instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

HSMP - BR2 - Blue Card

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
1647 posts • Page 30 of 551 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 55

Re: HSMP - BR2 - Blue Card

Postby visitor » Apr 17th, '12, 00:58

Salut

Eu am aplicat pt BC - HSMP din UK pe 5 ianuarie. Actele au ajuns la ei pe 6 ianuarie dar din pacate pana acum nu am niciun semn de la ei. In ultimele 5 saptamani au avansat doar 5 zile (zilele de weekend sunt incluse in cele 5 zile ).
A mai primit cineva intre timp BC prin HSMP?
visitor
Cetitor
Cetitor

Postby marsalis76 » Apr 17th, '12, 16:19

Buna din nou,

As vrea sa trimit actele printr-ul curier rapid gen DHL, dar nu cred ca livreaza la PO Box-ul din adresa trecuta pe formularul BR2. Am gasit pe forum ca ar mai exista o adresa:

Bulgarian and Romanian applications
The UK Border Agency, 6 Millsands
Vulcan House Steel, Reception Entrance
Sheffield, South Yorkshire
The United Kingdom
S3 8NU

Poate cineva sa confirme daca aceasta adresa e OK? A mai trimis cineva la aceasta adresa?

Multumesc.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby Laurica30 » Apr 19th, '12, 12:03

Eu cred ca adresa de pe formular e buna, din cate am citit pe forum au fost si altii care au trimis din Romania pe adresa de pe BR2. Daca te duci inapoi vezi ca sunt situatii multe ca a ta. Eu nu am trimis din RO. Atat am putut sa iti spun. Bafta!
Laurica30
Scrib
Scrib

Postby antidote » Apr 19th, '12, 13:50

Salut, am si eu o intrebare. In calcularea acelui scoring care trebuie sa iasa minim 75, se ia in considerare salariul brut sau cel net (iar daca este cel net, se calculeaza si bonurile)? Nu am gasit pe nicaieri ca ar fi intr-un fel sau altul.
antidote
Haiduc
Haiduc

Postby McNight » Apr 19th, '12, 14:04

Buna tuturor. Tocmai sunt pe punctul a aplica pt BC prin HSMP din Romania, intrebarea este daca aplicam cu brutul, nedumerirea mea cum le-ati explicat celor de la HO cum e cu brutul si netul virat pe card. Daca aplic pe baza salarului brut e OK, am punctajul necesar ( am 75 fix, tinand cont de varsta actuala ), dar nu stiu cum sa explic deoarece in fisa fiscala pe 2011 este trecut venitul brut , iar de la banca pe extrasul de cont se vede doar netul virat ( o alta problema este ca nu stiu cum sa fac rost de fluturasii de salar). Va rog sa ma ajutati cum sa explic celor din UK, cum e treaba la noi cu brut si net . Multumesc anticipat.
P.S. Vreau sa aplic in acelasi timp si pentru sotie , ca aplicant secundar, dar nu sunt sigur care este taxa pentru ambii, si cum pot plati ?
McNight
Discipol
Discipol

Postby londonina » Apr 19th, '12, 14:14

La salariati se ia in considerare venitul brut care apare pe fisa fiscala / fluturasi de salariu. Bonusurile sunt incluse daca puteti dovedi ca le-ati primit (habar nu am daca apar pe fisa fiscala in Romania sau pe fluturasii de salariu, aici in UK apar).

Nu trebuie sa explicati de ce in extrasele de cont bancare apar sume mai mici, stiu si ei ca e venit net, si aici e la fel.

McNight, nu exista nici o taxa pentru cererea prin posta. Completezi formularul BR2, tu esti aplicant principal iar sotia e trecuta la familie (impreuna cu copiii, daca aveti).
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby marsalis76 » Apr 19th, '12, 17:42

@Laurica30

Eu ma refeream la faptul ca la adresa de formular-ul BR2 nu se livreaza cu semnatura, asa am inteles de la altii de pe forum si de aia intrebam daca adresa 2, cea mentionata de mine e OK.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby McNight » Apr 19th, '12, 21:07

Multumesc de informatii londonina.
Deoarece mai am timp pana vine raspunsul de la NARIC (am terminat univ politehnica de 5 ani cu ceva ani in urma,si sunt curios cum echivaleaza), am timp sa pregatesc si sa traduc toate actele.
Problema la mine este ca ma calific cu venitul brut din fisa fiscala pe 2011, dar in acest venit lunar mai intra si alte bonusuri , cum ar fi transport, chirie etc...Deci nu as vrea sa trimit fluturasii tradusi ca venitul brut e cam umflat. Am citit tot din urma, si la cei cu PFA, dar in cazul meu ca si salariat as putea scapa cu adeverinta de la firma cu veniturile BRUTE ( ce ma intereseaza), nete + fisa fiscala + extras de cont cu intrarile nete(colaborate cu cele din adeverinta) ? Binenteles punctajul la venituri sa-l obtin doar din cele brute ?
McNight
Discipol
Discipol

Postby marsalis76 » Apr 19th, '12, 22:15

Buna seara,

Pana la urma trebuie sa fac eu echivalarea diplomei la NARIC sau o fac cei de la UKBA?
marsalis76
Scrib
Scrib

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby mufa » Apr 20th, '12, 07:59

N-aveti treabă cu NARIC.

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby mufa » Apr 20th, '12, 08:39

Din motiv de 12 din ultimele 15 luni, fișa fiscală nu prea mai merge de una simgură. Aveți grijă.

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby ntt_e » Apr 20th, '12, 08:58

Salut,
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii:
1. Cum se calculeaza intervalul de 15 luni pentru stabilirea venitului brut (pe 12 luni) ?
Mai exact, daca doresc sa trimit actele pana la sfarsitul lunii (adica saptamana viitoare) se ia in calcul si venitul pe luna aprilie ?
Ultimele 15 luni, in acest caz, sunt:
- Februarie 2011 - Aprilie 2012
sau
- Ianuarie 2011 - Martie 2012

2. Cursul valutar la care se face conversia este cel din ziua cand s-a virat ultimul salar pe care il iau in considerare sau cursul din ultima zi din ultima luna luata in calcul?
ex: salariul pe aprilie il iau la inceputul lui mai.

Multumesc!
ntt_e
Haiduc
Haiduc

Postby marius28_br2 » Apr 20th, '12, 09:55

A reusit cineva sa faca programare telefonica pt BR2 - HSMP pana acum? Din ce am mai citit peste tot pe forum-uri si pe pagina UKBA nu se poate, dar am sunat azi la UKBA si am intrebat de programare BR2 HSMP si persoana cu care am vb a zis ca se poate si sa sun luni dimineata sa-mi fac programare.

Daca cineva a reusit deja sa faca programare va rog sa-mi spuneti si mie.

Multumesc anticipat.
marius28_br2
Cetitor
Cetitor

Postby costoboc » Apr 20th, '12, 11:51

@ntt_3
1. Where the evidence requirements are met, points may be awarded for your earnings before tax over a period of up to 12 consecutive months in the last 15 months. (http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... lyskilled/)

Din ultimle 15 luni de la data la care aplici calculezi oricare 12 luni consecutive. Deci inclusiv Aprilie. Numai ca,asa cum ai spus si tu, salariul il primesti in Mai 2012 pentru Aprilie 2012, asa cum in Feb 2011 ai primit salariul ptr Ian 2011 (se compenseaza).
Deci, daca aplici sa zicem pe 25 Aprilie 2012, salariile sa fie intre datele 25 Februarie 2011 - 24 Aprilie 2012

2. When making the conversion the exchange rate should be used on the date of the last payslip submitted (http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... iew=Binary)

Asa cum se specifica mai sus rata de schimb trebuie sa fie la data ultimului salariu incasat.

@marius28_br2
Programare se poate face la Croydon pentru HSMP numai daca ai terminat o facultate/master in UK. Daca aplici pe baza de punctaj se face numai prin posta.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby ntt_e » Apr 20th, '12, 12:00

@costoboc: mersi frumos de informatie.
Problema mea este daca trimit documentele pana la sfarsitul lunii e ok sa calculez venitul pe perioada Ianuarie 2011 - Decembrie 2011, in ideea ca venitul a fost mai mare in prima parte a anului trecut decat cel din prezent
ntt_e
Haiduc
Haiduc

Postby costoboc » Apr 20th, '12, 12:06

Inteleg perfect ce spui, si alti au gandit asa, dar au aplicat in consecinta.
Totul depinde de data de pe aplicatie si de data la care ai incasat acei bani. Daca se incadreaza in 15 luni foarte bine, incepi calculul din acea zi, daca nu .... mai aduna o data, poate te incadrezi oricum.
Bafta.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby marius28_br2 » Apr 20th, '12, 12:47

@costoboc

Mersi pt clarificare, astia de la UKBA sunt cam idioti vad, ca am sunat de cateva ori si unii zic ca se poate face programare si pentru BR2 cu points assessment cu facultate terminata in Romania, iar altii zic ca nu.
Pana la urma o sa trimit prin posta si gata.
marius28_br2
Cetitor
Cetitor

Postby raluca.b » Apr 20th, '12, 13:16

buna, pt pers care a spus ca a trimis actele pe 6 ianuarie, si mi-a trimis msj. nu am primit nimic nici pana acum, incep sa-mi pierd sperantele:( vad ca nici la mail nu mai raspund astia cu promptitudine, de sapt trecuta am trimis mail si nici acum nu mi-au raspuns, inainte raspundeau a2a zi...nu stiu ce se intampla:(
raluca.b
Haiduc
Haiduc

Postby McNight » Apr 21st, '12, 07:28

Buna, nu am primit inca raspuns si e important pentru punctajul meu. Ma calific doar cu venitul brut, dar in acesta este inclus si chirie, utilitati, bonus lunar transport...de aceea nu as vrea sa traduc fluturasii, poate am probleme. Este ok daca trimit adeverinta de la servici ( venit brut, net), bank statements in care sa subliniez acel venit net si fisa fiscala pe 2011 tradusa ( unde se vede doar venitul brut)? Sau sa ma risc si cu fluturasii dar sa ma respinga deoarece in venitul brut intra si chirie, utilitati, transport etc...? Va multumesc anticipat.
McNight
Discipol
Discipol

Postby glissando » Apr 21st, '12, 08:07

Buna,

Pai venitul brut se ia in considerare la punctaj nu netul din care stiu eu. Ia-ti adeverinta de la serviciu cu venitul brut pe fiecare luna plus fisa fiscala si gata, ai doua dovezi de venit. Personal nu cred ca ai avea probleme nici daca traduci fluturasii pt. ca utilitatile, chiria, transportul sunt parte din venit - dar deja ai avea 2 dovezi cu adeverinta si fisa fiscala deci cerinta este indeplinita. Bafta multa.
glissando
Scriitor
Scriitor

Postby visitor » Apr 21st, '12, 10:48

Multumesc Raluca pt raspuns.
visitor
Cetitor
Cetitor

Postby marsalis76 » Apr 21st, '12, 16:36

Buna,

Mai am si eu un "stupid" question:
La formularul BR2 la punctul 1.1 Full name as shown on ID or passport ati trecut numele complet (firstname, middle + surname) sau doar firstname + middle name?

Exemplu: Gheorghe Aurel POPESCU sau doar Gheorghe Aurel? de ce intreb pt. ca pe urmatorul rand se cere explicit Surname adica numele de familie.
In pasaport numele e impartit in 2: Firstname + middle names si Surname

Prin "full name" se intelege firstname + middle names + Surname

Semnat
Un Gheorghe
marsalis76
Scrib
Scrib

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby Mutu » Apr 21st, '12, 23:47

marsalis76 wrote:Prin "full name" se intelege firstname + middle names

Gheorghe!
Surname e numele de familie!

trimis de pe mobil
Image
Mutu
Contributor
Contributor

Postby rebecca_uk » Apr 22nd, '12, 14:59

marsalis76 wrote:La formularul BR2 la punctul 1.1 Full name as shown on ID or passport ati trecut numele complet (firstname, middle + surname) sau doar firstname + middle name?

Se cere totul: intai numele complet si apoi doar numele de familie.
Motivul este asemanator cu cel de la examenele de limba, de exemplu, si anume ca procesarea datelor se face prin calculator, iar numarul de referinta va fi atribuit numelui de familie.
In caz de dubii, insa, se poate verifica informatia, folosind full name (numele complet); de aceea este musai sa apara si numele de familie langa first name (+/_ middle names).

Sper ca aceasta explicatie te lamureste.
Succes!
Frati romani, va rog eu mult, faceti un efort supraomenesc si lasati capra vecinului sa moara de batranete!
rebecca_uk
Contributor
Contributor

Postby marsalis76 » Apr 22nd, '12, 17:44

@rebecca_uk:

Asa inteleg si eu prin full name tot numele inclusiv numele de familie, o sa recompletez doar foaia din formular ca nu mai am loc sa scriu si numele de familie (am 3 prenume ).

Mersi de informatie.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby marsalis76 » Apr 22nd, '12, 20:55

Pentru mine maine e ziua cea mare. Trimit plicul prin DHL. Am lucrat dosarul la "foc mic", mi-a luat 3 luni pana am strans toate actele. Cel mai mult mi-a luat sa fac 4 pasapoarte noi noute (din care 2 pt. copii, desi in final nu am mai pus copii ca "dependants" intrucat is prea mici: 4 ani si 3 luni). In final am trimis asa:

1. 2 passports
2. 2 X 3 passport's photos
3. Marriage certificate
4. Diploma - original (Bachelor)
5. Translation of diploma
6. Income Tax Return - 2011 (original) - as additional document
7. Translation of Income Tax Return
8. Letter from employer (specify gross salary, net salary, net bonus, gross income, meal tickets, etc)
9. Translation of Letter from employer
10. Bank statement (140 pages :)
11. BR2 form completed
12. Personal explanations

Asa cum am spus pe copii nu i-am mai atasat pt. blue card intrucat is prea mici si trebuia sa trimit prea multe acte originale.
Costuri: aprox 1300 RON cel mai mult a costat 4 pasapoarte (275 bucata) si DHL-ul (300).

Doamne ajuta!

Ce sa mai spun... zic si eu ca cei de la Divertis "Daca imi da imi da, daca nu-mi da nu-mi da, dar eu imi doresc sa-mi dea."
Maine trimit apoi trec in stand-by.

Marsalis.

P.S. Eu am mai fost in UK in 2007 - 2008 si am avut un card mov valabil doar pt. un angajator si doar pt. 1 an de zile. Atunci nu am mai reusit sa-mi fac blue card-ul. Acum imi indeplinesc un vis :)
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby ntt_e » Apr 22nd, '12, 21:18

Salut,
Revin cu o intrebare legata de acte:
Certificatul de nastere si cel de casatorie am observat ca sunt redactate in 3 limbi (romana/franceza/engleza). In acest caz mai este necesara traducerea ?
Daca doresc sa trimit Cartea de identitate (care expira in decembrie) in loc de pasaport credeti ca ar fi vreo problema ?

Multumesc !
ntt_e
Haiduc
Haiduc

Postby marsalis76 » Apr 23rd, '12, 15:55

@ntt_e

1. Nu mai ai treaba cu traducerea - si la mine certificatul de casatorie era in 3 limbi si asa l-am tradus. O alta traducere e inutila.
2. In privinta cartii de identitate, eu as face un pasaport nou si as trimite. Nu cred ca e vreo problema cu cartea de identitate, doar daca evaluarea dosarului tau se face dupa Decembrie, ceea ce nu pot sa exclud :) avand in vedere ce intarzieri sunt.

Marsalis
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby McNight » Apr 24th, '12, 07:37

Multumesc glissando pt raspuns.
Bafta multa marsalis, eu astept pasaportul nou al sotiei, iar cel tarziu pe 5 mai trimit si eu actele. Spune-mi te rog pt. formularul BR2 ai ceva o instructiune de completare , ceva, deoarece nu vreau sa gresesc , sa trebuiasca clarificari sau mai stiu eu ce acte suplimentare, ca in august e ziua mea si nu ma mai incadrez la punctaj...
McNight
Discipol
Discipol

Postby McNight » Apr 24th, '12, 12:04

marsalis76 , si eu ma ingrozesc ce o sa-mi de-a cei de la BRD, tinand cont ca folosesc foarte des cardul pt plati etc... ( am vazut ca si tu ai luat bank statements de la ei). Intrebarile mele sunt:
1. ai completat in word aplicatia, sau de mana ?
2. Pt returnare documente, cum ai procedat, ai trecut undeva adresa mail,sau telefon ( unde, in ce casuta ) sa te anunte cei de la HO UK si folosesti serviciul UPS pt. returnare in Romania, sau folosesti adresa UK de la un prieten si in cazul asta cine si cu ce acte iti primeste si semneaza pt primire documentele?
3. deoarece ai trimis luna asta, ce luni ai calculat in aplicatie, deoarece fisa fiscala pe 2011 nu cred ca acopera tot ? Ma intereseaza deoarece cam pe 5-10 mai sper sa trimit si eu ( inca astept pasaportul sotiei si raspunsul NARIC ) .
P.S.: Poate sunt stresant cu intrebari , scuze pt. cei de pe forum , dar e o decizie importanta pt mine, tinand cont ca sunt la limita cu punctajul datorita varstei ( ma mai salveaza masterul din vara , care ca si diferenta de punctaj e acelasi cu varsta :) ).
McNight
Discipol
Discipol

PreviousNext

1647 posts • Page 30 of 551 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 55

Return to EMIGRARE