iulia88 wrote:pop1982 wrote:Chatte wrote:[quote="pop1982"][quote="Chatte"]Deci, lamuriti-ma si pe mine, pana la urma urmei iti trebuie sau nu asigurare ca au-pair pentru cand aplici ptr blue card?
Nu ai nevoie
Asa. Merci fain! Ca deja era o intreaga nebuloasa in capul meu.![]()
Si inca o intrebare daca mi se mai permite si nu sunt prea profitoare...
Trebuie sa imi fac un card ca atunci cand aplic ptr blue card sa se vada ca m-a platit? Sa imi trimita banii pe card si nu direct dati in mana? Thanks again!
[/quote]
Chatte wrote:iulia88 wrote:pop1982 wrote:[quote="Chatte"][quote="pop1982"][quote="Chatte"]Deci, lamuriti-ma si pe mine, pana la urma urmei iti trebuie sau nu asigurare ca au-pair pentru cand aplici ptr blue card?
Nu ai nevoie
Asa. Merci fain! Ca deja era o intreaga nebuloasa in capul meu.![]()
Si inca o intrebare daca mi se mai permite si nu sunt prea profitoare...
Trebuie sa imi fac un card ca atunci cand aplic ptr blue card sa se vada ca m-a platit? Sa imi trimita banii pe card si nu direct dati in mana? Thanks again!
[/quote]

Enaku wrote:Salutare,
Sunt posesor de BC - dependent de sotie YC - student.
in curind voi avea implini 12 luni de munca ,la doi angajatori.
ca acte pentru BC permanent cred ca sunt:
-formularul nou
-BC actual - temporar ca dependent
-Pasaport
-12 payslipuri
-contracte de munca de la ambi angajatori
-nu trebuie asig medicala deoarece noi am luat actele in ianuarie 2011
-2 poze.
Sotia termina cursurile in vara ,deci va aplica dupa mine la BC permanent ca dependenta de mine dupa terminarea cursurilor.
Am omis ceva ......
Intrebarea mea este ce fel de scrisoare trebuie de la locul de munca ???
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Super trooper wrote:Enaku wrote:Salutare,
Sunt posesor de BC - dependent de sotie YC - student.
in curind voi avea implini 12 luni de munca ,la doi angajatori.
ca acte pentru BC permanent cred ca sunt:
-formularul nou
-BC actual - temporar ca dependent
-Pasaport
-12 payslipuri
-contracte de munca de la ambi angajatori
-nu trebuie asig medicala deoarece noi am luat actele in ianuarie 2011
-2 poze.
Sotia termina cursurile in vara ,deci va aplica dupa mine la BC permanent ca dependenta de mine dupa terminarea cursurilor.
Am omis ceva ......
Intrebarea mea este ce fel de scrisoare trebuie de la locul de munca ???
Multumesc anticipat pentru raspuns.
De la locul de munca ai nevoie de o scrisoare simpla care sa confirme perioada in care ai fost angajat. Mai ai nevoie de o scrisoare de la colegiul unde studiaza sotia care sa arate ca a fost stundenta pe toata durata anagjarii tale. Si nu trebuie sa astepte sa termine scoala ca sa aplice pt BC, aplicati acum pe acelasi formular.

Iuliana Lavinia wrote:Rog f mult au pairii care au obtinut blue card sa ma ajute si pe mine cu niste sfaturi.Eu am venit ca au pair in dec 2010,am trimis ptr purple in ian 2011 si l-am primit in mai.Deci azi implinesc un an de cand am purple card.Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.Trebuie ca familia sa scrie in scrisoare doar ca am muncit 12 luni,sau trebuie sa precizeze exact perioada de cand si pana cand?
2.Am citit pe acest forum ca e ilegala perioada cand am lucrat din dec pana in mai 2011(cand am primit purple).Am intrebat agentia din Romania prin care am ajuns aici si a zis ca nu se considera ca am muncit ilegal in acea perioada.Stiu ca anul trecut ,inainte sa primesc purple, cei de la HO au sunat familia,dar nu mai tin minte daca au intrebat de cand sunt la ei.In cazul in care au intrebat si familia a zis ca sunt din dec 2010,acum nu pot zice ca sunt aici din mai 2011 de cand am primit purple(asa m-au sfatuit unele persoane sa zic ca am muncit din mai).
3.Trebuie sa scrie familia ca nu am avut intrerupere mai mare de 30 zile?Sau ca am avut vacanta numai 2 saptamani ?
4.Trebuie sa trimit si scrisoarea pe care am trimis-o ptr purple si am primit-o inapoi?
5.Cand o sa sune cei de la Home Office o sa intrebe familia de cand muncesc ca au pair aici ? La voi cum a fost?
6.Cat a durat pana ati primit blue cardul?(cei care ati trimits actele prin posta)
Stiu o fata care a cerut familiei la care a fost au pair sa scrie in scrisoare exact data cand a ajuns ea aici in UK,si a primit blue cardul.Doar ca ea a avut mai putin de asteptat ptr purple,a venit aici in septembrie si a primit in noiembrie.
Altcineva mi-a zis sa trimit si scrisoarea de la medicul de familie,care am primit-o dupa ce m-am inregistrat.Dar pe ea e data de februarie 2011,deci inainte sa primesc purple.
Multumesc.

cristina_alexa wrote:Uite ca am revenit, pt cei cate asteptau raspunsul meu:D. Am fost asa cum va ziceam in 7 iulie, ieri la croydon si am si luat Blue-ul fara probleme.
Asa ca Riderlord si Jenny_s, nu va stresati. Ca si acte mi-au cerut:Br1. foto , scrisoare de la fam si pasaport. Desi mai aveam eu statement bancar, card Nhs, dovada ca sunt pe lista alegatorilor,..nu i-a intersat..si in mai putin de 2 ore am primit cardul. Au sunat la familia gazda(pe numarul de mobil..ca numai ala il trecusem oricum)/..si i-au intrebat daca intr-adevar am lucrat 12 luni..si daca inca mai lucrez la ei...cat ma platesc exact(in scrisoare mi-au specificat standard au pair allowance)..si cam atata. Am predat actele pe la aprox ora 10, la 10.20 deja i-au sunat..iar la 11.45 aveam cardul.
Cine avea actele corect intocmite si dovezile cerute..nu a avut probleme.Asa ca ..no worries!
Astazi aveam programare pt NI no...din pacate nu am putu sa sa ma duc..ca deh...programul asta de au-pair..fara nici o lege, asa ca m-am reprogramat pe joia viitoare:(
Bafta!

JustAgrl wrote:adelyca86
Citeste mai cu atentie ce scrie pe scrisoarea de la UKBA pe care ai primit-o impreuna cu pink card, nu scrie absolut niciunde ca pink cardul e valabil doar 12 luni , citez "Your Accession worker card will remain valid for as long as you remain with the employer specified on it. Oance you have completed 12 months of continuous and lawful employment in the United Kindom, you may apply for a Registration Certificate confirming that you are not subject to any restrictions on taking employment in the United Kindom" , deci daca tu vrei sa stai 10 ani la familia care esti poti foarte bine sa stai si nu te obliga nimeni sa aplici pentru blue.
In ceea ce priveste salariul, pot scrie in scrisoarea pe care ti-o dau pentru blue ce au pair minunat esti si de aceea au decis sa iti mareasca suma pe care o primeai ca pocket money, ideea e sa nu depasesti 100 lire/saptamana, din cate am inteles eu cam asta e suma maxima pe care un au pair o poate primi legal !
Mult succes!

JustAgrl wrote:Stresul tau il inteleg, esti oricum mai bine decat mine, eu fiind mult mai paranoica cand am aplicat pentru pink/ purple si am vazut ca trecuserau deja 3 luni fara niciun raspuns incepusem sa imi fac griji ca am completat formularul cu pix albastru si nu negru...asa ca...stai mult mai bine ca mine! Familia poate sa spuna ca inca mai lucrezi la ei, fiind in asteptare pentru blue dupa 1 an de munca lucrezi absoulut LEGAL deci fii fara nici o grija. In legatura cu poket money oricum trebuie trecuti in scrisoare, daca nu ii vei trece familia va fii intrebata la telefon deci nu ai cum sa nu declari ce suma primesti. Daca stii ca iei peste 100 incearca sa te intelegi cu ei sa spuna ca iei 100 si le explici situatia, o sa inteleaga ( cred eu).
Scrisoarea cu care ai aplicat pentru pink nu are prea mare legatura cu cea de acum deci linisteste-te, trebuie sa treci data trecuta pe pink asa este cel mai bine, [pot sa nu specifice pana cand, pot formula ceva de genul " I confirm that (numele tau) has been working with us as an au pair for 12 months starting (data inscrisa pe pink)." UKBA vrea sa stie doar daca ai lucrat 1 an pentru a primi blue, ce faci tu dupa aceea nu mai e problema lor, asa ca relaxaeaza-te. Asteptam sa ne tii la curent, dar sunt convinsa ca va fii bine.
Mult succes
. ma gandeam ca in cazul in care nu reusesc sa prind programare telefonica, o sa aplic prin posta si timpul de procesare al actelor dureaza si clar eu nu o sa mai fiu aici dupa 18 noiembrie, bine ca ei m-ar tine toata viata daca as vrea eu:)).o sa le spun eu ca pot sa zica ca am stat din 27 oct 2011 pana in 18 noiem 2012 si atunci suntem corecti:).

vmadalinarom wrote:Buna,
Referitor la extrasul de cont necesar la dosarul ce se depune la Croydon... stiu ca se poate aduce de la o banca din Romania, insa nu stiu daca trebuie tradus si legalizat? Sau este acceptat doar semnat si stampilat de banca?
Multumesc anticipat,
Madalina.

Return to EXPERIENTA LA SERVICIU
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests