instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Munca ca student

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
20 posts • Page 1 of 1

Munca ca student

Postby Malighos » Sep 13th, '12, 11:40

Salut. Am trecut in clasa a 12-a si in toamna asta ma gandeam sa aplic la niste universitati din Scotia (0 taxe scolare prin saas yey) .

Acuma cum fac cu NINo si cu Yellow Card? Am citit ca pentru Yellow Card iti trebuie NINo si ca perioada de asteptare la NINo e 1-6 luni iar la yellow card e 4-6 luni si acestea nu se pot obtine decat acolo. Iar eu nu imi permit sa astept atat. Probabil ca o sa muncesc la negru ceva timp.

Oricum chiar trebuie NINo pentru yellow card , iar perioadele de asteptare sunt asa de mari? E vreo posibilitate sa le obtin mai repede / din romania prin ambasada ?
Malighos
Haiduc
Haiduc

Re: Munca ca student

Postby adelyca86 » Sep 13th, '12, 12:41

Cu toate ca Scotia face parte din Uk, nu stiu daca legea care se aplica este identica cu cea din Anglia.
Eu imi exprim parerea in ideea de a te ajuta si altii care stiu mai bine ma pot corecta daca gresesc. In Anglia daca vrei sa fii student si sa lucezi part time trebuie sa aplici pentru yellow card ca si student. Ai nevoie de scrisoare de la scoala, banuiesc ca iti trebuie sponsor, extrase de cont pentru a dovedi ca are destui bani ca sa te intretina pana iti iese tie yellow cardul care iti confera dreptul de a munci part time, iar pe perioada vacantelor full time.
Nu-ti trebuie NINO ca sa aplici pentru yellow card.
Perioada de asteptare pentru procesarea actelor e chiar mai mare decat stii tu, in momentul de fata sunt oameni care asteapta de 8 luni sa primesca raspuns la aplicatii si inca nu au primit nimik.
Este posibil sa aplici in persoana si sa iti dea cardul pe loc in cazul in care iti faci rost de programare telefonica care o obtii foarte greu.
Toate astea valabile in Anglia, am spus ca nu stiu ce e in Scotia.
Daca am gresit cu ceva in informatiile pe care le-am dat rog pe cei in cunostiinta de cauza sa ma corecteze .
adelyca86
Librar
Librar

Postby sapanta » Sep 13th, '12, 13:37

Malighos wrote:Salut. Am trecut in clasa a 12-a si in toamna asta ma gandeam sa aplic la niste universitati din Scotia (0 taxe scolare prin saas yey) .

Acuma cum fac cu NINo si cu Yellow Card? Am citit ca pentru Yellow Card iti trebuie NINo si ca perioada de asteptare la NINo e 1-6 luni iar la yellow card e 4-6 luni si acestea nu se pot obtine decat acolo. Iar eu nu imi permit sa astept atat. Probabil ca o sa muncesc la negru ceva timp.

Oricum chiar trebuie NINo pentru yellow card , iar perioadele de asteptare sunt asa de mari? E vreo posibilitate sa le obtin mai repede / din romania prin ambasada ?

O maaare rugaminte... reformuleaza subiectul, e ditamai cacofonia!
sapanta
Lord
Lord

Postby JustAgrl » Sep 13th, '12, 13:42

E adevarat ca timpul de asteptare pentru carduri colorate acum este chiar mai mare de 6 luni , am o prietena care a aplicat pe 20 decembrie +/- 2 zile si nu a primit nici pana acum un raspuns. Pentru NINo nu iti trebuie yellow insa daca il ai atunci cand aplici sansele sa te refuze sunt aproape de 0. NINo vine in aprox o saptamana. (tot despre Anglia vorbesc si eu)
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby Malighos » Sep 13th, '12, 18:57

adelyca86 wrote:Cu toate ca Scotia face parte din Uk, nu stiu daca legea care se aplica este identica cu cea din Anglia.
Eu imi exprim parerea in ideea de a te ajuta si altii care stiu mai bine ma pot corecta daca gresesc. In Anglia daca vrei sa fii student si sa lucezi part time trebuie sa aplici pentru yellow card ca si student. Ai nevoie de scrisoare de la scoala, banuiesc ca iti trebuie sponsor, extrase de cont pentru a dovedi ca are destui bani ca sa te intretina pana iti iese tie yellow cardul care iti confera dreptul de a munci part time, iar pe perioada vacantelor full time.
Perioada de asteptare pentru procesarea actelor e chiar mai mare decat stii tu, in momentul de fata sunt oameni care asteapta de 8 luni sa primesca raspuns la aplicatii si inca nu au primit nimik.
Este posibil sa aplici in persoana si sa iti dea cardul pe loc in cazul in care iti faci rost de programare telefonica care o obtii foarte greu.
Daca am gresit cu ceva in informatiile pe care le-am dat rog pe cei in cunostiinta de cauza sa ma corecteze .

Adica ar trebui cam 3-4000 de lire in cont...hmmm....stii cumva daca exista firme /banci care dau imprumuturi studentilor (student loans) ,ca nu pot sa iau nimic de la guvernul scotian (bursele/imprumuturile sunt majoritatea pentru non-EU / din Restul uk) .Poate dau se aplica si la romani bursa pentru cei cu venit de sub 30.000 de lire pe an in familie. Oricum multumesc pentru informatii.
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby Malighos » Sep 13th, '12, 18:58

JustAgrl wrote:E adevarat ca timpul de asteptare pentru carduri colorate acum este chiar mai mare de 6 luni , am o prietena care a aplicat pe 20 decembrie +/- 2 zile si nu a primit nici pana acum un raspuns. Pentru NINo nu iti trebuie yellow insa daca il ai atunci cand aplici sansele sa te refuze sunt aproape de 0. NINo vine in aprox o saptamana. (tot despre Anglia vorbesc si eu)

O saptamana...O saptamana pana soseste dar cam cat dureaza pana obtii interviu?
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby Malighos » Sep 13th, '12, 18:58

sapanta wrote:
Malighos wrote:Salut. Am trecut in clasa a 12-a si in toamna asta ma gandeam sa aplic la niste universitati din Scotia (0 taxe scolare prin saas yey) .

O maaare rugaminte... reformuleaza subiectul, e ditamai cacofonia!

ca ca =)) da scz
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby adelyca86 » Sep 13th, '12, 21:03

Malighos wrote:
adelyca86 wrote:Cu toate ca Scotia face parte din Uk, nu stiu daca legea care se aplica este identica cu cea din Anglia.

Adica ar trebui cam 3-4000 de lire in cont...hmmm....stii cumva daca exista firme /banci care dau imprumuturi studentilor (student loans) ,ca nu pot sa iau nimic de la guvernul scotian (bursele/imprumuturile sunt majoritatea pentru non-EU / din Restul uk) .Poate dau se aplica si la romani bursa pentru cei cu venit de sub 30.000 de lire pe an in familie. Oricum multumesc pentru informatii.

Sincera sa fiu nu stiu despre imprumuturi oferite de banci, dar ma cam indoiesc din moment ce tu nici nu ai un job ca sa le poti demonstra ca ii poti restitui, cel putin eu asa ma gandesc.
Din alt punct de vedere, eu am o prietena romanca, care s-a inscris la universitate si a aplicat pentru student loan si a acceptat-o (dar asta inseamna sprijin din partea guvernului nu imprumut de la banca).
Inca o chestie pe care o stiu de la ea este ca o conditie impusa de universitate a fost sa aiba IELTS (examen de limba engleza).
Inca ceva important de stiut este ca un student care aplica pentru yellow card are nevoie de asigurare medicala privata, deci nu e tocmai usor, se aduna banii de care ai nevoie, iar daca ii ai asta e perfect.
Toate informatiile reprezinta ceea ce stiu eu, dar vezi ca sunt persoane veterane pe acest forum care sunt de incredere si care stiu sa-ti raspunda, deoarece au si trecut prin situatia ta.
Mult noroc
adelyca86
Librar
Librar

Postby Malighos » Sep 14th, '12, 08:12

K ms. Ielts l-am dat vara asta asa ca nu e nici o problema (8 oh da :D)
De la guvern stiu ca se da imprumut dar nu in Scotia , din moment ce acolo nu sunt taxe scolare.
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby adelyca86 » Sep 14th, '12, 09:07

Bun daca ai IELTS.problema este ca noi vorbeam de Anglia, nu stiu cum o fii in Scotia, poate ca durata de procesare a actelor nu e asa lunga, cum ziceai tu la inceput.
adelyca86
Librar
Librar

Postby JustAgrl » Sep 14th, '12, 09:35

Malighos wrote:
JustAgrl wrote:E adevarat ca timpul de asteptare pentru carduri colorate acum este chiar mai mare de 6 luni , am o prietena care a aplicat pe 20 decembrie +/- 2 zile si nu a primit nici pana acum un raspuns. Pentru NINo nu iti trebuie yellow insa daca il ai atunci cand aplici sansele sa te refuze sunt aproape de 0. NINo vine in aprox o saptamana. (tot despre Anglia vorbesc si eu)

O saptamana...O saptamana pana soseste dar cam cat dureaza pana obtii interviu?

Depinde de norocul tau. Eu cand am sunat am obtinut interviul pentru a2-a zi de exemplu :D
Despre student loan nu ai inteles bine rgulile, student loan iti acopera taxele de studiu nu iti da banii ca sa ii pui in cont sa ai cu ce sa te intretii, banii ajung direct la facultate pentru taxa de studiu in niciun caz la tine. Romanii nu se incadreaza la burse din cate stiu eu decat daca au 3 ani in UK si atunci au dreptul sa aplice ca home student nu ca student strain.

Am si eu o rugaminte la tine, daca poti te rog sa imi dai detalii despre IELTS, cum decurge etc. Nu prea stiu multe detalii deoarece m-am axat mai mult pe TOEFL (fiind si acesta acceptat la facultati ) dar inca nu sunt decisa daca sa merg in tara sa dau TOEFL sau sa dau IELTS aici in UK. Mai multe detalii m-ar ajuta sa iau o decizie. Multumesc frumos

P.S eu vorbesc despre Anglia nu Scotia :D
O zi frumoasa si mult succes
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby adelyca86 » Sep 14th, '12, 11:47

Dragii mei, nu stiu cum merge treaba asta cu student loan, dar eu va spun ca prietena mea a obtinut student loan si nu e aici nici de un an. Nu pot sa o contrazic JustAgrl, deoarece prietena asta a mea a locuit in Italia in ultimii 10 ani, poate ca are cetatenie, nu stiu ce sa zic, dar va spun ca a obtinut student loan. Despre IELTS, vreau sa zic ca a plecat sa si-l ia in Italia, examenul nu e tocmai usor si a ales sa-l dea acolo deoarece nu-s chiar asa severi ca si cei care te examineaza aici.
Malighos cum ti s-a parut examenul IELTS, tu ziceai ca l-ai luat in Romania? Cat ai platit? Unde te-ai inscris? ca a durat din momentul in care te-ai inscris pana in ziua examinarii? cat a durat pana ti-ai obtinut diploma?
Ms
adelyca86
Librar
Librar

Postby JustAgrl » Sep 14th, '12, 13:03

adelyca86 wrote:Dragii mei, nu stiu cum merge treaba asta cu student loan, dar eu va spun ca prietena mea a obtinut student loan si nu e aici nici de un an. Nu pot sa o contrazic JustAgrl, deoarece prietena asta a mea a locuit in Italia in ultimii 10 ani, poate ca are cetatenie, nu stiu ce sa zic, dar va spun ca a obtinut student loan. Despre IELTS, vreau sa zic ca a plecat sa si-l ia in Italia, examenul nu e tocmai usor si a ales sa-l dea acolo deoarece nu-s chiar asa severi ca si cei care te examineaza aici.
Malighos cum ti s-a parut examenul IELTS, tu ziceai ca l-ai luat in Romania? Cat ai platit? Unde te-ai inscris? ca a durat din momentul in care te-ai inscris pana in ziua examinarii? cat a durat pana ti-ai obtinut diploma?
Ms

Adelyca poate nu m-am exprimat eu suficient de clar, poti aplica pentru student loan dar acesta iti acopera taxele de studiu nu intretinerea pe perioada facultatii, probabil sunt si imprumuturi care acopera intretinerea insa nu stiu nimic despre ele dar in niciun caz nu se numesc student loan. Student loan este strict pentru taxa de studiu.
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby adelyca86 » Sep 14th, '12, 13:21

la aia m-am referit si eu, nu am auzit sa existe vreo sustinere din partea statului pentru intretinerea personala, decat pentru studii:). Insa, totusi, m-am mirat ca i-au oferit student loan prietenei mele, la fel stiu si eu ca tine, fara 3 ani de rezidenta aici nu iti acorda.
adelyca86
Librar
Librar

Postby JustAgrl » Sep 14th, '12, 13:28

adelyca86 wrote:la aia m-am referit si eu, nu am auzit sa existe vreo sustinere din partea statului pentru intretinerea personala, decat pentru studii:). Insa, totusi, m-am mirat ca i-au oferit student loan prietenei mele, la fel stiu si eu ca tine, fara 3 ani de rezidenta aici nu iti acorda.

Student loan se acorda, eu ma refeream la burse ca nu se acorda decat daca ai rezidenta 3 ani in U.K
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby Malighos » Sep 15th, '12, 11:50

JustAgrl wrote:Depinde de norocul tau. Eu cand am sunat am obtinut interviul pentru a2-a zi de exemplu :D
Despre student loan nu ai inteles bine rgulile, student loan iti acopera taxele de studiu nu iti da banii ca sa ii pui in cont sa ai cu ce sa te intretii, banii ajung direct la facultate pentru taxa de studiu in niciun caz la tine. Romanii nu se incadreaza la burse din cate stiu eu decat daca au 3 ani in UK si atunci au dreptul sa aplice ca home student nu ca student strain.

Am si eu o rugaminte la tine, daca poti te rog sa imi dai detalii despre IELTS, cum decurge etc. Nu prea stiu multe detalii deoarece m-am axat mai mult pe TOEFL (fiind si acesta acceptat la facultati ) dar inca nu sunt decisa daca sa merg in tara sa dau TOEFL sau sa dau IELTS aici in UK. Mai multe detalii m-ar ajuta sa iau o decizie. Multumesc frumos

P.S eu vorbesc despre Anglia nu Scotia :D
O zi frumoasa si mult succes

In scotia nu exista student loan pentru romani deoarece nu sunt taxe scolare (SaaS)

Cat despre ielts ai 4 probe : speaking , listening , reading si writting. Ultimele 3 le dai una dupa alta , iar pe a treia separat cand te cheam. Listening si reading sunt super usoare , speaking orice ai face te incurci putin si unele subiecte sunt ciudate rau (eu a trebuit sa vorbesc despre flori si un prieten despre pasari) iar la writing depinde de persoana. La writing ai 2 compuneri : 1 caracterizare de graf care reprezinta 1/3 din punctaj si o compunere gen eseu argumentativ care reprezinta 2/3 . La writing si listening am luat cele mai mici note (7 si 7) , la writing ca nu prea le am cu compunerile si la listening deoarece am mers prin soare prin bucuresti vreo 3 ore inainte de proba si mi-a fost rau de tot.

Oricum mi s-a parut usor. Am downloadat de pe torrente niste carti ielts (prea scumpe , nu merita cumparate) si am facut vreo 10 teste ca sa am model.

Poti sa mai imi dai niste detalii legate de NIN?
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby JustAgrl » Sep 15th, '12, 17:20

Cu mare drag insa nu stiu cat la suta te va ajuta pentru ca eu acum sunt au pair si ma pregatesc pentru facultate la anu.
Eu am asteptat pana mi-a venit purple card iar apoi m-am inscris la un curs gratuit online la care cereau NINo ca sa il poti urma. Asa ca am sunat frumos la job center din orasul meu si m-am programat pentru interviu NINo desi doamna de la telefon mi-a tot zis de vreo cateva ori ca nu am sanse ca nu am motiv intemeiat si asa mai departe. Pana la urma mi-a spus ca are un loc liber pentru a-2a zi si mi-a facut programarea. Nici macar nu s-a obosit sa imi zica ce acte sa iau la mine dar stiam de aici de pe forum. Interviul a fost chiar foarte simplu mai mult o discutie cu o doamna foarte draguta. Am avut la mine: pasaport, buletin, purple card, scrisoarea de la UKBA care a venit impreuna cu cardul si cateva mailuri primite de la colegiu unde urma sa fac cursul on line.
Si la interviu mi s-a zis ca nu am motive suficient de intemeiate sa primesc NINo si unul din functionari avea impresia ca am purple card fals :))))
Oricum la exact o saptamana dupa interviu am primit si NINo
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby RaresS » Sep 15th, '12, 17:58

Malighos wrote:In scotia nu exista student loan pentru romani deoarece nu sunt taxe scolare (SaaS)

Imi pare rau sa te contrazic, dar taxa de scolarizare este de 1820 Lire si este acoperita de SAAS daca aplici la ei prin primavara.
RaresS
Calfa
Calfa

Postby Malighos » Sep 17th, '12, 21:32

RaresS wrote:
Malighos wrote:In scotia nu exista student loan pentru romani deoarece nu sunt taxe scolare (SaaS)

Imi pare rau sa te contrazic, dar taxa de scolarizare este de 1820 Lire si este acoperita de SAAS daca aplici la ei prin primavara.

Pai da dar acei bani nu ii mai platesti inapoi deci nu e un loan ...daca era loan ii plateai inapoi
Malighos
Haiduc
Haiduc

Postby RaresS » Sep 18th, '12, 08:38

Asta asa e (SAAS : "If you study in Scotland, you do not have to pay back your tuition fees (if we paid them for you)"), dar ziceam doar ca exista taxe scolare. Sa nu ia cineva de bun ce ai scris tu, sa intre la facultate si sa afle prin august ca sunt taxe scolare, cand deja e cam tarziu pentru SAAS.
RaresS
Calfa
Calfa

20 posts • Page 1 of 1

Return to STUDENT IN UK