ibogdanion wrote:Fratilor, imi cer scuze , sunt nou pe aici, si vreau sa ma lamuresc si eu.Sotia tocmai a primit Yelow Card. Eu inca sunt in Romania si vreau si eu sa merg acolo, am gasit si eu un job acolo, dar vreau sa scot Blue Card ca dependent de sotie.Pana la urma, pot lucra pe actele sotiei pana imi iese Blue Cardul, daca arat ca am aplicat la H. O.?
A doua intrebare: Pana la urma daca mergi direct la Croydon, este asa cum spun ei, ca rpimesti raspunsul in aceeasi zi?
Ca asa spune aici:
The time taken to process your application will depend on the type of application you make. For postal applications, we aim to decide 95 per cent of our applications within 6 months of receipt. If you make your application in person at Croydon public enquiry office, we will usually process your application on the same day.
). Dar trebuie sa tii cont si de faptul ca la Croydon se ajunge doar pe baza de programare care acum este pe la sfarsitul lunii May. Bafta!
ibogdanion wrote:Fratilor, imi cer scuze , sunt nou pe aici, si vreau sa ma lamuresc si eu.Sotia tocmai a primit Yelow Card. Eu inca sunt in Romania si vreau si eu sa merg acolo, am gasit si eu un job acolo, dar vreau sa scot Blue Card ca dependent de sotie.Pana la urma, pot lucra pe actele sotiei pana imi iese Blue Cardul, daca arat ca am aplicat la H. O.?
A doua intrebare: Pana la urma daca mergi direct la Croydon, este asa cum spun ei, ca rpimesti raspunsul in aceeasi zi?
Ca asa spune aici:
The time taken to process your application will depend on the type of application you make. For postal applications, we aim to decide 95 per cent of our applications within 6 months of receipt. If you make your application in person at Croydon public enquiry office, we will usually process your application on the same day.

marianaionita wrote:Salut
Am avut ieri programare la Croydon pt BC. Ma asteptam sa mearga totul struna dar a fost un esec total. Am trecut prin toate fazele si cand m am intors la ora indicata am avut marele soc sa mi se refuze aplicatia pe baza faptului ca in scrisoarea de la familie scria ca am inceput sa lucrez in septembrie. Eu am primit Purple Card-ul in decembrie. Acum mi au trimis aplicatia la Sheffield sa fie procesata din nou. Am cerut sa vorbesc cu managerul care mi a confirmat acelasi lucuru; ei nu mai pot face nimic in privinta asta, cazul e trmis la Sheffield si tre sa astept un raspuns de acolo.
Azi am i am sunat si m au indrumat sa trimit un e-mail explicandu le greseala.
A mai fost cineva in situatie asemanatoare si cat a durat pana s a solutionat problema.
Multumesc,

catad wrote:noi nu am schimbat cartoanele colorate cand am facut 12 luni. sa tot fie vreo 14 luni de atunci. :) nu ne-a intrebat nimeni nimic pana acum.

catad wrote:eu da, sotia nu. i-am aratat acelasi card si a fost ok.

Dan wrote:@costoboc - ma refer la cele mai comune situatii, cele despre care ai vorbit tu. Dependent (sot/sotie de posesor de YC/BC) sau dupa 12 luni de munca legala.
In momentul acela, DACA anjagatorul accepta dovezile, tu ai dreptul de a munci legal, fara a avea nevoie de BC, corect? Si nu este nevoie sa te grabesti sa iei BC, aplici linistit prin posta, corect?

anca64 wrote:Dan wrote:@costoboc - ma refer la cele mai comune situatii, cele despre care ai vorbit tu. Dependent (sot/sotie de posesor de YC/BC) sau dupa 12 luni de munca legala.
In momentul acela, DACA anjagatorul accepta dovezile, tu ai dreptul de a munci legal, fara a avea nevoie de BC, corect? Si nu este nevoie sa te grabesti sa iei BC, aplici linistit prin posta, corect?
Sigur compania angajatoare nu va risca nimic daca ma va angaja in timp ce voi astepta BC-ul (aplicare prin posta dureaza atat de mult!!) ?
Sotul meu are YC (self-employed) si vreau sa aplic pt. BC ca dependent. Pasul 2 ar fi sa aplice el pentru BC ca dependent de mine.
Ce ma sfatuiti, va rog?
1)Sa continui loteria appointment la telefon?
2)Sa aplic prin posta pt. mine? Si dupa ce primesc BC sa aplic pt. el? (va dura ani probabil)
3)Sa aplic prin posta pt. amandoi? Eu principal, el dependent?
Va multumesc anticipat pt. orice informatie.
Site-ul dvs. e de un real folos romanilor aflati la nevoie!

marianfim wrote:Buna seara,
Va povestesc un caz al unui prieten si as vrea sa stiu daca este legal, sa stiu daca pot proceda la fel.
El e SE, dar nu are YC. Sotia lui si-a gasit de munca cu contract de angajare, neavand BC. De 4 luni lucreaza fara probleme. Inainte sa lucreze aici, a mai avut doua locuri de munca , tot cu contract de angajare.
As dori sa stiu daca e legal. Daca angajatorul nu-ti cere BC, si poti dovedi ca esti ruda cu un cineva care e SE, poti munci legal cu contract, si in ce conditii. Ce acte doveditoare ar trebui sa prezinti angajatorului?
Multumesc

marianfim wrote:Buna seara,
Va povestesc un caz al unui prieten si as vrea sa stiu daca este legal, sa stiu daca pot proceda la fel.
El e SE, dar nu are YC. Sotia lui si-a gasit de munca cu contract de angajare, neavand BC. De 4 luni lucreaza fara probleme. Inainte sa lucreze aici, a mai avut doua locuri de munca , tot cu contract de angajare.
As dori sa stiu daca e legal. Daca angajatorul nu-ti cere BC, si poti dovedi ca esti ruda cu un cineva care e SE, poti munci legal cu contract, si in ce conditii. Ce acte doveditoare ar trebui sa prezinti angajatorului?
Multumesc

vera vasile wrote:marianfim wrote:Buna seara,
Multumesc
Este perfect legal.Un membru de familie al unui SE are drept de munca legal, fara sa detina in mana un BC, atat timp cat persoana SE isi mentine statutul.SE-ul nu trebuie sa detina YC, decat daca vrea.Eu sunt in exact aceasta situatie, dependenta de SE,care este sotul meu.Totusi am scris la UKBA un email si am primit raspuns oficial ca am drept de munca.Acesta a fost suficient sa obtin un job.Si am demonstrat ca sotul este SE.Am postat email-ul intr-un topic numit: DREPT DE MUNCA-DEPENDENT DE SELF-EMPLOYED.Cauta-l si citeste-l.Cred ca o sa-ti foloseasca. Eu am actele trimise pentru ontinerea BC, dar nu mai am nevoie urgent de el.

marianfim wrote:vera vasile wrote:marianfim wrote:Buna seara,
Multumesc
Este perfect legal.Un membru de familie al unui SE are drept de munca legal, fara sa detina in mana un BC, atat timp cat persoana SE isi mentine statutul.SE-ul nu trebuie sa detina YC, decat daca vrea.Eu sunt in exact aceasta situatie, dependenta de SE,care este sotul meu.Totusi am scris la UKBA un email si am primit raspuns oficial ca am drept de munca.Acesta a fost suficient sa obtin un job.Si am demonstrat ca sotul este SE.Am postat email-ul intr-un topic numit: DREPT DE MUNCA-DEPENDENT DE SELF-EMPLOYED.Cauta-l si citeste-l.Cred ca o sa-ti foloseasca. Eu am actele trimise pentru ontinerea BC, dar nu mai am nevoie urgent de el.
Multumesc mult de raspunsuri.
Deci putem lucra legal si fara YC sau BC...

szanto wrote:Buna ziua
Lucrez in Marea Britanie de un an ca si carrer la un residential home ca si self employed, in decursul anului am reusit sa obtin pin number ca sa pot munci ca si asistenta medicala in Anlgia, in Romania terminand scoala de asistente.
Nu am yellow card ci cand am venit in Anglia agentia m-a adus direct ca si self employed oferindu-mi work permit ceea ce imi conferea siguranta faptului ca lucru in mod legal.
As dori sa ma amgajez in spital ca si asistenta medicala, cunostintele imi spun ca fara blue card nu am posibilitatea sa ma angajez in spital.
Intrebarea mea este: ce anume trebuie sa fac pt a obtine blue card-ul si cam care este perioada maxima de obtinere?
Va rog sa imi oferiti informatiile necesare in vederea efectuarii acestor demersuri.
Va multumesc.

Registered users: Bing [Bot], Google [Bot], Marin