instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Din experientele voastre la serviciu in Marea Britanie
1659 posts • Page 9 of 561 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56

Re: Obtinerea licentei de TAXI (Private Hire)

Postby marius z » May 10th, '12, 09:43

buna ziua! in urma cu 9 ani am avut permisul suspendat pe o perioada de 3 luni pt alcool.mentionez ca nu am dosar penal pt ca alcoolemia era pana in 0.8.intrebarea este urmatoarea:as mai putea aplica pt licenta in uk?multumesc
marius z
Haiduc
Haiduc

Postby albea » May 10th, '12, 09:53

marius z wrote:buna ziua! in urma cu 9 ani am avut permisul suspendat pe o perioada de 3 luni pt alcool.mentionez ca nu am dosar penal pt ca alcoolemia era pana in 0.8.intrebarea este urmatoarea:as mai putea aplica pt licenta in uk?multumesc

Da.
albea
Contributor
Contributor

Postby marius z » May 10th, '12, 09:58

multumesc!si inca ceva stie cineva un link cu un ghid de completare pt dvla?pare putin cam complicat si mi-e frica sa nu gresesc..
marius z
Haiduc
Haiduc

Postby Iancu Dragos » May 10th, '12, 22:19

marianfim wrote:Eheheeeeeee...

Cu mincarea si bautura lui?

Nu stiu dc, dat pt mine totul a fost gratis, inclusiv cafeaua,palinca,tigarile, etc...
Nu am platit nici consumatia care am facut-o...
Orice ar zice altii, nu am decat cuvinte frumoase de zis...
-bravo- -bravo- -bravo-

Si eu am aplicat pt licenta tot cu ajutorul domnului Allbea,de asemenea ca si Marianfim am numai vorbe frumoase de zis,am stat la dansul acasa unde am fost primit foarte bine,ma ajutat cu tot ce aveam nevoie pt ca dosarul necesar aplicarii sa fie in regula,sunt foarte recunoscator,mai rar oameni care sa faca atat bine!Am ajuns in aprilie am stat cateva zile timp in care am dat examenul topografic care nu a fost deloc greu,mult mai usor decat ma asteptam,am vizitat Londra si anume Big Benul,London eye si alte locuri frumoase.
Acum astept nerabdator sa iasa licenta si sa ma apuc de munca!
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby albea » May 11th, '12, 00:02

Pfiuu! Trebuie sa deschid neaparat o firma de consultanta, ceva ... Cu atata reclama ... Cine stie? Poate nu mai joc la loto.
albea
Contributor
Contributor

Postby Mutu » May 11th, '12, 00:22

albea wrote:Pfiuu! Trebuie sa deschid neaparat o firma de consultanta, ceva ... Cu atata reclama ... Cine stie? Poate nu mai joc la loto.

Nu inteleg de ce n-ai facut-o pana acum. Poate nici acum nu e prea tarziu.

trimis de pe mobil
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby claudiu m » May 11th, '12, 03:51

albea wrote:Pfiuu! Trebuie sa deschid neaparat o firma de consultanta, ceva ... Cu atata reclama ... Cine stie? Poate nu mai joc la loto.

De ce nu o faci ? si eu vreau sa aplic pentru licenta cu ajutoru tau si nu am nimic impotriva sa platesc un comision pentru ajutorul si timpu oferit ..
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby dromaderu » May 11th, '12, 06:38

Iancu Dragos wrote:
marianfim wrote:Eheheeeeeee...

Cu mincarea si bautura lui?

Nu stiu dc, dat pt mine totul a fost gratis, inclusiv cafeaua,palinca,tigarile, etc...
Nu am platit nici consumatia care am facut-o...
Orice ar zice altii, nu am decat cuvinte frumoase de zis...
-bravo- -bravo- -bravo-

Si eu am aplicat pt licenta tot cu ajutorul domnului Allbea,de asemenea ca si Marianfim am numai vorbe frumoase de zis,am stat la dansul acasa unde am fost primit foarte bine,ma ajutat cu tot ce aveam nevoie pt ca dosarul necesar aplicarii sa fie in regula,sunt foarte recunoscator,mai rar oameni care sa faca atat bine!Am ajuns in aprilie am stat cateva zile timp in care am dat examenul topografic care nu a fost deloc greu,mult mai usor decat ma asteptam,am vizitat Londra si anume Big Benul,London eye si alte locuri frumoase.
Acum astept nerabdator sa iasa licenta si sa ma apuc de munca!

Las' ca stim noi domnle,..

gata cu reclama mascata, zi cat ti-a luat/tepuit .... -ras4-

Bravo Cataline, da-le'n nas la mahari! -iesi-afara-
dromaderu
Contributor
Contributor

Postby marianfim » May 11th, '12, 07:05

Daca ai firma, vezi ca cerem bani pt reclama...
-ras2-
marianfim
Senior
Senior

Postby Adi PC » May 12th, '12, 22:02

Albea. Congestion charge se plateste pt Private hire? Cine, tu sau firma? Cum e, cat e, pe saptamana, luna? :roll:

Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby claudiu m » May 13th, '12, 04:10

Off-topic/

Am vorbit cu o cunostinta in UK pentru un post de sofer iar respectivu mi-a spus ca nu mai poate angaja soferi Romani ,pe motiv ca nici un asigurator nu mai vrea sa asigure soferi Romani . Este adevarat ? Mi se pare cam ciudat
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby albea » May 13th, '12, 08:01

claudiu m wrote:Off-topic/

Am vorbit cu o cunostinta in UK pentru un post de sofer iar respectivu mi-a spus ca nu mai poate angaja soferi Romani ,pe motiv ca nici un asigurator nu mai vrea sa asigure soferi Romani . Este adevarat ? Mi se pare cam ciudat

Cunostinta aia a ta ... mai bine nu o cunosteai. Ia gandeste-te putin: daca ar exista vreun asigurator care sa nu vrea sa asigure romani (de parca ar avea de unde sa stie nationalitatea asiguratului), ar scrie faliment pe el de cate procese pentru discriminare ar avea. Ai auzit tu de vreun roaman de pe forumul acesta, sau de oriunde, ca nu vrea firma de asigurari sa il asigure pentru ca e roman??
albea
Contributor
Contributor

Postby claudiu m » May 13th, '12, 09:26

La cate combinatii face Romanul aici in tara cu polita de asigurare autohtona dar in UK ..am vazut sate comune din Romania ,aproape la fiecare poarta sta parcat un pasat 2000-2002 sau o masina de teren RHD cu numere de UK sau Irlanda care circula nestingheriti pe drumurile publice de ani ,mai nou vad ca au inceput sa se inmulteasca si prin Bucuresti astfel de masini

Albea nu am auzit pe nimeni sa se planga ,dar nici nu m ar mira sa ne evite ..

Probabil ca problema era la firma lui nu la asigurator cine stie ce magarii facuse si nu mai vroia nimeni sa colaboreze cu el ..

Sau poate a fost un argument sa ma expedieze repede ,dar vorba ta mai bine de nu-l cunosteam
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby doc 97 » May 14th, '12, 23:03

Adi PC wrote:Albea. Congestion charge se plateste pt Private hire? Cine, tu sau firma? Cum e, cat e, pe saptamana, luna? :roll:

Masinile licentiate PHV nu platesc congestion charge.
doc 97
Gramatic
Gramatic

Postby Adi PC » May 14th, '12, 23:35

doc 97 wrote:
Adi PC wrote:Albea. Congestion charge se plateste pt Private hire? Cine, tu sau firma? Cum e, cat e, pe saptamana, luna? :roll:

Masinile licentiate PHV nu platesc congestion charge.

Ohoo, really? Nice!

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Adi PC » May 15th, '12, 11:52

Ho-ho-hoo! Merry Christmas everybody.
Azi la fix doua luni de la depunere, MI-A VENIT SCRISOAREA CU LICENTA PCO. Urmeaza badge-ul.

Uh. Nici nu ma asteptam ata de rapid. Nici nu ma pregatisem psihic pt asa devreme. Nici nu mi-am definitivat cercetarile cu unde sa incep munca, de unde sa inchiriez masina, etc, etc......ah...inca nici nu am condus cu volan pe dreapta. Inca nu mi-am apdatat GPSul Mio avut din Ro.....sa imi pun harta UK.
Si altele.

Ohoo ....eu de maine as putea intra in munca, nu?

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Adi PC » May 15th, '12, 11:59

Si pe licenta voastra, la Conditions, scrie ca poti lucra ca SELF Employed basis ONLY ....????

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby claudiu m » May 15th, '12, 14:22

Adi PC wrote:Ho-ho-hoo! Merry Christmas everybody.
Azi la fix doua luni de la depunere, MI-A VENIT SCRISOAREA CU LICENTA PCO. Urmeaza badge-ul.

Uh. Nici nu ma asteptam ata de rapid. Nici nu ma pregatisem psihic pt asa devreme. Nici nu mi-am definitivat cercetarile cu unde sa incep munca, de unde sa inchiriez masina, etc, etc......ah...inca nici nu am condus cu volan pe dreapta. Inca nu mi-am apdatat GPSul Mio avut din Ro.....sa imi pun harta UK.
Si altele.

Felicitari si spor la treaba !!
Heisenberg says
Relax
claudiu m
Gazetar
Gazetar

Postby marianfim » May 15th, '12, 15:40

-bravo-
Felicitari !
Deci dupa 8 sapt nu dupa 16...
Succes si spor la bani !
marianfim
Senior
Senior

Postby Iancu Dragos » May 16th, '12, 09:42

Adi PC wrote:Ho-ho-hoo! Merry Christmas everybody.

Si altele.

Felicitari si bafta pe traseu,ar fii bine daca ai putea sa iti cumpei o masina,profitul tau lunar ar creste considerabil pt ca nu ai mai platii chirie.
Iancu Dragos
Scrib
Scrib

Postby Adi PC » May 16th, '12, 10:30

Well, o masina de pana in 5 ani pt Private Hire, nu o gasesti cu putini bani. Apoi eventuale cheltuieli de intretinere si reparatii plus licentiere, timp, nervi etc ....cad pe capul tau. Dar daca ai pe chirie, nu iti bati capul cu toate astea. Ai probleme tehnice, firma rezolva, tu primesti alta masina si esti fara oprire in munca. Eventual in viitor, dar nu am bani pt asa ceva acum. Si parca tot nu as freca masina proprie pt asa ceva.

Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby marianfim » May 16th, '12, 10:56

Yeeeeeeee.....
-dans-

Azi mi-a venit si mie licentaaaaa......
-dans- -dans- -dans-

Acum sa vedem cum fac. Tot pe nepregatite m-a luat si pe mine.
-ganditor-
marianfim
Senior
Senior

Postby marianfim » May 16th, '12, 11:02

Acum incepe greul !
-nas-
Albea ne-a bagat in asta, el sa ne scoata.
-nas-

Evident ca am glumit. Sper sa vrea si sa poata sa ma ajute in continuare.
marianfim
Senior
Senior

Postby babanu5 » May 16th, '12, 12:53

Felicitări la amândoi.
Astăzi am primit şi eu counterpart-ul.
Pe 12 iunie vin să fac restul.
Poate ne vedem atunci la un suc/bere.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
babanu5
Erudit
Erudit

Postby babanu5 » May 16th, '12, 13:07

Ce ziceţi, vreţi să o punem de o bere când vin şi eu în vizită?
Fac eu cinste :grin:

babanu5
Erudit
Erudit

Postby mihailvoicu1967 » May 16th, '12, 15:08

As avea nevoie de ajutor.
Am aplicat pe un site cu locuri de munca la eu-taxidrivers.
Ei vin in Romania pe 21 mai. Atunci incepe cursul care dureaza 5 zile. Va dau mai jos exact mesajul trimis de ei:

I am pleased to inform you that you have been selected to attend our training centre on the 21ST MAY 2012 at 9.00am the course will run for 5 days from 9.00am till 17.30pm during the course you will learn for the area ofLOUGHBOROUGH andLEICESTER on completion of you passing the exam at the end of the week you will be offered a job with the taxi company in that area.
We also would like you to do a highway code test online the link is at the bottom of this letter.
You must bring with you the following things to be able to do the course.
1: 2 copies of your criminal record check no older than 7 days you must supply 1 original copy and 1 translated copy.
2: your driving licence
3: 4 passport photos
4: medical record original and translated copies
5: if possible a laptop as well
Please note then whilst you are at the training centre you must wear the following trouser shirt and tie if you turn up in jeans and sweatshirt you will be turn away and you will be refused admission
If you require any more information then please send a email to us and we will be more than happy to help you.
Finally we ask that you respond to this email to confirm that you will be attending the course as spaces are limited and other people could have your space if you no longer wish to carry on with the course.
PLEASE NOTE;
IF YOU HAVE BEEN SELECTED FOR A COURSE THEN THIS MEANS THAT THERE IS A VERY GOOD CHANCE THAT YOU WILL BE WORKING IN THE UK WITHIN 6-8 WEEKS THE TAXI COMPANY WILL PAY FOR ALL YOUR TAXI BADGE EXPENSIVES AND ACCOMODATION BUT YOU WILL BE REQUIRED TO COVER THE FEES FOR THE FLIGHT TO THE UK ONCE YOU HAVE STARTED WORK YOU WILL BE REQUIRED TO REPAY THE COST OF YOUR TRAINING AND BADGE FEES BACK TO THE TAXI COMPANY ONCE YOU START WORK.
http://www.direct.gov.uk/en/Diol1/DoItO ... DG_4017669
Use the link above for the highway code test

ACUM SPUNETI-MI SI MIE DACA E OK. DACA ATI AUZIT CEVA DESPRE ACESTA FIRMA. MA INTERESEAZA SA LUCREZ CA SOFER DE TAXI IN ANGLIA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
mihailvoicu1967
Cetitor
Cetitor

Postby albea » May 16th, '12, 15:48

mihailvoicu1967 wrote:As avea nevoie de ajutor.
Am aplicat pe un site cu locuri de munca la eu-taxidrivers.
Ei vin in Romania pe 21 mai. Atunci incepe cursul care dureaza 5 zile. Va dau mai jos exact mesajul trimis de ei:

ACUM SPUNETI-MI SI MIE DACA E OK. DACA ATI AUZIT CEVA DESPRE ACESTA FIRMA. MA INTERESEAZA SA LUCREZ CA SOFER DE TAXI IN ANGLIA.
VA MULTUMESC ANTICIPAT

De auzit am auzit, dar tu ai citit ce scrie acolo? Te trimite sa faci taximetrie la tara, la Poplaca. Daca intri pe site-ul lor (stiai ca au un site?) o sa afli mai multe. Pe langa cheltuielile cu transportul si cu cazarea, care te vor da pe spate cand le vezi, mai platesti companiei de taxi si comisionul care il plateste lui EUtaxidriver pentru tine. In plus, chiria masinii si taxa de dispecerat ti le stabilesc ei la niste cote ca o sa muncesti 14 ore pe zi numai ca sa platesti datoriile pe care le ai.

Daca te gandesti ca vei fugi de la ei, te gandesti degeaba. Vei semna inainte de orice un contract care te leaga cu lanturi de firma repectiva. Licenta pe care o vei avea e valabila numai acolo, la tara, si nicaieri altundeva. Dupa cateva luni, cand te lasa puterile, o sa te prinzi ca aia nu e munca. Esti la galere (stii ce-s alea?). E unul barbos, cu un petic pe un ochi, care pocneste dintr-un bici ca sa te "motiveze" mai bine. Daca pleci dupa aia la capsuni in Spania, zici ca esti turist. Cam asta e treaba cu taximetria in Anglia prin intermediari.

Daca vrei musai taximetrie in UK, vino in Londra. E adevarat ca cheltui niste bani, dar dupa aia nu te doare capul. Sunt sute de firme in Londra (unii zic mii) ai de unde alege. N-ai treaba cu contracte, cu platit datorii, cu nimic. Acum, vezi si tu cum te orientezi.
albea
Contributor
Contributor

Postby mihailvoicu1967 » May 16th, '12, 16:03

Multumesc pentru raspuns albea.
Cum sa procedez sa vin in Londra. Chiar ma intereseaza. Dar nu am pe nimeni cunoscut in Londra. Ma poti ajuta? Cum sa fac? Cam de cati bani am nevoie incluzand si pentru cazare si taxe si tot ce trebuie.
1000 sau 1500 euro e suficient?
mihailvoicu1967
Cetitor
Cetitor

Postby marianfim » May 16th, '12, 16:22

Depinde cum gasesti cazare. 1500 e cam la limita. Depinde si cat dureaza actele. Pt cazare si mancare ai nevoie minim de 400-500 pe luna.
marianfim
Senior
Senior

Postby babanu5 » May 17th, '12, 00:18

Încearcă să faci ca mine, încearcă să rezolvi cu actele înainte să ajungi acolo. Bine, eu am un prieten care mă ajută, adică eu trimit actele la el, el mai departe, către instituţii. Altfel o să dureze câteva luni bune până îţi iei licenţa.
Nu ştiu altfel cum ai putea cu un buget aşa de restrâns.
M-aş oferii să te ajut dar încă nu sunt în postura asta. Eu sunt încă în romanica.

Ce să zic, multă baftă.

babanu5
Erudit
Erudit

PreviousNext

1659 posts • Page 9 of 561 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU