instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

vreau in Londra

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
90 posts • Page 1 of 31, 2, 3

vreau in Londra

Postby Lili-Ana » Jun 20th, '12, 10:24

salutare ,

<<<curaj sau nebunie>>>

Suntem un cuplu si ne-am hotarat sa plecam in Londra in luna august. Ne-am gandit sa ne cazam la un hotel, pensiune etc. cateva zile si sa ne cautam chirie si de munca . Nu cunoastem pe nimeni acolo asa ca mergem la risc. -nu-stiu-
Daca poate cineva sa ne dea si noua informatii legate de pensiuni sau hoteluri ieftine in orice zona a Londrei si daca ne poate informa si cu o zona in care chiriile sunt mai ieftine si inca se mai gaseste de munca . Poate multi vor crede ca suntem nebuni sau nu avem nimik in cap , dar alta posibilitate nu avem. Daca are cineva o ideie mai buna poate sa ne spuna , orice sfat ne poate fi de folos. Stiim sa facem cate putin din toate iar cu lb engleza stam bine amandoi.

Multumim,
Ana

P.S. Pt cei care au infiintat site-ul un mare "FELICITARI " !!!!! este de mare ajutor pt foarte multi romani.
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Re: vreau in Londra

Postby Marin » Jun 20th, '12, 10:43

Ar trebui centralizate posturile de genul acesta, sunt tot mai multi oameni care pleaca la risc in UK si raspunsurile sunt identice.

Vad ca romanii incearca tot cu Anglia, cand au drept de munca in Norvegia...
Marin
Carturar
Carturar

Postby londonina » Jun 20th, '12, 11:13

@Lili-Ana

There's a saying that goes like this: what doesn't kill you makes you stronger :-)

De lucru se gaseste peste tot in Londra, dar nu exista hoteluri si pensiuni ieftine.

Bafta!
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby Lili-Ana » Jun 20th, '12, 11:33

@londonina

Multumim pt incurajari esti o draguta.

Sa fie !
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby theman73 » Jun 20th, '12, 11:41

@Lili-Ana

nu veni fara bani , 400 e o camera in share house , 200-300 mancarea pe luna , tigari romanesti 4 lire pachetul , o cursa cu autobuzul 1.3 lire

gandestete ca poate trebuie sa rezisti pe cont propriu 2-3 luni
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby Lili-Ana » Jun 20th, '12, 14:50

@theman73
multumim, vom tine cont de sfaturile tale.
400 pe luna sau pe sapt? am vazut ca scrie pe toate site-urile pe sapt.
daca este pe luna , cam in ce zona sa cautam pt banii acestia?
se poate gasi o camera in share house cu baie proprie ? ar fi singura conditie.

cu respect!
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby theman73 » Jun 20th, '12, 15:03

Lili-Ana wrote:@theman73
multumim, vom tine cont de sfaturile tale.
400 pe luna sau pe sapt? am vazut ca scrie pe toate site-urile pe sapt.
daca este pe luna , cam in ce zona sa cautam pt banii acestia?
se poate gasi o camera in share house cu baie proprie ? ar fi singura conditie.

cu respect!

Pai cam in estul Londrei , da poti sa gasesti si cu baie proprie , mai greu dar se mai gasesc , 400 pe luna
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby adi_28 » Jun 20th, '12, 19:54

intra pe gumtree.com Flats and houses - To Share - Offered
Cartiere ieftine: Barking, East Ham, in general in est dar se ma gasesc si in alte locuri
Chiria e destul de mare.
O camera single adica mica e intre 65 - 80, una double adica sa poata locui doi oameni in ea e 100 pe saptamana

Mancarea daca o luati din supermarketuri gen ASDA s ar putea sa va mire ca unele produse sunt mai ieftine ca in Ro inclusiv laptele

Transportu e scump. Eu la inceput cheltuiam 150 £ / luna pe autobuz si metrou.

Job este la noroc ca sa zic asa

Nu intrati in banii de intoarcere. Pastrati o rezerva cat sa aveti bani de intors in caz ca nu este Londra pe placul vostru.

Multa bafta !
adi_28
Caligraf
Caligraf

Postby Mirela00 » Jun 20th, '12, 20:05

Daca iti este de ajutor,pentru 1,2 sau cate zile ai nevoie de cazare in Londra,cat de cat ieftina,pana gasesti ce iti trebuie;

acolo am stat cand am dat interviurile in Londra,e acceptabil la tarifele pe care le percep,

plus mic dejun.

http://www.euroqueenshotel.com/?gclid=CJWg79TA3bACFQpd3wodTk7W2w
Traieste in asa fel incat, facand bilantul la sfarsitul fiecarei zile, sa constati ca ai realizat ceva pentru care se merita sa traiesti si a doua zi.
Mirela00
Erudit
Erudit

Postby Ale » Jun 20th, '12, 21:51

Viata in Londra si in Uk in general e foarte scumpa, ca sa inchiriezi dai peste proprietari care vor o luna in avans plus garantie, transportul costa destul de mult, daca nu stiti pe nimeni si nu aveti recomandari s ar putea sa nu fie chiar usor sa va gasiti de munca....nu sunt Gica contra, dar chiar nu i usor si aveti asta in minte mereu!

Numai bine si succes! :)
Numai bine! :)
Ale
Erudit
Erudit

Postby Lili-Ana » Jun 21st, '12, 11:44

@adi_28 ; @Mirela00 ; @Ale

Va multumesc la toti pt detalii !

Acum stiu cel putin in ce zona sa caut chirie mai ieftina si sper sa ne gasim de munca prin apropiere.
Barking si East Ham sunt departe rau de centrul Londrei? Dar de aeroport?
M-am uitat pe harta dar nu-mi dau seama cat de departe .
Foarte scump transportul.
Daca imi place Bucurestiul cu siguranta imi va placea si Londra.

Va salut !
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby olteanul » Jun 21st, '12, 12:56

Sfatul meu este sa anlizezi f atent zona unde vreti sa locuiti. Ieftin nu inseamna neaparat si bine. Si nu cred ca vreti sa locuiti intr-o zona in care sa-ti fie frica sa mergi noaptea pe strada.
olteanul
Cronicar
Cronicar

Postby Lili-Ana » Jun 22nd, '12, 12:13

mda.. la asta nu ne-am gandit . Buna idee !
stie cineva care sunt cele mai rau-famate zone sau cartiere in Londra ?
ar fi de ajutor !
Multumim .
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby Marin » Jun 22nd, '12, 12:31

Poti analiza aici http://www.police.uk/crime/?q=London,%2 ... es/2012-04

Vestul e un pic mai OK, dar nimic nu e foarte sigur.
Dintre zonele prin care am trecut eu, Richmond mi s-a parut cel mai linistit, dar nu stiu daca o sa iti permiti sa stai acolo
Marin
Carturar
Carturar

Postby Lili-Ana » Jul 9th, '12, 11:43

buna la toata lumea !

am reusit sa cumparam bilete de avion la inceputul lui august si am gasit si hotel sa ne cazam . nu ne mai ramane decat sa ne gasim chirie si de munca .
am inteles ca inainte de a incepe munca tre sa obti o autorizatie de munca sau un certificat de munca .
stie cineva de unde si cum , sau care sunt primii pasi inainte de a incepe munca ?

multumim .
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby marianfim » Jul 9th, '12, 12:38

Cu cazarea maie e cum mai e, dar cu munca e dificil rau.
Nu ca nu s-ar gasi de munca, dar cu dreptul de munca... Multi ( in primul rand eu) am inteles destul de greu cum e cu dreptul de munca in UK.
In primul rand citeste de multe ori si intreaba tot ce nu intelegi cum e cu dreptul de munca. Daca pleci cu temele facute, e mai simplu sa te orientezi. Daca incepi si afli aici cum e cu YC,BC,SE,NINo,etc, te vei speria. Pana pleci ai timp sa citesti si sa intrebi tot ce nu ti-e clar.

Cu chiria: de cateva luni multi cer sa ai si servici.

In ce domenii cautati de munca?

PS-Aveti nevoie de taxi ? Suntem multi ...
-evil-

PSS-Evident, treaba cu taxiul e o gluma...
marianfim
Senior
Senior

Postby Ale » Jul 9th, '12, 15:16

Mda, deja devine hilara treaba cu serviciul, ba chiar intr un anunt cereau sa vada si extras de cont bancar, ceea ce mi s a parut de a dreptul de prost gust, de unde si pana unde trebuie sa ii arat eu cat bani am in cont? Nu mai spun ca ceea ce ofereau nu era nici pe departe chiar ok, dar asa se intampla mereu, piticii astia mici au coada pe sus mai tare decat oricine....
De aia exista contracte si toate cele legale, ca sa reglementeze situatii neplacute, dar evident ca ei nu au sa faca asta caci inseamna impozite si cate cele....
Numai bine! :)
Ale
Erudit
Erudit

Postby Lili-Ana » Jul 9th, '12, 15:34

in cazul in care nu putem demonstra ca lucram ce putem face , cum putem inchiria ?
legat de actele pt munca care este primul pas pe care tre sa il faci ?
inca ma mai documentez pe sit despre acte .

Multumesc pt informatii.
Lili-Ana
Discipol
Discipol

vreau in Londra

Postby albea » Jul 9th, '12, 21:09

Ale wrote:Mda, deja devine hilara treaba cu serviciul, ba chiar intr un anunt cereau sa vada si extras de cont bancar, ceea ce mi s a parut de a dreptul de prost gust, de unde si pana unde trebuie sa ii arat eu cat bani ....

Oricare proprietar doreste sa fie cat mai sigur posibil ca chiriasul este capabil sa plateasca chiria. Marea majoritate a agentiilor pretind referinte verificabile si dovada veniturilor viitorilor chiriasi. Unele solicita chiar si un credit scoring.

Nu trebuie sa mire acest lucru. Este foarte greu de evacuat un chirias rau platnic, de aceea proprietarii sunt foarte precauti.
albea
Contributor
Contributor

Postby Cafea » Jul 9th, '12, 21:53

Lili-Ana wrote:@adi_28 ; @Mirela00 ; @Ale

Va multumesc la toti pt detalii !

Acum stiu cel putin in ce zona sa caut chirie mai ieftina si sper sa ne gasim de munca prin apropiere.
Barking si East Ham sunt departe rau de centrul Londrei? Dar de aeroport?
M-am uitat pe harta dar nu-mi dau seama cat de departe .
Foarte scump transportul.
Daca imi place Bucurestiul cu siguranta imi va placea si Londra.

Va salut !

Eu zic sa-ti cauti chirie la polul opus....

Din zona 4-5 ajungi in 30-50 de minute in zona centrala
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Cafea » Jul 9th, '12, 21:57

Lili-Ana wrote:in cazul in care nu putem demonstra ca lucram ce putem face , cum putem inchiria ?
legat de actele pt munca care este primul pas pe care tre sa il faci ?
inca ma mai documentez pe sit despre acte .

Multumesc pt informatii.

Nu puteti inchiria....trebuie sa stati cu altii in casa...adica va luati o camera si folositi baia si bucataria la comun
Cafea
Carturar
Carturar

vreau in Londra

Postby albea » Jul 9th, '12, 23:27

Am un vag sentient ca aici este un topic pentru blonde.

Da, Barking si East Ham sunt departe de centru, dar centrul este o notiune foarte relativa in Londra. Distantele in Londra se masoara in minute, nu kilometri.

De exemplu, din East Ham ajungi mai repede la London Bridge (in centru) decat din Knightsbrige (care e tot in centru). Ideea este de a gasi un minim de confort la un pret pe care ti-l poti permite.

Cat de departe este aeroportul? Care aeroport draga, ca Londra are 5 aeroporturi. De exemplu, din East Ham poti merge pe jos pana la City airport, dar mai bine iei un bus cateva statii.

Inseamna toate astea ca e bine sa locuiesti in East Ham? Nu! Exista cartiere in Calcutta sau Lahore unde sunt mai multi albi decat in East Ham.

De aceea spun, nu exista reguli prestabilite pentru Londra. Depine de venit, de locatia locului de munca, de ce pretentii ai tu de la tine, etc, etc.
albea
Contributor
Contributor

Postby AmyS » Jul 10th, '12, 09:04

albea wrote:Am un vag sentient ca aici este un topic pentru blonde.

albea ce vrei sa zici cu asta? simt vreo urma de rasism pe aici? -ras4-

nu de alta dar eu mi's blonda
AmyS
Caligraf
Caligraf

Postby Lili-Ana » Jul 10th, '12, 09:27

Neata ' . In primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati raspuns .
Greseala mea , nu am specificat aeroportul , aterizam pe Heathrow. Am aflat cum putem ajunge la hotel de aici http://www.tfl.gov.uk
cand am vb de inchiriere ne-am referit la o camera in Share house ca este mai ieftina , nici asta nu am specificat scuze !
si acum vine intrebarea "in cazul in care nu putem demonstra ca lucram ce putem face , cum putem inchiria ? "
deci din Barking , East Ham 30 -50 minute pana in centru . am pus aceasta intrebare ca poate nu ne gasim de munca in zona .

@albea
sa inteleg ca East Ham nu este ok ca si cartier ?
nu stiu ce sa zic , am inteles ca estul Londrei este mai ieftin si mai ok . daca are cineva o alta parere rog sa-mi spuna . multumesc !

nu mi-a raspuns nimeni despre acte . va rog stie cineva ce tre sa facem cand ajungem acolo si unde sa mergem ? Am inteles ceva despre o programare la Croydon , dar nu stiu exact ce fel de programare .
Actele te apuci sa le faaci de cum ajungi acolo sau dupa ce te angajezi ? am citi pe sit ca invers , adik iti faci acte si dupa te angajezi .
se poate lucra si la negru pana ies actele sau cum ?
Rog mult de tot pe cei care au trecut prin asta sa-mi explice!

Multumesc frumos si o zi faina la toata lumea !
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby nica_florin » Jul 10th, '12, 09:44

Iti dau un sfat, daca nu ai un loc de munca iti recomand sa ai cel putin 2000 de lire la tine, 400 de lire se vor duce din start pe avansul la chirie, apoi daca vrei sa te mai inscri la un curs de engleza mai este si ala 600 de lire, pana incepe cursul va trebui sa platesti chiria la camera inca 400 si daca faci un calcul bani s-au dus deja, transportul este cam scump aici.
nica_florin
Librar
Librar

Postby marianfim » Jul 10th, '12, 10:10

Pana la Croydon mai e drum lung...

De acte te apuci dupa ce vei rezolva cu cazarea, sa ai unde sa primesti corespondenta. In vest chiriile sunt mai mari (450-500 cu baie si bucatarie comuna, 550-600 cu baie proprie), insa eu cred ca si oportunitatile sunt mai mari ( e doar parerea mea). Daca te hotarasti la o zona, sa ne zici. Poate e cineva pe aici care gaseste o camera libera pt 1-2-3 sapt.
In ce domenii vreti sa lucrati? Intereseaza-te despre self-employed ( SE ). E cea mai usoara modalitate, dar nu mereu cea mai buna. Daca vrei sa faci un curs, atunci intereseaza-te de colegii care sunt in zona ta si sa fie acreditate. Pt orice eventualitate luati-va cazierul din Romania, eu am vazut ca se cere din ce in ce mai des celor nou-veniti.
Trebuie sa ai rabdare, eu am venit la sfarsitul lui februarie si tot nu am ajuns inca la Croydon, nici nu a fost necesar...
marianfim
Senior
Senior

Postby Lili-Ana » Jul 10th, '12, 17:21

Multumesc . Incepusem sa-mi fac griji ca poate nu reusesc sa-mi gasesc de munca fara acte .
De zona nu stiu ce sa zic , nu cunoastem pe nimeni acolo iar ce am auzit despre londra in general am citi pe acest sit si am vb cu voi .
Hotelul l-am gasit in partea de est mai exact Hackney undeva pe langa seven sisters, nu stiu cum este zona dar era cel mai ieftin.
Nu vrem neaparat in est , poate fi oriunde numai sa fie de munca prin apropiere , acum eu stiu ca nimeni nu poate sa-ti spuna exact ca gasesti sau nu de munca .
Eu am lucrat mai mult in fast-food iar sotul meu in curierat si fabrica de mobila. Nu avem pretentii !

Multumim si va dorim o seara buna !
Lili-Ana
Discipol
Discipol

Postby splash » Jul 10th, '12, 22:38

IN stanga forumului sunt niste chestii colorate. Daca faci click pe 'Gata de drum' sau 'UK de la A la Z' o sa gasesti info despre dreptul de munca. Cauta pe forum, sunt zeci de topicuri despre cum poti munci legal in UK. Spor la citit -hipno-

...."Ce optiuni legale am?

Romanii, ca cetateni ai UE, au dreptul sa stea in UK pentru o perioada nedeterminata de timp. Restrictiile apar doar cand vine vorba de munca.
Optiunile romanilor pentru a munci legal in UK sunt urmatoarele:
self employed – Statutul de Self Employed
blue card, yellow card si purple card –Drept de munca
au-pair - Totul despre Au Pair" ....
splash
Mentor
Mentor

Postby iris » Jul 10th, '12, 22:52

Lili-Ana wrote:
<<<curaj sau nebunie>>>

Avand in vedere ca nu cunoasteti Londra, ca nu stiti pe nimeni in Londra, ca nu are cine sa va indrume macar cu un sfat, ca nu aveti nici cel mai mic habar despre cursul firesc al actelor necesare obtinerii unui drept de munca, ca nu aveti o calificare anume, si nu in ultimul rand, avand in vedere vremurile de criza si lipsa joburilor, as spune categoric ca este nebunie.

Aveti pe site-ul asta aproape toate informatiile necesare, nu trebuie decat sa le cititi si sa incercati sa le intelegeti, pentru ca nu este deloc o bagatela. Treziti-va macar in al 12-lea ceas si nu plecati la drum fara sa aveti un minim habar despre viata din UK, pentru ca dezamagirea va va fi proportionala cu lipsa de informatie.

p.s. Hackney este una din zonele problema ale Londrei
iris
Erudit
Erudit

Postby theman73 » Jul 10th, '12, 23:11

iris wrote:
Lili-Ana wrote:
<<<curaj sau nebunie>>>

p.s. Hackney este una din zonele problema ale Londrei

Hackney
Plaistow
East Ham
Leyton
Leytostone
Stratford

Cam in ordinea asta zic eu ca poti pune zonele cu probleme din est-ul Londrei , dar in acelasi timp aici gasesti cea mai mare comunitate romaneasca

Eu locuiesc in Stratford si lucrez in Plaistow -trist- si sincer sa fiu nu prea simt ca stau in UK , parca as fi in ceva lagar de tranzit pentru emigranti in drumul lor inapoi spre casa , este adevarat ca peste tot scrie in engleza ...... ca de vorbit nu prea , dar nu prea sant englezi pe aici

Newham has one of the highest ethnic minority populations of all the districts in the country, with no particular ethnic group dominating. The local authority is Newham London Borough Council, the second most deprived in England.

Ethnicity Newham :

32.6% White British
1.1% White Irish
5.4% Other White
1.2% White & Black Caribbean
0.8% White & Black African
0.8% White & Asian
0.9% Other Mixed
12.1% Indian
8.7% Pakistani
9.0% Bangladeshi
12.7% Other Asian
6.7% Black Caribbean
12.7% Black African
1.1% Other Black
1.4% Chinese
2.4% Other

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Next

90 posts • Page 1 of 31, 2, 3

Return to INFORMATII UTILE