instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Permis de sedere UK

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
10 posts • Page 1 of 1

Permis de sedere UK

Postby AndaC » Jul 3rd, '12, 15:05

Buna,

Sunt nou venita in UK de cateva luni. Sunt traducatoare autorizata in Romania iar pentru a-mi desfasura activitatea pe teritoriul Marii Britanii sunt nevoita sa ma inregistrez la Ambasada Romaniei la Londra. Pe langa actele de care am nevoie mi s-a spus ca am nevoie si de Permis de sedere “indefinite leave to remain” avand in vedere ca Yellow/ Blue card nu pot obtine deocamdata. Stiti cumva cum pot obtine acest permis de sedere/ unde trebuie sa merg? Orice informatie e binevenita.

Multumesc anticipat!
AndaC
Calfa
Calfa

Permis de sedere UK

Postby albea » Jul 3rd, '12, 21:44

Ma tem ca n-ai nici o sansa sa obtii asa ceva. Nici macar nu mai exista ILR. Acum este permanent residence, si se poate obtine dupa minim 5 ani de munca sau SE in UK.

Totusi, ce anume te impiedica sa fii self employed si sa obtii yellow card?
albea
Contributor
Contributor

Re: Permis de sedere UK

Postby AndaC » Jul 6th, '12, 21:21

Pai in primul rand ca sa fiu self-employed am nevoie de NINO. Am aplicat pentru NINO insa am fost respinsa ca n-am avut dovezi ca am lucrat in UK in domeniul in care vreau sa-mi fac self-employmentul...
AndaC
Calfa
Calfa

Postby andrei2j » Jul 6th, '12, 23:27

Same old story ...
Self Employment-ul functioneaza asa :

Incepi sa muncesti ,iti aci publicitate,fluturasi,orice client gasit ii faci factura,iti gasesti si un contabil eventual ...
Tot acest joc timp de 1-2 1/2 luni in a 3 luna tre sa te duci cu toate facturile ,scrisori dela clienti , publicitate facuta,scrisoare contabil ptr a cere NIN-ul.
Ptr exemple de scrisori vezi aici : http://bit.ly/L6HctN
andrei2j
Gramatic
Gramatic

Postby mitiandrei » Jul 9th, '12, 11:16

Buna. Cine ma poate ajuta si pe mine? Din aprilie sunt Self employed si eu si logodnica mea si am lucrat la o familie ...apoi din iulie am inceput sa lucram pt o alta familie la care am semnat contract de munca si acuma vor sa comletam p46 ? La ce ne ajuta p46 asta? si daca completam ala putem sa desfiintam self employedu si dupa un an sa aplicam pt blue card? Multumesc anticipat
mitiandrei
Calfa
Calfa

Postby andrei2j » Jul 9th, '12, 23:35

numai daca :
Ati muncit un an intreg ca si self employed cu toate actele in regula puteti cere blue card !!!
Contract de munca = nu mai esti self emplyed si muncesti undercover-ilegal.
P46 nu va ajuta la nimic in cazul vostru.
andrei2j
Gramatic
Gramatic

Permis de sedere UK

Postby albea » Jul 10th, '12, 01:09

mitiandrei wrote:Buna. Cine ma poate ajuta si pe mine? Din aprilie sunt Self employed si eu si logodnica mea si am lucrat la o familie ...apoi din iulie am inceput sa lucram pt o alta familie la care am semnat contract de munca si acuma vor sa comletam p46 ? La ce ne ajuta p46 asta? si daca completam ala putem sa desfiintam self employedu si dupa un an sa aplicam pt blue card? Multumesc anticipat

Prin semnarea contractului de munca ati incalcat legea si tu, si logodnica si familia care v-a angajat. Formularul P46 nu mai poate fi decat cireasa de pe tort, care va ingroapa de tot. Self employed cu contract de munca nu s-a inventat inca si, dupa cum spuneam, este si ilegal.

Pe urma ne plangem ca se da NINo foarte greu. Ca d-asta ne trebuie NINo: ca sa-i prostim pe englezi sa ne angajeze cand n-avem drept de munca. DISCRIMINARE! strigam din toti rarunchii. Eeh!! Romanii! Cea mai grea meteahna a Europei! Da' nici noi nu ne lasam, sic!

On topic: de ajutat, numai Dumnezeu va poate ajuta, P46 nu.
albea
Contributor
Contributor

Postby AndaC » Jul 10th, '12, 17:52

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
AndaC
Calfa
Calfa

Postby crash- » Jul 11th, '12, 02:16

@mitiandrei - daca ati fi casatoriti si unul e self-employed celalalt are automat drept de munca (blue-card). Pana atunci nu va faceti prea mari griji - sunt f. multe persoane care lucreaza cu contract de munca fara a avea dreptul... - poti incheia contract de prestare servicii si atunci esti legal ca si self-employed.

@andrei - Nu ai dreptul la blue-card dupa un an ca self-employed ci dupa un an ca si angajat legal (eg. in calitate de student lucrezi legal 1 an)

@Anda - Nu ai nevoie de NINo pt a incepe sa lucrezi in calitate de self-employed.
crash-
Erudit
Erudit

Postby rebecca_uk » Jul 11th, '12, 02:17

andrei2j wrote:numai daca :
Ati muncit un an intreg ca si self employed cu toate actele in regula puteti cere blue card !!!
Contract de munca = nu mai esti self emplyed si muncesti undercover-ilegal.
P46 nu va ajuta la nimic in cazul vostru.

Dupa un an de zile ca self-employed nu primesti blue card, pentru ca nu esti angajat, ci-ti dezvolti propria afacere, timp de 5 ani - abia atunci scapi de restrictii, sau cand le ridica Uk pentru romani si bulgari.
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

10 posts • Page 1 of 1

Return to INFORMATII UTILE