catalin_popescu wrote:Dupa cate am inteles parcurgand subiectele forumului, ordinea ar fi asta:
1. Aplicarea si obtinerea pentru obtinerea licentei de private hire;
2. Aplicarea pentru National Insurance Number;
3. Inregistrarea ca "Self Employed" la HMRC;
4. Munca si disciplina :) .

marianfim wrote:In Romania am fost sofer pe autobuz 19 ani

),

babanu5 wrote:Chiar vroiam să întreb dacă se poate să închiriezi maşina de la o companie şi să lucrezi la o alta.
Pe gumtree sunt multe firme care dau spre închiriere maşini cu phv license.
Mă gândesc că dacă găseşti o companie mai bună dar care îţi cere să vii cu maşina ta, o poţi închiria din altă parte şi te bagi la ei.
Părerea mea
Oricum, multă baftă marian, adi şi cine mai aplică
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

....dupa 3 luni jumate de asteptare...

gnr wrote:O sa scriu un post zilele astea cum am facut dosarul , etc...poate ajuta pe cineva.

gnr wrote:- Exista vreo sansa sa imi iau o masina second hand in rate daca nu am lucrat nimic in ultimile luni si a fost cam vant prin cont ? Are cineva idee ce acte se cer ca sa cumpar o masina ?
Multumesc anticipat si va tin la curent cum progresesz.

claudiu.borcea wrote:salut.imi poate spune si mie cineva ce trebuie sa fac sa obtin licenta?

gnr wrote:Pasul 3 a fost cel mai naspa...GP-ul (testul medical). Peste tot unde am citit se spunea ca poti face testul la orice doctor. In cazul meu nu a fost deloc asa. Am mers personal la 3 cabinete medicale si toti mi-au spus ca doar GP-ul meu poate face asta deoarece numai el are acces la dosarul meu. Am dat telefon la alte 2 cabinete si am primit acelasi raspuns....asa ca mi-a ramas doar GP-ul meu. Asta este experienta mea , sunt sigur ca in alte cazuri este mai diferit , dar nu vad nici un motiv sa descurajeze pe cineva.

albea wrote:Bravo, gnr! Felicitari!!!
In sfarsit, ma confirma si pe mine cineva. In ce priveste examenul medical, as adauga ca nu te-a costat foarte mult, cunosc cazuri care au cheltuit dublu fata de tine.
O curiozitate am: am inteles cat a durat eliberarea licentei - cam mult, cred, dupa cate vad la cei care au obtinut-o in ultimul timp, dar cat a durat din momentul in care ai luat decizia de a aplica pana cand ai trimis dosarul prin posta? Adica toate formalitatile: vizita medicala, test topografic, crb, etc. Toate astea, cat au durat?

IuliB wrote:gnr wrote:Pasul 3 a fost cel mai naspa...GP-ul (testul medical). Peste tot unde am citit se spunea ca poti face testul la orice doctor. In cazul meu nu a fost deloc asa. Am mers personal la 3 cabinete medicale si toti mi-au spus ca doar GP-ul meu poate face asta deoarece numai el are acces la dosarul meu. Am dat telefon la alte 2 cabinete si am primit acelasi raspuns....asa ca mi-a ramas doar GP-ul meu. Asta este experienta mea , sunt sigur ca in alte cazuri este mai diferit , dar nu vad nici un motiv sa descurajeze pe cineva.
Multumim pentru ca ne-ai impartasit experienta ta, insa am o nelamurire :
treaba cu GP-ul meu. Adica, cum a devenit GP-ul tau si de unde a avut dosarul tau medical , tu nefiind britanic. Sau imi scapa mie ceva?
Te rog sa-mi explici daca vrei, pentru ca in urma cu cateva posturi un alt compatriot spunea ca a gasit un GP pakistanez si a rezolvat treaba cu 60 de lire.

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest