instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Interviu NINO: contract colaborare si scrisori de la clienti

National Insurance Number
7 posts • Page 1 of 1

Interviu NINO: contract colaborare si scrisori de la clienti

Postby scapina » Aug 6th, '12, 01:26

O solicitare de sprijin pentru cei care au obtinut Nino in calitate de self-employed cu ltd: v-as ramine recunoscator daca mi-ati putea oferi niste linkuri cu modele de contracte de colaborare si scrisori de la clienti necesare pentru interviul NINO. Eu am inceput munca de vreo 2 luni printr-un ltd si cred ca a venit momentul sa fac prima incercare de a obtine NINO.

Multumiri anticipate.
scapina
Discipol
Discipol

Re: Interviu NINO: contract colaborare si scrisori de la cli

Postby albea » Aug 6th, '12, 01:50

Eu nu stiu asemenea link-uri, dar stiu ca e un topic foarte activ pe celalalt forum. Ce nu pricep eu, si imi cer scuze pentru ignoranta, este la ce va ajuta aceste modele de scrisori si contracte. Mai ales in cazul tau, care spui ca lucrezi de 2 luni. Nu ai scrisori de la clientii tai sau contracte cu ei? Astea chiar se verifica, se suna la ei, se cer detalii despe tine si afacerea ta, etc.
albea
Contributor
Contributor

Postby scapina » Aug 6th, '12, 22:29

Multumesc pentru raspunsuri.
Albea: motivul e simplu, am inceput treaba cu un client, direct, fara agentie, totul merge ok dar am omis amindoi sa facem contractul. In privinta scrisorilor de recomandare, nu I le puteam cere dinainte.
Multumesc, Vali
scapina
Discipol
Discipol

Postby albea » Aug 6th, '12, 23:01

Eu zic sa te mai gandesti o data, ca nu e nimic "simplu" aici. Contractele si scrisorile de referinta SE VERIFICA. Fa contract pe bune si cere-i sa-ti dea o scrisoare in care sa spuna ca are afarceri cu tine si esti ok. Asta e simplu. Nu conteaza ca e un singur client. Asa este si la taximetristi: un singur contract (cu operatorul) si o scrisoare de la el. Iei NINo garantat, bineinteles daca si restul actelor este ok.
albea
Contributor
Contributor

Postby scapina » Aug 7th, '12, 23:46

Nu va fi nici o problema sa facem un contract pe bune caruia doar sa I dam o data anterioara primei facturi.
Inca o data multumesc.
scapina
Discipol
Discipol

Postby olteanul » Aug 8th, '12, 13:03

Si eu sunt in acceasi situatia ca si tine. Am LTD si lucrez pe baza de contract de colaborare. Am fost de 2 ori la interviu pt NINO si sa am primit refuz de 2 ori. Prima data am mers doar cu un client, am prezentat invoice-uri, bank statements, actele firmei plus payslipsuri de salariu pt ca sunt si angajatul propriei companii. Mi s-a cerut sa prezint residence card, pe care eu il pot obtine abia dupa NINo. Bineinteles ca am primit refuz.
A doua oara am mers cu aceleasi documente, plus ca aveam 3 clienti de data asta. Si 3 recomandari de la clienti. De data asta functionarul nu mi-a luat decat actele companiei, payslipsurile de salariu si scrisoarea de la contabil si mi-a zis ca este o formalitate sa obtin NINO in calitate de director de limited. M-a intrebat de residence card, i-am zis ca nu am si m-a pus sa semnez ca il iau dupa obtinerea NINO. Am primit scrisoare acasa in fix 2 zile cu refuz. Chiar nu mai inteleg nimic.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fi recunoascator.
olteanul
Cronicar
Cronicar

Postby scapina » Aug 10th, '12, 01:23

E posibil ca tocmai faptul ca te-ai declarat angajat al propriei companii sa fie problema? Neavind nin nu te poti angaja. Doar o parere de amator.
scapina
Discipol
Discipol

7 posts • Page 1 of 1

Return to NINO