Malighos wrote:Salut. Am trecut in clasa a 12-a si in toamna asta ma gandeam sa aplic la niste universitati din Scotia (0 taxe scolare prin saas yey) .
Acuma cum fac cu NINo si cu Yellow Card? Am citit ca pentru Yellow Card iti trebuie NINo si ca perioada de asteptare la NINo e 1-6 luni iar la yellow card e 4-6 luni si acestea nu se pot obtine decat acolo. Iar eu nu imi permit sa astept atat. Probabil ca o sa muncesc la negru ceva timp.
Oricum chiar trebuie NINo pentru yellow card , iar perioadele de asteptare sunt asa de mari? E vreo posibilitate sa le obtin mai repede / din romania prin ambasada ?

adelyca86 wrote:Cu toate ca Scotia face parte din Uk, nu stiu daca legea care se aplica este identica cu cea din Anglia.
Eu imi exprim parerea in ideea de a te ajuta si altii care stiu mai bine ma pot corecta daca gresesc. In Anglia daca vrei sa fii student si sa lucezi part time trebuie sa aplici pentru yellow card ca si student. Ai nevoie de scrisoare de la scoala, banuiesc ca iti trebuie sponsor, extrase de cont pentru a dovedi ca are destui bani ca sa te intretina pana iti iese tie yellow cardul care iti confera dreptul de a munci part time, iar pe perioada vacantelor full time.
Nu-ti trebuie NINO ca sa aplici pentru yellow card.
Perioada de asteptare pentru procesarea actelor e chiar mai mare decat stii tu, in momentul de fata sunt oameni care asteapta de 8 luni sa primesca raspuns la aplicatii si inca nu au primit nimik.
Este posibil sa aplici in persoana si sa iti dea cardul pe loc in cazul in care iti faci rost de programare telefonica care o obtii foarte greu.
Toate astea valabile in Anglia, am spus ca nu stiu ce e in Scotia.
Daca am gresit cu ceva in informatiile pe care le-am dat rog pe cei in cunostiinta de cauza sa ma corecteze .

JustAgrl wrote:E adevarat ca timpul de asteptare pentru carduri colorate acum este chiar mai mare de 6 luni , am o prietena care a aplicat pe 20 decembrie +/- 2 zile si nu a primit nici pana acum un raspuns. Pentru NINo nu iti trebuie yellow insa daca il ai atunci cand aplici sansele sa te refuze sunt aproape de 0. NINo vine in aprox o saptamana. (tot despre Anglia vorbesc si eu)

sapanta wrote:Malighos wrote:Salut. Am trecut in clasa a 12-a si in toamna asta ma gandeam sa aplic la niste universitati din Scotia (0 taxe scolare prin saas yey) .
Acuma cum fac cu NINo si cu Yellow Card? Am citit ca pentru Yellow Card iti trebuie NINo si ca perioada de asteptare la NINo e 1-6 luni iar la yellow card e 4-6 luni si acestea nu se pot obtine decat acolo. Iar eu nu imi permit sa astept atat. Probabil ca o sa muncesc la negru ceva timp.
Oricum chiar trebuie NINo pentru yellow card , iar perioadele de asteptare sunt asa de mari? E vreo posibilitate sa le obtin mai repede / din romania prin ambasada ?
O maaare rugaminte... reformuleaza subiectul, e ditamai cacofonia!

Malighos wrote:adelyca86 wrote:Cu toate ca Scotia face parte din Uk, nu stiu daca legea care se aplica este identica cu cea din Anglia.
Eu imi exprim parerea in ideea de a te ajuta si altii care stiu mai bine ma pot corecta daca gresesc. In Anglia daca vrei sa fii student si sa lucezi part time trebuie sa aplici pentru yellow card ca si student. Ai nevoie de scrisoare de la scoala, banuiesc ca iti trebuie sponsor, extrase de cont pentru a dovedi ca are destui bani ca sa te intretina pana iti iese tie yellow cardul care iti confera dreptul de a munci part time, iar pe perioada vacantelor full time.
Nu-ti trebuie NINO ca sa aplici pentru yellow card.
Perioada de asteptare pentru procesarea actelor e chiar mai mare decat stii tu, in momentul de fata sunt oameni care asteapta de 8 luni sa primesca raspuns la aplicatii si inca nu au primit nimik.
Este posibil sa aplici in persoana si sa iti dea cardul pe loc in cazul in care iti faci rost de programare telefonica care o obtii foarte greu.
Toate astea valabile in Anglia, am spus ca nu stiu ce e in Scotia.
Daca am gresit cu ceva in informatiile pe care le-am dat rog pe cei in cunostiinta de cauza sa ma corecteze .
Adica ar trebui cam 3-4000 de lire in cont...hmmm....stii cumva daca exista firme /banci care dau imprumuturi studentilor (student loans) ,ca nu pot sa iau nimic de la guvernul scotian (bursele/imprumuturile sunt majoritatea pentru non-EU / din Restul uk) .Poate dau se aplica si la romani bursa pentru cei cu venit de sub 30.000 de lire pe an in familie. Oricum multumesc pentru informatii.

Malighos wrote:JustAgrl wrote:E adevarat ca timpul de asteptare pentru carduri colorate acum este chiar mai mare de 6 luni , am o prietena care a aplicat pe 20 decembrie +/- 2 zile si nu a primit nici pana acum un raspuns. Pentru NINo nu iti trebuie yellow insa daca il ai atunci cand aplici sansele sa te refuze sunt aproape de 0. NINo vine in aprox o saptamana. (tot despre Anglia vorbesc si eu)
O saptamana...O saptamana pana soseste dar cam cat dureaza pana obtii interviu?

adelyca86 wrote:Dragii mei, nu stiu cum merge treaba asta cu student loan, dar eu va spun ca prietena mea a obtinut student loan si nu e aici nici de un an. Nu pot sa o contrazic JustAgrl, deoarece prietena asta a mea a locuit in Italia in ultimii 10 ani, poate ca are cetatenie, nu stiu ce sa zic, dar va spun ca a obtinut student loan. Despre IELTS, vreau sa zic ca a plecat sa si-l ia in Italia, examenul nu e tocmai usor si a ales sa-l dea acolo deoarece nu-s chiar asa severi ca si cei care te examineaza aici.
Malighos cum ti s-a parut examenul IELTS, tu ziceai ca l-ai luat in Romania? Cat ai platit? Unde te-ai inscris? ca a durat din momentul in care te-ai inscris pana in ziua examinarii? cat a durat pana ti-ai obtinut diploma?
Ms

adelyca86 wrote:la aia m-am referit si eu, nu am auzit sa existe vreo sustinere din partea statului pentru intretinerea personala, decat pentru studii:). Insa, totusi, m-am mirat ca i-au oferit student loan prietenei mele, la fel stiu si eu ca tine, fara 3 ani de rezidenta aici nu iti acorda.

JustAgrl wrote:Depinde de norocul tau. Eu cand am sunat am obtinut interviul pentru a2-a zi de exemplu :D
Despre student loan nu ai inteles bine rgulile, student loan iti acopera taxele de studiu nu iti da banii ca sa ii pui in cont sa ai cu ce sa te intretii, banii ajung direct la facultate pentru taxa de studiu in niciun caz la tine. Romanii nu se incadreaza la burse din cate stiu eu decat daca au 3 ani in UK si atunci au dreptul sa aplice ca home student nu ca student strain.
Am si eu o rugaminte la tine, daca poti te rog sa imi dai detalii despre IELTS, cum decurge etc. Nu prea stiu multe detalii deoarece m-am axat mai mult pe TOEFL (fiind si acesta acceptat la facultati ) dar inca nu sunt decisa daca sa merg in tara sa dau TOEFL sau sa dau IELTS aici in UK. Mai multe detalii m-ar ajuta sa iau o decizie. Multumesc frumos
P.S eu vorbesc despre Anglia nu Scotia :D
O zi frumoasa si mult succes

Malighos wrote:In scotia nu exista student loan pentru romani deoarece nu sunt taxe scolare (SaaS)

RaresS wrote:Malighos wrote:In scotia nu exista student loan pentru romani deoarece nu sunt taxe scolare (SaaS)
Imi pare rau sa te contrazic, dar taxa de scolarizare este de 1820 Lire si este acoperita de SAAS daca aplici la ei prin primavara.

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests