Adi PC wrote:Nu e voie sa postezi exact acelasi text in doua locuri diferite.
Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2

razvancpt wrote:Salutare la toata lumea.
Intrebare: A aplicat cineva pentru blue card cu un contract de munca ce incepe inainte de data obtinerii yellow card pentru student?
Am programare pe 21 mai.
Am toti fluturasii pe ultimele 12 luni de cand am obtinut yellow card pentru student (am terminat scoala) insa eu am inceput sa muncesc inainte de a obtine yellow card.
Multumesc anticipat!

...sau... apeleaza la un prieten 

vio1989 wrote:Salutare.imi da si mie cineva numarul de tel de la Croydon?nu l-am gasit...banuiesc ca online nu mai e nicio sansa?ms

Anca Furdui wrote:Salutare,
am avut ieri programare pentru blue card in Croydon la ora 11. M-am gandit ca urmatoarele informatii vor fi de ajutor cuiva. Am avut yellow card ca student inainte. Mentionez ca din momentul in care am reusit sa obtin programarea ( aproximativ cu 1 luna si jumatate in urma, luni dimineata la ora 8.55) si pana in momentul programarii NU am primit sms-ul de confirmare asa ca nu va faceti griji daca nu il primiti,programarea e facuta, doar aveti grija sa notati numarul de referinta in momentul in care faceti programarea. Numarul arata cam asa:x-xx-xxxxxx. Am ajuns acolo la ora 10.20, pentru ca ti se cere sa ajungi cu o jumatate de ora inainte pentru a trece de controalele de securitate. Dupa ce am stat la coada pentru controlul de securitate, te trimit la o alta caoada, de unde se ajunge la un ghiseu unde ti se verifica aplicatia, (br1 in cazul meu) pasaportul si numarul de referinta. De la acest ghiseu ti se da un numar de ordine si esti trimis la etajul 2 al cladirii unde trebuie sa astepti pana numarul tau este chemat.Toti romanii si bulgarii care au fost acolo ieri au fost chemati la ghiseul cu numarul 62. In sfarsit am fost chemata la ghiseu la ora 12.30. Am avut cu mine urmatoarele acte:
1. BR1 completat
2. contract de lucru
3. scrisoare de la scoala, fac Nvq level 3 cu british institute for technology and e-commerce, london
4. scrisoare de la angajator
5. 2 poze tip pasaport
6. pasaport
7. pay slips pe ultimele 12 luni
8. P60
9. bank statements pe ultimele 12 luni
10.yellow card
11. si am avut si un certificat de food health and safety si un certificat de limba engleza pe care l-am pus acolo ca m-am gandit ca nu are cum sa faca rau. daca vor sa se uite peste ele bine daca nu, nu.
Cand mi s-au luat actele la ghiseu, s-a uitat peste ele si a pastrat: BR1, pasaportul, pozele, Scrisorile de la scoala si de la angajator, yellow cardul, pay slips, bank statements si certificatele de health and safety si limba engleza.
Mi-au dat inapoi pe moment contractul de lucru si P60. Nu m-au intrebat nimic si mi-au spus sa revin la 3-3.30.
Am parasit cladirea si am revenit la 2.40. Din nou a trebuit sa stam la coada pana cand la 3.10 am fost sus la etajul 2.
La ora 4.30 in sfarsit am fost chemata la acelasi ghiseu unde mi s-a dat blue cardul (fara intrebari), pe care trebuie sa il semnezi si sa pui adresa pe loc. Mentionez ca din cate am vazut nu sunt impotriva romanilor si a bulgarilor, pentru ca nu au respins pe nimeni, in tot timpul cat am fost acolo toti au primit blue si yellow carduri fara probleme. Un chinez a fost singurul care a avut probleme cu viza, doar atat din cate am vazut.
Sper ca aceste informatii sa fie de ajutor cuiva si tot ce pot sa va urez este succes si multa, multa, multa rabdare!

costoboc wrote:razvancpt wrote:Salutare la toata lumea.
Intrebare: A aplicat cineva pentru blue card cu un contract de munca ce incepe inainte de data obtinerii yellow card pentru student?
Am programare pe 21 mai.
Am toti fluturasii pe ultimele 12 luni de cand am obtinut yellow card pentru student (am terminat scoala) insa eu am inceput sa muncesc inainte de a obtine yellow card.
Multumesc anticipat!
Nu am fost/sunt in situatia ta, insa ti-as recomanda sa nu duci contractul la HO. Te pui si pe tine si pe patron in situatia de a plati amenda pentru munca in conditii ilegale.
Prezinta doar fluturasi pentru cele 12 luni mucrate legal, eventual o scrisoare de la angajator in care mentioneaza ca ai lucrat la el in perioada pentru care aplici, ii explici lui ca altceva nu e relevant.

padineanu_t wrote:salutare lume
si eu am nevoie de ajutor. tot citesc desptre blue card si programari la croydon si nu gasesc ceva concret (..sau nu vad eu..)
am fost la croydon in iulie 2010 pentru blue card pt sotia mea si la primit cu succes (si eu am the yelow card..) de atunci ea a avut acelasi job cu contract si are toate pay sleep-urile, iar eu am ramas self employd.
astazi am incercat sa fac iara o programare prin telefon la croydon pt mine si mi sa spus ca nu se mai fac programari.
pe mine m-ar ajuta foarte mult daca as merge in persoana cu toate actele acolo.. mi-ar salva timpul de asteptare de 6 luni care mi se pare ffffffffffffff llluuuuuuunnnngggg si nu sunt pregatit sa astept..:(
imi puteti spune daca pot face programare pt blue card si unde si cum (nu conteaza la ce office)
va multumesc

MD22 wrote:vio1989 wrote:Salutare.imi da si mie cineva numarul de tel de la Croydon?nu l-am gasit...banuiesc ca online nu mai e nicio sansa?ms
0870 6067766

vio1989 wrote:salutare!intrebare intrebatoare:eu am luat de curand NINO,pot aplica pt YC sau tre' sa astept 6 luni sa imi platesc contributiile pe NINO?va multumesc pt un eventual rasp

vio1989 wrote:salutare!intrebare intrebatoare:eu am luat de curand NINO,pot aplica pt YC sau tre' sa astept 6 luni sa imi platesc contributiile pe NINO?

costoboc wrote:vio1989 wrote:salutare!intrebare intrebatoare:eu am luat de curand NINO,pot aplica pt YC sau tre' sa astept 6 luni sa imi platesc contributiile pe NINO?
Daca zici ca ai luat NIN inainte de orice alt card inseamna ca esti SE.
Tie personal nu iti trebuie YC decat daca ai familie care sa aplice ca dependent de tine pentru BC. Si intradevar pori aplica in orice moment cu un formulat pentru toti aplicantii.
Daca ma insel si nu esti SE, explica tu cum ai obtinut NIN fara drept de munca.
De ce discutam despre asa ceva in topicul de programari la Croydon?

ondyna wrote:buna....sint nou-venita in uk si as dori o informatie daca a mai intalnit cineva un caz asemanator celui al meu....am depus actele pt blue card, sotul meu e self employed, dar la sugestia cuiva( ca eu habar nu aveam de nimic) am trimis formularul BR4 in loc de BR1 :(( mi s-a zic k acolo ma incadrez...dar BR4 e pt accesion worker card si nu pt work permit, ce imi trebuie mie... acu nu stiu ce ar trebui sa fac...sa ii sun sa le explic prostia facuta si sa cer actele inapoi...sau sa astept un raspuns de la ei? A trecut o luna jumate si inca nu m-a contactat nimeni. daca e cineva care ma poate ajuta as fi recunoscatoare

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests