instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Cumparare scooter/moped/motocicleta in UK

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
16 posts • Page 1 of 1

Postby Luanix » Aug 18th, '11, 07:21

Buna tuturor,

Am cautat pe forum subiecte de discutie pe tema achizitionarii de scootere/moped-uri/motociclete, dar, nu am gasit nimic.

As vrea ca in acest topic sa discutam despre ce inseamna sa ai un scootere/moped/motocicleta in UK, cam cat costa, functie de zone, bineinteles, ce taxe trebuie platite, intretinere si mecanici care se pot ocupa de mentenanta si costuri aferente.

Ca sa fiu mai exacta, ma bate gandul sa imi iau un scooter cand ajung in UK ca sa ma deplasez mai usor prin Birmingham. E un oras mare si bicicleta merge pe distante scurte, iar masina inca nu imi permit. Merita sau nu? Evident scopul final ar fi sa imi iau un motor, dar, sa incepem progresiv tinand cont si de buget :).

Multumesc pentru sfaturi si raspunsuri,

Numai bine,

Lu
Luanix
Caligraf
Caligraf

Re: Cumparare scooter/moped/motocicleta in UK

Postby Luanix » Aug 18th, '11, 18:31

Nimeni, nimic? sunt chiar singura care se gandeste sa isi ia scooter?...mi-e greu sa cred...

astept orice semn,

numai bine
Luanix
Caligraf
Caligraf

Postby albea » Aug 18th, '11, 20:48

Nu prea avem "donatori de organe" pe forum. :D
albea
Contributor
Contributor

Postby Luanix » Aug 19th, '11, 07:06

Ouch - chiar nu cred ca e cazul sa o luam asa. Nu toti cei care merg pe 2 roti sunt dusi cu pluta asa cum exista suficienti soferi care nici pe 4 roti nu se descurca.

Consider ca un scooter/moped e un mijloc de transport ieftin si foarte util pentru deplasarea in oras, iar pentru cei care sunt ca mine, la inceput, fara prea multi bani de cheltuit pe masini si MOT si etc, eram curioasa de o alternativa la abonamentul la bus sau bicicleta (pe care am achizitionat-o).

Intr-o alta ordine de idei iti multumesc pentru raspuns, ai un aport foarte important pe acest forum si apreciez timpul pe care l-ai acordat acestui thread. (a se citi fara un ton sarcastic pentru ca nu e scris cu acea intentie).

numai bine,

Lu
Luanix
Caligraf
Caligraf

Postby albea » Aug 19th, '11, 07:25

Luanix wrote:Intr-o alta ordine de idei iti multumesc pentru raspuns, ai un aport foarte important pe acest forum si apreciez timpul pe care l-ai acordat acestui thread. (a se citi fara un ton sarcastic pentru ca nu e scris cu acea intentie).

numai bine,

Lu

Acum nu mi-o lua in nume de rau. Eu sunt sofer de taxi si traficul e viata mea. Pot sa spun ca "motorizatii" nu imi creaza probleme ca si biciclistii, care sunt cele mai mari catastrofe de pe drumuri. De regula, motociclistii (mopedistii, scuteristii) isi fac probleme singuri. Cei care insista in parerea ca "se merita" nu prea ajung la varste inaintate. Eu ma bucur mult cand ploua si e frig. -dans-
albea
Contributor
Contributor

Postby Luanix » Aug 19th, '11, 07:33

Nu ti-am luat-o in numer de rau, chiar deloc. Fiind biciclista de 'meserie' ii vad pe altii ca mine care merg pe conrasens sau mai stiu eu ce nebunii. Sunt perfect de acord cu tine ca mopedistii si scuteristii isi cam fac singuri probleme in trafic.

Ca detinatoare de motor in Romania, sper, si vreau sa cred cu convingere ca mai greu decat traficul romanesc, in care toti tiristii trag dreapta in timp ce fluiera si te claxoneaza obligandu-te sa intrii in masinile parcate, nu poate fi mai rau in UK.

Din experienta romaneasca costul la 2 roti e apropiat cu ce inseamna ca timp, bani si energie un abonament pe tramvai/bus asa ca m-am intrebat in ce masura acest raport exista si in UK...

Off-topic: Cand am deschis topic-ul ma gandeam mai mult la scuter/moped dar din respect pentru motociclisti am adaugat si motocicicleta in titlu.
Luanix
Caligraf
Caligraf

Postby catad » Aug 19th, '11, 23:52

albea wrote:
Luanix wrote:Intr-o alta ordine de idei iti multumesc pentru raspuns, ai un aport foarte important pe acest forum si apreciez timpul pe care l-ai acordat acestui thread. (a se citi fara un ton sarcastic pentru ca nu e scris cu acea intentie).

numai bine,

Lu

Acum nu mi-o lua in nume de rau. Eu sunt sofer de taxi si traficul e viata mea. Pot sa spun ca "motorizatii" nu imi creaza probleme ca si biciclistii, care sunt cele mai mari catastrofe de pe drumuri. De regula, motociclistii (mopedistii, scuteristii) isi fac probleme singuri. Cei care insista in parerea ca "se merita" nu prea ajung la varste inaintate. Eu ma bucur mult cand ploua si e frig. -dans-

Credeam ca sunt singurul care ii uraste pe biciclistii din trafic. -nu-ma-uit- Unul nu semnalizeaza cu mana sau sa stie cum se circula intr-un round about. -nervos-
Nici cu scuteristii nu-mi este rusine, intr-adevar proportia dobit**** este mult mai mica. Cum trec astia cursul ala de legislatie ca habar nu au de reguli de circulatie. -nuuu-
Am avut si eu scuter in USA pt 3 luni, dar numai eu stiu cat de mare era sfecla cand circulam pe drumurile publice. Ca sa schimb directia de mers foloseam si semn cu mana si cu becurile. De casca si asigurare inainte de orice manevra nu mai zic.
catad
Mentor
Mentor

Postby Mutu » Aug 20th, '11, 00:03

La vremea din UK trotineta cu esapament nu prea e indicata. Daca tot ai "motor" acasa, mai bine ti-l aduci incoace. Lasa scuterele pentru copii si "pizza delivery". Dar sa nu uiti de costum.
Am un prieten care e "biker" inrait si stiu de la el, cum e cu motorul pe ploaie, cand te uda pan-la... piele...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby Luanix » Aug 20th, '11, 14:01

Ei, uite, un argument logic de care nu am tinut cont...e cam ud in UK asa e. Motor nu mai am ca l-am vandut mai demult si m-am facut sofer de masina...pe care am vandut-o ca sa am bani de start up...asa ca vorbesc din pozitie de pieton.

Oricum, am mai investigat subiectul si am aflat ca un scooter second hand poti sa il cumperi de la 500 lire - 1500 (chiar si mai mult daca e mai nou), asta cel putin in zona Bham.

MOT costa 29 de lire/an si road tax 16 lire/an. Asigurarea se face in functie de tipul de motor si inca nu am cerut un quote. Oricum, pe termen lung, socotesc ca se iese mai ieftin cu un scooter decat cu abonament de bus.
Luanix
Caligraf
Caligraf

Postby dodorescu » Aug 20th, '11, 14:13

motorul tot motor ramane -dragoste2-
e si mai ieftin intretinerea
si iti da si libertate de miscare
si de faci o socoteala
cu autobuzul iesi mai scump
si ud tot te faci de ploua
:)
dodorescu

Postby albea » Aug 20th, '11, 18:15

dodorescu wrote:cu autobuzul iesi mai scump
si ud tot te faci de ploua
:)

Parca n-as crede ... -nu-nu-
albea
Contributor
Contributor

Postby AlexaS » Aug 21st, '11, 13:37

Draga Luanix ai aici un adept pentru scooter.Avantajele pentru un astfel mijloc de deplasare are mai multe avantaje.Intr-un oras mare cea mai mare problema este parcarea.Cheltuielile de reparatii si intretinere care apar sunt considerabil mai mici decat la o masina.
Faptul ca te misti mai usor pe strazi cu un scooter sau motocicleta este iarasi demn de luat in considerare.Nu iau in considerare deplasari pe distante foarte mari, dar si asa e posibil.Sunt si eu pe punctul de a cauta pe net un scooter, pentru ca autobuzul.... offf dupa atatia ani folosind public transport , thank you no more. -nuuu- In caz de urgenta daca nu am de ales, apelez la aceasta cale dar scooter sau motocicleta daca esti single sau chiar daca ai familie, e minunat.Sunt multe fete tinere care se deplasaseaza pe scooter din cauza jobului.Un DA definitiv.In paranteza spus daca este dop de trafic, ai luat-o cu masina, pe cand la scooter sau motocicleta ii saluti din mers -dans-
AlexaS
Gramatic
Gramatic

Postby catad » Aug 21st, '11, 13:59

si dupa ce va luati bicicleta cu teava de esapament sa nu uitati sa nu purtati casca si sa ignorati pe tampitii cu masini. De semnalizat nici sa nu va ganditi ca au ei grija aia cu masinile sa va fereasca. Succes!
catad
Mentor
Mentor

Postby AlexaS » Aug 21st, '11, 14:04

Dupa ce am vazut un barbat in toata firea intins pe strada si motocicleta la cativa metri de el si dupa ce stiu ca a murit un roman acum doi ani tot in urma unui accident cu scooterul, imi dai voie sa nu-ti ascult sfaturile.catad puteai s-o pui si tu altfel,macar azi de duminica.Oricum nu o iau de aroganta, sunt sigura ca ai si parti bune;)
AlexaS
Gramatic
Gramatic

Postby catad » Aug 21st, '11, 14:20

eu ma refer la specificul local al moped-istilor. Nu am vazut 1(unul) care sa fie cu casca si sa respecte regulile de trafic. Norocul lor ca sunt in UK si nu in USA sau Canada unde nu sta nimeni dupa ei sa le intuiasca miscarile pe drumurile publice.
catad
Mentor
Mentor

Postby AlexaS » Aug 21st, '11, 14:37

stii cum e, fiecare cu viata sa...
AlexaS
Gramatic
Gramatic

16 posts • Page 1 of 1

Return to INFORMATII UTILE