by flo2012 » Aug 6th, '12, 11:48
Sunt nou inregistrat dar am citit forumul de un an si jumatate de cand am ajuns in UK!
Vreau sa-i multumesc Ancai Furdui care a postat documentele necesare cu care trebuie sa te prezinti la Croydon!
ATENTIE! Am fost la Croydon pe 2 August si din toate programarile (banuiesc 9) doar 3 dintre programari au obtinut BC si YC. A avea programare la Croydon nu inseamna ca primesti automat BC si YC.
Sa aveti extrasele de cont de toata perioada lucrata (eu am subliniat cu evidentiator galben randurile de pe extrasele de cont cu suma primita de la angajator).
Pentru cei care nu gasesc postarea Ancai o postez inca o data! Mult succes! Nimik nu este imposibil!
"Salutare,
am avut ieri programare pentru blue card in Croydon la ora 11. M-am gandit ca urmatoarele informatii vor fi de ajutor cuiva. Am avut yellow card ca student inainte. Mentionez ca din momentul in care am reusit sa obtin programarea ( aproximativ cu 1 luna si jumatate in urma, luni dimineata la ora 8.55) si pana in momentul programarii NU am primit sms-ul de confirmare asa ca nu va faceti griji daca nu il primiti,programarea e facuta, doar aveti grija sa notati numarul de referinta in momentul in care faceti programarea. Numarul arata cam asa:x-xx-xxxxxx. Am ajuns acolo la ora 10.20, pentru ca ti se cere sa ajungi cu o jumatate de ora inainte pentru a trece de controalele de securitate. Dupa ce am stat la coada pentru controlul de securitate, te trimit la o alta caoada, de unde se ajunge la un ghiseu unde ti se verifica aplicatia, (br1 in cazul meu) pasaportul si numarul de referinta. De la acest ghiseu ti se da un numar de ordine si esti trimis la etajul 2 al cladirii unde trebuie sa astepti pana numarul tau este chemat.Toti romanii si bulgarii care au fost acolo ieri au fost chemati la ghiseul cu numarul 62. In sfarsit am fost chemata la ghiseu la ora 12.30. Am avut cu mine urmatoarele acte:
1. BR1 completat
2. contract de lucru
3. scrisoare de la scoala, fac Nvq level 3 cu british institute for technology and e-commerce, london
4. scrisoare de la angajator
5. 2 poze tip pasaport
6. pasaport
7. pay slips pe ultimele 12 luni
8. P60
9. bank statements pe ultimele 12 luni
10.yellow card
11. si am avut si un certificat de food health and safety si un certificat de limba engleza pe care l-am pus acolo ca m-am gandit ca nu are cum sa faca rau. daca vor sa se uite peste ele bine daca nu, nu.
Cand mi s-au luat actele la ghiseu, s-a uitat peste ele si a pastrat: BR1, pasaportul, pozele, Scrisorile de la scoala si de la angajator, yellow cardul, pay slips, bank statements si certificatele de health and safety si limba engleza.
Mi-au dat inapoi pe moment contractul de lucru si P60. Nu m-au intrebat nimic si mi-au spus sa revin la 3-3.30.
Am parasit cladirea si am revenit la 2.40. Din nou a trebuit sa stam la coada pana cand la 3.10 am fost sus la etajul 2.
La ora 4.30 in sfarsit am fost chemata la acelasi ghiseu unde mi s-a dat blue cardul (fara intrebari), pe care trebuie sa il semnezi si sa pui adresa pe loc. Mentionez ca din cate am vazut nu sunt impotriva romanilor si a bulgarilor, pentru ca nu au respins pe nimeni, in tot timpul cat am fost acolo toti au primit blue si yellow carduri fara probleme. Un chinez a fost singurul care a avut probleme cu viza, doar atat din cate am vazut.
Sper ca aceste informatii sa fie de ajutor cuiva si tot ce pot sa va urez este succes si multa, multa, multa rabdare!"
Aceasta este varianta mea!
Eu am avut programarea pentru blue card in Croydon pe 2 August la ora 10:30.
Am avut yellow card ca student inainte.
Mentionez ca din momentul in care am reusit sa obtin programarea ( aproximativ cu 1 luna si jumatate in urma, luni dimineata la ora 8.54) si pana in momentul programarii NU am primit sms-ul de confirmare asa ca nu va faceti griji daca nu il primiti,programarea e facuta, doar aveti grija sa notati numarul de referinta in momentul in care faceti programarea. Numarul arata cam asa:x-xx-xxxxxx.
Cu o zi inainte am primit un sms cu reminder pt. programare
Am ajuns acolo la ora 10.00, pentru ca ti se cere sa ajungi cu o jumatate de ora inainte pentru a trece de controalele de securitate.
Dupa ce am stat la coada pentru controlul de securitate, te trimit la o alta caoada, de unde se ajunge la un ghiseu unde ti se verifica aplicatia, (br1 in cazul meu) bartea de identitate si numarul de referinta. De la acest ghiseu ti se da un numar de ordine si esti trimis la etajul 2 al cladirii unde trebuie sa astepti pana numarul tau este chemat.Toti romanii si bulgarii care au fost acolo ieri au fost chemati la ghiseul cu numarul 62.
In sfarsit am fost chemat la ghiseu la ora 12.00. Am avut cu mine urmatoarele acte:
1. BR1 completat
2. contract de lucru
3. scrisoare de la scoala, QCF level 2, H&SC la faimosul Cactus College din Londra (datorita “prestantei” colegiului eu am primtat si 2 pagini cu portofoliul de pe pagina de web a EDI in care se vede ca am 100% completat portofoliul si un mail de pe portal in care IVI ma informeaza ca am promovat)
4. scrisoare de la angajator
5. 2 poze tip pasaport
6. Carte de identitate
7. pay slips pe ultimele 12 luni (adika 13 pt ca am inceput sa lucrez in cursul lunii)
8. bank statements pe ultimele 12 luni
9. yellow card
Cand mi s-au luat actele la ghiseu, s-a uitat peste ele a verificat toate sumele din pay slip-uri cu sumele din extrasele de cont, a facut copii Xerox dupa ele si a pastrat: BR1, cartea de identitate, pozele, Scrisorile de la scoala si de la angajator, yellow cardul,
Pay slip-urile, contractual de munca si extrasele de cont mi le-a restituit.
Mi-a spus ca dureaza vreo 3 ore si m-a rugat sa merg sa iau pranzul .
Am parasit cladirea si am revenit la 3:00. Din nou a trebuit sa fiu verificat la security si am urcat sus la etajul 2.
De aici incepe calvarul! Ghiseul era inchis dar prin geam vedeam ofiterul cum lucreaza la dosarele noastre (un cuplu care au luat 2 BC, o tipa care a luat YC si eu pt. BC). A deschis ghiseul la 17:00 si a dat BC cuplului, la 17:30 YC si eu la 17:55. Ofiterul s-a scuzat ca a avut probleme cu PC-ul.
Trebuie sa va mentionez ca inaintea mea au aplicat 2 tipi, unul roman si unul bulgar si dupa mine un alt tip si toti au primit o scrisoare in care se explica ca dosarele urmeaza sa fie verificate si vor primi raspuns acasa (practic este un refuz iar dosarul este trimis la Sheffield). Cred ca nu au avut la dosar extrasele de cont! Mare atentie! Succes!