instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

din ce in ce mai greu cu obtinerea nino!!! ce trebuie sa facem?

National Insurance Number
248 posts • Page 4 of 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9

Re: din ce in ce mai greu cu obtinerea nino!!! ce trebuie sa

Postby costoboc » May 22nd, '12, 08:28

@valyjo, nu cred ca cineva de pe forum te poate ajuta astazi si nici nu cred ca in aceste conditii ai vre'o sansa sa obtii NIN.

Ca sa explic de ce spun asa, iti dau explicatia acestui document - NIN
NIN primim in conditiile in care am obtinut drept de munca in Uk si cu acest numar putem sa ne platim contributia de asigurari sociale.

In cazul explicat de tine tu nu ai drept de munca(inca). Daca patronii vor sa te ajute sa obtii AWC, procesul nu se opreste numai la ei. Mai este un formular pe care il completezi tu si la care atasezi scrisoare/dreptul ce l-au obtinut ei pentru tine.
Nu imi place sa dau vesti proaste, dar pentru aceasta meserie nu cred ca ai vre'o sansa.

Oricum la aceasta data, nu ai calitatea care sa-ti permita sa primesti NIN.

Si ai grija ce spui la interviu. Daca recunosti ca muncesti fara drept de munca esti pasibil si tu si patronul de amenda.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby valyjo » May 22nd, '12, 08:37

va rog sa imi raspundeti...e vreo problema daca le spun k nu am work permit si k au aplicat pentru Purple Card pentru mine?
valyjo
Haiduc
Haiduc

Postby valyjo » May 22nd, '12, 08:44

Multumesccc frumoosss!!!
valyjo
Haiduc
Haiduc

Postby catalin_popescu » May 27th, '12, 10:05

Multumesc. E bine de stiut.
catalin_popescu
Haiduc
Haiduc

Postby John_Nutt » May 29th, '12, 21:47

ieri si azi am fost la Jobcenter pt 2 interviuri pt NIN. Ambii baieti sunt SE reali. Toate documentele ok . Facturi , recomandari , contracte, extrase bancare , carduri CSCS , Thames Water Passport , permise de conducere UK , chitante de materiale.....tot.
Ieri , interviul a fost sustinut cu o englezoaica, super de treaba. Omul meu , tamaie la engleza , tipa a vb doar cu mine si a completat acel formular de interviu in functie de discutia avuta . Mai mult , m-a si ajutat un pic in povestea mea , bagand de la ea cateva chestii folositoare in demonstrarea statusului de SE al prietenului meu.

Astazi , la acelasi centru , cu fratele celui de ieri.
Aceleasi documente si acelasi nivel al limbii engleze......ZEROOOO.
Insa , peroana care sustinea interviul era un indian. Mi-a fost interzis sa stau langa amicul meu.Apoi , din lista de intrebari ce trebuiesc puse pentru a identifica statusul de SE sau de angajat , nu a pus decat vreo 2, 3 ,la care a sugerat el si raspunsurile.Raspunsuri total eronate. Am incercat sa intervin si nu am fost lasat , ca stie el ce face si va consemna raspunsurile amicului meu , care nu pricepea o iota din ce spunea indianul.
A refuzat sa faca niste copii la chitantele de materiale , la extrasul de cont . Nu a dat spre a fi verificat la sfarsit formularul. Doamna de ieri mi-a trecut si mie datele pe formular , cel de azi nu.
Langa noi , era un alt roman care sustinea interviu cu o englezoaica. Aceea , cand a vazut nivelul de engleza al baiatului nostru , a refuzat sa continue interviul pana apare un translator.
Una peste alta, vreau sa spun ca ,daca romanii nostri dau de asa ceva atunci cand sustin interviul pentru NIN ,atunci nu ma mira ca pica pe capete. Omul mi-a adus aminte de indianca cu care am dat eu interviul , care avea aceeasi atitudine . Norocul meu atunci a fost ca , dupa ce m-am informat temeinic pe forum ,am putut sa-mi sustin problema si s-o duc pe drumul ce-l doream eu.

Trebuie , cred eu , ca sa fie mai insistenti candidatii la interviu , pentru a se asigura ca au trecut prin toate fazele interviului iar personajul de la ghiseu preia raspunsurile corecte si nu duce discutia in directia dorita de el ci in cea dorita de ai nostri.

PS. Am sunat in Glasgow unde am fost indrumat foarte sincer sa trimit restul documentelor pe fax .Oamenii de acolo stiu ce inseamna si contractor in constructii , si dificultatea de a te inregistra la HMRC fara NIN si tot. Parerea mea e ca trebuie incercat , in cazul in care simtiti ca ceva nu a fost in regula la interviu , sa trimiteti direct in Glasgow alte documente ce considerati ca ar ajuta.
Last edited by John_Nutt on May 29th, '12, 22:00, edited 1 time in total.
John_Nutt
Cartur
Cartur

Postby costoboc » May 29th, '12, 21:53

... si ce ai facut astazi pana la urma cu indianul?
Ai reusit sa zici si prezinti documentele care le vroiai?
Da, daca nu esti multumit nu exista posibilitatea sa opresti discutia/interviul pe loc si sa ceri pe altcineva, eventual sefu lui?
costoboc
Contributor
Contributor

Postby John_Nutt » May 29th, '12, 22:02

Nu stiu , chiar nu stiu cum se poate proceda intr-o situatie de genul asta. Eu nu puteam comunica pe intelete cu amicul meu, era si emotionat si debusolat si nu am vrut sa iau vreo decizie fara acordul lui , pana la urma , daca primeste un refuz nu crapa pamantul.
Asa ca am sunat in Glasgow, urmand sa trimit pe fax maine si restul documentelor ce nu au fost luate aici in calcul , plus raspunsurile corecte la anuminte intrebari unde indianul a "sugerat"el ce trebuie spus.

A , si sa nu-ti spun ca in cele doua zile am vazut si niste romani nervosi care injurau pe " contabil"ca le-a facut actele aiurea si s-au prins aia de la jobcenterplus.Nu stiu exact descrierea faptelor , dar , asta era subiectul principal. Unu platise 120 de lire altul 150. Ambii ...eject
John_Nutt
Cartur
Cartur

Postby John_Nutt » Jun 2nd, '12, 15:41

Update 1
Cel care a sustinut interviul cu englezoaica a primit astazi NIN -ul . De la programare pana a venit scrisoarea a durat 1 saptamana.
Sa vedem ce va fi cu fratele lui , desi am mari dubii ca va trece din prima.
John_Nutt
Cartur
Cartur

Postby JustAgrl » Jun 2nd, '12, 22:42

Salutare, ma bag si eu in seama pe aici...poate experienta mea va ajuta pe cineva.
Eu sunt au pair, deci nu am nevoie de NINo pt jobul meu insa am avut nevoie de el pentru a urma cursurile gratuite ale unui colegiu, cursurile sunt on line si despre colegiu am aflat tot aici pe forum. Am sunat sa ma programez pentru interviu, doamna de la telefon mi-a spus ca nu am nici o sansa sa obtin NINo deoarece motiul meu (am spus adevarul) nu este bun, in fine am insistat sa imi faca o programare si am primit programarea pentru a doua zi. La mine am avut : buletin, pasport, pink card, scrisoarea de la UKBA pe care am primit-o o data cu cardul (ca dovada de adresa) si vreo cateva mailuri printate de la colegiu, in care insa nu se specifica ca am nevoie de NINo, doar dovedeau ca m-am inscris.
La interviu, domnul care mi-a luat actele nu a oprit decat unul din mailuri, copii dupa buletin si pasaport si copia dupa pink card ( despre care avea indoieli ca ar fii real) si copia dupa scrisoarea de la UKBA.
Doamna care mi-a luat interviul mi-a spus ca ea nu crede ca voi obtine NINo deoarece motivul meu nu este viabil.
Cu toate acestea, la exact o saptamana dupa aplicatie am primit NINo.
Din experienta mea va dau un sfat, nu va lasati intimidati de intervievatori si nici de persoana care va raspunde la telefon atunci cand sunati pentru programare.
O seara frumoasa va doresc si mult succes la toata lumea.
JustAgrl
Cronicar
Cronicar

Postby vladd7 » Jun 8th, '12, 13:57

Salut tuturor!
Personal, multumesc mult tuturor forumistilor pentru posturile extraordinar de utile,sunt membru de cateva luni bune al forumului, insa acesta este primul post deoarece pana acum am fost in faza de a-l studia aproape in intregime. Scriu astazi pentru ca am mare nevoie de ajutorul vostru. Povestea mea incepe de acum vreo 11 luni, cand am aplicat pentru prima data ptr Nino ca ,, self employed delivery driver'', unde am primit refuz, urmand alte 9 aplicatii , bineinteles toate fiind cu refuz. Activitatea pe care o prestez este cea de ,, delivery newspaper,, pe o anumita ruta (aprox 220 mile in fiecare noapte) la un anumit nr de magazine. Jobul i-l efectuez cu van-ul meu personal, am incheiat contract de prestari servicii cu ,,contractorul'', platile se fac pe baza de invoice, saptamanal prin online banking, toate cheltuielile cursei( asigurare masina, reparatii, alimentat,etc)le suport personal . Documentele cu care m-am prezentat la interviu sunt urmatoarele:

pasaport, asigurare van, certificat inmatriculare masina,contract prestari servicii, invoice-uri, extras cont bancar, bonuri motorina,alte invoice-uri de la vreo 4 clienti pentru ,,home delivery'' care au facut platile similar prin banca, scrisoare recomandare de la 2 clienti,scrisoare de la contabil englez ,carte de vizita, copie anunt publicitarde pe ,,gumtree'', etc.

Acum imi intervine problema mea, nu stiu motivul pentru care primesc mereu refuz. Si am sa mai fac o specificatie: vazand imposibilitatea de a obtine Nino, m-am inscris la un curs Esol ptr engleza de pe lista acreditata de home office, si in decembrie anul trecut am aplicat ptr yellow card, cu programare la croydon. Dosarul mi-a fost trimis la sheffield, a stat acolo 4 luni timp in care mi-au trimis 2 adrese in care imi creau sa specific sumele intrate in cont cu specificatia,, invoice'' de la mr ,,x'' cu care am incheiat eu contractul de prestari servicii. Bineinteles nu am vrut sa fraieresc si sa-mi schimb contul, am vrut sa fiu transparent si le-am trimis ca raspuns o adresa in care imi explicam incercarile de a aplica la nino, insotite de invoice, contract, si toate documentele cu care am fost la job centre. Insa peste acele 4 luni, primesc adresa cu refuz ptr yellow, cei de la home office motivand refuzul ca principala mea preocupare este ,, munca'' si nu ,, studiul in uk"".

Sincer, va spun ca eu imi prestez munca in mod onorabil, cinstit, contractorul este f multumit de mine,atat doresc sa intru in legalitate sa pot plati taxele, insa ei nu vor sa imi acorde aceasta sansa.
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat , unde ma mai pot adresa, sa vad motivul refuzului, poate gresesc undeva fara sa imi dau seama, chiar doresc din suflet sa-mi legalizez statutul de self. De altfel, daca cunoasteti un avocat roman ptr probleme de imigrari va rog din suflet lasati un pm cu datele de contact, deoarece simt ca situatia m-a depasit , iar un ajutor specializat ar fi nemaipomenit de bun ptr mine.

Va multumesc din suflet, si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
vladd7
Calfa
Calfa

Postby Bergiu » Jun 8th, '12, 22:14

Vorbeste cu contabilul , poate e mai bine sa iti faci un Ltd , poate ca si Ltd iti vor da nino , e un pic mai scump dar ai actele necesare.
Bergiu
Caligraf
Caligraf

Postby vladd7 » Jun 9th, '12, 11:42

Bergiu wrote:Vorbeste cu contabilul , poate e mai bine sa iti faci un Ltd , poate ca si Ltd iti vor da nino , e un pic mai scump dar ai actele necesare.

Multumesc mult ptr raspuns, asta e singura si ultima solutie, LTD-ul. M-am gandit demult la varianta aceasta, dar am crezut ca totusi voi obtine Nino ca si sole trader, insa chiar am obosit, bag de seama ca ei nu imi vor banii mei sa le platesc taxele. Uite asa incurajeaza munca la negru, vad pe pielea mea de un an incoace de cand ma chinui sa le demonstrez ca vreau sa intru in legalitate. Incerc LTd-ul, sper sa nu mai am alte impedimente si aici.
Va doresc un weekend placut.
vladd7
Calfa
Calfa

Postby John_Nutt » Jun 9th, '12, 21:01

John_Nutt wrote:Update 1
Cel care a sustinut interviul cu englezoaica a primit astazi NIN -ul . De la programare pana a venit scrisoarea a durat 1 saptamana.
Sa vedem ce va fi cu fratele lui , desi am mari dubii ca va trece din prima.

Update 2

Dupa cum ma asteptam , fratiorul a primit refuz.....
Asta nu face decat sa-mi intareasca parerea ca atitudinea de la interviu inseamna mult.
Sa stii ce drepturi ai , sa ai actele OK si sa-ti sustii povestea.
John_Nutt
Cartur
Cartur

Postby ANUBIS-DAT » Jun 10th, '12, 23:21

Dragii mosului

NINo il poti lua si dupa 1 saptamana nu trebuie sa astepti o vesnicie pentru asta, insa asta este valabil doar pentru cei care stiu ce vor de la viata, nu pentru amatorii de beneficii si smecherii, asa ca puneti mana si munciti..... Cititi cu atentie in stanga si-n dreapta si puneti- va putintel cap'sorul la contributie iar restul vine de la sine.
Sunt dispus sa acord sprijin cu mare placere insa fac asta doar pentru cei care ma vor convinge ca au intentii bune......amatorii de combinatii sa se abtina
Contact pe PM
regards,

Anubis - D.A.T
ANUBIS-DAT
Librar
Librar

Postby tamarind » Jun 17th, '12, 12:01

Pt. Anubis-D.A.T
Ce sti mai mult de NINo ,eu am YC student si continui sa fiu,am aplicat pt.sotul meu BC din luna dec.prin posta nici un raspuns pana acum ,se mai poate prelungi asteptarea pana nu stiu cand....Atunci sotul meu a aplicat pt. NINo ,a primit refuz :nu ai suficirnte dovezi ca a fi calificat pt. Nino{dosar complet cu toate actele MELE+ale lui in copie nu-i deranjaza,originalele fiind la UK border} Am sunat la Glasgow ,l-au programat din nou pt Nino ca: You have trearty right to work
si i-au spus sa-i mentioneze asta ofiterului cand se duce randul viitor .Cum iti explici tu asta?Ar fi sanse de reusita sau doar ne plimba nu de alta dar a trecut cam multisor de cand am aplicat si trebiue sa existe si o alta cale .In lege SPUNE CA NU-I TREBUIE neaparat BC dar e interpretabil te lasa sa intri numai cu un picior parca ai putea merge schiop nu spune clar in cazul unui dependent de YC/BC nu mai sta dupa noi sa ti-l emitem iti poti lua NINO in baza legii...
tamarind
Scrib
Scrib

Postby andromeda12 » Jun 17th, '12, 17:46

@anubis- daca este o categorie de romani antipatica la culme, este cea a romanului atotstiutor despre strainatate, stand frumos si conortabil in fotoliul lui din apartamentul din tara! anubis, in urma cu vreo 10 zile cereai sfaturi despre cum ar fi sa vina unul ca si tine, de vreo 45 de ani in anglia, iar acum,vad ca ai acumulat experienta si stii mai multe despre nino decat unul care lucreaza aici de 1-2 ani! vino, cauta de munca, loveste-te de refuzuri si greu si apoi opinia ta va fi validata. pana atunci, sfatul meu, abtine-te!!!!
andromeda12
Gramatic
Gramatic

Postby theman73 » Jun 17th, '12, 17:49

pleosc .....
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Cavaler
Cavaler

Postby MagdaMC » Jun 17th, '12, 18:09

@tamarind

Sotul tau poate merge la NINO cu legea la el. Pentru ca intr-adevar asa este cum spui tu: Nu e necesar BC pentru dependentul de YC sot/sotie.
Dar asta in teorie.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... omania0408

In practica, nu stiu cum merge treaba! Bafta!
MagdaMC
Erudit
Erudit

Postby crash- » Jun 17th, '12, 19:42

tamarind wrote:Pt. Anubis-D.A.T
Ce sti mai mult de NINo ,eu am YC student si continui sa fiu,am aplicat pt.sotul meu BC din luna dec.prin posta nici un raspuns pana acum ,se mai poate prelungi asteptarea pana nu stiu cand....Atunci sotul meu a aplicat pt. NINo ,a primit refuz :nu ai suficirnte dovezi ca a fi calificat pt. Nino{dosar complet cu toate actele MELE+ale lui in copie nu-i deranjaza,originalele fiind la UK border} Am sunat la Glasgow ,l-au programat din nou pt Nino ca: You have trearty right to work
si i-au spus sa-i mentioneze asta ofiterului cand se duce randul viitor .Cum iti explici tu asta?Ar fi sanse de reusita sau doar ne plimba nu de alta dar a trecut cam multisor de cand am aplicat si trebiue sa existe si o alta cale .In lege SPUNE CA NU-I TREBUIE neaparat BC dar e interpretabil te lasa sa intri numai cu un picior parca ai putea merge schiop nu spune clar in cazul unui dependent de YC/BC nu mai sta dupa noi sa ti-l emitem iti poti lua NINO in baza legii...

Ba oameni buni - oriunde, in orice institutie de stat, obisnuiti-va in momentul in care sunteti neindreptatiti, catusi de putin, fie si o prea lunga asteptare, sa FACETI RECLAMATIE SCRISA - in termen de maxim 14 zile veti primi un raspuns scris la reclamatia respectiva in care va fi stipulat cum puteti duce reclamatia la urmatorul nivel - de obicei sunt 2 - 3 stagii de reclamatie interna, dupa care primiti o decizie finala la reclamatia dumneavoastra cu informatii despre cum puteti duce reclamatia si mai departe, in afara agentiei respective eg. la Ombudsman - la stagiul asta nu ar trebui sa fie prea dificil sa gasiti un avocat sa va ajute.

Cei de la JC+ unde se tin interviurile nu fac nimic decat sa fotocopieze documente si sa scrie dupa dictare, nu au nici un fel de bearing asupra deciziilor- O reclamatie frumos scrisa in care citati legislatia exacta conform careia sotul are drept la NINO as he has a right to work, asigurati-va ca ajunge la glasgow, e cea mai buna varianta... Orice de obicei se rezolva la ultimul stagiu de reclamatie intern, la Ombudsman sau in momentul in care avocatul intenteaza un judicial review sau orice apel in tribunal, daca un consiliu sau DWP a gresit, in cateva saptamani se va schimba totul in folosul D-vstra ca sa evite tribunalul.. E doar vorba de perserverenta si never give up when you're right...
crash-
Erudit
Erudit

Postby crash- » Jun 17th, '12, 19:48

rebecca_uk wrote:
julia.nov90 wrote:Salut tuturor! Am o mica intrebare legata de NINO. Sunt studenta si am aplikt pt un Student Loan. Am inteles k Student Loan Company trebuie sa aplice in numele meu pt National Insurance. Stie cineva ceva legat de chestia asta?

De unde ai 'inteles?'
Crezi ca SLC nu mai au nimic altceva de facut decat sa rezolve aplicatiile de NINO?
Data viitoare cand 'mai intelegi', cere si dovezi, poate 'intelegem' si noi. -ras4-

Are dreptate Julia... SLC'ul cateoodata isi face datoria si trimite instiintarea la DWP cum ca ati aplicat la ei pt un imprumut si ii rog sa iti ofere un interviu EOI (Evidence of Identity Interview) ca sa obti NINo. Problema e ca cei de la DWP le cam iau si le arunca la gunoi cateodata :) Teoretic ar trebui sa iti vina acasa o scrisoare cu programarea la interviu.. in practica asta nu se intampla totdeauna si e obligatoriu daca aplici la NINo pe criteriul asta, sa ai referral de la SLC... Daca nu se misca nimeni fa o reclamatie la SLC (sa nu crezi ca e ceva personal daca nu te baga in seama, stau f. rau cu procedurile de complaint)
crash-
Erudit
Erudit

Postby crash- » Jun 17th, '12, 20:02

@John si eu am patit sa nu fiu lasat sa asist la un interviu pe criteriu health & Safety - managerul acelui JC+ nu a fost interesata deloc de reclamatia mea - am reclamat-o la un district manager care mi-a oferit un fel de scuze si o asigurare ca le-a fost trimis un memo legat de dreptul cuiva sa fie insotit la interviu ...

esti acolo pt suport moral, daca nu te accepta ca translator treaba lor, sa foloseasca translator oficial - nu au dreptul sa foloseasca un translator din sala neautorizat - nu au dreptul sa iti interzica sa fi acolo pt suport moral, in calitate de prieten.

Pana cand si formularul are o rubrica unde sunt trecute si datele celuia care a asistat la interviu... Sunt niste rasisti care trebuiesc identificati si reclamati - reclamatiile trebuiesc sa mentioneze clar ca ii acuzati de rasism/ discriminare etc. Acele persoane care primesc un numar de reclamatii pe aceste criterii vor fi cu siguranta mult mai atente sau la un moment dat sanctionate/mutate in afara vazului lumii...
crash-
Erudit
Erudit

Postby aditoto » Jun 17th, '12, 21:02

salutare !!
Am o intrebare si m ar bucura foarte mult daca as sti raspunsul repede : daca sora mea are BC eu pot sa dobandesc drept de munca in uk pe baza dreptului ei? Sau ea poate garanta in vreun fel pentru mine?
Multumesc anticipat ! O seara placuta ba doresc
aditoto
Cetitor
Cetitor

Postby tamarind » Jun 18th, '12, 12:09

Si ce ar trebui facut in situatia de mai sus .raspunsul lor la aplicatie :
Your application has been refused because you have faild to provide sufficient evidence of your identity to allow an nino to be allocated".sa fac o reclamatie ca ofiterul respectiv nu a vrut sa ii faca copie si dupa pasapory sinici nu a vrut sa se uite ls paragraful de lege sotul meu avand toate actele cu el ,ofiterul dpinsndu i ca ei cunosc lege mai bine si efectiv i a facut copii numai dupa
Ci si carnet soferi
intrebarea mea este pt.noul interviu cum se procedeazale prezinta din nou dosarul cu sau fara reclamatie scrisa ?eu nu stiu ce atributi au ofiterii care iau interviuri dar nici nu poti da il fortezi sa opresca ce documente crezi tu de cuviinta.sunt convisa ca o buna parte dintre voi a avut o experienta similara.
tamarind
Scrib
Scrib

Postby crash- » Jun 18th, '12, 15:08

Atributiile vietii, sunt niste rasisti :) Trebuie sa iti ia orice e relevant in a-ti dovedi statutul.
Dosarul + reclamatie scrisa - daca nu vrea sa iti ia orice dovada ceri pe loc sa iti cheme managerul din JC'ul respectiv. Ii explici situatia .. ai fost discriminata deja a doua oara etc - vrei sa faci o reclamatie oficiala si sa dai interviul cu alt ofiter..
crash-
Erudit
Erudit

Postby MagdaMC » Jun 18th, '12, 15:43

Hai sa va spun ce ne-a cerut noua la NINO:
Pasaport sot/sotie
Certificat casatorie
YC si BC
Scrisoarea de la colegiu

Desi la telefon mi se spusese sa aduc proof of id si proof of address, am luat toate actele la noi ca sa stim o treaba -ras2- si asa s-a intamplat sa avem scrisoarea de la colegiu.

Acum, eu nu inteleg de ce se cer acte diferite la birouri diferite. Am mai auzit de carnet de conducere, contract de inchiriere, extras bancar, dovezi ca iti cauti de munca (aveam si din alea) etc.

Functionarul ne-a anuntat ca merge sa faca copii actelor, dar plimbandu-ma cu copilul pe acolo am constat ca ocolise prin spate si era la un alt birou unde am vazut ca mergea si cealalta functionara care se ocupa de interviuri pt Nino. Ce faceau acolo, nu stiu, dar nu faceau copii dupa documente.

In fine, a fost ceva mai mult formal si am obtinut NINo. Dar, cert este ca legatura dintre NINO si cartonasele colorate exista, pentru ca ofiterul de acolo ne-a intrebat daca a fost greu sa le obtinem, pentru ca ei au multa bataie de cap cu SE care nu au asa ceva... deci..

Oricum, ca sa te refuze pe motiv de proof of ID mi se pare de-a dreptul stupid~
Cand merge sotul data viitoare, sa fie mai ferm. Nu coleric, doar ferm! De multe ori asa trebuie sa fii ca sa rezolvi ceva aici!
MagdaMC
Erudit
Erudit

Postby vera vasile » Jun 18th, '12, 16:22

tamarid wrote:

Buna, Tamarid!Ai scris ca sotul a aplicat pentru NINO cu copiile documentelor, nu originale, ele fiind la UKBA.Si eu sunt in aceeasi situatie, am trimis actele pentru BC de dependent de sotul meu care este Self.Le-am trimis in februarie, deci mai am de asteptat pana o sa vad BC-ul.Dar am o oferta de angajare si ma gandesc cum obtin NINO , actele originale fiind la UKBA.Nu s-au legat de acest aspect?Pentru mine este un mare semn de intrebare.Tu spui ca a fost refuzat pe motivul ca nu i se recunoaste dreptul de munca.Are drept de munca, asa scrie legea.Eu fiind in aceeasi situatie, am scris email la UKBA in care am explicat ca mi se cere sa am BC ca sa ma angajez, chiar daca legea spune ca nu am nevoie fiind dependent de self, in cazul tau de student. Dupa o saptamana am primit raspuns oficial de la ei ca am drept de munca si cu acesta mi s-a oferit un job.Cu acest email vreau sa ma duc la interviu la NINO si cu o scrisoare de la angajator,dar cu copii ale documentelor care sunt in plic la UKBA.As avea vreo sansa?
vera vasile
Discipol
Discipol

Postby tamarind » Jun 19th, '12, 11:52

@vera
buna , dl. avocat Dragut a raspuns la postul nostru f. promt ii gasesti raspunsul la sectiunea refuz la nino.Eu cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme din cauza copiilor ,motivul pt. care care sotul meu nu a primit nino nu este din cauza ca nu avea originale ci pt. ca le trebuiau si copie pasaport {am sunat la nr. de tel . din scrisoarea de refuz} deci PASI pe care Dl. avocat iti spune ca trebuie sa-i parcurgi este corect.
Sotul meu are interviul luni ,o sa vin cu noutati atunci.
Mult curaj si ai incredere in tine .Exista intotdeauna si o alta cale!
tamarind
Scrib
Scrib

Postby vera vasile » Jun 19th, '12, 19:42

Multumesc pentru raspuns.Sper sa fie de bine de aceasta data!
Sa inteleg ca pe langa copia de la cartea de identitate ,le mai trebuiau si cea de pe pasaport ?
vera vasile
Discipol
Discipol

Postby John_Nutt » Jun 19th, '12, 19:59

@ Crash , cand am fost pentru mine am avut aceeasi senzatie , ca indianca respectiva face tot posibilul pentru a deturna conversatia spre alt sens, insa atunci am avut posibilitatea sa vorbesc pentru ca era cazul meu.
Cu pustiulica asta nu am fost lasat sa spun nimic . Luni are interviu iar , la acelasi centru , am sa-ti ascult sfatul si am sa depun si o reclamatie la dosarul sau.
John_Nutt
Cartur
Cartur

Postby marianfim » Jul 14th, '12, 21:28

Pe 26-07-2012 am programare pt NINo. -ras4-
Am citit luni de zile, zic sa fiu pregatit cand aplic. Acum, noroc ca am ceva acte puse ''la plic'', am uitat tot ce planuisem sa zic la interviu. -nas-
A fost cineva de curand programat la cei din Tooting?
Multumesc pt orice sfat, chiar daca a mai fost dat de cateva sute de ori pe aici.
marianfim
Senior
Senior

PreviousNext

248 posts • Page 4 of 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9