instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1656 posts • Page 21 of 561 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby Muki » Jul 17th, '12, 15:18

babanu5 wrote:
Muki wrote:Buna! Stie cineva daca dubla cetatenie are avantaje in legatura cu practicarea acestei meserii sau doar ca si SE se poate practica? multumesc anticipat!

Doar ca SE se poate lucra

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

ms mult!
Muki
Haiduc
Haiduc

Postby Emcede » Jul 17th, '12, 16:21

Salve. Astazi am primit licenta si badge-ul, maine incep munca. Mi-am luat si masina in primire, pana acum e totul OK. Coelgul care a inceput deja munca, in a doua saptamana a ramas cu aprox 350 L in buzunar. Zic eu ca e bine.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » Jul 17th, '12, 16:48

Şi eu zic că este bine.
Poţi să ne spui şi care sunt cheltuielile?

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » Jul 17th, '12, 17:33

170 / week chiria masinii, plus 20 % din incasari ( + VAT ). Motorina cam de 20 pounds / zilnic, asta fiindca Octavia lui are motor de 1.6. La mine o sa fie mai naspa cu consumul, e hidramata si motor de 2.2 :( Dar sper sa ma scot cu comenzile. ;)
Emcede
Discipol
Discipol

Postby claudiu m » Jul 17th, '12, 17:45

Nu este cam multicel + procent incasari + TVA ..
In ce oras faci taxi ?
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby Emcede » Jul 17th, '12, 18:13

Norwich. Nu, e ok, ajungi cam pe la 40-50 % din incasari in total.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » Jul 17th, '12, 18:53

În cei 170 intră şi asigurarea? Cei 20% sunt pt pda? Adică pt dispecerat?
Dacă în chirie intră şi asigurarea e ok, având în vedere că este mercedes.
Totuşi cred că îţi iau cam preţurile maxime, acum rămâne de văzut şi câte comenzi ai şi câţi bani iţi rămân.
Oricum, multă baftă şi spor la comenzi

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » Jul 17th, '12, 18:57

Cheltuielile mele cu masina se rezuma doar la combustibil si spalat. Restul inclusiv asigurarea cad in sarcina companiei. Cei 20% sunt pentru dispecerat, intradevar. Multumesc, va tin la curent.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » Jul 17th, '12, 19:18

Păi ai zis că dai şi chirie

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » Jul 17th, '12, 20:06

Da, asta ziceam, platesc chiria si ei se ocupa de tot in ceea ce priveste masina ( asigurare, service, MOT samd )
Emcede
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » Jul 22nd, '12, 08:35

@emcede
Ai început munca?
Cum merge treaba?

Frate, grea este aşteptarea asta, verific în fiecare zi cardul să văd dacă au tras banii de pe el şi plec foarte dezamăgit de la bancomat.
Am sunat la ei să-i întreb de sănătate, mi-au zis că au primit aplicaţia şi să am răbdare 16 săptămâni. Nasol

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Iancu Dragos » Jul 22nd, '12, 15:21

Adi PC nu ne mai povestesti nimic cum au fost urmatoarele saptamani?
Marian fim,ce ai mai facut ai trecut iar pe minicab?daca nu ma insel nu cu tine am dat testul topo pe Goldhawk Road impreuna cu Alin si prietenul tau,nu mai retin cum il chema?
Am o mica nelamurire,poti incepe sa lucrezi fara nino odata ce ai licenta?
Si "Babanule" mai ai rabdare,doar ce ai aplicat,aici e si dupa noroc,la unii le iese mai repede la altii mai greu,cert este ca la toti ne vine randul,licenta mea e la dospit,se coace! -dans-
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby Iancu Dragos » Jul 22nd, '12, 15:35

gnr wrote:Hmm...toata lumea s-a dat la fund....nimeni nu mai are nimic de zis....
Atunci sa va zic eu cum a fost prima sapt la mine...daca mai intereseaza pe cineva..

Deci am inceput luni la 7 , am mers la office sa dau chiria , XDA-ul il luasem de duminica seara....mi-a zis aia ca fiind nou o sa imi dea numai prin zona curse..am zis ok si am plecat intr-o parcare ca acolo unde au astia sediul nu exista parcare.
Am stat vreo ora jumate si nimic...incepuse sa imi para rau..ma gandeam ca e grav.. -ras4- ..pana am observat ca pe XDA scria...to get a job press book on...ceea ce eu nu facusem... -ras4- ...deh..incepator. Am apasat book on si in 5 min am primit primul job...sa duc un tip de la sediul firmei pana la spital. la vreo 1o min distanta. Totul a fost ok si am primit 3 lire spaga... -ras4- . Pe urma au inceput pb..in sensul ca am gresit de cateva ori drumul.... -ras4- ..nimic grav , doar stradute...eu ma luam dupa XDA daca nu stiam zona si clientii fiind localnici stiau cea mai scurta cale , fata de XDA. Am lucrat pana pe la 7 seara , am parcurs 120 de mile si am castigat 107,50..
Marti a fost slabut , la fel si vineri...doar joburi locale de 5 -6 £....cel mai tare a fost miercuri...cu 121de lire.....dar asta e , la inceput strang din dinti si merg mai departe.
Primul drum la Heathrow a fos o catastrofa...Nu mai fusesem niciodata acolo , habar nu aveam de nimic...m-am luat dupa XDA...si ma tot invarteam ca un coi intr-o caldare...dupa terminalul 3 , pt ca drumul oficial era inchis ca se lucreaza.....am dat vreo 2 ture pana am descoperit...noroc ca tipa din masina atipise.. -ras4- . Dupa toate astea am parcat si aiurea si a venit garda...ca cica ce fac aici....mi-au cerut counterpart , permis, licenta...si se parea ca am pus-o. Nu aveam counterpart-ul la mine , le-am explicat ca sunt nou , ca e abia a 2 zi , ca nu am fost niciodata acolo...mi-am cerut scuze...pana la urma m-au lasat sa plec...acum doar sper sa nu imi vina acasa vreo surpriza , de pe camere...asta e.
Am avut si 2 account job..pt o baba de vreo 80 de ani....sa ii duc un pui de la un magazin.pe care l-am cumparat eu si ea mi-a platit cand l-am dus,iar alta data tot la ea un pachet de la o brutarie... -ras4- ...cica e client fidel baba si saptamanal isi face cumparaturile asa.
Vineri a fost cel mai naspa...cu un job fals si alte 2 anulate cand eram deja acolo.
La Heathrow am fost de 2 ori , la Luton la fel..cam putin intr-o sapt...dar o iau ca eu fiind nou...primesc doar joburi mai naspa....pt inceput.
In total am lucrat de luni pana sambata , doar sambata 8 ore , in rest cate 12-13.
Am parcurs 651 de mile , incasari 568 plus 2 account job...castig 281 dupa toate cheltuielile.
In mintea mea imi facusem un plan de 400 ,dar vad ca am cam exagerat un pic.. -ras4-
Oricum...partea buna este ca in prima sapt am invatat sa folosesc XDA , m-am obisnuit cu masina , am invatat zonele ( inainte de asta am condus de vreo 4-5 ori in Londra ), am invatat multe chestii bune care imi vor prinde bine in perioada urmatoare. Partea buna mai este ca imi place meseria asta si ma duc cu placere la munca. Sunt sigur ca in viitor castugurile vor creste odata cu experienta...asa ca nu am de ce sa ma tem...dimptriva.
Sambata i-am spus dispecerei ca sapt viitoare ma astept sa castig mai mult , ca altfel plec si i-am dat o cutie de bonboane.
Partea buna mai e ca firma are job-uri , si ca nu are multi soferi....ziua suntem 2-4 , iar seara cam 8.

Per total sunt multumit , imi fac ucenicia in cartier...iar peste cateva luni ma pot apropia de o firma din centru. Din punctul meu de vedere se merita efortul facut cu licenta si restul...este o meserie de viitor , se pot face bani buni.

Cam atat cu prima mea sapt de tentativa de taximetrist... -ras4-

La tine cum au fost urmatoarele saptamani?Daca nu ma insel parca spune-ai ca ai masina ta nu?
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby Emcede » Jul 22nd, '12, 18:46

Salve. Am inceput miercuri, astazi mi-am facut calculele, am ramas cu 210 pounds in buzunar dupa 5 zile. Am cheltuit cam mult cu motorina ( 200 pounds ) dar incet-incet incep sa ma obisnuiesc cu hidramata si cum sa-i mai scad consumul. Tipsuri: peste 20 pounds saptamana asta, mi-am scos cafelele si sucurile ;)
Emcede
Discipol
Discipol

Postby adi_passs » Jul 23rd, '12, 16:38

babanu5 wrote:@emcede
Ai început munca?
Cum merge treaba?

Frate, grea este aşteptarea asta, verific în fiecare zi cardul să văd dacă au tras banii de pe el şi plec foarte dezamăgit de la bancomat.
Am sunat la ei să-i întreb de sănătate, mi-au zis că au primit aplicaţia şi să am răbdare 16 săptămâni. Nasol

Tu cind ai depus de acte ? Eu am deja aproape 4 saptamini si nu mai am rabdare .
adi_passs
Scrib
Scrib

Postby babanu5 » Jul 23rd, '12, 16:51

adi_passs wrote:
babanu5 wrote:@emcede
Ai început munca?
Cum merge treaba?

Tu cind ai depus de acte ? Eu am deja aproape 4 saptamini si nu mai am rabdare .

Păi ale mele au ajuns la ei pe 18/06 şi mi s-au lungit urechile de aşteptare

babanu5
Erudit
Erudit

Postby gnr » Jul 23rd, '12, 21:12

[quote="Iancu Dragos"
La tine cum au fost urmatoarele saptamani?Daca nu ma insel parca spune-ai ca ai masina ta nu?[/quote]

Am mai progresat un pic , dar nu suficient . A doua sapt am ramas cu 322,51 , iar a treia cu 387,55.
Per total sunt multumit , avand in vedere ca nu lucrez noptile , iar sambata doar pana la 3. Am inceput sa primesc curse ma bune si am invatat zonele mai bine...deci sunt pe drumul cel bun.
Da , am masina mea , tocmai calculasem zilele trecute si ma costa benzina in jur de 25 pe zi , mai exact cam 155 pe sapt....apropo de ce zicea colegul cu motorina...

Bafta tuturor si aveti rabdare , o sa fie bine.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby Iancu Dragos » Jul 23rd, '12, 22:52

E bine ca ai masina ta,altfel din profit mai scadeai 100 lire chiria masinii,ai ramas la aceeasi firma sau te-ai mutat?
Intradevar,taximetia in orice tara este cere rabdare,numai astfel poti ajunge sa castigi mai bine,pe masura ce ajungi sa cunosti orasul mai mult iti cresc si veniturile! Cat te-a costat masina,din ce an este si ce marca daca poti spune,ms!
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby marianfim » Jul 24th, '12, 00:24

Iancu Dragos wrote:Adi PC nu ne mai povestesti nimic cum au fost urmatoarele saptamani?
Marian fim,ce ai mai facut ai trecut iar pe minicab?daca nu ma insel nu cu tine am dat testul topo pe Goldhawk Road impreuna cu Alin si prietenul tau,nu mai retin cum il chema?
Am o mica nelamurire,poti incepe sa lucrezi fara nino odata ce ai licenta?
Si "Babanule" mai ai rabdare,doar ce ai aplicat,aici e si dupa noroc,la unii le iese mai repede la altii mai greu,cert este ca la toti ne vine randul,licenta mea e la dospit,se coace! -dans-

Acum raspund eu in locul lui Adi PC,sper sa nu se supere nici el.
Acum face o pauza cu taximetria.

Da, am dat impreuna testul topo.Prietenul meu (Gabi), a primit licenta in trei saptamani. Ai sanse mult mai mari sa dupa ce lucrezi cateva saptamani...
Despre mine ce sa zic? Sunt la un minicab romanesc de o saptamana, unde i-mi merge mai bine ca prima data. Pt prima saptamana aici sunt multumit, e de lucru. Stau cat pot, mai ales ca nu sunt cu familia aici si nu am ce face. Am stat si 6 si 17 ore. M-au ajutat si cu cele necesare interviului pt NINo. Sa vedem cum va fi in continuare.
Nu pot scrie mai des, nu au semnal bun in zona.
marianfim
Senior
Senior

Postby bogdan_09 » Jul 24th, '12, 08:47

Salutare tuturor, mai intai as vrea sa va multumesc pt informatiile oferite si domnului Albea pt ideea geniala de a deschide acest topic. As dori si eu sa va intreb daca este nevoie si de pasaport sau este de ajuns buletinul pt examenul medical, cazierul britanic, etc.
bogdan_09
Scrib
Scrib

Postby babanu5 » Jul 24th, '12, 09:21

bogdan_09 wrote:Salutare tuturor, mai intai as vrea sa va multumesc pt informatiile oferite si domnului Albea pt ideea geniala de a deschide acest topic. As dori si eu sa va intreb daca este nevoie si de pasaport sau este de ajuns buletinul pt examenul medical, cazierul britanic, etc.

Este nevoie de paşaport dacă nu ai permis de uk. În principiu pt cazierul din uk ai nevoie de 2 acte de identitate cu poză. Îţi mai trebuiesc şi pt dechidere cont bancar.

Multă baftă în demersuri.

babanu5
Erudit
Erudit

Postby bogdan_09 » Jul 24th, '12, 10:43

babanu5 wrote:
bogdan_09 wrote:Salutare tuturor, mai intai as vrea sa va multumesc pt informatiile oferite si domnului Albea pt ideea geniala de a deschide acest topic. As dori si eu sa va intreb daca este nevoie si de pasaport sau este de ajuns buletinul pt examenul medical, cazierul britanic, etc.

Este nevoie de paşaport dacă nu ai permis de uk. În principiu pt cazierul din uk ai nevoie de 2 acte de identitate cu poză. Îţi mai trebuiesc şi pt dechidere cont bancar.

Multă baftă în demersuri.

Iti multumesc!
bogdan_09
Scrib
Scrib

Postby gnr » Jul 24th, '12, 22:13

Iancu Dragos wrote:E bine ca ai masina ta,altfel din profit mai scadeai 100 lire chiria masinii,ai ramas la aceeasi firma sau te-ai mutat?
Intradevar,taximetia in orice tara este cere rabdare,numai astfel poti ajunge sa castigi mai bine,pe masura ce ajungi sa cunosti orasul mai mult iti cresc si veniturile! Cat te-a costat masina,din ce an este si ce marca daca poti spune,ms!

Tot la firma aia sunt , mai stau o sapt , doua....daca nu sar de 400 am plecat.
Masina m-a costat 7250 , este de 3,5 ani , avea 19000 de mile cand am luat-o si este Mazda 5 , 7 locuri.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby Iancu Dragos » Jul 24th, '12, 22:46

Ai cam investit,eu deocamdata sunt la munca in germania pana in septembrie,sper pana atunci sa imi vina si licenta,ma gandeam cu ce fac aici si sa mai ma imprumut de 1000-2000 euro si sa iau un passat din 2007,am vazut ca se invart pe la 3500-4000 pe autotrader.
Este mai avantajos sa ai o masina cu 7 locuri?
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby gnr » Jul 24th, '12, 23:22

Iancu Dragos wrote:Ai cam investit,eu deocamdata sunt la munca in germania pana in septembrie,sper pana atunci sa imi vina si licenta,ma gandeam cu ce fac aici si sa mai ma imprumut de 1000-2000 euro si sa iau un passat din 2007,am vazut ca se invart pe la 3500-4000 pe autotrader.
Este mai avantajos sa ai o masina cu 7 locuri?

Ai grije cu Passat-ul , sunt renumite in a avea probleme. Stiu ca in tara sunt populare si pare un succes daca cineva are unul , dar calitativ sunt proaste. Plus ca sunt rigide , scaune tari....iar tu iti vei petrece mai mult timp in masina decat acasa.
Masina trebuie sa fie de maxim 5 ani ca sa o poti inregistra ca taxi , adica daca de exemplu vrei sa o inregistrezi in septembrie , trebuie sa fie inscrisa in circulatie din octombrie 2007 in sus. Se socoteste 5 ani de la data inscrierii in circulatie.
Mai e varianta sa cumperi una deja inregistrata ca taxi , de la soferi sau firme de minicab , unde nu conteaza vechimea...dar o sa fie destul de tavalita , dar o iei ieftin si pt inceput poate fi o varianta.
Cat despre 7 locuri...mie mi se pare mai avantajos....daca merg la Luton cu o persoana , incasez 25 , daca merg cu 4 plus 4-5 geamantane , 38.
Pana acum am fost de 2 ori cu o persoana , un rest cate 3-4....cu un sedan nu ai optiunea asta. Este doar parerea mea.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby gnr » Jul 24th, '12, 23:37

Eu daca as fi in locul tau , nu as da Germania pe Anglia....singurul avantaj aici poate fi ca totul e mai liber si accesibil si lumea mai deschisa si relaxata...in rest Germania e cu mult peste Anglia , inclusiv la bani. Am fost si eu acolo si stiu cum e.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby albea » Jul 24th, '12, 23:57

Se pare ca incet, incet, acest topic devine exact ce mi-am propus eu sa fie. Bravo, baieti! Tineti-o tot asa, faceti schimb de informatii, numai asa veti progresa. Knowledge is the power!
albea
Contributor
Contributor

Postby lightofjah » Jul 25th, '12, 00:09

Buna seara, fiind primul meu post, as vrea sa multumesc tuturor colegilor care au contribuit util la dezvoltarea acestui deosebit topic si de mare folos dealtfel, si inainte de a va cere ajutorul as vrea sa fac o sinteza a situatiei mele actuale si a intentiilor viitoare. Am 35 de ani, din care 5 am lucrat ca taximetrist (si persoana desemnata) in Bucuresti, o meserie facuta cu foarte multa placere si cu satisfactii morale si materiale...Dar cum in Romania "tot cei bun trebuie sa dispara" am disparut si eu din bransa, motivele fiind bine cunoscute de noi toti (leasing, banci ,birocratie, etc). Dupa o perioada de 3 ani de chin, am reusit sa vad o luminita, fapt care mi-a aprins foarte tare dorinta de a ma intoarce in bransa, si as dori sa profit de toate indrumarile date de voi. Sper ca nu am fost nostalgic si as dori sa trec la subiect :)

Ma aflu in Romania si as vrea sa demarez procedura de obtinere a licentei de aici dupa care sa vin la Londra pt completarea dosarului si a reveni in tara pe perioada de asteptare a licentei.
Neclaritatile mele sunt vizavi de vizita medicala unde trebuie facuta daca trebuie tradusa si formularele care trebuiesc completate, cazierul am inteles ca trebuie tradus si legalizat, (cu asta cred ca ma descurc) Din ce am inteles procedura asta a urmat-o babanu5 si e in asteptarea licentei ( i-as recunoscator daca mai e in tara si am putea lua legatura telefonic sau pe mess pt a-mi da o mana de ajutor), dealtfel orcine imi poate da o mana de ajutor.
Stima
lightofjah
Haiduc
Haiduc

Postby albea » Jul 25th, '12, 02:24

Daca iei o decizie rapid, inca se mai accepta medicalul efectuat in RO. Problema principala nu este, insa, asta ci obtinerea counterpart-ului, care dureaza din ce in ce mai mult, din motive care nu le cunosc. Asa ca, aplica in cel mai scurt timp la DVLA pentru el.
albea
Contributor
Contributor

Postby lightofjah » Jul 26th, '12, 00:00

Ma bucur ca am placerea sa va salut cele peste 2000 de posturi in ajutorul tuturor dle Albea... si va comunic ca sunt decis in privinta asta ,mi-am facut si temele ba chiar mai mult, am si inceput procedura: am downloadat formularul D9 si pachetul de aplicare pt licenta, maine urmeaza sa merg la un centru xerox pt a le printa si apoi sa le completez :) Dupa care Dumnezeu cu mila, sa-si faca cineva pomana cu o adresa de UK pt mine.

P.S. Multumesc babanu5
lightofjah
Haiduc
Haiduc

PreviousNext

1656 posts • Page 21 of 561 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 56

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU