2 » Aug 4th, '12, 09:14

Salut tuturor !

In Septembrie voi incepe anul 2 de studii ca full-time student la o facultate din UK.

Anul trecut am aplicat pt YC si am primit scrisoare ca trebuie sa le trimit dovada de comprehensive insurance. Anul se termina asa ca nu am mai avut timp sa imi fac asigurare de sanatate si sa trimit inapoi. Intrebarea mea este: S-a schimbat ceva de anul trecut in procesul de aplicatie pentru YC (banuiesc ca oricum trebuie sa aplic din nou). Also, ce companie si ce plan de asigurare sa aleg pentru comprehensive insurance-ul acela ? (ceva cat mai ieftin daca stiti) Iti dau ei scrisoare sa confirme asta odata ce esti asigurat ?
alexaroth2
Cetitor
Cetitor

Re: R: Yellow Card

Postby andrei2j » Aug 4th, '12, 10:26

Multi aleg AVA insurance ...
Eu iti sugerez Moneysupermarket.com sa faci o comparatie.
Orice asigurare iti da o hartie la mana ca esti asigurat,hartia respectiva faxeazo la UKBA .
andrei2j
Gramatic
Gramatic

Postby alexaroth2 » Aug 4th, '12, 17:04

andrei2j wrote:Multi aleg AVA insurance ...
Eu iti sugerez Moneysupermarket.com sa faci o comparatie.
Orice asigurare iti da o hartie la mana ca esti asigurat,hartia respectiva faxeazo la UKBA .

Mersi de informatie.

Am auzit ca s-ar fi schimbat procedurile insa de anul acesta, ceva major care ar trebuii sa stiu ? (din cate vad pe situl lor e aceeasi procedura de trimitere a aplicatiei, aceleasi documente etc)
alexaroth2
Cetitor
Cetitor

Postby andrei2j » Aug 4th, '12, 21:09

Daca pe site-ul lor nu spun nimic pe prima pagina,greu de stiut ceva in plus...
andrei2j
Gramatic
Gramatic

Postby stephanie28 » Aug 6th, '12, 19:34

Buna,

As dori si eu sa stiu ce se poate face in cazul in care am pierdut Yellow Cardul. Am cautat pe site si nu am gasit nimic despre acest subiect.

Merci
stephanie28
Gramatic
Gramatic

Postby atos10 » Aug 7th, '12, 11:03

buna ,
am trimis actele ptr obtinerea Yellow card si am trimis pana acum 2 email-uri insa nu am primit nici un raspuns. As dori sa aflu un numar de telefon de la HO ptr a putea intreba care este numarul meu de inregistrare a actelor (case reference) . Am sunat la urmatorul numar de telefon 01142074074 insa nu mai este valabil .
Va rog sa.mi spuneti ce trebuie sa fac sa aflu acest numar ...
Multumesc
atos10
Discipol
Discipol

Postby BSana » Aug 9th, '12, 03:46

As vrea sa primesc si eu Cardul Galben cat mai curand, asa ca mi-am creat un cont cu UK Border Agency, unde am incercat sa ma programez on line pt. EEA1 la Croydon, dar orice date aleg ca disponibilitate a mea sa ma prezint (am ales intre Sep. 20 si Noiembrie 7, pt ca pana atunci imi permite siteul lor), imi apare mesajul - ca nu au locuri disponibile pt. o programare in acea perioada. Ati intampinat si voi o asemenea problema?

Mersi!
BSana
Haiduc
Haiduc

Postby danadoru » Aug 9th, '12, 17:34

Am cateva nelamuriri, va rog daca ma puteti ajuta. Voi aplica pt Yellow card de student si pe acelasi formular, BR1, trebuie sa aplic pt Blue card pentru sotul meu? Cand ma voi duce la interviu la Croydon, trebuie sa fie prezent si sotul meu? El va primi Blue cardul in acelasi timp? As putea primi eu acest Blue card al sotului meu? Mentionez ca el lucreaza ca sofer international si e greu de precizat o data anume cand el poate fi la Croydon. Va multumesc!
danadoru
Discipol
Discipol

Postby Adi PC » Aug 10th, '12, 09:44

danadoru wrote:Am cateva nelamuriri, va rog daca ma puteti ajuta. Voi aplica pt Yellow card de student si pe acelasi formular, BR1, trebuie sa aplic pt Blue card pentru sotul meu? Cand ma voi duce la interviu la Croydon, trebuie sa fie prezent si sotul meu? El va primi Blue cardul in acelasi timp? As putea primi eu acest Blue card al sotului meu? Mentionez ca el lucreaza ca sofer international si e greu de precizat o data anume cand el poate fi la Croydon. Va multumesc!

Amandoi pe BR1.
Prezenta obligatorie. ....probabil daca ar fi si un copil mic, s-ar accepta ca acela sa nu fie prezeent pt ca nu e major.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby george1976 » Aug 11th, '12, 13:37

Da, e foarte posibil sa nu vezi programari online.... E mult de tras sa prinzi una acum, gratie si intreprinzatorilor -ras4-
Da, e posibil sa te amane chiar daca te duci in persoana la Croydon dar nu te amana 6 luni ca la aplicarea prin posta.
Orice act in afara celor trecute in BR1 e inutil.

Ca tot urmeaza sa inceapa cursurile, colegiul asta are un ESOL ieftin dupa parerea mea
http://www.carshalton.ac.uk/courses/part-time-education/esol/sd5072/
george1976
Carturar
Carturar

PreviousNext

1008 posts • Page 30 of 341 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Return to STUDENT IN UK