instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Documente necesare Before studying in the UK

Fosti, actuali si viitori studenti ai universitatilor britanice
5 posts • Page 1 of 1

Documente necesare Before studying in the UK

Postby vanillasjk » Aug 3rd, '12, 11:06

Buna!

Am si eu o nelamurire. Am fost acceptata pentru studii in UK pe UCAS cu Unconditional offer iar acum urmeaza sa ma mut acolo. Ceea ce nu reusesc eu sa gasesc este o lista cu ce ar fii necesar de facut inainte de mutare. Imi este tare frica sa nu reusesc sa ma inscriu din cauza unui document lipsa sau o precautie ce ar fii trebuita luata din Romania. -nu-stiu- De exemplu:
Este necesara adeverinta de asigurat din Romania? (Trebuie facuta asigurarea de stat inainte de plecare?)
Este nevoie de cardul european de asigurat? CASMB
Pentru inscrierea la facultate se cere altceva inafara de documentele de studii (BAC, transcript etc) si diploma testului de engleza?
Este necesar Yellow Cardul celor ce nu doresc sa lucreze?
Se aplica pentru NINO daca nu doresc sa lucrez? Daca da, se poate face din Romania?

In fond, care sunt pasii de facut inainte de plecare?

Va multumesc mult!!!
vanillasjk
Haiduc
Haiduc

Re: Documente necesare Before studying in the UK

Postby oana24 » Aug 3rd, '12, 12:57

Salutare

Eu nu am avut nevoie (nu mi s-a cerut nicaieri) nici de asigurare, nici de cardul european. Cu toate astea, ca sa fiu eu mai linistita, in primul an mi-am facut o asigurare de sanatate dar oricum te inscrii si de la facultate la un GP. Din cate tin minte nici diploma de BAC nu mi s-a cerut, iar diploma de engleza am folosit-o o singura data, cand am trimis-o prin posta la facultatea la care urma sa ma inscriu. Daca nu vrei sa lucrezi nu ai nevoie nici de Yellow Card, nici de NiNo. Insa daca stai pe ganduri si nu esti sigura te-as sfatui sa aplici pt yellow card cat mai repede pt ca dureaza cateva luni de zile pana il primesti, asta aca ti-l dau din prima...
oana24
Haiduc
Haiduc

Postby Anca L. » Aug 3rd, '12, 16:09

hello,

Pentru inscrierea la GP iti trebuie o foaie de la medicul de familie tradusa si legalizata cu toate vaccinurile sau daca ai/avut anumite boli de care ar trebui sa tina cont un doctor in viitor. mie mi'au cerut copie tradusa si legalizata dupa diploma de bac si diploma de IELTS care doar le'au scanat si mi le'au dat inapoi, in rest am mai tradus si legalizat foaia matricola si atestatul (daca ai), nu se stie cand o sa;ti trebuiasca.

in ce oras vei studia?

Succes!
Anca L.
Discipol
Discipol

Postby ella » Aug 5th, '12, 11:11

In primul rand, felicitari pentru reusita!

Actele de care (e posibil sa) ai nevoie sunt: certificat de nastere, pasaport, diploma de bac, certificatul IELTS, certificat medical de la medicul de familie, cardul medical european de asigurat. Nu ai nevoie nici de Insurance Number, nici de Yellow Card, insa te sfatuiesc sa aplici pentru amandoua (http://www.hmrc.gov.uk/ni/intro/number.htm; http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... ormbr1.pdf)

La ce facultate ai sa mergi?

Bafta multa!
ella
Caligraf
Caligraf

Postby vanillasjk » Aug 21st, '12, 14:32

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Se pare ca nu e asa de complicata treaba! Ma bucur foarte tare ca nu am nevoie de multe documente. Acum, sa vedem ce o fii dupa ce ajung acolo! Va multumesc din nou!
vanillasjk
Haiduc
Haiduc

5 posts • Page 1 of 1

Return to STUDENT IN UK