instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Transfer liceu din RO in UK

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
216 posts • Page 3 of 81, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8

Re: Transfer liceu din RO in UK

Postby reka.hello » Jun 21st, '11, 14:52

Multumesc aceste info chiar ma ajuta . App in legatura cu mai sus eu am terminat acum clasa 10-a normal trebuie sa incep clasa a 11-a aici in ro.
reka.hello
Calfa
Calfa

Postby ELLAWS » Jun 22nd, '11, 06:25

reka.hello wrote:Multumesc aceste info chiar ma ajuta . App in legatura cu mai sus eu am terminat acum clasa 10-a normal trebuie sa incep clasa a 11-a aici in ro.

Draga Reka, as vrea tare mult sa ma insel...si sa-ti spun ca ai putea fi admis/a si aici in clasa a 11-a... DAR raspunsul la aceasta intrebare e de competenta LEA (Local Education Authority) si eu ti-am explicat ce ai de facut (tatal tau de fapt) ca sa scapati cat mai repede de stres.

Mult succes si te rog sa ne tii la curent -hipno-
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby Andreea.B » Jun 28th, '11, 14:29

Buna, as mai avea cate-va nelamuriri, una dintre ascestea ar fi in legatura cu bacul din Londra, este recunoscut ca si cel din Romania? In ce conditii se da si in ce clasa? Am inteles ca se primeste la bac note precum A, B, C, sau D, in ce conditii fiica mea se poate inscrie acolo la o facultate, terminand acolo liceul ? Sunt foarte ingrijorata din pricina liceului de acolo, mi-e frica sa nu o trimit si sa fac mai mult rau!
Multumesc!
Andreea.B
Scrib
Scrib

Postby cipryan.tecuci » Jun 28th, '11, 14:41

hey:) va rog,mai am o intrebare,daca am 18 ani este neaparat nevoie sa imi fac pasaport.Acolo,imi va trebui la colegiu pasaport?sau merge si cu buletinul.Sora nu are 18 ani impliniti si am inteles ca ii trebuie sigur,acum la mine nu stiu sigur:D
cipryan.tecuci
Gramatic
Gramatic

Postby ELLAWS » Jun 28th, '11, 15:05

Andreea,

Daca fratele a cazut de acord sa-ti ajute fiica, faci mai mult rau (propriului tau copil) daca o lasi sa termine acolo liceul (sau mai mult si facultatea) intr-un sistem de invatamant invechit si corupt, unde vrei nu vrei iti mai baga pe gat istorie si geografie la bac, in timp ce aici copilul are posibilitatea sa aleaga subiectele / modulele de care este cu adevarat interesat si care ii vor folosi cu adevarat la obtinerea unei calificari.
Imi scria un baiat pe mesaj privat, ca este student la medicina si ca a invatat pana l-a pufnit sangele pe nas in sesiune...sa faca totul perfect, ca nu mai are de unde sa dea spaga... Cu toate astea (spune el) NU CONTEAZA CA FACI DE 10 sau totul perfect NU DAI SPAGA - NU TRECI!

Normal ca sistemul britanic e complet diferit, implicit sistemul de notare si de evaluare a fiecarui student in parte. Aici examenele nu sunt corectate / notate de niciunul din profesorii din scoala, iar in loc de note se folosesc calificative. Calificativele sunt puse tot in baza unei note, a unui scor / procent obtinut dintr-un punctaj anume, dar poti fi sigura ca acel calificativ reflecta cat mai fidel, stiinta elevului / studentului.

Bac-ul englezesc se cheama GCSE EXAM si se da la toate materiile la sfarsitul clasei a 11-a, adica Year 11 - ultimul an de Secondary School (liceu) de aici.
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby Andreea.B » Jun 29th, '11, 08:31

Multumesc tare mult! Am de luat o decizie tare grea, sper sa o iau pe cea mai buna. -ras4-
Andreea.B
Scrib
Scrib

Postby valy_moise » Jul 12th, '11, 00:10

Multumim moderatorilor acestui forum pt. informatiile mai sus mentionate. In aceasta vara intentionez sa vin si eu cu familia in UK si m-ar interesa ceva informatii despre inscrierea la scoala a ficei noastre de 8 ani (cls. a 2-a in RO) si la cresa sau gradinita a fiului nostru de 2 ani. De asemenea si inscrierea sotiei la un curs de limba engleza pt a ne putea facilita obtinerea dreptului de munca. Daca stie cineva exact pasii de urmat si documentele necesare ne-ar fi de un real ajutor, precum si o scoala pentru sotie, am vazut foarte des numele de Croydon pe aici. Eu am trimis un mail catre o anume scoala OPAL, am primit raspunsul lor cum ca poate obtine sotia yellow cardul studiind la ei insa cursurile costa 1000 Lire pe an (cam mult pentru noi), ne-ar interesa daca exista ceva mai ieftin sau chiar free insa pana la urma cred ca diploma obtinuta este importanta. Voi ce ne sfatuiti si ce scoli ne recomandati ?
valy_moise
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Jul 12th, '11, 13:06

Buna Valy,

Pentru inscrierea fetitei la scoala, citeste topicul acesta cu atentie, ca ai mai sus fiecare pas pe care il ai de facut. Daca vrei ca fetita sa inceapa scoala la 1 Septembrie fara nicio problema, trebuie sa aplici in timp util..adica de pe-acum. Pentru inscrierea la colegiu a sotiei, citeste topicul "CURSURI GRATUITE - ESOL" de la sectiunea STUDENT IN UK, de pe forum. Pentru celelalte intrebari, care nu sunt legate de cursuri / scoala si care nu fac obiectul acestui topic, gasesti toate raspunsurile de care ai nevoie sus-stanga in bara la sectiunea NOU VENIT si apoi click TOTUL DESPRE...si alegi subiectul care te intereseaza. Daca tot mai ai nelamuriri, revino cu intrebari concrete si specifice acelui topic si sigur se va gasi cineva sa-ti raspunda in cel mai scurt timp... -da-da-

Mult succes intregii familii !! -hipno-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby valy_moise » Jul 13th, '11, 00:03

Multumesc ELLAWS. O intrebare concreta: Ar trebui sa retrag fetita de la scoala din Romania inainte de a veni in UK (mi-ar trebui acolo foaia matricola sau fetita va da doar un test si apoi incepe scoala)? Stii luam in calcul si nereusita in UK si intoarcerea acasa.
valy_moise
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Jul 13th, '11, 00:11

Nu Valy, nu va avea nevoie la inscriere decat de certificatul de nastere si posibil pasaportul unuia dintre parinti. La varsta ei (dar depinde si de scoala) s-ar putea sa fie pur si simplu inscrisa, chiar si fara acel test de evaluare. Da, retrage fata de la scoala si da apply aici cat mai repede. Retrage amandoi copii si de la alocatie ca sa poata lua de aici (pentru doi copii e in jur de 150 lire lunar) deci renuntati intai legal la aia din RO, ca nu puteti lua alocatia copiilor din doua parti.

Numai bine -cu-bine-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 19:17

buna seara
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Jul 26th, '11, 19:25

sorin manta wrote:buna seara

Buna Sorin si bun venit pe forum -hipno-

Termina tot ce ai de spus / intrebat si apoi... click submit -asa-asa-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 19:28

am citit cateva indicatii pentru cineva din galati, si am ramas placut surprins cat de amabila ati fost. Sorin Manta ma numesc, sunt din Bucuresti, locuim in Bucuresti si as dori sa-mi trimit fata in anglia la liceu. Ea este aici in clasa a 10-a (acum trece) dar am fost foarte nemultumit de anul care a trecut. Ea a fost din clasa a-1a pana in a 8-a la o scoala particulara din bucuresti, iar in a 9-a la liceul Rosseti din buc. Am decis sa o mut acolo si va intreb daca credeti ca exista vreo sansa ca un minor sa poata face liceul singur(fara parinti) in Anglia? Ma puteti indruma?
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 19:38

este prima data cand scriu pe un forum, ai primit ce am scris?
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Jul 26th, '11, 19:49

Sorin, (multumesc pentru aprecieri)

Cred ca va fi foarte dificil, daca minorul nu vine insotit de unul din parinti sau macar sa locuiasca la o ruda apropiata /cunostinta de familie (de incredere)... -nu-stiu-

Citeste CU ATENTIE pe prima pagina a acestui topic, cazul userului Vali, deciziile sau concluziile le poti trage de-acolo, am postatparca si-un link cu o institutie de invatamant /agentie cu care ai putea lua legatura pentru un loc "la internat" cum ar veni... dar costa... -wow-

Poti incerca sa suni la ei sau sa trimiti un e-mail, mai degraba... -da-da-

Mult succes voua si fetitei -hipno-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » Jul 26th, '11, 19:52

sorin manta wrote:este prima data cand scriu pe un forum, ai primit ce am scris?

De primit... primeste / priveste toata lumea daca postezi aici... asta daca nu cumva mi-ai trimis mesaj privat... verific acum... -asa-asa-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 19:56

ms mult de indrumari,eu sunt dispus sa platesc in jur de 5000-7000 euro pe an , dar poate sta in campus sau cum ar fi procedura? link-ul de care spune_ai era din anglia sau de aici din ro?
liceele din anglia sunt pe categorii? pot opta pentru anume orase?
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 20:01

alta intrebare ar fi ce acte din romania ar trebui pt aplicatie?aici in romania sunt firme de intermedieri dar am o cunostinta care a platit un comision pt un liceu si acolo a descoperit ca era intr-un satuc destul de izolat si destul de slab liceul. daca as gasi pe cineva de incredere in anglia si sa locuiasca la ei cum ar fi procedura? ei trebuie sa faca demersuri acolo?
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby sorin manta » Jul 26th, '11, 20:21

noapte buna, multumesc si astept raspuns
sorin manta
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Jul 26th, '11, 20:22

Sorin, ai toate informatiile legate de procedura si actele necesare, pe acest topic si pe topic-urile de mai jos (am dat link-urile). E greu sa mai scriu o data ceea ce exista deja pe forum... Daca dupa ce ai terminat de citit CU RABDARE si MAXIMA ATENTIE mai ai nelamuriri sau intrebari concrete, care n-au mai fost puse, nu ezita sa postezi intrebarile si eu raspund cu placere, si-o fac cu draga inima pentru fetita ta -ma-iubesc-

http://www.romani-online.co.uk/forum/st ... giul-in-uk

http://www.romani-online.co.uk/forum/st ... -in-anglia

Lectura placuta -asa-asa-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby Nicholas_bigben » Aug 16th, '11, 14:24

Va salut,am doar 10 clase terminate, si am deci foaia matricola de 10 clase legalizata, diploma si foaia matricola de 1-8,certificat de nastere legalizat,am NIN,am si (utr si mam bagat ca selfemployed,dar o sa fac cerere ca sa nu le mai am , ca leam facut aiurea),in fine, vreau sami spuneti ce as putea sa fac in situatia asta,daca as vrea sa ma bag la un colegiu si daca se poate in situatia mea, sa fie si ieftin asa colegiu, am vazut unu intereant la UCL(university college london), ms mult, astept raspunsuri cu cat mai multe detaliii cu atat mai bine, vreau pas cu pas sami spuneti , ms
Nicholas_bigben
Scrib
Scrib

Postby ELLAWS » Aug 16th, '11, 19:37

Nicholas

Am mai discutat cu tine, pe pagina a doua a acestui topic si ti-am spus atunci pas cu pas ce ai de facut (la fel ti-a spus si giorgiv ).

Acesta este un topic destinat "transfer liceu din RO in UK" copiilor pana la 15-16 ani, care invata in prezent in RO si vor sa se transfere in UK, la Secondary School (liceul englezesc) Or tu, la 22 de ani nu mai ai varsta necesara, fiind deja considerat "mature student".

UCL - University College London este o universitate destul de vestita in Londra, daca nu ma insel in Top UK - universities (pe locul 4 sau 5), iar pentru a fi admis acolo ai nevoie obligatoriu de diploma de bacalaureat.

Ce trebuie sa faci pas cu pas... citeste cu atentie topicul de pe link-ul de mai jos si daca mai ai intrebari le pui acolo pe acel topic sau cauta alt topic de la sectiunea STUDENT in UK destinat studentilor maturi mai e unu topic acolo parca "Despre mature students" e bine sa-l citesti si pe ala...

Pe topicul de mai jos ai cursuri gratuite de engleza sau de calificare, gratuite sau foarte ieftine.

http://www.romani-online.co.uk/forum/st ... tuite-esol

Good luck si numai bine... -cu-bine-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby soriina » Aug 17th, '11, 12:08

Buna ziua!As avea si eu o intrebare daca se poate.Am incercat sa citesc toate topicurile despre ce ma intereseaza, dar mai am niste nelamuriri.
Sora mea are 14 ani,am inteles ca ea poate sa intre in YEAR 10.Problema este ca peste 2 saptamani se incep scolile in UK si nu am aplicat pentru nicio scoala inca.Se mai poate aplica dupa aceasta data?Am vazut ca a mai intrebat cineva:poate sa aplice pentru semestrul II?Pana atunci isi mai imbunatateste si engleza.
Am cerut la primarie un formular pt transfer la secondary school.Ce am citit aici spuneti ca trebuie sa aplic la cat mai multe secondary schools,dar mi s-a spus sa duc formularul inapoi acolo.

Va multumesc anticipat!!
soriina
Cetitor
Cetitor

Postby ELLAWS » Aug 17th, '11, 15:58

Buna Sorina si bine ai venit pe forum -ma-iubesc-

Da, sora ta, la 14 ani va fi inscrisa in Year 10. Se poate aplica pe tot parcursul anului scolar (deci si dupa inceperea anului scolar) au fost copii inscrisi chiar si in ultimile 2-3 luni de scoala (la clasele mai mici). Nu cred ca asta s-ar permite si in ultimii 2 ani de liceu (Year 10 si 11) am explicat deja de ce... Problema este sa nu piarda materia de la inceput de an, n-ar fi prea simplu de recuperat...cand elevul nu este prezent efectiv la ora...e mai dificil pentru el. De la Consiliul Local ti-a dat un formular? Sau lista cu scolile care au locuri disponibile, din zona in care locuiesti?

Mentalitatea ca "intre timp" sau "pana incepe" mai invata engleza...sau mai rau, sa ramana un an acasa, ca nu prea stie engleza, este complet gresita!! Unde credeti ca un elev ar invata mai bine engleza, in familie...vorbind mai mult romaneste...(chiar si cu preparator 4-6 ore / saptamana) sau direct intr-o scoala unde este fortat de imprejurari sa comunice doar in engleza?

Mult succes sorei tale la scoala (si tuturor copiilor) in noul an scolar! -hipno-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby Nicholas_bigben » Aug 17th, '11, 21:21

MS ELLA, ESTI O DRAGUTA, O SA MA INTERESEZ SA VAD SA MA BAG LA UN CURS GRATUIT DE ESOL,DAR ENGLEZA MEA E BUNA ASA , POATE SA IAU UN CERTIFICAT MAI MARE CA ESOL -limba- O SA VAD , SI SA MA BAG UNDEVA LA UN COLEGIU DACA MO PRIMI CU 10 CLASE, MS MULT -ras4-
Nicholas_bigben
Scrib
Scrib

Postby yeahitsme13 » Aug 18th, '11, 09:22

Buna, ma numesc Francesca si sunt din Slatina. Parintii mei urmeaza sa se intoarca din America in luna Februarie a anului 2012, dupa care doresc sa ne mutam in Anglia. In anul 2012, mai exact la sfarsitul anului scolar, eu urmeaza sa termin clasa a 10-a. Am cateva intrebari la care as avea nevoie de niste raspunsuri din partea tuturor de aici, care s'au mutat in Anglia. Cum o sa ma inscriu la un liceu si daca o sa fie nevoie sa fiu de fata la inscriere sau este ok sa fie doar parintii acolo? Eu in Romania ma descurc destul de bine cu scoala, mai putin la Science(cum spun ei), iar matematica nu prea am facut anul acesta, fiindca sunt profil de filologie. La Engleza sunt olimpica. Ma intereseaza daca o sa fie nevoie sa dau anumite teste dificile, de exemplu cum se dau la noi de la trecerea de la un profil la altul. Si cum o sa fie viata de liceu acolo? Banuiesc ca materiile sunt predate in engleza, dar cum sunt englezii de fapt? Ei par foarte mandri de ei, asa ca ma tem sa nu fie rautaciosi. Parintii mei trebuie sa fie cetatenii englezi iar eu la fel? Si cam cand se fac inscriierile + eu pot sa imi aleg liceul? Astept cat mai multe raspunsuri si sfaturi.

Multumesc.
yeahitsme13
Cetitor
Cetitor

Postby ELLAWS » Aug 18th, '11, 12:16

Bine ai venit pe forum Francesca -ma-iubesc-

Raspunsul la intrebarile tale se afla chiar aici pe acest topic (cele legate de scoala). Este suficient deci, sa citesti acest topic si te-ai luminat pe jumatate !! -da-da- Raspunsurile la celelalte intrebari (legate de cetatenie sau cum e viata in UK) sunt deja pe forum si le gasesti citind CU ATENTIE si RABDARE sectiunea NOU VENIT apoi click TOTUL DESPRE
O alta varianta ar fi click INDEX (sus-stanga) apoi click pe subiectele / domeniile care ti se par interesante.

Lectura placuta -hipno-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » Aug 18th, '11, 12:25

Nicholas (merci de aprecieri),

Daca engleza ta e buna, poti urma direct un curs de calificare NVQ sau City & Guilds tot gratuit sau foarte ieftin, citeste la sectiunea STUDENT IN UK ca sunt foarte multe topic-uri care ofera informatii, cauta "Despre Mature students" sau "LearnDirect" "cursuri NVQ" etc... sunt mai multe.

Good luck! -cu-bine-
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby simona26 » Aug 21st, '11, 18:54

Buna Ella,

Sunt in aceeasi situatie ca si Sorina. De la Consilul Local nu ni s-a dat o lista cu liceele care mai au locuri disponibile sau la care putem aplica. Ni s-a dat pur si simplu un formular in care trebuia sa trecem 5 licee pentru care dorim sa optam, nicidecum o lista. Dupa completarea formularului ni s-a spus sa asteptam ca ne va veni acasa un raspuns la inceputul lunii septembrie. Ce este de facut in aceasta sitauatie daca scoala incepe la 1 septembrie?
Mentionez ca am mers la Cosiliul Local de la jumatatea lunii iulie in ideea de a aplica pentru inscrierea la scola cat mai repede.

Multumesc si astept raspunsul tau.
simona26
Haiduc
Haiduc

Postby ELLAWS » Aug 21st, '11, 19:05

Francesca / Simona,

E posibil sa se fi schimbat procedura din acest an?... -nu-stiu-

In acest caz va revine sarcina sa cautati pe net sau sa intrebati copiii (scolari) din zona in care locuiti, care sunt cele mai apropiate (eventual mai bune) scoli din zona si sa incercati sa le contactati direct... la receptie.

Raman totusi la parerea sa incercati sa sunati la LEA (Local Education Authority) ca e posibil ca aia de la receptie de la Consiliul Local sa fi ramas fara lamai...si sa nu-si bata gura cu voi prea mult... sau chiar sa nu stie... S-au limitat in a va da formularul fara sa va faca legatura cu un student adviser de la Student Service (un departament de la fiecare consiliu local).
ELLAWS
Contributor
Contributor

PreviousNext

216 posts • Page 3 of 81, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8

Return to STUDENT IN UK