instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1663 posts • Page 12 of 561 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby catalin_popescu » May 27th, '12, 17:23

Dupa cate am inteles parcurgand subiectele forumului, ordinea ar fi asta:
1. Aplicarea pentru obtinerea licentei de private hire;
2. Aplicarea pentru National Insurance Number;
3. Inregistrarea ca "Self Employed" la HMRC;
4. Munca si disciplina :) .
catalin_popescu
Haiduc
Haiduc

Postby albea » May 27th, '12, 18:02

catalin_popescu wrote:Dupa cate am inteles parcurgand subiectele forumului, ordinea ar fi asta:
1. Aplicarea si obtinerea pentru obtinerea licentei de private hire;
2. Aplicarea pentru National Insurance Number;
3. Inregistrarea ca "Self Employed" la HMRC;
4. Munca si disciplina :) .

Mai exact, ordinea este: 1, 4, 2, 3.
albea
Contributor
Contributor

Postby marianfim » May 28th, '12, 12:14

Asa cum am promis va scriu cum a fost prima saptamana de taximetrist in Londra.
Sa va amintesc ca nu am condos deloc aici si nici cu engl nu stau bine. -nas-
Venirea licentei asa repede m-a luat pe nepregatite
Am vrut sa iau niste ore de condus, dar nu am gasit instructor roman, iar cu ceilalti nu m-am inteles. Cred ca voriau sa iau niste ore de teorie.

Am cautat la peste 20 de minicab-uri de lucru, dar toti au cerut sa vin eu cu masina. Unul singur a acceptat sa vin fara masina. Program de lucru 7-19. Prima zi a fost duminica trecuta. La ora 7 dimineata m-am prezentat la ei, fusese dupa finala Champions League. Am cerut si eu 15-20 min sa ma acomodez cu masina. Au acceptat, dar pana sa iau eu cheile a venit un client si a treb sa plec in cursa. Problemele acum incep… GPS lor nu a functionat, asa ca am mers dupa indicatiile clientului. M-am descurcat binisor, doar de 2-3 ori am luat-o prin alta parte. Dupa ce a coborat clientul, mi-am desfacut harta sa ma pot intoarce la sediu. Cu comenzile,ei stau cam prost. Intre orele 10 si 16 nu cred ca au mai mult de 2-3 comenzi.
Dupa prima zi incasarile mele au ajuns la astronomica suma de 52£. Partea mea e de 60%, din care treb sa pun benzina. Din 31 £ am pus de 8 benzina si am ramas si eu cu 23. Am fost multumit ca am condus si am fost primit foarte bine de colegi, numai indieni si pakistanezi. Incet-incet am reusit sa si comunic cu ei, dar ma cam dureau mainile de atata vorba… Am sperat ca incasarile mele sa creasca din zi in zi, dar ele au fos constante toata saptamana. La finalul saptamanii am ramas cu 118£, dupa 7 zile lucrate. Sunt multumit ca am condus si nu am mai luat ore pt acomodare,unde as fi dat cam 100£. Am iceput sa cunosc zona, nici nu mai am nevoie de GPS pt comenzi mici
Am facut si lucruri care nu trebuia, si am fost inteles de colegi. Am pus in frigiderul lor o pizza cu pepperoni, a doua zi a mai aparut un frigider. Un coleg de casa mi-a explicat ca si eu daca as gasi in frigider carne de pisica sau caine nu as mai pune nimic la rece… Asa sunt ei cu carnea de porc.
Pt ca am avut de stat mult cu ei, am devenit campion la tenis de masa si alte jocuri de camera…
Alta problema am avut-o cand am ajutat o clienta cu bagajele si apoi eu m-am urcar in masina in partea stanga. Cand am observat lipsa volanului am inceput sa caut ceva , sa nu-si dea seama cat sunt de prost. Ca sa fiu mai precis am facut treaba asta de 2-3 ori, in zile diferite.
Am primit o comanda, sa duc un client la hotel Marriott, in Canary Wharf. Mi-a zis el ceva de epilepsie… Am crezut ca e doctor, asta pana cand a inceput sa faca o criza. Noroc ca am stiut ce treb facut si nu m-am panicat. In aceeasi cursa am mai aflat ca indicatorul nivelului de benzina nu indica corect. De la nivelul de ¼ scade direct la zero . In centrul Londrei unde nu am fost decat ca turist am inceput sa caut o statie de combustibil. Noroc cu clientul care a inteles din explicatiile mele cum sta problema si a vb cu un politist, explicand ca a trebuit sa stau cu el si nu e vina mea. Asta se intampla peste Tamisa in drept la roata milen. Am fost ajutat de politist cu detalii foarte precise si am reusit sa nu raman fara benzina in plin centru.
O clienta mi-a dat un post-cod, aveam de mers cam 30 mile. Cand a vazut ca intru pe A25 mi-a mai dat odata adresa. Nu am fost surprins sa constat ca trebuie sa ma intorc, tastasem gresit post-cod. Am fost surprins insa a doua zi cand aceeasi clienta a facut comanda si a cerut sa ma duc tot eu. Acum sunt preferatul ei.
Mai sunt si altele de zis, dar nu vreau sa plictisesc sau sa descurajez pe nimeni. Nu e usor inceputul, dar nici rau nu-mi pare.
Ce sa va mai zic? Nu e usor, dar e frumos dupa ce termini cu bine. Acum ca ma descurc cu condusul, incerc sa gasesc o firma cu ceva mai multe comenzi.
marianfim
Senior
Senior

Postby claudiu m » May 28th, '12, 13:19

Spor la treaba in continuoare si felicitari pentru perseverenta ta !!

Nu ne plictisesti deloc cu aventurile tale din contra,eu am citit cu interes si m-am amuzat la maxim . Nu am fost atent la posturile tale anterioare ,ai cochetat cu activitatea asta si-n Rom.?
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby theman73 » May 28th, '12, 13:55

Felicitari pentru onestitate , bafta in continuare
,,Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.,,

Eleanor Roosevelt
theman73
Lord
Lord

Postby marianfim » May 28th, '12, 14:00

In Romania am fost sofer pe autobuz 19 ani
marianfim
Senior
Senior

Postby babanu5 » May 28th, '12, 14:09

Felicitări, ai trecut cu bine şi îţi doresc să faci mult mai bine

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
babanu5
Erudit
Erudit

Postby IuliB » May 28th, '12, 14:25

marianfim wrote:In Romania am fost sofer pe autobuz 19 ani

Cine se descurca pe "mare" se descurca si pe "mic" ... Chiar daca e pe mana stanga. Succes in continuare. Mai tine-ne la curent daca poti. Inteleg ca stai mai rau cu engleza , crezi ca daca vorbeai mai bine gaseai un loc mai bun?
IuliB
Scrib
Scrib

Postby albea » May 28th, '12, 18:21

Ma bucur foarte mult ca va preocupa subiectul. Ii multumesc si lui Marian pentru bunavointa de a impartasi experienta lui. Cred ca este primul care o face. Dupa cum a inceput, am siguranta ca este unul din care va razbi in final.

Marian este un om cu un caracter deosebit si cu deschiderea pe care o are pentru a acumula cunostinte noi, nu poate sa nu reuseasca. Nu a venit cu: "baga-ma, frate, si pe mine la firma ta!". A inceput, cum era firesc, la firma de la coltul strazii unde locuieste si, deja, incearca sa se ridice la mai bine. Sunt convins ca peste cateva luni il voi recomanda unei firme de top. Daca ar avea nevoie, bineinteles.
albea
Contributor
Contributor

Postby dromaderu » May 28th, '12, 18:26

Mariane, daca ar fi un topic despre cea mai buna postare a lunii/saptamanii,
a ta cred ca ar lua locul unu cu siguranta!

Denota atata optimism, nu m-am mai bucurat asa de la postarile lui Vali despre calatoriile lui cu tiru' prin Londra... -bravo- -bravo-

Faptul ca nu te-ai dat "rotund" ...ca romanul le stie/rezolva pe toate....bravo,
multumim ca ai postat si, tine-o tot asa.

Sa auzim doar de bine!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby dromaderu » May 28th, '12, 18:44

Si, ca o mica atentie,
din partea mea, o chestie pe care am avut-o in cap de cand v-am citit postarile lui Adi si a ta,
ca ati luat licenta,
deoarece nu puteam lansa un concurs... -ras4-
mi-am zis ca, primul care "iese" la strada, va fi vizat de cadoul meu (desigur daca are nevoie... -ras4- ),

un sistem de navigatie nou nout (nedespachetat inca) primit de mine adiacent unui sistem de muzica Bose cumparat acum cateva luni.
Asadar, daca iti face trebuinta, trimite-mi un PM cu adresa ta si va ajunge la tine,

daca nu am timp saptamana asta, ramane pe saptamana incepand cu 11 Iunie, caci plecam in vacanta.

Multa multa bafta iti doresc, si tie, si lui Adi!

Iata despre ce vb...
Attachments
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby Adi PC » May 28th, '12, 19:24

Aia da. Fain premiu. Toata stima pt dorinta ta nene Dromaderu.
Eu imi cumparasem saptamana trecuta un Garmin. Dar nu ma prea pot grabi cu iesirea pe strada, si nici nu as fi chiar strans cu usa. Pt ca sotia dupa cum stii lucreaza destule zile cu shifturi de 12. Si avem un copil de 3 ani pe care nu avem cu cine sa il lasam. Asa ca eu cam trebuie sa selectez altcumva piata muncii, incat sa gasesc vreunu care sa ma si accepte cu program mixt (zi+noapte)....la mine-n cartier nu sunt d-astia care sa imi dea si masina. Asa ca astept niste raspunsuri de la mai marisoare un pic....daca nu, ce stiu eu, va trebui sa inchiriez o masina si sa ma bag la cartier.....desi la cum arata comenzile la cartier, ma tem sa nu ies pe minus dupa plata chirie masina.
Dar nu ma las, tot ies si eu pe strada azi, maine.

Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby marianfim » May 28th, '12, 20:15

Wow,
sincer nu ma asteptam la asa aprecieri. Sa nu mai zic de GPS. Sigur ca am nevoie, si nici nu am cum sa-ti multumes. Pot doar sa promit ca il voi da si eu mai departe, dupa o luna, altora, daca nu ai nimic impotriva. Va fi GPS-ul incepatorului.
Da, am fost inspirat de Vali. Sper sa nu se supere. Nu as fi ajuns aici fara ajutorul lui Albea,care nu va scapa de mine oricat ar vrea. Glumesc, sigur nu a vrut niciodata sa scape de mine , de fiecare data mi-a zis ce ar fi bine sa fac.
Daca as fi stiut engl sigur as fi avut acces la mai multa deschidere, as fi putut comunica mai clar, etc.
Va multumesc pt interesul acordat si urez si eu succes tuturor. Astept sa vad si eu prima voastra saptamana.
marianfim
Senior
Senior

Postby dromaderu » May 28th, '12, 20:40

Mariane,
nu stiu daca PM-ul ajunge la tine,
ideea este ca da, da-l din mana in mana daca mai sunt doritori,
no problems cu asta,
am adresa ta, multa bafta in continuare deci!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby babanu5 » May 29th, '12, 07:28

Chiar vroiam să întreb dacă se poate să închiriezi maşina de la o companie şi să lucrezi la o alta.
Pe gumtree sunt multe firme care dau spre închiriere maşini cu phv license.
Mă gândesc că dacă găseşti o companie mai bună dar care îţi cere să vii cu maşina ta, o poţi închiria din altă parte şi te bagi la ei.
Părerea mea
Oricum, multă baftă marian, adi şi cine mai aplică

babanu5
Erudit
Erudit

Postby albea » May 29th, '12, 08:32

babanu5 wrote:Chiar vroiam să întreb dacă se poate să închiriezi maşina de la o companie şi să lucrezi la o alta.
Pe gumtree sunt multe firme care dau spre închiriere maşini cu phv license.
Mă gândesc că dacă găseşti o companie mai bună dar care îţi cere să vii cu maşina ta, o poţi închiria din altă parte şi te bagi la ei.
Părerea mea
Oricum, multă baftă marian, adi şi cine mai aplică

Firmele de inchiriat masini sunt diferite de cele de taxi. Nu au nimic de a face una cu alta.
albea
Contributor
Contributor

Postby babanu5 » May 29th, '12, 08:40

Nu mă refer la rent a car, ci la cele care fac reclamă special pentru domeniul ăsta, gen cele din revista recomandată de dvs într-un alt post (phc magazine)

babanu5
Erudit
Erudit

Postby gnr » May 30th, '12, 14:04

Azi mi-a venit si mie licenta... -ras4- ....dupa 3 luni jumate de asteptare...
Am depus plicul pe 17 februarie , iar cand am vazut ca unora le-a venit mai repede de 3 luni, am sunat la TFL.....si dupa 10 zile a venit...cred ca uitasera de mine . -trist-
Acum am o intrebare pt cei care au idee :

- Exista vreo sansa sa imi iau o masina second hand in rate daca nu am lucrat nimic in ultimile luni si a fost cam vant prin cont ? Are cineva idee ce acte se cer ca sa cumpar o masina ?

Multumesc anticipat si va tin la curent cum progresesz.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby marianfim » May 30th, '12, 14:25

Bafta si spor la bani !
Tu ai făcut vizita medicala in Ro? Sunt curios dece unele durează doar 5 sapt( cazul meu) si la tine peste 3 luni.
marianfim
Senior
Senior

Postby gnr » May 30th, '12, 14:35

Ms la fel.
Am facut toate actele aici , de unul singur. Nu am idee de ce dureaza asa diferit cand toate actele puse in plic au fost ok.
Dupa ce am vazut ca tu si Adi ati primit, am sunat acolo si am intrebat daca e vreo pb cu cererea mea si au zis ca nu...ca o voi orimi curand.
Asta e..bine ca a venit pana la urma.
O sa scriu un post zilele astea cum am facut dosarul , etc...poate ajuta pe cineva.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby babanu5 » May 30th, '12, 16:35

gnr wrote:O sa scriu un post zilele astea cum am facut dosarul , etc...poate ajuta pe cineva.

Felicitări pentru licenţă, spor la bani.
Ajută, ajută.
Aştept cu nerăbdare.:smile:
babanu5
Erudit
Erudit

Postby albea » May 30th, '12, 17:46

gnr wrote:- Exista vreo sansa sa imi iau o masina second hand in rate daca nu am lucrat nimic in ultimile luni si a fost cam vant prin cont ? Are cineva idee ce acte se cer ca sa cumpar o masina ?

Multumesc anticipat si va tin la curent cum progresesz.

Incearca la CARGIANT.
albea
Contributor
Contributor

Postby claudiu.borcea » May 30th, '12, 18:03

salut.imi poate spune si mie cineva ce trebuie sa fac sa obtin licenta?
claudiu.borcea
Cetitor
Cetitor

Postby dromaderu » May 30th, '12, 18:09

claudiu.borcea wrote:salut.imi poate spune si mie cineva ce trebuie sa fac sa obtin licenta?

Pai, cred ca tre sa citesti aici topicul mai intai,
daca ai apoi nelamuriri, vor incerca altii sa te ajute,
spor la treaba!
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby gnr » May 30th, '12, 19:08

["albea"]
Incearca la CARGIANT.[/quote]

Am vazut oferta lor , incerc sa merg maine acolo.
Ms frumos pt raspuns.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby gnr » May 30th, '12, 20:18

Am sa povestec cum a fost procesul de obtinere a licentei la mine.

Dupa cateva ore petrecute pe net , tot cautand diverse informatii despre ,,minicab driver" , m-am hotarat ca merita incercat , asa ca am urmat pasii indicati. Sunt destule surse unde se poate afla destul de clar ce este nevoie si care este procesul exact. Este suficient sa scrii pe Google ,, how to become a minicab driver in London" si veti obtine destule rezultate.

Primul lucru a fost in cazul meu a fost cazierul. Am aplicat pe net , m-am inregistrat pe site-ul lor, l-am completat online. Neavand imprimanta , a trebuit sa merg la o sala de net sa printez formularul ( este o pagina cu niste coduri de bara ).
Atunci cand completezi formularul , va trebui sa alegi 3 acte cu care te vei identifica la posta ( primesti pe mail o lista cu oficiiele postale care ofera serviciul de procesare al cererii). Eu am bifat pt identificare pasaportul , permisul de conducere si NHS card. Aceste acte trebuie sa le ai cu tine la posta , plus formularul printat , plus 55 de lire. Toata chestia asta dureaza maxim o ora , depinde cat de departe este posta. Ma refer la tot procesul , inregistrare , completare , verificare la posta , etc.

In aceaiasi zi am mers personal la DVLA sa imi schimb permisul. Este un formular acolo ,,D1", l-am completat , am stat sa imi vina randul si l-am dat la ghiseu impreuna cu pasaportul si 50 de lire.

Cazierul mi-a venit in 5 zile prin posta , permisul englezesc si counterpart-ul in 10. Nu trebuie asteptat dupa cazier...poate dura mai mult la altii , primesti un nr de referinta pe care il treci in formular si mai departe nu te mai intereseaza.

Am descarcat pe de site-ul TFL formularele pt obtinerea licentei , le-am printat ( in cazul meu alb-negru , ceea ce nu conteaza deloc , prin posta vin color ).

Pasul 3 a fost cel mai naspa...GP-ul (testul medical). Peste tot unde am citit se spunea ca poti face testul la orice doctor. In cazul meu nu a fost deloc asa. Am mers personal la 3 cabinete medicale si toti mi-au spus ca doar GP-ul meu poate face asta deoarece numai el are acces la dosarul meu. Am dat telefon la alte 2 cabinete si am primit acelasi raspuns....asa ca mi-a ramas doar GP-ul meu. Pe mine m-a costat 120 de lire , pare mult fata de sumele vehiculate pe net , dar din pacate era singura optiune.
Am mers acolo cu formularul din pachetul de aplicare pt licenta TPH/204 , a durat 10 min si a fost ok.

A urmat testul topografic...foarte simplu ....facut in 15 min care a costat 35 de lire. Inainte sa merg la test am cautat sa cumpar ,, Big London atlas A to Z" , costa 9.95. Am mai luat inca un atlas cu toata Anglia....sa fie acolo . in jur de 8 lire. La test nu m-au lasat sa le folosesc , a trebuit sa le folosesc pe ale lor , dar asta nu conteaza absolut deloc. Sincer sa fiu...nu imi pot imagina cum poate pica cineva testul asta....dar totusi cred ca au fost cazuri.

Inainte de a trimite plicul la TFL , am facut copii la tot ce se cere , pasaport , permis , counterpart , testul topografic , etc.

Avand toate actele necesare si formularul completat am mers la posta sa le trimit. Am ales sa folosesc serviciul ,,check and send", care ofera garantia ca in plicul trimis totul este asa cum trebuie , fara nici o greseala sau ceva incomplet. Costa 7,15 lire dar din punctul meu de vedere merita. Am platit la posta cash cei 262 pt licenta plus 7,15 pt check and send plus 5,40 pt trimitere.
Am trimis actele pe 17 februarie. Dupa vreo 10 zile mi-a venit o scrisoare de la TFL cu un nr de referinta si ca cererea mea a fost primita.

Concluzia este ca totul este foarte simplu si merita incercat. In cazul meu totul a costat 552.50, ceea ce nu este deloc mult avand in vedere posibilitatile.

In nici un caz NU apelati la diverse firme de intermediere care sa isi bata joc de voi, pt ca nu are rost. Sunt niste chestii simple pe care daca vrei sa fii sofer de minicab in Londra , ar trebui sa fii in stare sa le faci si singur. Eu am pus intrebari pe forum celor cu cunostinte , am citit pe net alte surse si am aflat absolut tot ce este nevoie pt a obtine licenta.

Dupa mult timp de asteptare , mai exact 3 luni si jumatate...azi mi-a venit...in sfarsit.

Acum urmeaza repriza a doua...cautat masina in rate , asigurare acceptabila si o firma serioasa.
Va voi tine la curent cum progresez.

Asta este experienta mea , sunt sigur ca in alte cazuri este mai diferit , dar nu vad nici un motiv sa descurajeze pe cineva.
gnr
Caligraf
Caligraf

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby albea » May 30th, '12, 21:05

Bravo, gnr! Felicitari!!!

In sfarsit, ma confirma si pe mine cineva. In ce priveste examenul medical, as adauga ca nu te-a costat foarte mult, cunosc cazuri care au cheltuit dublu fata de tine.

O curiozitate am: am inteles cat a durat eliberarea licentei - cam mult, cred, dupa cate vad la cei care au obtinut-o in ultimul timp, dar cat a durat din momentul in care ai luat decizia de a aplica pana cand ai trimis dosarul prin posta? Adica toate formalitatile: vizita medicala, test topografic, crb, etc. Toate astea, cat au durat?
albea
Contributor
Contributor

Postby IuliB » May 30th, '12, 21:11

gnr wrote:Pasul 3 a fost cel mai naspa...GP-ul (testul medical). Peste tot unde am citit se spunea ca poti face testul la orice doctor. In cazul meu nu a fost deloc asa. Am mers personal la 3 cabinete medicale si toti mi-au spus ca doar GP-ul meu poate face asta deoarece numai el are acces la dosarul meu. Am dat telefon la alte 2 cabinete si am primit acelasi raspuns....asa ca mi-a ramas doar GP-ul meu. Asta este experienta mea , sunt sigur ca in alte cazuri este mai diferit , dar nu vad nici un motiv sa descurajeze pe cineva.

Multumim pentru ca ne-ai impartasit experienta ta, insa am o nelamurire :
treaba cu GP-ul meu. Adica, cum a devenit GP-ul tau si de unde a avut dosarul tau medical , tu nefiind britanic. Sau imi scapa mie ceva?
Te rog sa-mi explici daca vrei, pentru ca in urma cu cateva posturi un alt compatriot spunea ca a gasit un GP pakistanez si a rezolvat treaba cu 60 de lire.
IuliB
Scrib
Scrib

Postby gnr » May 30th, '12, 21:31

albea wrote:Bravo, gnr! Felicitari!!!

In sfarsit, ma confirma si pe mine cineva. In ce priveste examenul medical, as adauga ca nu te-a costat foarte mult, cunosc cazuri care au cheltuit dublu fata de tine.

O curiozitate am: am inteles cat a durat eliberarea licentei - cam mult, cred, dupa cate vad la cei care au obtinut-o in ultimul timp, dar cat a durat din momentul in care ai luat decizia de a aplica pana cand ai trimis dosarul prin posta? Adica toate formalitatile: vizita medicala, test topografic, crb, etc. Toate astea, cat au durat?

Ms frumos. Si datorita tie se datoreaza faptul ca am licenta , informatiile tale sunt de mare folos.

M-am hotarat sa aplic prin ianuarie , dar am inceput demersurile la inceputul lui februarie. Faptul ca nu am avut toti banii , a durat mai mult un pic ( am stat cu plicul acasa peste o sapt pt ca nu aveam cei aprox 300 sa il trimit ) , dar fara asta a durat maxim 2 saptamani.
Cel mai mult am stat sa imi vina permisul si counterpart-ul ( cca 10 zile) . Testul topo si medical au fost in 2 zile diferite...adica azi am sunat si maine am mers sa le fac. CRB a durat 5 zile de cand l-am facut pana am primit scrisoarea , dar dupa cum stii nu trebuie asteptata scrisoarea lor , nr de referinta il primesti cand completezi cererea.
Practic astea se pot face intr-o zi ( CRB , medical si topo ) , daca nu e prea mare distanta intre ele.
Eu la 9 am avut medicalul , la 11,30 topo, dar facusem programarea cu o zi inainte.
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby gnr » May 30th, '12, 21:40

IuliB wrote:
gnr wrote:Pasul 3 a fost cel mai naspa...GP-ul (testul medical). Peste tot unde am citit se spunea ca poti face testul la orice doctor. In cazul meu nu a fost deloc asa. Am mers personal la 3 cabinete medicale si toti mi-au spus ca doar GP-ul meu poate face asta deoarece numai el are acces la dosarul meu. Am dat telefon la alte 2 cabinete si am primit acelasi raspuns....asa ca mi-a ramas doar GP-ul meu. Asta este experienta mea , sunt sigur ca in alte cazuri este mai diferit , dar nu vad nici un motiv sa descurajeze pe cineva.

Multumim pentru ca ne-ai impartasit experienta ta, insa am o nelamurire :
treaba cu GP-ul meu. Adica, cum a devenit GP-ul tau si de unde a avut dosarul tau medical , tu nefiind britanic. Sau imi scapa mie ceva?
Te rog sa-mi explici daca vrei, pentru ca in urma cu cateva posturi un alt compatriot spunea ca a gasit un GP pakistanez si a rezolvat treaba cu 60 de lire.

Si eu m-am informat de aici si m-au ajutat destul...mi se pare corect ca si eu la randul meu sa ajut cu experienta mea.

Cat despre GP....eu fiind aici de cativa ani , eram deja inregistrat la unul , care are detaliile mele. Cand vii aici poti merge la oricare si te inregistrezi , daca esti acasa am inteles ca se poate face acolo testul medical.
gnr
Caligraf
Caligraf

PreviousNext

1663 posts • Page 12 of 561 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU