theman73 wrote:Asta este de fapt confirmarea că , romanul o dă în bară indiferent de nivel .
Mai interesant ar fi de aflat dacă traducătorul este membru pe acest forum .

ELLAWS wrote:'Avoid London, it's full of Pakistanis,' Romanians warn fellow migrants
ROMANIANS preparing to swamp Britain next year are insulting British towns and cities and making racist comments about fellow immigrants on the internet.
Este FOARTE GRAV ce intentioneaza sa faca semnatarul acestui articol: sa invrajbeasca pakistanezii, indienii, alti emigranti ca si cetatenii britanici impotriva romanilor... Or, pentru un schimb de cuvinte -amical- intre 6-7 persoane NU POTI GENERALIZA ca o intreaga comunitate de 68.000 de persoane, impartaseste aceleasi pareri / impresii / opinii!!!
Acest lucru NU ESTE BUN PENTRU SIGURANTA INSASI A INTREGULUI UK - unde doreste semnatarul articolului sa conduca "actiunea" lui la ura / vrajba... eventual razboi civil AICI PE TERITORIUL MARII BRITANII???
Imi pare rau insa a publica astfel de chestii.... nu e o chestie tocmai constructiva si NU SERVESTE NICIUNEIA dintre comunitatile / natiunile sus-mentionate!!
Fac apel la toti userii sa aveti MARE GRIJA la modul de exprimare pe viitor... pentru ca intr-adevar voi puteti fi trasi imediat la raspundere pentru ceea ce spuneti / scrieti!!! EI INSA, au dreptul sa ne jigneasca in continuare in ziare / radio / televiziuni... GENERALIZAND ca romanii sunt tigani, infractori, cersetori, prostituati.... si cum ne mai jignesc unii asa-numiti ziaristi... care fiind ei insisi prost informati, DEZINFORMEAZA SISTEMATIC OPINIA PUBLICA si incercand SA CREEZE CONFUZIE ca si cand n-ar fi nicio diferenta intre acesti termeni ROMANIAN si ROMANY / ROMANI.
Fac apel LA CALM si MULTA ATENTIE, SA NU RASPUNDETI LA PROVOCARI !!!
Multumesc!

adrian wrote:Fact:
Romanii sunt rasisti. Mai trist e ca multi traiesc in Marea Britanie de o buna bucata de vreme si inca sunt rasisti, ei fiind tolerati de societatea de aici.
Mai bine ma opresc aici.

bogdan84 wrote:Da, din pacate sunt rasisti. Prietena mea e de culoare si am simtit asta chiar din partea prietenilor apropiati din Ro.
Altfel, utilizarea augmentativului (sper ca asa se numeste) in denumirea unei nationalitati, un lucru pe cat de neplacut, pe atat de raspandit.

mufa wrote:bogdan84 wrote:Da, din pacate sunt rasisti. Prietena mea e de culoare si am simtit asta chiar din partea prietenilor apropiati din Ro.
Altfel, utilizarea augmentativului (sper ca asa se numeste) in denumirea unei nationalitati, un lucru pe cat de neplacut, pe atat de raspandit.
AUGMENTATÍV, -Ă, augmentativi, -e, adj., s. n. 1. (Afix) care servește la formarea unui cuvânt nou denumind un obiect de dimensiuni mai mari decât ale obiectului desemnat prin cuvântul de bază. 2. (Cuvânt) care este format cu un augmentativ (1). – Din fr. augmentatif.
La asta te refereai?

bogdan84 wrote:Ok, nu eram sigur si am zis sa nu imi sara vreun gramatician necrutator in cap daca gresesc :)
Multumesc @mufa si @rebecca_uk.

psihologul30 wrote:Hehehe...Rapidistule te-ai demascat singur ..apropo prima echipa de fotbal construita de comunisti a fost RAPID asta asa ca pentru istorie

ValiB wrote:Stau si ma minunez ... nu-mi vine sa cred ce citesc. In loc sa te infurii ca Romani Online este FOLOSIT pentru a mai denigra inca o data imaginea romanilor in fata britanicilor, bati in retragere, te dezici elegant de orice te-ar putea baga si pe tine in albia asta de porci.

ValiB wrote:adrian wrote:
ValiB, n-ai idee cat de mult trebuie sa ma abtin sa te execut. Te mai las sa te minunezi inca 10 minute ca o curca intre 2 buturugi. Dupa ce termini, poate vrei sa citesti scrisoarea trimisa astazi catre DailyExpress:
http://seology.com/shots/Sent_%2820306_ ... 014628.jpg
Abtine-te de la alte comentarii pe acest subiect, in ceea ce priveste persoana mea.
Ultimul avertisment!
Adi, nici nu stii cat ma abtin sa reactionez ca Taranu. Numai ca eu sunt mult mai rabdator si am apucat sa te cunosc cat de cat pentru a-mi explica reactia ta. Ai putea sa ai un minim respect pentru cel care la un moment dat ti-a revigorat si pastorit forumul afundat intr-o oarecare amorteala, care s-a dovedit a fi devotat proiectului tau RO.
Nu inteleg ... si in continuare stau si ma mir ca curca intre buturugi: cum poti afirma nonsalant ca "romanii sunt rasisti"? Care romani, aia printre care te numeri si tu? Toti? Cel putin asta reiese din exprimarea ta, in contradictie cu ce afirmi in textul acelei scrisori adresata cotidianului. Eu unul nu ma simt rasist, pe mine m-a jignit afirmatia ta, poate chiar ceva mai mult decat articolul de ziar. Asta ca sa-mi explic comentariile la adresa ta.
andreivaly wrote:Salutare,
Eu cred ca Vali are foarte mare dreptate,si ar trebui sa luptam cu toate mijloacele impotriva unor astfel de acuzatii (cele de rasism),indiferent de cine sunt facute,si sa aratam pe orice cale ca nu reprezinta parerea tuturor romanilor.
Adrian-respect si apreciere pentru ceea ce ai creat cu ajutorul 'Romani online' si multumim pentru implicarea si in acest 'scandal'.Foarte buna idee cu scrisoarea,poate trebuia sa fii mai acid si dur cu ei,sa nu scrie asa 'la plesneala' tot ce 'prind',sa verifice mai intai si ca in orice dezbatere 'fair play' sa arate si parerea/pozitia celeilalte parti,nu doar s-o acuze.
PS: nu cred ca ar trebui sa discutati contradictoriu,si nu asa cum o faceti,incalcand regulamentul pe un subiect comun si 2 idei diferite:
Vali- -suntem acuzati pe nedrept-se refera la comentariile forumistilor mentionate in articol,de unde nu rezulta nici un fel de rasism
Adrian-referitor la un defect al romanilor,care exista,dar asa cum zice si Vali,nu e evidentiat de dovezile din ziar.
Nu da-ti bine la exeplu de urmat,caci voi sunteti astfel de oameni.

Dio wrote:theman73 wrote:Asta este de fapt confirmarea că , romanul o dă în bară indiferent de nivel .
Mai interesant ar fi de aflat dacă traducătorul este membru pe acest forum .
Da este... isi zice Google...

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests