instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

noi veniti in Anglia

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
11 posts • Page 1 of 1

noi veniti in Anglia

Postby gregorio » Mar 1st, '08, 21:41

Buna seara si LA MULTI ANI tuturor femeilor ! Am o singura nelamurire,am cautat site-ul despre cei veniti de acasa prin diferite firme...dar din pacate nu l-am mai gasit.Cred ca sunt f. multi care vor sa vina aici si orice informatie e pretioasa iar orice discutie duce pana la urma la ceva pozitiv.Daca vom comunica intre noi vom afla poate si lucruri bune care ne pot ajuta pe viitor...Propunerea mea e sa discutam si prin asta putem informa si pe cei care rasfoiesc site-ul(eu ma stiu pe mine pana sa vin aici)...daca putem da anumite informatii de ce nu?...
O seara buna,sa fim mai buni si sa iubim mai mult...
gregorio
Haiduc
Haiduc

Re: noi veniti in Anglia

Postby andrada » Mar 1st, '08, 23:09

-hello- ello-
Buna gregorio, cred ca uneori nu merge atat de bine butonul " Search" dar sa stii ca mai sunt paginile care te interesau despre cei care vin in UK cu firme din RO ...desi sincer nu as recomanda la nimeni sa aleaga varianta asta din cate am citit ....insa fiecare is face singur destinul prin deciziile care le ia... -badteeths- adteeths-
Oricum care e intrebarea sau intrebarile care te framanta??
Poate va citi si altcineva si iti va raspunde prin proprie experienta.
Pana atunci bye! -staycool- taycool-
andrada
Caligraf
Caligraf

Postby gregorio » Mar 1st, '08, 23:37

Scuzele mele dar eu nu le-am gasit.Dar nu vad ce solutii pot fi pt.unii.Cine are posibilitatea sa vina ajutat de catre altcineva nu e prea valabila pt.noi romanii in marea majoritate a cazurilor deci trebuie sa apelam la anumite firme pt.a veni.Cateodata e mai sigur si se evita anume discutii.La ce ma refeream?...La faptul ca este foarte greu sa razbesti atunci cand nu cunosti foarte bine terenul.Eu unul si cred ca majoritatea celor veniti de curand aici sunt dornici de cat mai multe informatii.Ex:platim cei 1300£(sau fiecare cat a semnat contractul) pt.acel NVQ2 dar cum putem intra in posesia lui nu stie nimeni...Sunt f.multe intrebari dar putine raspunsuri...Daca am fost prea curios,scuze...
gregorio
Haiduc
Haiduc

Postby spin » Mar 2nd, '08, 00:47

Salut gregorio!

Uite aici link-uri catre cateva din discutiile purtate de mebrii Romani-Online pe tema venirii in UK prin diferite firme/agentii.

Sper sa-ti fie de ajutor!

http://www.romani-online.co.uk/componen ... ic,1322.0/

http://www.romani-online.co.uk/componen ... ic,2126.0/

http://www.romani-online.co.uk/componen ... pic,663.0/
spin
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby veteraz » Mar 16th, '08, 12:32

Buna ! Ma numesc Razvan, proaspat venit in uk. Adresez salutari membrilor forumului, si initiatorilor lui.Voi avea nevoie de o groaza de raspunsuri si tind sa ma bazez pe experienta forumistilor. Spor in toate!
veteraz
Scrib
Scrib

Postby mady » Apr 24th, '08, 15:36

salut!
Ma numesc Madalin si sunt de aprox 5 luni in Uk.La inceput am fost angajat la un hotel,la bucatarie, dar dupa o luna juma',m-au dat afara pe motiv ca nu vor sa riste sa le vina home office pe cap.Acum lucrez(1 luna )intr-un magazin, cleaner,cam 10 ore pe saptamana si va dati seama ca nu-mi iese mai nimic.Seful unde lucrez vrea sa ii duc un NIN , pt inceput.EU i-am zis ca sunt self employed ,dar un polonez care e si el angajat cu mine imi spune ca nu pot fin angajat legal acolo ca si self employed.So, ce naiba sa fac,pt ca, acum 2 luni am trimis la home office un formular br1 pt self employed si mi-a venit scrisoare dupa aprox 1luna juma, ca trebuie sa le trimit (invoice-uri,cum ca sunt inregistrat la HMRC,chitante)ceea ce eu nu am pt ca am crezut ca ei(HO) trebuie sa-mi dea acordul sa lucrez ca self employed si apoi sa aplic la HMRC pt NIN.Stiu ca suna destul de aiurea tot ce-am povestit , dar au o legislatie destul de tampita si astia.TE plimba peste tot.Apropo, sta cineva prin OXford sau prin imprejurimi,ca vreau sa mai vb cu cineva fata in fata ca m-am plictisit.Mai cunosc niste romani dar nu prea ne baga in seama, sunt mai mult pe turta lor, in fine, stiu ca nu sunt toti asa.Poate stiti si vreo biserica ortodoxa ,pt ca m-au luat de cap, simt nevoia sa ma inchin pe undeva.
Sorry daca v-am plictisit, dar macar stiu ca maasculta cineva aici
O zi faina tuturor,
mady
Haiduc
Haiduc

Postby alinaadi » Jun 15th, '12, 00:08

Buna ! Ma numesc Alina. Salutari membrilor forumului, si initiatorilor lui.Voi avea nevoie de ffff muuulte de raspunsuri si sper ca ma veti ajuta si nu voi deranja pe nimeni.
Sotul lucreaza de 3 ani in anglia,posesor de blue card si in asteptarea yellow card,iar in vara aceasta intentioneaza sa ne aduca si pe noi acolo,pe mine si pe fetita noastra de 3 ani si 4 luni,undeva in apropierea londrei dar nu stim unde(el se muta cu serviciul prin toata Anglia,dar noi o sa avem nevoie de un loc stabil).As avea nevoie de putin ajutor la intrb care le am,si anume:Pot inscrie fetita oricand la gradinita?Ma ajuta statul cu ceva in privinta gradinitei,si in general la tot ce tine de copil?Am vreo sansa sa beneficiez de ajutor la plata chiriei?Si va rog din suflet sa ma informati cu orice credeti k ma poate ajuta..Va multumesc mult si sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest subiect. O seara buna.
alinaadi
Calfa
Calfa

Postby dromaderu » Jun 15th, '12, 07:04

alinaadi wrote:Buna ! Ma numesc Alina. Salutari membrilor forumului, si initiatorilor lui.Voi avea nevoie de ffff muuulte de raspunsuri si sper ca ma veti ajuta si nu voi deranja pe nimeni.
Sotul lucreaza de 3 ani in anglia,posesor de blue card si in asteptarea yellow card,iar in vara aceasta intentioneaza sa ne aduca si pe noi acolo,pe mine si pe fetita noastra de 3 ani si 4 luni,undeva in apropierea londrei dar nu stim unde(el se muta cu serviciul prin toata Anglia,dar noi o sa avem nevoie de un loc stabil).As avea nevoie de putin ajutor la intrb care le am,si anume:Pot inscrie fetita oricand la gradinita?Ma ajuta statul cu ceva in privinta gradinitei,si in general la tot ce tine de copil?Am vreo sansa sa beneficiez de ajutor la plata chiriei?Si va rog din suflet sa ma informati cu orice credeti k ma poate ajuta..Va multumesc mult si sper ca nu am deranjat pe nimeni cu acest subiect. O seara buna.

Alina, initial, daca ai timp,
ai putea incepe sa rasfoiesti forumul, la sectiunile relevante.

Din start se vede ca ai o lacuna in cunoasterea a ce si cum in UK,
BC-ul este superior ca sa ma exprim asa lui YC, deci, sotul tau, daca are deja BC si drept de munca, ce YC asteapta?

UK-ul este cel mai scump stat din Europa unde sa cresti un copil, gradinitele sunt private , cele cateva pe langa scoala nu tin copilul mai mult de 3/4 ore.
Statul nu te ajuta cu plata chiriei, veti primi child benefit dar, cam atat.
Depinde desigur de cat de mult castiga sotul tau.

Ca idee despre costurile cresterii copiilor aici,
recent, pe radio am ascultat cum,
(ma refer strict la Londra) un personaj care castiga cca 45K pe an, a renuntat temporar la job (muncea doar partenerul)
deoarece nu putea acoperi costurile de child care!

Daca zici insa ceva in apropierea Londrei, poate gasesti baby sitter mai ieftin dar, fctie de ce job eventual vei gasi tu, nu se stie daca acopera costurile, deci,

fff probabil tu va trebui sa stai acasa.

Multa bafta oricum si, nevertheless, reintregirea familiei este o decizie inteleapta!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby sapanta » Jun 15th, '12, 16:05

avand peste 3 ani, copilul primeste niste ore gratis la gradinita, chiar daca privata, pe durata anului scolar (deci nu in vacante)
apoi sotul mai poate obtine childcare voucher, adica plateste pana la £243 din salariul brut, fara impozit.
cum zicea si dromaderu mai puteti primi si child benefit (alocatie) dar poate si child tax credit, work tax credit - astea de dau in fct de venituri.

as zice ca puteti incepe linistiti cu cateva sesiuni pe sapt, iar apoi vedeti cum faceti - ramaneti asa pana incepe scoala, mai stati, etc...

bafta
sapanta
Lord
Lord

Postby alinaadi » Jun 23rd, '12, 00:08

Buna!Sotul i se opreste 30% din salariu,iar daca va obtine YC i se va opri doar 20% si va avea si sansa sa recupereze diferenta de 10% care i s-a oprit pana akum,plus ca dependent de el obtin si eu BC.O seara buna!
alinaadi
Calfa
Calfa

Postby alinaadi » Jun 23rd, '12, 00:17

Va multumesc pentru raspunsuri!
alinaadi
Calfa
Calfa

11 posts • Page 1 of 1

Return to INFORMATII UTILE