instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Asigurare auto in UK

Ce servicii ti-ar putea face viata mai usoara in UK
86 posts • Page 3 of 31, 2, 3

Re: Asigurare auto in UK

Postby Jacques » Aug 17th, '12, 16:38

Nu stiu cum se intampla, insa la simularile online pe care le-am facut mi-a iesit o asigurare auto de 1800 de lire pe an - ceea ce mi se pare cam mult avand in vedere ca valoarea masinii asigurate e de doar 2000 de lire :)
Ce am observat este ca daca in simulare pun ca am locuit in UK toata viata (si nu aproape 2 ani, cati sunt in realitate), atunci asigurarea scade brusc la 800 de lire, ceea ce mi se pare o suma rezonabila.
Apreciez daca exista persoane care-mi pot da sfaturi pe tema asta.
Jacques
Scrib
Scrib

Postby dromaderu » Aug 17th, '12, 20:12

Orice informatie gresita, voit sau nu,
pe aplicatie,
o invalideaza in cazul unei nevoi.
Mai conteaza unde scrii ca tii masina noaptea, varsta ta, zona in care stai si...multe altele.

Acum, tu decizi, este mult caci, banui ca esti si f tanar,
bafta in orice decizie iei!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby Mihai123 » Aug 18th, '12, 04:22

As avea o intrebare cine poate sa ma ajute daca is numai eu asigurat pe masina poate fiul meu sa mi-o conduca desi el nu e asigurat si are 17 ani si abia si-a obtinut carnetu?
sincer eu stiam ca nu stiam ca fiecare persoana trebuie sa fie asigurata si ca e ilegal dar uite ce am gasit aici.. sincer nici nu stiu ce sa mai cred poate depinde de fiecare companie?! http://ask.co-operativeinsurance.co.uk/ ... meone_else
Mihai123
Librar
Librar

Postby iulius999 » Aug 18th, '12, 09:59

Trebuie adaugat pe asigurarea ta ... :(
iulius999
Caligraf
Caligraf

Postby Jacques » Aug 22nd, '12, 15:20

dromaderu wrote:Orice informatie gresita, voit sau nu,
pe aplicatie,
o invalideaza in cazul unei nevoi.
Mai conteaza unde scrii ca tii masina noaptea, varsta ta, zona in care stai si...multe altele.

Acum, tu decizi, este mult caci, banui ca esti si f tanar,
bafta in orice decizie iei!

Multumesc dromadere pentru raspuns. Stiu ca sunt multe aspecte care conteaza, dar mai stiu deasemenea ca sunt multi care au reusit sa obtina asigurari mai ieftine. Ma gandesc ca daca ma duc sa discut direct cu oamenii de la asigurari am sanse sa obtin cotatii mai bune. Probabil ca sunt multi care au trecut prin experiente relativ similare. Nu sunt atat de tanar incat sa atarne atat de greu la costul asigurarii.
As aprecia daca exista cineva care-mi poate spune cat l-a costat prima asigurare auto pe care si-a facut-o pe teritoriu britanic.
Jacques
Scrib
Scrib

Postby theman73 » Aug 22nd, '12, 15:52

Pe mine 92 pe luna dar asta din cauza zonei unde locuiesc
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby catad » Aug 22nd, '12, 21:00

Prima a fost de 1850/an la mamadracului in hull yorkshire. Acum este 410/an in alta locatie.
catad
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby dromaderu » Aug 22nd, '12, 21:09

catad wrote:Prima a fost de 1850/an la mamadracului in hull yorkshire. Acum este 410/an in alta locatie.

Well, deci ai vandut finalmente Hummer-ul ala...well done! -ras2-
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby catad » Aug 23rd, '12, 07:33

Era un amarat de volvo s40 de 2l, dar nu au vrut sa ia in calcul driving history de peste ocean si m-au trecut ca new driver.
catad
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Mihai123 » Aug 23rd, '12, 19:45

O firma de asigurari unde iti accepta NCD din alta tara?
Mihai123
Librar
Librar

Postby albea » Aug 23rd, '12, 20:05

Mihai123 wrote:O firma de asigurari unde iti accepta NCD din alta tara?

Am auzit povesti pe tema asta, dar pana acum nu s-a confirmat nimic. De altfel, nici nu cred ca este posibil asa ceva pentru ca lipsa experientei in conducere in UK este motiv de crestere a primei de asigurare. De ce ar conta NCD din strainatate in aceste conditii?
albea
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Aug 23rd, '12, 20:35

eu am la theaa.com , am declarat 9 ani NCD in Romania (reali) , nu mi-au cerut nici o dovada .... se poate cere de la politia romana cazier auto in care se specifica ca nu ai avut accidente , eu personal stiu cazuri cand au fost acceptate , nasol e ca stam in zona aiurea , est London si cu tot cu NCD tot scump ajungi (92 pe luna in cazul meu)

ideal este sa ai cazierul auto din tara , tradus , si cand vorbesti cu ei sa le zici si sa vezi daca il accepta si bineinteles sa ai adresa la taranoaia , adica in afara M25
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby albea » Aug 23rd, '12, 21:24

theman73 wrote:eu am la theaa.com , am declarat 9 ani NCD in Romania (reali) , nu mi-au cerut nici o dovada ....

Am o veste proasta pentru tine: tu platesti asigurarea dar, in realitate, nu esti acoperit. La primul claim, asiguratorul iti va cere dovada NCD pe care tu nu o vei putea prezenta. Acest lucru conduce la nulitatea politei de asigurare si vei ramane descoperit.

NCD este un DOCUMENT pe hartie eliberat de asigurator, nu de politie. Faptul ca ai declarat mincinos ca il posezi loveste cu nulitatea polita de asigurare. Asiguratorul iti ia bucuros banii, considerand onesta declaratia ta prealabila dar, in caz de "Doamne fereste" vei simti niste usturimi prin anumite orificii.

Un feeling de aceasta natura a simtit si fostul meu co-chirias de unde am locuit inainte atunci cand un "amic" venit in vizita i-a luat cheile si s-a dus la TESCO dupa bere. Nici macar nu a fost vina lui, a intrat altul in el. Acum plateste daune in rate lunare cu asigurarea platita. Nici macar prima de asigurare nu a primit-o inapoi.
albea
Contributor
Contributor

Postby dromaderu » Aug 23rd, '12, 22:04

-ras4- -ras4-

Asa cred multi din pacate,
zici ca ai 45 de ani, masina tinuta in garaj, ai carnetul de 20 de ani,
si desigur, platesti mokka lunar.

Apoi, vine beleaua si, te intrebi de ce nu ai pus datele corecte!

Nu stiu cum isi imagineaza unii ca lucreaza sistemul acesta de asigurari in UK.
Indiferent de unde vorbim, masina,sanatate,viata!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby theman73 » Aug 23rd, '12, 22:11

albea , ai perfecta dreptate in tot ceea ce spui , dar eu cand mi-am facut asigurarea , prin telefon , le-am explicat frumos ca nu am cum sa le prezint NCD din Romania pentru ca noi nu avem asa ceva , le-am spus ca pot sa le aduc declaratie de la politia romana cum ca nu am avut accident in cei 9 ani , au zis ca nu este necesar si au acceptat sa fiu asigurat la ei

pe mine ma supara alte lucruri , mi-am schimbat adresa si m-au taxat pentru asta cu 74 pounds , pe desupra mi-au si ridicat asigurarea ca mi-am schimbat masina , cica e mai buna asta ca ceea dinainte , desi am platit mai putin pe ea , se pare ca nu are nici o relevanta pentru ei ca am deja un an la ei fara incidente si intre timp mi-am schimbat permisul in unul british

cel mai important lucru este adresa , daca este in afara M25 este la jumatate de pret decat in London , gandeste-te ca unde am noua adresa am garaj subteran inchis , le-am zis ca le trimit si poze ca sa se convinga , am acceptat sa-mi puna si tracker daca vor pe masina, pe parcursul zilei parchez masina in parcare inchisa la firma ,degeaba ..... mi-a crescut asigurarea ..... concluzia mea : sant prea multe maimute abia coborate din copac care s-au trezit cu volanul in mana in London si degeaba esti tu sofer bun ca intr-o buna zi cineva in goana dupa banane iti va taia calea si vei avea accident

si complectare pentru dromaderu , le-am dat 100% date reale -trist- tot degeaba

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby Mutu » Aug 23rd, '12, 23:49

Theman-e!
Dar de ce ai stat cu aceeasi companie de asigurare?
Incerca gocompare, comparethemeerkats, confused etc.

Ca un plus informativ in special pentru soferii sub 30 de ani:
-daca adaugati ca si second driver pe cineva cu experienta, trecut de 40 de ani, pretul asigurarii o sa scada simtitor.
- daca sotia are carnet inregistrati masina pe numele ei. Sotul ca si second driver.
- nu este obligatoriu sa ramaneti cu aceeasi companie de asigurari dupa un an de contract.
Comparati si apoi cumparati!
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby catad » Aug 24th, '12, 09:12

Declari ncd de 9 ani si astepti linistit fara claimuri sa treaca anul sa primesti hartie de la asigurator pt reinnoirea politei.pe acea hartie vei avea scris si ncdul de 9 ani. Dupa asta vei avea proof de ncd sa faci alta asigurare cu alt asigurator mai ieftin.
catad
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby theman73 » Aug 24th, '12, 10:51

Ty

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby andreivaly » Aug 24th, '12, 18:08

-ceeee?-
andreivaly
Erudit
Erudit

Postby Mihai123 » Aug 24th, '12, 19:48

Am o intrebare daca masina e asigurata pe companie poate oricine conduce masina?
Mihai123
Librar
Librar

Postby tony.c » Aug 24th, '12, 20:06

Eu am citit undeva, cred ca tot aici pe forum -nu-stiu- , ca iti iau in considerare NCD-ul din tara.
Mai ales ca acum avem si noi de vre-o 2 ani,aproape ,in tara. sistemul functional.
Eu o sa iau de la asiguarator din tara pe ultimii ani si sa traduc declaratia.
O sa merg la un asigurator sa vedem concret daca e sau nu posibil.
Apropo de ce zicea Albea, da, este logic ceea ce zice,ca nu are experienta soferul in uk,asta fiind ceea ce conteaza....teoretic.
Zilele trecute ma uitasem pe compare the market(meerkat -ras2- ) si aveau la simulari la NCD o casuta pe care o bifai daca NCD-UL este din alta tara.
Si daca bifam casuta nu pot zice ca afecta foarte mult valoarea totala,era o diferenta de 50 de lire pe an,deci ok.Era un NCD de 2 ani in cazul de fata.
Poate este o sansa.Vedem ,cand revin in uk o sa ma interesez sa vedem cum este defapt.
Daca mai stie cineva ceva concret poate sa ne impartaseasca si noua informatia -ras4-
Numai bine.
tony.c
Scrib
Scrib

Postby glissando » Aug 24th, '12, 20:08

@Mihai123 din cate stiu daca e asigurata pe companie poate conduce masina orice angajat al companiei. Dar fratele/sora/mama/tatal/prietenul etc. soferului nu...
glissando
Scriitor
Scriitor

Postby albea » Aug 24th, '12, 22:46

Mihai123 wrote:Am o intrebare daca masina e asigurata pe companie poate oricine conduce masina?

Numai cu informarea si acordul asiguratorului.
albea
Contributor
Contributor

Postby Mihai123 » Aug 28th, '12, 05:54

are cineva asigurare la the co operative? v-a cerut dovada de NCD?ps multumesc pt rasp anterioare ma chinui acu sa fac o asigurare cat mai buna la pret.
Mihai123
Librar
Librar

Postby bogdancauc » Aug 28th, '12, 08:19

oricine e trecut pe asigurare
bogdancauc
Gramatic
Gramatic

Postby Freedom_Writer » Aug 28th, '12, 11:42

Mihai123 wrote:are cineva asigurare la the co operative? v-a cerut dovada de NCD?ps multumesc pt rasp anterioare ma chinui acu sa fac o asigurare cat mai buna la pret.

Orice asigurator iti va cere NCD o data ce iti faci asigurarea la ei.
Ma voi retrage iar pentru o vreme de pe acest forum.Pana atunci : Va salut!
Freedom_Writer
Erudit
Erudit

Previous

86 posts • Page 3 of 31, 2, 3

Return to INFORMATII UTILE