torrent82 wrote:Salutare tuturor.
Probabil ma veti injura ca am creat acest thread nou pe un subiect care deja exista probabil de multe ori pe acest forum.
Eu si cu prietena mea urmeaza sa finalizam dosarul pentru a aplica pentru facultate in UK.
Toate bune si frumoase pana la un punct.
Cea mai mare frica a mea este ca ne vor accepta si ca nu vom avea unde locui si din cate am inteles si citit de pe aici pentru a putea inchiria acolo imi trebuie tot felul de verificari si recomandari ceea ce tin de un trecut financiar, etc, trecut pe care noi nu il avem in UK. Noi nu existam pentru ei inca deci acolo nu avem istoric.
Ideea era sa vin eu in UK prin februarie si sa incerc sa aranjez ceva. Inca o dificultate o pune faptul ca avem un motan pentru care deja ne-am interesat de ce avem nevoie sa il aducem cu noi.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Imi pot gasi un mic apartament - gen garsoniera - in care sa stam doar noi doi si motanul nostru fara sa avem istoric acolo? Daca da, am inteles ca daca nu ai istoric acolo iti cer sa platesti chiria pe toata perioada contractului...sincer la - sa zicem - 450 de lire pe luna pe 12 luni, nu cred ca as avea disponibili 5400 de lire asa dintr-o "lovitura".
Ce ma sfatuiti sa fac ? Situatia cu motanul este ca nu il putem lasa acasa. Nimeni aici nu prea vrea sa aibe grija de el plus ca il avem de 7 ani si e deja ca si copilul nostru (stiu, suna stupid).
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Multumesc mult,
Victor
, deci sunt destui care accepta pet in Uk.
.

torrent82 wrote:Multumesc pentru raspuns.
Situatia e urmatoarea - suntem doua persoane + o pisica. Vrem sa ne gasim locuinta cu chirie.
Ce am inteles:
- nu se accepta animale in campus
- daca imi gasesc chirie prin agentie trebuie ori sa am garantor din UK ori sa platesc toata chiria in avans pe perioada contractului
- daca imi gasesc independent de agentie s-ar putea sa platesc doar cateva luni in avans + depozit
- daca optez prin agentie nu imi pot "rezerva" un apartament de pe-acum pana in august cand vreau sa ma mut acolo
Ce imi este neclar:
- daca imi caut apartament prin particular ce riscuri sunt
- nu stiu cum se procedeaza in cazul in care imi caut locuinta prin particular pentru ca nu vreau sa dau cateva mii de lire si sa ma trezesc in strada
- daca am sansa sa gasesc un apartament independent de agentie de acum si sa-l tina pana in august si cum se procedeaza
Daca informatiile sunt vagi sorry, chiar incerc sa dau cat mai multe informatii ca doar e interesul meu sa aflu mai multe.
Va rog intrebati-ma si va raspund pentru ca e o mare grija pentru noi aceasta locuinta.
Daca universitatea ma accepta va trebui sa merg in UK inainte de a incepe anul pentru interviu pentru ca cer student loan? In ce ar consta acest interviu? DA vreau sa cer student loan.
La ce anume te-ai referit cu pisica? E destul ca am auzit ca British Airways cer 800 de euro pentru transportul pisicii...asta mai trebuie sa mai fie si altceva. Please help!!!
Multumesc

- daca imi caut apartament prin particular ce riscuri sunt
ceea ce este total ilegal; mi s-a propus sa locuiesc undeva fara contract.
pana la urma s-au rezolvat lucrurile - nu stiu cum se procedeaza in cazul in care imi caut locuinta prin particular pentru ca nu vreau sa dau cateva mii de lire si sa ma trezesc in strada
- daca am sansa sa gasesc un apartament independent de agentie de acum si sa-l tina pana in august si cum se procedeaza

torrent82 wrote:Oh crap! Sincer prin cate am trecut pana acum ca sa ajung acolo asta mi-ar mai trebui sa ma trezesc cu surprize si cu cazarea.
Prefer sa ma duc prin agentie. Te rog mult spune-mi ce probleme au fost cu pasaportul romanesc?? La ce sa ma astept? Ti-au cerut si un al doilea act de identitate?
Mie tanti de la agentie mi-a zis ca voi avea nevoie de doua forme de identificare - una din tara mea si alta de acolo...ce naiba?? Ce probleme ai avut?
Multumesc mult de sfaturi. Din ce in ce mai multe semne se aduna care ma indruma spre agentie deci cred ca pana la urma asta o sa fac

Te rog mult spune-mi ce probleme au fost cu pasaportul romanesc?? La ce sa ma astept? Ti-au cerut si un al doilea act de identitate?
daca li s-a cerut sa plateasca anticipat pe 6 luni cand au venit si mi-au zis ca nu. M-am dus inapoi la agentie si le-am zis asa: uite care e treaba, eu v-am dovedit ca am venituri si un serviciu stabil, am discutat cu alti colegi straini care mi-au zis ca nu au avut de platit pe 6 luni inainte si carora nu li s-a cerut girant, e clar ca faceti asta din cauza nationalitatii mele pentru ca nu mi-ati spus de prima data de conditiile astea, numai dupa ce ati vazut pasaportul; e clar ca ma discriminati si e o prostie, eu pierd un apartament bun si voi pierdeti un chirias bun, aveti o zi sa va hotarati daca mergem mai departe sau nu. Surpriza a fost ca m-au sunat dupa jumate de ora sa imi spuna ca gata, am apartamentul. Chestia e ca daca nu ma sunau sa imi spuna ca pot sa iau apartamentul ma gandeam foarte serios sa merg mai departe si sa ii dau in judecata pentru discriminare rasiala. Inteleg ca acum conditiile astea cu chiria pe 6 luni sunt impuse si altor straini nu doar romanilor asa ca nu mai suntem doar noi supusi acestor cerinte. Insa trebuie sa te interesezi totdeauna la colegi de alte nationalitati sa vezi ei ce conditii au avut si daca ale tale sunt mai aspre si nu exista alte explicatii, esti discriminat rasial si poti sa te certi cu ei, se le ceri sa te trateze ca pe toata lumea. Bafta in tot ce vei face pe aici.

Postare trimisa de pe AiFon folosind Tapatalk

AndreeaAtu wrote:£150 este mai mult decat sigur taxa agentiei, care trebuie platita doar ca sa iti proceseze cererea. Mai incolo, cu depozitul alta mancare de peste :)
Succes!
trimis de pe mobil

torrent82 wrote:Iar asta ce anume inseamna? Daca eu ma duc cu banii pentru chirie pe un an intreg ce treaba au cele 6 luni?
Ok whatever comision pentru agentie plus depozit dar care-i faza cu cele 6 luni?

Registered users: AndreeaG, Bing [Bot], CarFix Garage, Choice777, ciobanuldinoras, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Ionut27, iris, lucio, Marin, theman73