alinaadi wrote:Buna ! Ma numesc Alina. Salutari membrilor forumului, si initiatorilor lui.Voi avea nevoie de ffff muuulte de raspunsuri si sper ca ma veti ajuta si nu voi deranja pe nimeni.
Sotul lucreaza de 3 ani in anglia,posesor de blue card si in asteptarea yellow card,iar in vara aceasta intentioneaza sa ne aduca si pe noi acolo,pe mine si pe fetita noastra de 3 ani si 4 luni,undeva in apropierea londrei dar nu stim unde(el se muta cu serviciul prin toata Anglia,dar noi o sa avem nevoie de un loc stabil).As avea nevoie de putin ajutor la intrb care le am,si anume:Pot inscrie fetita oricand la gradinita?Ma ajuta statul cu ceva in privinta gradinitei,si in general la tot ce tine de copil?Am vreo sansa sa beneficiez de ajutor la plata chiriei?Si va rog din suflet sa ma informati cu orice credeti k ma poate ajuta..Va multumesc mult si sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest subiect. O seara buna.
Alina, initial, daca ai timp,
ai putea incepe sa rasfoiesti forumul, la sectiunile relevante.
Din start se vede ca ai o lacuna in cunoasterea a ce si cum in UK,
BC-ul este superior ca sa ma exprim asa lui YC, deci, sotul tau, daca are deja BC si drept de munca, ce YC asteapta?
UK-ul este cel mai scump stat din Europa unde sa cresti un copil, gradinitele sunt private , cele cateva pe langa scoala nu tin copilul mai mult de 3/4 ore.
Statul nu te ajuta cu plata chiriei, veti primi child benefit dar, cam atat.
Depinde desigur de cat de mult castiga sotul tau.
Ca idee despre costurile cresterii copiilor aici,
recent, pe radio am ascultat cum,
(ma refer strict la Londra) un personaj care castiga cca 45K pe an, a renuntat temporar la job (muncea doar partenerul)
deoarece nu putea acoperi costurile de child care!
Daca zici insa ceva in apropierea Londrei, poate gasesti baby sitter mai ieftin dar, fctie de ce job eventual vei gasi tu, nu se stie daca acopera costurile, deci,
fff probabil tu va trebui sa stai acasa.
Multa bafta oricum si, nevertheless, reintregirea familiei este o decizie inteleapta!