instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

Noutate: Programare ONLINE in Croydon

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
3126 posts • Page 94 of 1051 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 105

Re: Noutate: Programare ONLINE in Croydon

Postby Florentyna » May 9th, '12, 18:07

Imi poate spune si mie cineva, daca sun, sa zicem, astazi, cam dupa cat timp as putea primi programarea. Intreb, deoarece sotul si copilul sosesc pe 2 iulie si as dori sa fac programare undeva pe 4-5 iulie pentru Yellow Card respectiv Blue Card (sotul). Multumesc mult.
Florentyna
Discipol
Discipol

Postby MD22 » May 9th, '12, 18:23

Florentyna wrote:Imi poate spune si mie cineva, daca sun, sa zicem, astazi, cam dupa cat timp as putea primi programarea. Intreb, deoarece sotul si copilul sosesc pe 2 iulie si as dori sa fac programare undeva pe 4-5 iulie pentru Yellow Card respectiv Blue Card (sotul). Multumesc mult.

ultima persoana care a postat a zis ca a prins programare pe 19 iunie, deci probabil au ajuns undeva spre sfarsitul lunii iunie.
e nevoie si de mult noroc sa prinzi din prima zi in care suni, eu incerc de peste 3 saptmani, astazi mi-au spus sa trimit prin posta deoarece sunt fully booked. Bafta!
MD22
Gramatic
Gramatic

Postby birzila diana » May 9th, '12, 20:21

Eu astazi am obtinut programare pt 20 iunie.Nu renuntati!Sunati in fiecare dimineata dupa 8.50 si o sa vedeti ca aveti si voi noroc!
birzila diana
Discipol
Discipol

Postby sparky » May 10th, '12, 09:20

am sunat iarasi si nu am prins nimic :(((( deci pe 21 iunie e fully booked
intrebarea mea este ..voi sunati si inchideti la un moment dat iar apoi sunati din nou?
sau sunati o singura data si il ascultati pe mozart cate 10-20 de min pana raspunde cineva?
poate nu fac eu bine ...sunati de pe mobil sau de pe fix ?
foarte complicat ...
sparky
Scrib
Scrib

Postby MD22 » May 10th, '12, 09:39

sparky wrote:am sunat iarasi si nu am prins nimic :(((( deci pe 21 iunie e fully booked
intrebarea mea este ..voi sunati si inchideti la un moment dat iar apoi sunati din nou?
sau sunati o singura data si il ascultati pe mozart cate 10-20 de min pana raspunde cineva?
foarte complicat ...

nici eu nu am prins nici azi, eu sun de pe mobil...cand incep sa sun la 8:50, inainte de a intra robotul suna ca un telefon normal, inseamna ca linia e inchisa si sun iar, fac asta cred ca de 30-40 ori pana atunci cand robotul intra fara sa mai sune inainte, apas tasta 1, urmeaza Mozart, raspunde apoi cineva ori dupa 2-3 minute ori dupa 10-20 ( mi s-au intamplat ambele cazuri)
MD22
Gramatic
Gramatic

Postby deceneu » May 10th, '12, 09:54

NOUATATE OFICIALA DE LA HOMEOFFICE REFERITOR LA LISTA PE CARE TREBUIE SA FIE SCOALA!!!!

"Dear Alexandru

Thank you for your email.

The educational provider can be on either DIUS or Tier 4. However, the educational establishment can be revoked from the Tier 4 register and this will not affect the student.

When choosing an educational establishment you should confirm with them that the course they are providing is accredited by the awarding body.

I hope this email is helpful. Should you require any further information please contact us on the details below.

Regards

Mrs M. Brady
"

As dori sa adaug niste informatii noi cu privire la listele DIUS sau TIER4!!! Deoarece , dupa cum v-ati obisnuit, informatiile HO sunt foarte ambigue..... am trimis mai demult un email la HO si enervat de raspunsul absolut lamentabil pe care mi l-au trimis ...defapt un copy/paste ordinar.... am dat reply cu o intrebare mai la subiect. Aveti conversatia mea cu homeoffice exact cum s-a desfasurat ea.

PE DATA DE 7 APRILIE eu am trimis urmatorul email:

Hello ,

I am a romanian national and I am planning to improve my english language knownledge. I would like to sign in for ESOL english course. In order to obtain the yellow card as a student the school I am signing in with has to be on TIER-4 list or DIUS register? Again , I am romanian national and I do not need to visa to study in the UK(my guess would be that I shouldnt have to deal with TIER4 sponsor list but I would like to know the official answer)

Thank you very much ,

PE DATA DE 24 APRILIE (doua saptamani mai tarziu) primesc raspunsul. Nu doresc sa calific raspunsul lor.. va las pe voi sa o faceti.. sunt un om cu cunostintze avansate de engleza ... asta nu ma ajuta sa pricep exact raspunsul la o intrebare simpla ( pe lista DIUS sau TIER4)???

Dear Alexandru

To qualify for a registration certificate as a student you will be required to demonstrate that you are enrolled at a genuine educational institu­tion. To do this you must provide a letter from the educational institution to confirm the name of the course and the start and end date.

For nationals from Bulgaria and Romania (EU2) looking to choose an accredited educational institution, an education provider can be on the 'frozen' DIUS register and/or revoked on the Tier 4 register without EU2 students necessarily being affected.

In general, if the course provider is providing a course that is accredited by the awarding body, they will be accepted - as long as there is no other reason for refusal.
I hope this email is helpful. Should you require any further information please contact us on the details below.
Regards
Miss K Gregory
Correspondence Administration Team
UK Border Agency
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ
Tel: 0114 2074074
Fax: 0114 2072886
E-mail: BaRCEnquiries@UKBA.gsi.gov.uk

P.S. "students necessarily being affected" - asta m-a enervat... deci... este ceva de genul.. ar putea fi afectati sau nu .. in functie de cum vom avea noi chef.

PE DATA de 24 APRILIE la vreo 3 minute dupa ce am primis emailul lor am dat urmatorul reply:

Thank you for your email. My only concern is to meet all legal requirements however your e-mail is a little bit confusing to me. Can I please get an more streight forward answer? I am a Romanian citizen , on which list my school has to be in order to meet your requiremente. DIUS or TIER4?

Thank you very much for your help ,

Yours,

PE DATA DE 10 MAY adica dupa foarte multe zile

Dear Alexandru

The educational provider can be on either DIUS or Tier 4. However, the educational establishment can be revoked from the Tier 4 register and this will not affect the student.

When choosing an educational establishment you should confirm with them that the course they are providing is accredited by the awarding body.

Regards

Mrs M. Brady
deceneu
Erudit
Erudit

Postby sparky » May 10th, '12, 10:04

MD22 wrote:
sparky wrote:am sunat iarasi si nu am prins nimic :(((( deci pe 21 iunie e fully booked
foarte complicat ...

nici eu nu am prins nici azi, eu sun de pe mobil...cand incep sa sun la 8:50, inainte de a intra robotul suna ca un telefon normal, inseamna ca linia e inchisa si sun iar, fac asta cred ca de 30-40 ori pana atunci cand robotul intra fara sa mai sune inainte, apas tasta 1, urmeaza Mozart, raspunde apoi cineva ori dupa 2-3 minute ori dupa 10-20 ( mi s-au intamplat ambele cazuri)

da..acelasi ritual il am si eu in fiecare dimineata..poate maine o sa fim noi cei norocosi
sparky
Scrib
Scrib

Postby vera_8621 » May 10th, '12, 15:49

Am primit multe PM-uri in care eram rugata sa explic cum am prins programarea pt 19 iunie. Raspuns: greu!
Am sunat timp de o luna pana am prins asa ca daca nu prindeti in prima saptamana nu va deznadajduiti. Nici in a doua nici in a 3-a. Eu zic ca pana la urma tot prinzi, chiar si in 2 luni, tot e mai ok decat sa trimiti actele prin posta si sa dureze 6 luni.
Ritual zilnic:
Incepeam sa sun la 8 fara 12 min. DACA suna, asa ca un tel normal (ttzzaaarrrr adica), inseamna automat ca linia este INCHISA. Nu astepti sa iti intre robotu care o sa-ti spuna "You have called Home office .." ca nu are rost. Linia este inchisa!!! Inchizi cum auzi primul tzarrr. Si imediat in urmatoarea secunda suni din nou. Tzaarr! Inchizi ca n-are rost. Urmatoarea secunda suni din nou. Si tot asa pana cand iti intra direct un robot, fara sa mai sune absolut deloc inainte. Inseamna ca linia este DESCHISA. Robotul o sa spuna ceva de genul "Thank you for calling..." Nu stai sa spuna tot discursul, apesi direct cifra 1 pe tel, pt programare. Apoi o sa-ti raspunda cineva. La ora aia (8.50) nu astepti mai mult de 3 min in general. Si o sa-ti raspunda tanti sau nenea cel mai probabil ca nu au locuri.....Tot asa in fiecare zi pana surande norocul!
ATENTIE!!!! daca la fara 10 linia e inchisa,NU inchizi si apoi astepti un min sau doua inainte sa suni din nou. Pt ca n-ai nicio sansa sa mai prinzi programari daca sunt disponibile. Trebuie sunat intr-una, din 2 in 2 secunde pt ca altfel vor fi altii mai rapizi decat tine si iti vor fura de sub nas programarea.
Mi s-a intamplat de 2 ori sa gasesc programare disponibila si pana cand le-am spus toate datele mele deja nu mai erau valabile. Fiti rapizi, trebuie sa aveti pregatit totul dinainte.
Scuze pt evetualele greseli dar am scris repede si am incercat sa includ tot ce stiu. Mult succes! -ma-iubesc-
Vera M
vera_8621
Scrib
Scrib

Postby Dagmar » May 10th, '12, 17:19

Draga Vera, multumesc pentru detalii, dar asa cum cineva intreba mai sus, te rugam sa ne spui daca trebuie sa continuam apelul atunci cand suntem preluati, eventual sa ascultam toate povestile inclusiv Motzart.
Dagmar
Haiduc
Haiduc

Postby vera_8621 » May 10th, '12, 18:45

Eu am ascultat Motzard de multe ori, deci da. Dar niciodatat nu mi s-a intamplat sa astept mai mult de 4 min, cu tot cu Motzard. Se asteapta intr-adevar mult mai mult daca apelul este facut dupa ora 8.57. Dar atunci oricum nici nu mai are rost sa suni.
Vera M
vera_8621
Scrib
Scrib

Postby dromaderu » May 10th, '12, 19:32

dromaderu
Contributor
Contributor

Postby bogdancauc » May 10th, '12, 23:21

sfatul meu este putin diferit ...
incarcati o pagina in explorer cu ora exacta ...inclusiv secundar , asta fiind cel mai important :)
si la 08:53:56 dati call ...in alea patru secunde se formeaza apelu si sunteti primi la usa :)
daca cumva , se intampla sa fie linia tot inchisa ...nu mai incervati pana la 08:59:56 (puteti incervca , sa verificati dar sigur, e tot inchis)

eu zic ca nu are rost sa suni din secunda in secunda , ca e numai o pierdere de vreme si nervi , pentru ca liniile telefonice se deschid la un minut fix ...si e cel mai important sa fii primul pa fix-ul ala. Cati operatori pot sa fie , 10 , 15 ( cu toate ca nu cred sa fie atati) , si daca esti la 00 pe linie o sa iti raspunda cineva instantaneu. Nu mai suna , nu mai mozart . Deci daca apuci sa vb cu cineva , esti in lupta directa :) doar cu vreo 15 persoane , nu cu alte zeci care mai sunt pe fir , si inca asculta mozard.
Bun , sa nu omiteti sa apasati tasta 1 cat mai rapid dupa ce ati prins linia deschisa. :)

aveti la indemana surname ... cu litere nato ...in caz ca nu inteleg aia ceva , data nasteri , si numar de telefon.

eu asa am facut ...si intradevar dupa o saptamana si doua zile , am prins prima programare. Dupa acest noroc fabulos , am reusit sa mai fac inca doua programari, a treia si a patra zi ... :D

poate am fost norocos , nu stiu , dar cred ca functioneaza schema

bafta tuturor
bogdancauc
Gramatic
Gramatic

Postby diaboli4no » May 10th, '12, 23:49

deceneu wrote:NOUATATE OFICIALA DE LA HOMEOFFICE REFERITOR LA LISTA PE CARE TREBUIE SA FIE SCOALA!!!!

"Dear Alexandru

Regards

Mrs M. Brady
"

As dori sa adaug niste informatii noi cu privire la listele DIUS sau TIER4!!! Deoarece , dupa cum v-ati obisnuit, informatiile HO sunt foarte ambigue..... am trimis mai demult un email la HO si enervat de raspunsul absolut lamentabil pe care mi l-au trimis ...defapt un copy/paste ordinar.... am dat reply cu o intrebare mai la subiect. Aveti conversatia mea cu homeoffice exact cum s-a desfasurat ea.

PE DATA DE 7 APRILIE eu am trimis urmatorul email:

Hello ,

I am a romanian national and I am planning to improve my english language knownledge. I would like to sign in for ESOL english course. In order to obtain the yellow card as a student the school I am signing in with has to be on TIER-4 list or DIUS register? Again , I am romanian national and I do not need to visa to study in the UK(my guess would be that I shouldnt have to deal with TIER4 sponsor list but I would like to know the official answer)

Thank you very much ,

PE DATA DE 24 APRILIE (doua saptamani mai tarziu) primesc raspunsul. Nu doresc sa calific raspunsul lor.. va las pe voi sa o faceti.. sunt un om cu cunostintze avansate de engleza ... asta nu ma ajuta sa pricep exact raspunsul la o intrebare simpla ( pe lista DIUS sau TIER4)???

Dear Alexandru

To qualify for a registration certificate as a student you will be required to demonstrate that you are enrolled at a genuine educational institu­tion. To do this you must provide a letter from the educational institution to confirm the name of the course and the start and end date.

For nationals from Bulgaria and Romania (EU2) looking to choose an accredited educational institution, an education provider can be on the 'frozen' DIUS register and/or revoked on the Tier 4 register without EU2 students necessarily being affected.

In general, if the course provider is providing a course that is accredited by the awarding body, they will be accepted - as long as there is no other reason for refusal.
Regards
Miss K Gregory
Correspondence Administration Team
UK Border Agency
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ
Tel: 0114 2074074
Fax: 0114 2072886
E-mail: BaRCEnquiries@UKBA.gsi.gov.uk

P.S. "students necessarily being affected" - asta m-a enervat... deci... este ceva de genul.. ar putea fi afectati sau nu .. in functie de cum vom avea noi chef.

PE DATA de 24 APRILIE la vreo 3 minute dupa ce am primis emailul lor am dat urmatorul reply:

Thank you for your email. My only concern is to meet all legal requirements however your e-mail is a little bit confusing to me. Can I please get an more streight forward answer? I am a Romanian citizen , on which list my school has to be in order to meet your requiremente. DIUS or TIER4?

Thank you very much for your help ,

Yours,

PE DATA DE 10 MAY adica dupa foarte multe zile

Dear Alexandru

Regards

Mrs M. Brady

I received the same answers to my question to UKBA. They mentioned a few times "the course they are providing is accredited by the AWARDING BODY"
I`ve done some research and "awarding bodies and organisation" are in this register http://register.ofqual.gov.uk/Organisation/Browse
So i assume that if the college provide course accredited by awarding body from the register everything got to be ok.
I`m writing in english because i`m a Bulgarian.
diaboli4no
Haiduc
Haiduc

Postby Catalin-UK » May 11th, '12, 02:13

In legatura cu appointmentul la UKBA ... daca te duci personal sa iti depui actele la Croydon inseamna ca iti primesti actele (YC in cazul meu) in aceeasi zi ??? Sau defapt primesti doar raspunsul si daca ti se aproba iti trimit actele prin posta mai tarziu ?
Catalin-UK
Haiduc
Haiduc

Postby raisa148 » May 11th, '12, 08:56

Catalin-UK wrote:In legatura cu appointmentul la UKBA ... daca te duci personal sa iti depui actele la Croydon inseamna ca iti primesti actele (YC in cazul meu) in aceeasi zi ??? Sau defapt primesti doar raspunsul si daca ti se aproba iti trimit actele prin posta mai tarziu ?

Primesti cardul pe loc (YC, BC, PC)
raisa148
Librar
Librar

Postby costoboc » May 11th, '12, 09:03

Catalin-UK wrote:In legatura cu appointmentul la UKBA ... daca te duci personal sa iti depui actele la Croydon inseamna ca iti primesti actele (YC in cazul meu) in aceeasi zi ??? Sau defapt primesti doar raspunsul si daca ti se aproba iti trimit actele prin posta mai tarziu ?

asa cum a zis si @raisa, serviciul de la Croydon este "same day service", dar exista posibilitatea sa nu te rezolve pe loc daca nu sunt indeplinite cerintele. Atunci actele se trimit la Shefield. Alta situatie nefericita, ar fi sa aiba ei ceva probleme, in care caz ti se aproba aplicatia si primesti cardul prin posta in cateva zile.
costoboc
Contributor
Contributor

Postby alexandra_19811 » May 12th, '12, 01:08

Eu incerc de o luna si ceva, aproape 2 luni cred sa prind o programare, dar nimica.

O singura data am prins cand am sunat la 08:58 - 08:59 si mi-a raspuns un operator, dar pana am completat toate datele au disparut programarile.

In rest mai devreme de 08:58 - 08:59 nu am prins niciodata, adica sa intru in legatura cu un operator.

De cand tot incerc cred ca e aproape imposibil sa prinzi o programre in modul asta...mai bine trimit prin posta si stau linistit. Chiar vorbeam cu un amic zilele astea si el a trimis prin posta si la o luna si cateva zile a primit cardul. Daca nu prind nici sapt asta ....il trimit prin posta si va anunt in timp ajunge.
alexandra_19811
Cetitor
Cetitor

Postby rakira » May 12th, '12, 09:05

Alexandra, mai roaga pe cineva sa sune pentru tine, sau suna tu si de pe fix si de pe mobil in acelasi timp. Eu asa am reusit. citeste si paginile anterioare ale topicului sa vazi ce au mai sugerat colegii.
rakira
Caligraf
Caligraf

Postby Izabela999 » May 12th, '12, 10:45

Nu este adevarat ca toate restrictiile vor fi ridicate la sfarsitul anului viitor ?
Izabela999
Haiduc
Haiduc

Postby alexandra_19811 » May 12th, '12, 14:53

Da asa si fac, suna si prietenul meu si sora lui pentru mine sa prindem programare, dar nu am reusit sa prindem programare. E foarte greu, aproape spre imposibil, daca te gandesti ca sunt 2 tari care aplica in fiecare dimineata.

Am tot citit pe forum dar singura data cand am prins legatura cu un operator a fost la 08:58 - 08:59, dar cum am zis mai sus, pana am zis numele au disparut.

Deci cred ca cel mai bine e sa aplic prin posta, pana acuma imi ajungeau actele inapoi daca aplicam de prima data prin posta.
alexandra_19811
Cetitor
Cetitor

Postby birzila diana » May 12th, '12, 17:59

Alexandra e prea tarziu la 8.58.Eu la 8.50 incepeam sa sun, si de obicei linia se deschide intre 8.53-8.54.Incearca si mai devreme si cu siguranta o sa reusesti!Bafta
birzila diana
Discipol
Discipol

Postby Ale » May 12th, '12, 22:33

Sara buna,

Citind pe aici, m am gandit sa pun si eu o intrebare celor mai bine cunoscatori intru Home Office.....daca in septembrie planuiesc sa incep scoala...si implicit atunci obtin si scrisoarea de la scoala sa pot avea dosarul terminat, ce mi sugerati, sa incep sa sun la Home Office de prin iulie ca sa prind programare? Sau sa astept pana am tot dosarul complet si apoi sa sun? -nas-

Multam in avans
Numai bine! :)
Ale
Erudit
Erudit

Postby Adi PC » May 12th, '12, 22:46

Ale. Vazand ca mie nu imi raspunde nimeni daca pot sa fac programare acum pt undeva in Iulie, HO fiind defapt inca fully booked pana pe doar 19 iunie, am concluzionat ca nu se poate programa pe cand vrei tu peste 1-2-3 luni, decat doar pt datele ce le au ei diaponibile cand ii prinzi pe fir. Asa ca, degeaba suni, prinzi fir, ca iti vor oferi pe Iunie si de vreme ce nu indeplinesti inca conditiile, nu te poti nici prezenta cu doaarul, nu-i asa?. Daca tu vrei pe Sept, te apuci sa suni la incep lui August.

Adica scris cu Tapatalk din Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby sparky » May 14th, '12, 09:06

s-a ajuns la 25 iunie ,nu am reusit sa fac programare poate au fost unii mai norocosi in schimb
AdiPC - programarile se pot face doar cu 6 saptamani in avans
sparky
Scrib
Scrib

Postby Mirela00 » May 14th, '12, 15:05

Am si eu o nelamurire.Ce formular trebuie completat pentru un dependent de AWC?Ca sa ma fac inteleasa,sotia este detinatoare de Accession

Worker Card,si sotul doreste sa aplice ca dependent de ea,de AWC,pentru obtinerea Blue Card-ului.

M-am documentat si interesat,si am gasit informatii contradictorii,undeva se spune ca trebuie completat formularul BR1,in alta parte am gasit ca

trebuie completat formularul BR4.As dori sa stiu daca cineva s-a mai lovit de aceeasi problema.

Multumesc!

BR1-Detalii

Prima pagina

Aplicatie pentru un Certificat de Inregistrare pentru cetatenii Bulgari sau Romani care isi exercita in UK un drept ce deriva din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene (TFEU)

Ca sa fiti considerati eligibili pt a obtine un Certificat de Inregistrare (yellow card, blue card) trebuie sa locuiti in UK la data aplicarii.

Ar trebui sa completati aceasta aplicatie daca sunteti:
1.Cetateni Romani sau Bulgari care exercita un drept ce deriva din TFEU ca self-employed (persoana fizica autorizata), student, sau self-sufficient (individ care are fonduri sa se intretina singur)
2.Cetateni Romani sau Bulgari care isi cauta de lucru sau lucreaza in UK si sunteti scutiti de la obligativitatea obtinerii autorizarii de a lucra in UK pt muncitorii proveniti din tarile aderente. (Accesion State Worker Authorization)
3.Sunteti membru de familie direct(sot/sotie, copii dependenti) al unui muncitor Roman sau Bulgar care detine un Accession Worker Card (AWC) – card de angajare a muncitorilor provenind din tarile aderente(purple card)
Daca aveti membri de familie care sunt cetateni ai spatiului economic european (EEA), ei pot fi inclusi in aceasta aplicatie
Formularul este valabil pentru aplicatiile facute la 2 Octombrie 2009 sau dupa aceasta data.

Dupa ce ati completat aplicatia, trimiteti-o impreuna cu documentele corespunzatoare la:

UK Border Agency
Bulgaria and Romania Caseworking
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ

Scurt ghid pentru aplicanti, referitor la sectiunile ce trebuie completate

- Daca aplicati ca self-employed completati sectiunile 1, 2, 3, 8, 9, 10 si 11
- Daca aplicati ca student completati sectiunile 1, 2, 4, 8, 9, 10 si 11
- Daca aplicati ca self-sufficient (persoana care are bani sa se intretina singura fara sa munceasca) completati sectiunile 1, 2, 5, 8, 9, 10 si 11

Daca aplicati ca persoana care este scutita de obligativitatea obtinerii autorizarii de a lucra in UK pt muncitorii proveniti din tarile aderente (Accession State Worker Authorization), completati sectiunile corespunzatoare de mai jos:

- Daca aplicati (pt un blue card de dependent de ex.) si un membru al familiei detine in prezent un certificat de inregistrare(yellow card, blue card) si sponsorizeaza aplicatia dumneavoastravoastra, dati detaliile acestei persoane in sectiunea 2. Veti completa sectiunile 1, 2, 8, 9, 10 si 11
- Daca sunteti sotul/sotia sau partenerul civil al unui cetatean Britanic, ori al unei persoane stabilite in UK, completati sectiunile 1, 2, 6, 8, 9, 10 si 11
- Daca ati lucrat in UK ca angajat, legal si fara o intrerupere mai mare de 30 de zile, pt o perioada de 12 luni, perioada ce se termina la 31 Decembrie 2006 sau dupa aceasta data, completati sectiunile 1,2,7,8,9,10 si 11
- Daca la 31 Decembrie 2006 ati avut, sau ati obtinut dupa aceasta data, ILR (drept de rezidenta) fara restrictii in ceea ce priveste angajarea in UK, in conformitate cu Immigration Act 1971, completati sectiunile 1, 2, 7, 8, 9, 10 si 11
- Daca sunteti membru de familie direct (sot/sotie, partener civil, copii sub 21 de ani sau dependenti) al unui cetatean Roman sau Bulgar detinator al unui Accession Worker Card (AWC) completati sectiunile 1, 2, 7, 8, 9, 10 si 11

sau..

7. In cazul in care o persoana este cetatean bulgar sau roman si face parte din familia unui bulgar sau roman care se afla in Marea Britanie ca salariat, liber-profesionist sau student si nu este exceptat de la cerintele de autorizare pentru munca, ruda va trebui, la randul sau, sa obtina un carnet de munca pentru a putea lucra in Marea Britanie. Criteriile pentru eliberarea unui astfel de document sotului aflat in intretinere nu vor include insa testul de aptitudini sau conditia privind disponibilitatea fortei de munca locale. Carnetul de munca va confirma faptul ca persoana are permisiunea de a lucra ca membru de familie autorizat. Cererile in acest sens se vor face prin intermediul unui formular BR4 (v. paragrafele 20-21 de mai jos). Rudele unui bulgar sau roman detinator al unei autorizatii de munca si care provin dintr-un stat din afara spatiului economic european pot solicita autorizarea de sedere pentru membrii de familie. Aceasta se va face cu ajutorul unui formular BR6.

20. Inainte de a solicita un document, este important sa va asigurati ca utilizati formularul corect. Aceasta va contribui la examinarea fara intarzieri inutile a solicitarii dvs. Este bine sa completati sectiunile relevante ale formularului si sa raspundeti la intrebarile care va privesc pe dvs. si membrii familiei dvs.

21. Formularul pe care va trebui sa il completati depinde de situatia dvs. si de documentul pe care il solicitati:

(i) Daca solicitati un certificat de inregistrare, care sa confirme ca:

• sunteti liber-profesionist;

• sunteti independent din punct de vedere financiar;

• sunteti student;

• sunteti exceptat de la cerintele privind autorizarea pentru munca pentru ca va incadrati intr-una dintre categoriile incluse in paragraful 7 de mai sus; trebuie sa completati formularul BR1

Daca aveti membri ai familiei care sunt cetateni ai unor state din spatiul economic european, ii puteti include in cererea dvs. (cu exceptia cazului in care va incadrati in categoria de la 17 de mai sus).
(ii) Daca solicitati un certificat de inregistrare care sa confirme ca sunteti exceptat de la cerinta de a obtine un document de autorizare pentru munca pentru ca aveti un nivel inalt de calificare, trebuie sa completati formularul BR2
Daca aveti membri ai familiei care sunt cetateni ai unor state din spatiul economic european, ii puteti include in cererea dvs.

(iii) Daca solicitati eliberarea unui carnet de munca (cu exceptia cazului in care sunteti membru de familie autorizat – v. paragraful 17 de mai sus) trebuie sa completati formularul BR3

(iv) Daca solicitati eliberarea unui carnet de munca in calitate de membru de familie autorizat (v. paragraful 17) trebuie sa completati formularul BR4
Traieste in asa fel incat, facand bilantul la sfarsitul fiecarei zile, sa constati ca ai realizat ceva pentru care se merita sa traiesti si a doua zi.
Mirela00
Erudit
Erudit

Postby costoboc » May 14th, '12, 17:24

... noi cu ce am gresit?....

Raspunsul la intrebarea ta il gasesti in tutorialele colorate din stanga! Ai aici un link direct cu explicatii pentru toate toate formularele
http://www.romani-online.co.uk/drept-de-munca-anglia-uk
costoboc
Contributor
Contributor

Noutate: Programare ONLINE in Croydon

Postby denissboy1 » May 14th, '12, 19:59

Salutare am si eu o intrebare:
eu am YC si peste 2 luni am 12 pays si vreau sa aplic pt BC prin posta dar pe acelasi formular vreau sa aplic si pt sotia mea pt BC ca si dependant.
Intrebarea este stie cineva daca e posibil ca pe acelasi formular BR1 sa aplic eu pt BC si sotia mea ca dependant????
denissboy1
Scrib
Scrib

Postby george1976 » May 14th, '12, 20:40

Da se poate.Bafta.
george1976
Carturar
Carturar

Postby MD22 » May 15th, '12, 09:02

a mai reusit cineva sa prinda vreo programare? doar ce am sunat la 8:54 iar la 8:55 operatoarea mi-a spus ca nu au nimic available.
MD22
Gramatic
Gramatic

Postby denissboy1 » May 15th, '12, 09:53

Multumesc george1976
mai am 2 luni de asteptat si o sa aplic, multumesc inca odata -ras4-
denissboy1
Scrib
Scrib

PreviousNext

3126 posts • Page 94 of 1051 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 105