Dan cred ca a punctat cel mai bine. Doar printr-o dieta echilibrata poti spera sa ai o viata sanatoasa, iar trecerea automata la o dieta care organismul tau este invatat genetic la una complet diferita este "riscant".
Omul este omnivor insa dieta difera pe criterii geografice, nu emotionale. Eschimosii folosesc orice bucatica dintr-un ren, o carne mult mai grea decat carnea de pui, asiaticii mananca orice misca, scorpioni / gandaci.
Cat despre romani, imi aduc aminte cand inca nu exista ideea de mall/shopping center si nici nu stiam ce e sa fii vegetarian, vara-toamna mancam foarte multe salate, de rosii, castraveti, cu branza etc (mai nou denumite salata bulgareasca/greceasca, doar suntem apropiat geografic de bulgari si greci) cat iarna-primavara porcul/vita sa fie o parte importanta din meniu.
Insa eu ma intreb cum ar fi sa incerc sa ii conving pe strabunici (daca ar mai trai) sa devina vegetarieni? Cred ca raspunsul initial ar fi de ce ar dori sa tina post un an intreg?! (logic vorbind, din punctul meu de vedere dieta vegetariana ar fi cea mai apropiata de postul crestin).
Dieta este un topic destul de delicat si are multiple implicatii, ca sa nu vorbim ca implicat cu stilul de viata poate deveni o discutie despre obezitate, sanatate, mancaruri canceroase etc. Insa ce mi se pare un experiment exceptional de simplu, daca aveti un animal de casa, puneti un bol de mancare uscata si unul cu o bucata de carne (pui/vita) si veti observa cum va decide genetic ce e mai bun pt el.
Ca sa inchid, mi se pare destul de stupid si de prost gust ideea de a vinde Vegan Food pt animale ce au fost "adoptate" de om doar pt motivul ca erau carnivore.
http://www.vegancats.com/ Insa ma intreb oare cati din oameni vegetarieni au pisici pt a prinde soareci?!