instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

PROBLEME CU LANDLORD

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
21 posts • Page 1 of 1

PROBLEME CU LANDLORD

Postby gaga » May 1st, '11, 20:28

-nervos- -nervos-

Buna

Am niste draci de numai stiu de mine.A venit animalul de landlord sa ii dau bani de chirie.Avem multe probleme cu casa asta, mai are puitn si cade ep noi.A venit mai adineauri si eu i-am zis ca nu ii dau bani pe chirie pana ce termina baia sa puna cateva bucati de faianta care o cazut de vreo 6 luni.Eu si cu cei doi care locuiesc in casa ne-am inteles sa nu ii dam bani pana ce rezolva baia.Sa nu mai zic si de celalte probleme , in fine.

Vine desteptul de el si ma vede singura incepe sa vb ca si cum eram prosta lui zicand: u dont understand enhlish si apoi sa injure.Apoi dupa 10 min de certat mi-a zis sa ies din casa ca poate aduce pe altcineva oricand.Ei i-am zis ca nu plec nicaieri ca am drepturile mele de chirias.

Credetica are dreptul sa ma dea afara fiindca nu vreau sa platetsc chiria pana ce termina baia de reparat?Ce drepturi am eu ca chirias?

Va rog sa imi raspundeti cat mai repede .

Multumesc.
gaga
Caligraf
Caligraf

Re: PROBLEME CU LANDLORD

Postby rebecca_uk » May 1st, '11, 21:47

Salut.

Ai mai multe drepturi decat iti imaginezi, ba chiar puteti sa-l dati in judecata.

Ca sa te convingi, cere-i sa-ti dea in scris ca nu repara - este 'health and safety risk'

Citeste si aici:

http://www.tenancyagreementservice.co.u ... rights.htm
http://www.inbrief.co.uk/property-law/l ... rights.htm
http://www.thesite.org/homelawandmoney/ ... sasatenant
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby dromaderu » May 2nd, '11, 13:34

Ai mai multe drepturi decat iti imaginezi,
daca aveti contract scris, nu are nici un drept sa te ameninte macar,

daramite sa se adreseze injurios!!

Si da, orice landlord ARE OBLIGATIA de a asigura ca casa este in conditii optime de utilizare!

Dute si la un Citizen Advice si intreaba, ia o copie a contractului cu tine,

daca mai da buzna peste tine zi-i sa iasa afara!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby ELLAWS » May 2nd, '11, 13:59

Failure to meet Landlord and Tenant Act requirements
The council has powers to prosecute landlords who fail to meet their obligations under the Landlord and Tenant Act 1985 (as amended).

Such matters include the failure of landlords to provide rent books and the failure of freeholders to give long leasehold tenants information concerning service charges and insurance.

Where a complaint is received, the council's housing officers will endeavour to ensure that the required information is provided. However, in the case of persistent failure to provide the information a prosecution will be considered.
If your utility services have been cut off
If your gas, water or electricity supplies have been or are likely to be cut off because of your landlord, the council can help. Under the Local Government (Miscellaneous Provisions) Act 1976 your council can arrange to restore utility services for its residents.

These powers will only be used as a last resort for emergency cases and then only when young children or elderly people are affected.

In every case the council will work closely with the suppliers and wherever possible try to get the suppliers' support and assistance.

Find your local council

http://www.direct.gov.uk/en/AdvancedSea ... e+landlord
What if we start giving, without thinking how much, when or if we get something back. I know, many people will disappoint you, but in time, you will keep around, only people you can trust. BTW, I dislike quoting others, when I have so many things to say..
ELLAWS
Contributor
Contributor

Postby glissando » May 2nd, '11, 17:16

Buna, gaga

Eu as zice sa ai grija cu neplata chiriei pentru ca daca in contract scrie ca proprietarul te poate da afara daca nu platesti chiria, inseamna ca te poate da afara chiar daca tu nu o platesti ca nu repara el chestiile prin casa. Privind reparatiile incearca la Citizens Advice Bureau sa vezi ce zic ei despre cum poti sa il obligi sa le faca - s-ar putea sa iti zica sa il dai in judecata - insa nu poti sa incetezi pur si simplu plata chiriei fara riscul de a fi dat afara din proprietate, din cate stiu eu. Bafta multa.
glissando
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby vanda1 » Apr 8th, '12, 19:04

Varianta scurta. Am niste intepaturi pe corp. Am mers la NHS walk in centre si mi-a spus ca sunt bed bugs. Acum sunt satula de problemele din casa. Stau la etajul 2. Nu am curent in prize de 4 luni, folosesc niste cabluri si iau curent din niste prize de la etajul 1. Teoretic saptamana viitoare s-ar remedia problema, dar m-am saturat. Platesc chiria la timp, nu am primit discount ca nu imi merg prizele in apartament si acum mai sunt si aceste intepaturi care ma scot din minti.
Cum il pot "speria" pe proprietar cu drepturile pe care le am, dar sunt invizibile. Ce pot face? Multumesc.
vanda1
Caligraf
Caligraf

Postby glissando » Apr 8th, '12, 19:43

Cred ca solutia ar fi sa incerci sa te muti...nu pare un proprietar ok daca nu a rezolvat problema prizelor in 4 luni de zile!!
glissando
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby vanda1 » Apr 8th, '12, 20:45

Am fost la agentii sa am mut si cand le-am spus ca sunt self-employed au strambat din nas. Desi am spus ca pot plati chiria pe 6 luni in avans, mi s-a spus ca multi proprietari nu accepta persoane self-employed si oricum imi trebuie recomandare de la fostul proprietar. Slabe sanse!Urma ca cei de la agentie sa imi verifice si contul bancar.
vanda1
Caligraf
Caligraf

Postby glissando » Apr 8th, '12, 21:22

Pai fostului proprietar nu ii spui ca te muti pentru ca este el tembel. Ii zici ca pleci pentru ca ti-ai gasit ceva mai mare/mai aproape de metrou/mai convenabil - asta daca nu esti deja in relatii foarte proaste cu el - si poate iti da scrisoare de recomandare pana la urma.
Alta solutie ar fi sa incerci la Citizens Advice Bureau sa vezi ce recomanda ei... eu as sugera sa ii scrii o scrisoare -politicoasa dar ferma - in care sa ii explici ca de 4 luni de zile nu a reparat prizele desi contractul stipuleaza ca trebuie sa efectueze reparatiile in timp de X zile (nu stiu cum e in contractul tau), ca din cauza bed bugs tu te-ai imbolnavit (problema aici e ca nu ai cum sa demonstrezi ca erau plosnite acolo de la inceput, doar daca mai ai colegi de apartament care ar putea sa confirme) si ca doresti sa iti spuna oficial cand si cum va remedia problemele. Vezi ce iti raspunde si pastreaza tot ce zice el, ca eventual sa poti sa il dai in judecata la un moment dat daca situatia se impute rau. Evident pastreaza toate dovezile plus chitante de la plata chiriei, a utilitatilor si ce mai intra in atributiile tale ca sa demonstrezi ca tu ti-ai facut datoria de chirias ireprosabil. Bafta multa!
glissando
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby istratebogdan » Apr 9th, '12, 03:55

Cea mai buna solutie pt tine cred ca este sa incerci sa te muti si sa inchei toate socotelile cu el pe cale amiabila in vederea obtinerii unei recomandari desi nu prea ai nevoie de ea.
Cel mai bine este sa nu ti mai bati capul cu astfel de oameni, nu faci decat sa ti consumi din timp, energie si sanatate.
Nu te mai duce la agentii pt o noua chirie. Intra pe site-uri dedicate si gasesti acolo anunturi direct de la landlorzi(si ceva mai ieftine ca cele de la agentii). Majoritatea nu vor avea probleme cu faptul ca esti self employed iar daca platesti si un avans considerabil, chiar nu ai de ce sa ti faci griji.
Foarte putini landlorzi mai cer recomandare sau o cer doar asa sa fie...Daca le spui ca nu ai din varii motive(ai plecat de mult, e prima oara cand stai in uk, ai pierdut legatura cu fostul landlord etc - esti inventiva), nu vor avea probleme.
Chiar nu vad de ce iti faci atatea griji din cauza gasirii unei noi chirii. Poate doar ai avut un mare ghinion incat sa dai numai de landlorzi care iti cer atatea... probabil din cauza ca ai mers tot la agentii - care in general iti cer toate prostiile.
In momentul in care ai banii necesari, gasirea chiriei ar trebui sa fie ultima grija.
istratebogdan
Gazetar
Gazetar

Postby ady30 » Apr 17th, '12, 16:51

Va salut pe toti si in primul rand tin sa multumesc tuturor pentru toate informatiile utile. Vin si eu cu o problema la care sper un ajutor, sfat orice este binevenit iar daca nu este locul potrivit rog moderatorii sa il stearga sau sa ma redirectioneze.
Am inchiriat o camera in Decembrie anul trecut la niste ''prieteni'' cel putin asa credeam, am platit depozitul cerut de ei, iar chiria am platit-o mereu prin virament bancar. La inceput au zis ca nu au cum sa modifice contractul dar au zis ca in Martie anul asta trebuie reinnoit si atunci o sa fim si noi trecuti pe contract. In Martie au reinnoit contractul dar noi nu am fost trecuti plus ca au avut pretentii sa mai platim o parte din bani pentru deposit parandu-li-se ca de fapt ei cand au inchiriat casa cuu mult timp in urma au dat mai mult si se cade sa mai platim o suma din bani si nu numai. Noi toate actele le avem pe alta adresa la cineva mai de incredere mai putin de cardurile medicale care sunt pe adresa actuala. Intre timp am gasit o casa sa inchiriem, am plecat in tara fiind in concediu si a urmat sa ii sun si sa le explic ce si cum constiient ca depozitul il pierd, dar chiria si utilitatile sunt platite la zi. Dupa ce i-am zis astuia ca ne mutam au aparut amenintarile ca ne arunca lucrurile in drum, daca calc in casa cheama politia si etc...etc...si muuult mai multe. Singurul lucru pe care il avem sunt extrasele de cont care arata ca am platit chiria si celelalte iar in momentul asta suntem in tara -nu-stiu- .
Vreau sa va rog daca a fost cineva in situatia de mai sus sau daca are o idee cum as putea sa rezolv situatia asta, as fi recunoscator
-nu-stiu- -nu-stiu-
ady30
Calfa
Calfa

Postby costoboc » Apr 17th, '12, 19:33

@adi30 eu nu prea am prins ideea. O sa scriu ce am intels si mai vino tu cu completari .... ca sa ne dam seama unde e buba.

Deci, stateai fara contract cu niste cunostinte avand achiatata la zi chiria si utitlitatile.
- ce inseamna "la zi", pana la ce data?
Ai anuntat aceste cunostinte ca ti-ai gasit in alta parte sa te muti si ei nu au reactionat prea bine.
- cu cat timp inainte de data la care te muti au fost ei anuntati si care era intelegerea in aceasta privinta?
- ce va facea sa fiti siguri ca pierdeti depozitul?
Acum sunteti in Romania si aceste cunostinte nu va mai primesc inapoi, dar lucrurile vi le vor da intr'un fel sau altul ("le arunca in strada")

Care e problema pana la urma?
costoboc
Contributor
Contributor

Postby ady30 » Apr 17th, '12, 22:23

costoboc wrote:@adi30 eu nu prea am prins ideea. O sa scriu ce am intels si mai vino tu cu completari .... ca sa ne dam seama unde e buba.

Deci, stateai fara contract cu niste cunostinte avand achiatata la zi chiria si utitlitatile.
- ce inseamna "la zi", pana la ce data?
Ai anuntat aceste cunostinte ca ti-ai gasit in alta parte sa te muti si ei nu au reactionat prea bine.
- cu cat timp inainte de data la care te muti au fost ei anuntati si care era intelegerea in aceasta privinta?
- ce va facea sa fiti siguri ca pierdeti depozitul?
Acum sunteti in Romania si aceste cunostinte nu va mai primesc inapoi, dar lucrurile vi le vor da intr'un fel sau altul ("le arunca in strada")

Care e problema pana la urma?

-pana pe 7 a lunii mai
-nu au reactionat deloc bine, mai nou abia am aflat ca ia dat notice si fratelui sau sa paraseasca casa desi este pe contract
-cu 1 luna
-fara contract(desi promisese ca o sa ne treaca pe contract in luna Martie cand l-a reinnoit dar nu a fost asa) i-am dat depozit cash in mana fara sa mai dea o hartie ceva.
Da suntem in Romania momentan (concediu) si am fost anuntat ca pana la sfarsitul saptamanii daca nu fac ceva cu lucrurile le arunca in strada.
ady30
Calfa
Calfa

Postby costoboc » Apr 17th, '12, 22:32

Scuze ca insist, dar tot nu reusesc sa vad care e problema.

Daca ai nevoie sa te intorci acolo si ti-e frica ca nu te primeste, sa stii ca ai toate drepturile chiar daca nu ai contract, numai ca ai cam putin timp sa le rezolvi. http://www.propertyinvestmentproject.co ... -contract/

Poate ar fi bine sa-i scri un email (daca nu puteti sta de vorba la telefon) si sa-i explici ce vrei (eu tot nu am priceput!)
costoboc
Contributor
Contributor

Postby ady30 » Apr 18th, '12, 07:12

imi cer scuze daca nu sunt indeajuns de explicit dar ideea generala este ca omul nea amenintat ca ne arunca toate lucrurile in strada pana la sfarsitul saptamanii si vroiam sa stiu daca,nu am contract scris,as putea sa fac plangere ,reclamatie, dar deja mi-ai raspuns la intrebare si multumesc mult
ady30
Calfa
Calfa

Postby AndreeaAtu » Apr 18th, '12, 13:32

istratebogdan wrote:mai cer recomandare sau o cer doar asa sa fie...Daca le spui ca nu ai din varii motive(ai plecat de mult, e prima oara cand stai in uk, ai pierdut legatura cu fostul landlord etc - esti inventiva), nu vor avea probleme.
Chiar nu vad de ce iti faci atatea griji din cauza gasirii unei noi chirii. Poate doar ai avut un mare ghinion incat sa dai numai de landlorzi care iti cer atatea... probabil din cauza ca ai mers tot la agentii - care in general iti cer toate prostiile.
In momentul in care ai banii necesari, gasirea chiriei ar trebui sa fie ultima grija.

Nu vreu sa sperii pe nimeni dar nu e chiar asa, Bogdan. Cu bani suficienti ptr avans pe 6 luni, cu recomandari de la proprietar si angajator, cu loc de munca (as in, nu SE), si tot mi s-a cerut girant si mi-a luat cateva luni ca sa gasesc o casa in care sa ma pot muta. Poate situatia e diferita in Manchester - dar aici toti sunt cretini si merg pe idee ca chiriasi sunt destui, nu iei tu casa, o dau altora...
AndreeaAtu
Caligraf
Caligraf

Postby Cafea » Jun 21st, '12, 21:20

istratebogdan wrote:Intra pe site-uri dedicate si gasesti acolo anunturi direct de la landlorzi(si ceva mai ieftine ca cele de la agentii).

Cum ar fi? -da-da-

Da-mi te rog cateva link-uri

Ms!
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Dio » Jun 21st, '12, 22:24

Cafea wrote:
istratebogdan wrote:Intra pe site-uri dedicate si gasesti acolo anunturi direct de la landlorzi(si ceva mai ieftine ca cele de la agentii).

Cum ar fi? -da-da-

Ms!

www.dedicatedtolandlords.co.uk
Dio
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Cafea » Jun 22nd, '12, 05:57

Dio wrote:
Cafea wrote:

Cum ar fi? -da-da-

Ms!

http://www.dedicatedtolandlords.co.uk

nu exista pagina....cand dau click pe link-ul tau apare:

http://advancedsearch2.virginmedia.com/ ... entation=0

Ce link-uri da virgimedia nu are legatura cu inchiriatul...
Cafea
Carturar
Carturar

Postby Dio » Jun 22nd, '12, 10:23

Pai asta a vrut sa fie si mesajul meu... nu exista site-uri 'dedicated to landlords'
Dio
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Cafea » Jun 22nd, '12, 18:54

Ba exista...bine nu numai pentru landlords...dar gasesti si anunturi directe

http://www.simple2rent.co.uk/

Credeam ca stie cineva un site mai bine pus la punct
Cafea
Carturar
Carturar

21 posts • Page 1 of 1