instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1656 posts • Page 10 of 561 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby Emcede » May 17th, '12, 05:09

mihailvoicu1967 wrote:ACUM SPUNETI-MI SI MIE DACA E OK. DACA ATI AUZIT CEVA DESPRE ACESTA FIRMA. MA INTERESEAZA SA LUCREZ CA SOFER DE TAXI IN ANGLIA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT

Salut. Am fost la ei la sfarsitul lui aprilie, pot sa-ti spun ca saptamana viitoare plec in UK, am primit un "job"( impropriu spus, de fapt e self-employment ) in Norwich, care nu e tocmai la "poplaca" . Nu am nici o cheltuiala pana la inceperea muncii propriu-zise, din punctul meu de vedere e OK.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » May 17th, '12, 05:42

Stai să ajungi acolo şi să treacă o perioadă, mai vorbim după.
Eu am săpat netul în lung şi-n lat şi sunt dubioşi tipii ăştia, şi-au schimbat firma de câteva ori, ceea ce-mi dă de gândit. Am vrut şi eu să aplic prin ei şi m-am lăsat păgubaş.

Multă baftă şi sper să ieşi cu bine

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » May 17th, '12, 05:55

Acum iti dai seama ca nu am de unde sa stiu ce va fi acolo. Mi s-a parut ok faptul ca nu am nici o cheltuiala de facut pana la inceperea muncii. Apoi firma cu care o sa colaborez a acceptat plata cheltuielilor in limita a 10 pounds/week ceea ce iar mi-a convenit. Acum fiecare stie mai bine ce are de facut si ce e OK pentru el. Eu am ales varianta asta.
Emcede
Discipol
Discipol

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby albea » May 17th, '12, 21:17

Emcede wrote: ... Acum fiecare stie mai bine ce are de facut si ce e OK pentru el. Eu am ales varianta asta.

Tocmai aici este cheia problemei: tu nu stii ce ai de facut, nu ai de unde sa stii. Doar CREZI ca stii. Tu crezi ca platesti doar £10 pe saptamana catre firma? Ma umfla, deja, rasul. Ia intreaba-i cat iti ia pe masina si dispecerat? Sau pe chiria locuintei? Habar n-ai in ce te bagi.

Nu uita un lucru: eu am trecut deja prin asta si stiu ce spun. Chiar cu firma ta. Numai ca intre timp s-au mai smecherit. L-au bagat pe englez linia intai. Data viitoare cand il mai vezi (daca il mai vezi) transmite-i complimente pentru Adi de la tine si din partea mea sa traverseze o data pe rosu, in Londra, cand sunt eu pe acolo.
albea
Contributor
Contributor

Postby babanu5 » May 17th, '12, 21:47

Emcede wrote:Acum iti dai seama ca nu am de unde sa stiu ce va fi acolo. Mi s-a parut ok faptul ca nu am nici o cheltuiala de facut pana la inceperea muncii. Apoi firma cu care o sa colaborez a acceptat plata cheltuielilor in limita a 10 pounds/week ceea ce iar mi-a convenit. Acum fiecare stie mai bine ce are de facut si ce e OK pentru el. Eu am ales varianta asta.

Crezi că te ţine cineva pe moka?
Păi atunci ce fac ei nu mai e business, e act de caritate. Gândeşte-te numai din perspectiva asta.

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Emcede » May 18th, '12, 04:22

Cine a zis de ceva de tinut moaca ? E normal sa trebuiasca sa-mi platesc datoriile. Da, albea, stiu si de chiria masinii, cunosc toate costurile, mi-au fost aduse la cunostinta din Romania chiar de catre "firma unde urmeaza sa lucrez. Daca tu ti-ai luat teapa la un moment dat nu inseamna ca toti sunt fraieri. Inca nu am semnat vreun contract, daca va fi ceva diferit de ce am discutat nu ma obliga nimeni sa raman la ei, deci din punctul asta de vedere chiar nu pierd nimic. 10 pounds/week acopera toate cheltuielile lor cu mine pana la inceperea muncii; pot sa dau si mai mult, e alegerea mea. Si da, am fost informat si de perioada pe care voi fi obligat sa o petrec la ei legat de contract, nici asta nu ma deranjeaza. Dupa cum spuneam, fiecare stie ce e mai bine pentru el. Unii cred ca stiu ce e mai bine pentru toti ceilalti, e treaba lor, sunt satul de romanisme.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby dromaderu » May 18th, '12, 06:38

Emcede wrote:Cine a zis de ceva de tinut moaca ? E normal sa trebuiasca sa-mi platesc datoriile. Da, albea, stiu si de chiria masinii, cunosc toate costurile, mi-au fost aduse la cunostinta din Romania chiar de catre "firma unde urmeaza sa lucrez. Daca tu ti-ai luat teapa la un moment dat nu inseamna ca toti sunt fraieri. Inca nu am semnat vreun contract, daca va fi ceva diferit de ce am discutat nu ma obliga nimeni sa raman la ei, deci din punctul asta de vedere chiar nu pierd nimic. 10 pounds/week acopera toate cheltuielile lor cu mine pana la inceperea muncii; pot sa dau si mai mult, e alegerea mea. Si da, am fost informat si de perioada pe care voi fi obligat sa o petrec la ei legat de contract, nici asta nu ma deranjeaza. Dupa cum spuneam, fiecare stie ce e mai bine pentru el. Unii cred ca stiu ce e mai bine pentru toti ceilalti, e treaba lor, sunt satul de romanisme.

Dar de ce aceste note de malitiozitate nene aici?
Expresia ta...."Daca tu ti-ai luat teapa la un moment dat nu inseamna ca toti sunt fraieri. inseamna ce?

Si, pan' la coada, care este mesajul ce vrei sa-l transmiti ?

Sper ca nu e vorba de GOGONATA asta cu 10£/week TOATE cheltuielile lor (oricine or fi acestia) cu tine.

Poate unu in Romania va inmulti 10 cu 50 sau cat o mai fi lira acuma acolo si va zice ca daaaaa, 10£/saptamana e de ajuns nene.

In UK, de banii aia cam te rezolvi cu hartia igienica, si asta daca nu mananci mese copioase !

Ai dreptate (daca tu ai scris) la o treaba, ce-i in afara Londrei pt Albea este totul "poplaca" , dar, taxiuri merg si pe acolo desigur.
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby Emcede » May 18th, '12, 07:30

N-am facut decat sa ofer informatii cuiva care doreste sa apeleze la aceeasi firma la care am apelat eu. Nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu alegerea mea, cum nici pe mine nu ma obliga nimeni sa iau in seama toate parerile voastre. Dupa cum spuneam, sunt satul de romanii atoatestiutori.
Emcede
Discipol
Discipol

Postby albea » May 18th, '12, 09:18

Emcede wrote: ... stiu si de chiria masinii, cunosc toate costurile, mi-au fost aduse la cunostinta din Romania chiar de catre "firma unde urmeaza sa lucrez...

Si de ce nu vrei sa le impartasesti si pentru ceilalti doritori? Sau, daca oamenii sunt atat de binevoitori, de ce nu le evidentiaza pe site? Ar fi mai bine pentru ei, ar aparea mai multi candidati, nu crezi?
albea
Contributor
Contributor

Postby albea » May 18th, '12, 09:51

dromaderu wrote:... ce-i in afara Londrei pt Albea este totul "poplaca" , dar, taxiuri merg si pe acolo desigur...

Da, asa este. Si pe acolo merge lumea cu taxiul:
1. Cand ploua rau.
2. Cand se scoala tarziu si intarzie la servici.
3. Spre si de la spital (A&E)
4. De la TESCO sau ASDA cand sunt prea multe cumparaturile
5. In weekend cand se intoarce de la chef

Ceea ce nu intelegeti voi, este faptul ca in Londra, pe langa cele sus mentionate, mai exista multinationalele care in provincie nu exista. Ei bine, aceste multinationale reprezinta cca 70-80% din piata de Private Hire din Londra. Aceasta este munca zilnica, iarna, primavara, joia, duminica, ziua, noaptea, pe soare si pe furtuna. Daca vreun VIP locuieste prin cine-stie-ce zona rurala (sunt o gramada) si trebuie sa ajunga la aeroport (de exemplu), i se trimite masina din Londra.

Eu nu spun Poplaca in sens negativ in ceea ce priveste pe localitatea respectiva sau pe locuitorii ei. Spun Poplaca in sensul volumului, calitatii si continuitatii muncii. Dovada ca si eu, chiar daca lucrez in Londra, locuiesc intr-un orasel de provincie. Sunt o gramada pe acest forum care pot confirma.
albea
Contributor
Contributor

Postby marianfim » May 18th, '12, 10:32

@Emcede

Eu am ajuns in UK pe 1 martie cu vizita medicala si cazierul tradus+legalizat facut in Ro. M-am apucat sa fac restul de acte aici, pe 9 martie am avut permisul schimbat. Am facut testul topo si aplicatia pt CRB pana pe 10 aprilie. Pe 16 mai mi-a venit licenta. Nu sunt legat de nimeni prin contract. Cheltuielile ,in afara de actele pt licenta , au fost cam 900£ pt chirie si mancare pt 3 luni(200/luna chirie- loc in camera) , binenteles cu retineri mari si cu ajutorul cuiva in cautarea camerei. Tot in perioada asta am gasit de lucru ocazional si am castigat 1400 in total( nu am avut YC, iar cu limba engleza ma desc destul de putin).
Acum caut firma sa lucrez. Cel mai important e ca EU ALEG unde si cat lucrez.
Deci mare atentie, nu te lega aiurea cu contracte. Totul pare foarte complicat, dar cu ajutorul celor de pe forum ai sa vezi cat de simplu poate deveni.
Nu te lasa pe mana celor care vor sa castige numai ei.
Mult succes !
marianfim
Senior
Senior

Postby vladut murariu » May 18th, '12, 10:45

am vazut ca trebuie un certificat de buna purtare care ar fi cazierul romanesc,eu cand am venit in londra am luat si cazierul romanesc cu mine numai ca a expirat oare pot sa al folosesc asa,ca a expirat in decembrie anul trecut
vladut murariu
Discipol
Discipol

Postby Adi PC » May 18th, '12, 12:19

Vladut.
Si eu aveam cazier RO expirat de 6 luni. Le-am dat mail zicandu-le ca am unul din data de .... dar si inflorind ca ar fi valabil 1 an (nu e) si au zis, sa trimit acela. Am trimis copia si traducerea (aveam din Ro ttradus) ....am primit licenta in doua luni fix.

Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby vladut murariu » May 18th, '12, 13:00

Adi PC
am sa incerc sa ami fac altul online,daca nu reusesc am sa il dau pe asta,dar mai am cativa pasi de facut pina atunci
tu acum lucrezi ca private hire,ti-ai gasit usor firma?
vladut murariu
Discipol
Discipol

Postby vladut murariu » May 18th, '12, 14:00

daca am permis britanic a-mi mai trebuie counterpart de la DVLA?
vladut murariu
Discipol
Discipol

Postby babanu5 » May 18th, '12, 14:15

vladut murariu wrote:daca am permis britanic a-mi mai trebuie counterpart de la DVLA?

Din câte am înţeles eu, nu. Nu poţi să le ai pe amândouă, ori permis uk ori counterpart.

Dl albea e cel mai în măsură să-ţi răspundă.

babanu5
Erudit
Erudit

Postby Adi PC » May 18th, '12, 15:42

Inca nu lucrez. De 3 zile am primit licenta, badge-ul inca nu.
Din cate imi amintesc trebuie obligatoriu si counterpartul.
Nu stiam ca poti cere Cazier RO online. Stiu ca doar personal sau imputernicire notar.

Am verificat pe copia formularului meu, Da, trebuie si Counterpartul.

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby dromaderu » May 18th, '12, 15:48

babanu5 wrote:
vladut murariu wrote:daca am permis britanic a-mi mai trebuie counterpart de la DVLA?

Din câte am înţeles eu, nu. Nu poţi să le ai pe amândouă, ori permis uk ori counterpart.

Dl albea e cel mai în măsură să-ţi răspundă.

Orice permis de UK va avea si countepartul, eu am luat permisul aici si l-am primit, sotia si-a preschimbat permis romanesc si a primit si dansa.
Pana si mie, ca nursa, unele agentii imi cer si conterpart-ul, sau, cum zic unii

"the green bit of paper"
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby claudiu m » May 18th, '12, 16:08

Adi PC wrote:Inca nu lucrez. De 3 zile am primit licenta, badge-ul inca nu.
Din cate imi amintesc trebuie obligatoriu si counterpartul.
Nu stiam ca poti cere Cazier RO online. Stiu ca doar personal sau imputernicire notar.

Am verificat pe copia formularului meu, Da, trebuie si Counterpartul.

badge adica legitimatia ?
fara ea nu se poate incepe munca ?
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby Adi PC » May 18th, '12, 16:16

Da, legitimatia. Pai, si daca o aveam, nu eram inca pregatit cu totul incat nu am gasit o firma convenabila. Eu nu am masina, iar la d+astea de cartier le trebuie soferi cu masina. La d-alea mai mari care au si masina, le trebuie experienta. Apoi te mai uiti probabil crucis cand vad cate o oferta de munca cu plata la ora ....7 - 8 lire pe ora (ciudat, cand banuiam ca se plateste calculat cumva la cursa (nu stiu nu am experienta in domeniu).)
Da, banuiesc ca fara Legitimatie nu poti incepe. Aia tre sa o porti in gat cand lucrezi...scria undeva parca pe TFL.

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby vladut murariu » May 18th, '12, 17:32

Adi pc
ati doresc succes,chiar sunt curios cum o sa decurga lucrurile mai departe.
poate te ajuta cineva cu vreo optiune,si in Romania ati trebuia sa ai legitimatia la vedere daca nu 5 mil amenda
vladut murariu
Discipol
Discipol

Postby Leonard George » May 19th, '12, 08:48

Am 'descoperit ca daca te angajezi ca chauffeur pe Minibus nu iti trebuie licenta PCO ci doar permisul PCV manual. Am sunat la cateva firme din Londra si mi-au spus sa le trimit CV-ul.

Mai lucreaza cineva in domeniul asta? Firmele de taxi au si minibus-uri?
Leonard George
Caligraf
Caligraf

Postby albea » May 19th, '12, 09:12

Leonard George wrote:Am 'descoperit ca daca te angajezi ca chauffeur pe Minibus nu iti trebuie licenta PCO ci doar permisul PCV manual.

De blue card nu zice nimic?
albea
Contributor
Contributor

Postby Leonard George » May 19th, '12, 11:07

Am inteles ca accepta self-employed..
Leonard George
Caligraf
Caligraf

Postby marianfim » May 19th, '12, 13:35

Asteptam noutati
marianfim
Senior
Senior

Postby babanu5 » May 23rd, '12, 07:01

Dl Albea, se poate să-mi spuneţi şi mie, pentru a-mi face o idee, cam care ar fi costurile de funcţionare cu taxiul? asigurare, taxă dispecerat şi eu ştiu ce alte taxe.
Presupun că o parte din bani trebuie să-i dau când încep şi restul după.
Cu comenzile cum se procedează? Când primeşti comanda, dacă nu e pe account, ţi se spune cât face, îţi dă clientul ţie banii?
M-ar ajuta aceste informaţii pentru a şti mai bine procedurile şi pentru a-mi face idee despre tot procesul.

Mulţumesc anticipat.

@marianfim
@adi pc
Ce se mai aude băieţi, aţi găsit ceva de muncă?

babanu5
Erudit
Erudit

Postby albea » May 23rd, '12, 08:56

babanu5 wrote:Dl Albea, se poate să-mi spuneţi şi mie, pentru a-mi face o idee, cam care ar fi costurile de funcţionare cu taxiul? asigurare, taxă dispecerat şi eu ştiu ce alte taxe.
Presupun că o parte din bani trebuie să-i dau când încep şi restul după.
Cu comenzile cum se procedează? Când primeşti comanda, dacă nu e pe account, ţi se spune cât face, îţi dă clientul ţie banii?
M-ar ajuta aceste informaţii pentru a şti mai bine procedurile şi pentru a-mi face idee despre tot procesul.

Mulţumesc anticipat.

@marianfim
@adi pc
Ce se mai aude băieţi, aţi găsit ceva de muncă?

Taxa de dispecerat (rent) este fixa cca £100 pe saptamana. Cu masina, depinde. Daca e a ta platesti numai asigurare £200-250 pe luna. Daca e inchiriata, mai ai si chiria masinii 80-120 pe saptamana.

Cu comenzile, daca nu sunt account (adica sa fii platit de firma) sunt cash si incasezi banii de la client. Intotdeauna ti se comunica cat costa. Daca nu, sunt unele firme unde se lucreaza pe baza de tabel, unde ai o lista cu toate preturile.
albea
Contributor
Contributor

Postby babanu5 » May 23rd, '12, 12:02

Am înţeles.
Mulţumesc mult pentru informaţie.
Deci grosso-modo cam £700 se duc pe cheltuieli (am inclus şi benzină, spălat, odorizant).
Un principiu, la un calcul sumar, cu o medie de £15/cursă ar trebui cam 80 curse pe lună pentru a acoperii cheltuielile de funcţionare şi să rămâi cu £500 de cheltuială (chirie, mâncare etc), asta pentru minimul de supravieţuire.
Acum, să întreb, o medie pe lună la nr de curse cam care ar fi? Ştiu că dvs Dl Albea sunteţi un pic mai avansat, de aveţi vechime, v-aţi orientat, dar la începuturile dvs cam câte curse făceaţi?

babanu5
Erudit
Erudit

Postby gnr » May 23rd, '12, 12:42

Eu am vb cu un tip care lucreaza la mine in zona acum vreo 2 sapt si mi-a zis ca el plateste 295 pe sapt fara benzina.
100 masina, 120 chiria la firma , 65 asigurarea , 10 XDA. Benzina cica e cam 20-30 pe zi....deci esti cam optimist cu cifrele alea. Nu a vrut sa zica cat castiga , dar stii cum e lumea...oricum daca nu se merita nu facea asta de 10 ani...
Oricum difera de la caz la caz , dar eu cred ca in jur de 300 pe sapt e mai realistic
gnr
Caligraf
Caligraf

Postby babanu5 » May 23rd, '12, 14:41

Să rămână curat 300 sau din ăştia să-ţi plăteşti chirie, mâncare etc?
Păi dacă e aşa, e nasol. Eu ziceam că din cei 500 să le plăteşti pe ale tale (chirie, masă etc) şi eşti la limită.

babanu5
Erudit
Erudit

PreviousNext

1656 posts • Page 10 of 561 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 56

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU