instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

HSMP - BR2 - Blue Card

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
1647 posts • Page 31 of 551 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55

Re: HSMP - BR2 - Blue Card

Postby marsalis76 » Apr 24th, '12, 18:35

McNight wrote:marsalis76 , si eu ma ingrozesc ce o sa-mi de-a cei de la BRD, tinand cont ca folosesc foarte des cardul pt plati etc... ( am vazut ca si tu ai luat bank statements de la ei). Intrebarile mele sunt:
1. ai completat in word aplicatia, sau de mana ?

Am listat PDF-ul la imprimanta si am completat de mana.

2. Pt returnare documente, cum ai procedat, ai trecut undeva adresa mail,sau telefon ( unde, in ce casuta ) sa te anunte cei de la HO UK si folosesti serviciul UPS pt. returnare in Romania, sau folosesti adresa UK de la un prieten si in cazul asta cine si cu ce acte iti primeste si semneaza pt primire documentele?

In formular la capitolul 1 te intreaba de adresa de returnare. Am aplicat din Romania. Pt. returnare am specificat ca as vrea un serviciu mai rapid dar nu stiu daca se poate.

3. deoarece ai trimis luna asta, ce luni ai calculat in aplicatie, deoarece fisa fiscala pe 2011 nu cred ca acopera tot ? Ma intereseaza deoarece cam pe 5-10 mai sper sa trimit si eu ( inca astept pasaportul sotiei si raspunsul NARIC ) .

Am pus perioada de 12 luni consecutive: 01.03.2011 - 29.02.2012, nu cred ca ai vreo treaba cu NARIC (decat daca vrei sa te verifici pe tine insuti) oricum mai verifica si ei.

P.S.: Poate sunt stresant cu intrebari , scuze pt. cei de pe forum , dar e o decizie importanta pt mine, tinand cont ca sunt la limita cu punctajul datorita varstei ( ma mai salveaza masterul din vara , care ca si diferenta de punctaj e acelasi cu varsta :) ).
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby crys2012 » Apr 25th, '12, 15:50

A aplicat cineva pentru BC prin HSMP din urmatoarele categorii profesionale?
http://europeopen.org.uk/index.asp?page=11
Trebuie trimisa confirmarea inregistrarii in acele autoritati competente?
Este un avantaj daca ai una din acele profesii?
Multumesc pentru un eventual raspuns.
Cristina
crys2012
Gramatic
Gramatic

Postby Laurica30 » Apr 26th, '12, 09:11

Nici un avantaj. Sotul meu are si el una din aceste competente, el a trimis diploma. Nu se cere in formular aceste competente, nu are legatura cu work permitul. In formular se cere diploma, apoi MASTER...deci nu prea te ajuta , astea sunt doar pentru inscrieri profesionale, nimic cu permisul de munca.
Laurica30
Scrib
Scrib

Postby crys2012 » Apr 26th, '12, 11:20

Multumesc mult ptr raspuns, @Laurica30.
Am crezut ca, fiind profesii recunoscute automat, trebuie trimise si inregistrarile in Colegii, si diplomele nu mai trec pe la NARIK odata ce esti inscris in Colegiile lor.
Cristina
crys2012
Gramatic
Gramatic

Postby paulabnt » Apr 29th, '12, 18:04

Buna tuturor,
Pana la sfarsitul lunii mai vreau sa trimit si eu dosarul. Am insa cateva intreari la care sper sa ma ajutati cu un raspuns.
1. am diploma de licenta (4ani)si de master (1,5ani) impreuna cu foile matricole. e suficient sa trimit diploma de master? trebuie musai si foaia matricola? dc trimit diploma de master mai trebuie sa trimit si diploma de licenta cu foaia ei matricola? Aici tintesc 35 de puncte
2. pt age assesment - trebuie certificatul de nastere in original = traducere autorizata aici pt 5 puncte just in case ca punctele de aici sunt sigura ca n-au cum sa ma declare mai batrana :D
3. previous earnings - aici e buba- dc trimit dosarul pana pe 25 mai sa spunem perioada de 15 luni este 25 martie 2011-24 mai 2012, iar la claimed period as alege o perioada mai mica de 12 luni adica 30 martie 2011- 30 decembrie 2011. Se poate sau nu? Ca BR2 spune una si pdf previous earnings altceva. As face asa deoarece in decembrie am intrat in concediu medical pre natal si suma nu e inclusa in venitul brut (am vazut asta pe fluturasul din dec..unde apare rubrica separat CM Maternitate). Cu 9 luni care le pot dovedi cu fluturasi, fisa fiscala si adv de la angajator care se matchuiesc perfect intre ele m-as incadra la 45 de puncte pt ca am primit o prima huge cu salariul aferent lunii martie 2011 care a fost platit pe 1 aprilie 2011.
As avea un total de 85 si stiu ca se opresc dc faci 75. Ce parere aveti? Pot trece in BR2 o perioada mai mica de 12 luni?
Va multumesc din suflet pt ajutor!
Paula
paulabnt
Haiduc
Haiduc

Postby topi » Apr 29th, '12, 20:56

1. Trimiti numai diploma de master, impreuna cu o traducere autorizata a ei, fara foaia matricola.
2. Nu trebuie sa trimiti certificatul de nastere. Virsta ti-o verifica pe baza pasaportului sau cartii de identitate trimise odata cu aplicatia. Certificat de nastere trebuie doar daca ai mai putin de 14 ani -ras2- si nu ai nici pasaport sau CI, adica "nu esti bagata in calculator" Este pentru dependenti minori.
3. Poti face punctele pe perioada martie-decembrie.

multa bafta
topi
Erudit
Erudit

Postby paulabnt » Apr 30th, '12, 05:28

Multumesc mult pt raspuns topi!

Acum ramane intrebarea cum completez in BR2. Scriu la claimed period in BR2 30 martie 2011 – 29 februarie 2012 (12 luni) sau trec direct 30 martie 2011- 30 decembrie 2011?
Pt ca in BR2 scrie: You can claim points for your previous earnings obtained from your work. The earnings should be for any 12 month period during the 15 months immediately preceding the date of your application.
Iar in pdf-ul previous earnings: The applicant can request that their earnings be considered for any consecutive period of up to twelve months within the fifteen months immediately prior to their application being received by WP (UK). Applicants do not need to claim for a full twelve-month period. If they only have earnings for a period of less than twelve months then this should still be considered.
Prin urmare am 2 variante:
1.scriu perioada de 12 luni martie 2011-februarie 2012 si trimit documentatie doar pt martie 2011-decembrie 2011
2.scriu direct perioada martie 2011-decembrie 2012 si trimit documentatia aferenta

Cum ma sfatuiti sa fac? Nu as vrea sa ratez sansa din cauza unei erori de completare...
Inca odata va multumesc pt ajutor!
paulabnt
Haiduc
Haiduc

Postby londonina » Apr 30th, '12, 10:57

Pai scrii perioada pentru care trimiti documentatie martie 2011-decembrie 2012, altfel ii incurci. Eu am facut claim pentru 11 luni si am avut dovezi tot pentru 11 luni.

Daca ai fost in mat leave o perioada (in ultimele 15 luni dinaintea aplicatiei), poate ar fi bine sa pui o nota undeva in aplicatie.

Succes!
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby paulabnt » Apr 30th, '12, 12:05

Buna londonina!
Multumesc mult pt raspuns. Nu este chiar maternity leave...este concediul pre si post natal care este platit de angajator iar abia dupa ce se termina asta incepe statul sa ma plateasca...deci in concluzie am fluturasi si pt lunile astea..
Oricum vreau sa fac un cover letter in care sa le spun ca incepand cu data de am intrat in prenatal la data de am nascut dupa care am intrat in post natal ca sa inteleaga de ce apare cuv maternitate pe fluturasi.
In romania maternity leave e considereat concediul de crestere copil care este platit de directia generala de asistenta si protectie a copilului iar concediul despre care vb eu este de fapt concediu medical de sarcina si lauzie care este platit de angajator (care ulterior platii isi recupereaza banii de la stat -din bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate). sper ca sunt coerenta...:) m-a trezit de 4 ori copilul azi noapte.
londonina tu stai in Uk? vreau sa te intreb de recorded mail...trebuie sa fiu eu musai in persoana in uk ca sa primesc plicul sau poate merge oricine? am prieteni care stau langa londra si am sa le trimit lor dosarul ei il trimit la UKBA cu first class iar ukba il trimite la ei si ei imi vor aduce actele cand mai vin prin tara (paranoia sa nu imi pierd actele :D) e ok asa?
Sincer nu stiu ca m-as face fara ajutorul vostru...va multumesc inca odata si sper ca pana la finalul anului sa va spun ca am luat blue card-ul!
Paula
paulabnt
Haiduc
Haiduc

Postby paulabnt » Apr 30th, '12, 12:42

si inca o intrebare (stupida poate)...la claimed period eu sal il incasez pe 1 ale lunii pt luna anterioara de ex sal pt martie l-am luat pe 1 aprilie. cum scriu: 1 aprilie 2011 - 1 martie 2012 sau 1 martie2011 - 1 aprilie 2012 ?! nu voi da extras de cont pt ca are o gramada de pagini....
paulabnt
Haiduc
Haiduc

Postby nule30 » May 1st, '12, 23:20

salutare,

de catva timp tot citesc forumul asta si m-am gandit sa contribui si eu nu numai sa citesc. Am aplicat pentru blue card prin posta in 5 Ianuarie 2012. Tin minte exact la data aia "waiting times" spunea 3 October iar acum 4 luni mai tarziu este... 22 November. Astia de la UKBA obisnuiau sa raspund la e-mail a doua zi, abia azi mi-au raspund dupa 2 saptamani. Am avut 2 intrebari:
1. CE se intampla daca expira buletinul/pasaportul? ( a fost valabil cand l-am trimis, dar a expirat in martie)
2. Daca date de la "waiting times" este corecta, fiindca abia se misca did cana in cand.

raspuns:
1. Daca actul de identitate este valabil la data aplicarii atunci dosarul va putea fi adjudecat si daca actul a expirat, ceea ce ma bucurat nespus.
2. 22 November este data la care ultimul dosar se lucreaza, de exemplu UKBA au cerut alte acte/lamuriri si asteapta raspunsul aplicantului sa faca o decizie, intre timp ei foarte bine pot sa lucreze la 22 decembrie, dau si eu exemplu acuma.

oricum ceea ce este cert, mi-au raspuns la e-mail cu un "case number" si mi-au zis ca dosarul meu asteapta sa fie preluat de un "case worker", deci inca nu lucreaza la 5 Ianuarie inca.

sper ca am putut fi de folos la cineva cu experienta mea.
nule30
Scrib
Scrib

Postby marsalis76 » May 2nd, '12, 14:18

@nule30

Poti sa-mi spui te rog la ce adresa de email ai scris pt. case number? Ca sa nu mai sap atat pe forum sau la UKBA pe site.

Multumesc.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby nule30 » May 2nd, '12, 23:23

nule30
Scrib
Scrib

Postby marsalis76 » May 3rd, '12, 12:24

Multumesc.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby nule30 » May 7th, '12, 02:56

am si eu 2 intrebari:
1. Daca aplicatia pentru blue card este aprobata, ce se elibereaza? ce fel de format este acest registration certificate? un certificat sau un card?
2. Acest act are data de expirare? are ceva obligatii, ca de exemplu sa stai in Anglia un anumit timp, etc?

Cheers.
nule30
Scrib
Scrib

Postby ntt_e » May 7th, '12, 05:27

Salut,
Revin si eu cu 2 intrebari:
1. Daca trimit cartea de identitate pe care din cate am observat nu este trecuta data nasterii, trebuie sa trimit si certificatul de nastere?
2. Pentru sotie, ar trebui sa trimit certificatul de casatorie, dar am citit in formular ca ar scrie, in afara de marriage certificates, "and evidence that your family member is financially dependant on you." In acest caz ce document ar trebui atasat ?
Multumesc.
ntt_e
Haiduc
Haiduc

Postby marsalis76 » May 8th, '12, 07:33

@nule30

1. Se elibereaza o "bucata de carton" albastru din 3 pagini gen talon de masina, cel putin asa arata un card acum 5 ani cand am detinut unul temporar.
2. Din cate stiu eu, blue cardul e pe viata :)

Marsalis
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby marsalis76 » May 8th, '12, 09:05

@ntt_e

1. Daca trimiti cartea de identitate, data nasterii tale e in CNP. Think about it.

2. Aici m-ai pus in incurcatura si pe mine ca si eu am adaugat-o pe sotie ca dependant, dar nu am trimis un astfel de act. Poate ne lamureste altcineva.

Marsalis.
marsalis76
Scrib
Scrib

Postby londonina » May 8th, '12, 18:15

@ntt_e: documentele ref la dependenta financiara nu sunt necesare pentru sotie si copii minori. Sunt necesare doar pentru alte rude (parinti, frati, etc. sau in cazul partenerilor necasatoriti).
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby citamotua » May 9th, '12, 08:50

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de HSPM:

1. Daca trimit documentele din Romania, pot trece la UK address, adresa din Romania, sau este absolut necesar sa trec o adresa din Marea Britanie?
2. In ce moment mi se vor returna cartile de indentitate (a mea si a sotiei), in momentul procesarii dosarului? (Adica exista posibilitatea sa nu am carte de identitate cateva luni)

Multumesc mult pentru ajutor
citamotua
Haiduc
Haiduc

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby mufa » May 9th, '12, 10:31

1. Da
2. Da

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

Postby citamotua » May 9th, '12, 13:53

Multumesc!
Am inteles bine?
1. Da, se poate trece adresa din Romania.
2. Da, trebuie sa astept dupa cartile de identitate (adica nu exista alta posibilitate).

Multumesc
citamotua
Haiduc
Haiduc

HSMP - BR2 - Blue Card

Postby mufa » May 9th, '12, 23:32

Ai inteles bine.

Semnătură!
mufa
Contributor
Contributor

Postby costoboc » May 10th, '12, 00:41

citamotua wrote:Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de HSPM:

1. Daca trimit documentele din Romania, pot trece la UK address, adresa din Romania, sau este absolut necesar sa trec o adresa din Marea Britanie?
2. In ce moment mi se vor returna cartile de indentitate (a mea si a sotiei), in momentul procesarii dosarului? (Adica exista posibilitatea sa nu am carte de identitate cateva luni)

Multumesc mult pentru ajutor

1. pentru aplicatia HSMP nu trebuie sa fii in UK, asa ca orice adresa e buna
2. Actele se returneaza la sfarsit. Daca ai nevoie de acte de identitate pe perioada cat aplicatia e procesata (pana la 6 luni) depune pasaportul si pastreaza-ti buletinul.... simplu nu?
costoboc
Contributor
Contributor

Postby adhnana » May 10th, '12, 08:43

Buna ziua tuturor,

Nici o veste pentru aplicatia trimisa de mine in 30 noiembrie:((((
Am incept sa numar zilele pana se vor face cele 6 luni, mai am 20 de zile. Cred ca sunt top ghinion. Daca am noroc, intru in cei 5% care nu primesc nici in cele 6 luni un raspuns.
Am scris asta pentru ca erau persoane care se intrebau cum evoleaza lucurile si la ce data s-a ajuns....
Imediat ce am un raspuns, va spun.

Numai bine!
adhnana
Gramatic
Gramatic

Postby citamotua » May 10th, '12, 09:40

Multumesc pentru raspunsuri.
citamotua
Haiduc
Haiduc

Postby Yria » May 10th, '12, 13:41

@adhnana
Ceea ce insemna ca astia chiar stau de 1 luna jumatate la data de 22 Noiembrie, cum de altfel apare si pe site!!! Incredibil asa ceva! Ma gandeam ca totusi au ajuns mult mai departe dar ca cel care updateaza minunea e cam lenes si reactioneaza cam greu, insa cu ceea ce ai zis tu chiar ca m-am demoralizat!
Sa nu uiti sa nu anunti cand vei afla ceva, macar vom avea si noi o idee cum si unde s-a ajuns. Pana ajung pe 20 Februarie....nici nu vreau sa ma gandesc cat dureaza :(
Yria
Scrib
Scrib

Postby bodi_ski » May 10th, '12, 20:57

Salutare tuturor!
Am citit ca pe o poveste paginile acestiu topic :) cu sperante, eforturi, bucurie si frustrari pe alocuri.
A venit momentul ca si eu sa strang actele pt aplicatie si am cateva intrebari:

- Eu sunt angajat cu carte de munca dar am si PFA si facturez o singura firma in fiecare luna. Din ce am citit in pdf-ul UKBA m-as incadra (cu partea de PFA) mai bine la "independent contractor" decat la "self employed". Voi ce parere aveti?

- Extrasele de cont au cam multe pagini si m-ar ruina sa le traduc pe toate. Avand in vedere ca formatul (antetul si alte detalii) de pe fiecare pagina se repeta, ar fi ok sa traduc doar paginile pentru prima luna de extras urmand sa precizez in cover letter faptul ca celelalte pagini respecta acelasi pattern?

- Este suficient sa trimit doar diploma de Master (original+traducere) sau e bine sa trimit si foaia matricola(original+traducere)?

Deocamdata atat si va multumesc anticipat pentru sfaturi.
bodi_ski
Cetitor
Cetitor

Postby londonina » May 10th, '12, 23:14

@bodi_ski

Referitor la extrasele de cont, eu am facut la fel - tradus prima, a 2a, si ultima pagina si am specificat in cover letter ca celelalte pagini sunt la fel.

Nu e nevoie de foaia matricola.

Succes!
londonina
Cronicar
Cronicar

Postby bodi_ski » May 11th, '12, 08:42

Multumesc pt lamuriri :)
Mai ramane doar chestia cu PFA = independent contractor sau Self employed. Eu inclin sa merg pe contactor si pt asta o sa atasez:
- Certificat de inregistrare PFA (orig+trad)
- contracte (orig+trad)
- extrasele de cont de mai sus
- scrisoare de la contabil cu venitul brut si net.

Sper sa fie de ajuns :)
bodi_ski
Cetitor
Cetitor

PreviousNext

1647 posts • Page 31 of 551 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55

Return to EMIGRARE