instalari si mutari antene satelit
Traduceri Autorizate Londra - Romani in UK
Contabilitate - Tax Return - CIS - Romani in UK

aplicatie posta blue card

Pentru orice informatii si sfaturi in domeniul emigrarilor in UK
738 posts • Page 8 of 251 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25

Re: aplicatie posta blue card

Postby cmircea » Aug 21st, '12, 10:14

Si eu tot la: BaRCEnquiries@ukba.gsi.gov.uk le scriu din cand in cand :)... macar sa nu uite de mine :)
cmircea
Caligraf
Caligraf

Postby iunyy » Aug 21st, '12, 12:21

asda wrote:buna! noi azi avem exact 8 luni... nu mai am cuvinte.
si-apoi sa zica cineva ca-s 'sanatosi' astea de la ukba sau HO? cum se poate chiar asa sa-ti bati joc de oameni? si asta doar ca sa te faca sa 'cedezi=give up', sa lasi tot si sa te duci de unde ai venit, daca nu-ti convine. eu numai asa inteleg actiunile lor. eu nu pot sa-mi caut un servici, nu-mi pot deschide cont bancar, nu-mi pot schimba permisul de conducere, nimic, fara acte. stau in casa si tot astept... nus cit mai rezist.

Intru pe forum de cateva ori pe zi ..si zilnic sper sa vad mesaj de la tine Asda , ca ai primit actele ..Stiu ca la scurt timp dupa ce vei lasa mesajul ca ai primit cardul ...voi primi si eu actele ...
Ai aplicat cu vreo 2 saptamani inaintea mea ...
Nici mie nu imi vine sa cred cum ne amana ukba-ul ...cum ne pun rabdarea la incercare ..si cum ne tin actele originale atat de mult timp ...
Cred ca retinerea pasapoartelor este oarecum la limita legii ....dar cu cine sa te pui ...?
Multa bafta !!!!!!!!!!!!!!...si rabdare ....
iunyy
Gramatic
Gramatic

Postby iunyy » Aug 21st, '12, 12:45

cmircea wrote:Si eu tot la: BaRCEnquiries@ukba.gsi.gov.uk le scriu din cand in cand :)... macar sa nu uite de mine :)

Le-am scris si eu o singura data ...mi-au raspuns intr-o saptamana ...si au spus ca pentru romani si bulgari procesarea datelor dureaza in jur de 7 luni ....datorita volumului mare de acte .
iunyy
Gramatic
Gramatic

Postby asda » Aug 21st, '12, 12:59

iunyy wrote:Intru pe forum de cateva ori pe zi ..si zilnic sper sa vad mesaj de la tine Asda , ca ai primit actele ..Stiu ca la scurt timp dupa ce vei lasa mesajul ca ai primit cardul ...voi primi si eu actele ...
Ai aplicat cu vreo 2 saptamani inaintea mea ...
Nici mie nu imi vine sa cred cum ne amana ukba-ul ...cum ne pun rabdarea la incercare ..si cum ne tin actele originale atat de mult timp ...
Cred ca retinerea pasapoartelor este oarecum la limita legii ....dar cu cine sa te pui ...?
Multa bafta !!!!!!!!!!!!!!...si rabdare ....

da, merci, iunyy, si voua putere si sper sa vina actele degraba la toti. si eu intru aici des tot cu gandul ca cineva scrie ceva de bine. eu de vreo luna in urma vroiam sa ma inscriu la consulat sa reinnoim pasapoartele, ca au expirat intre timp, dar bine ca n-am facut-o, ca demult ne trecea randul si noi tot fara ele santem. dar speranta moare ultima, stii? ;) mai speram... -asa-asa-
asda
Caligraf
Caligraf

Postby Ailioae » Aug 21st, '12, 17:39

Buna tuturor,
Eu sunt self cu YC iar sotul meu are BC temporar, acus acus el va avea 12 payslipuri si vrem sa aplicam pentru BC permanent amandoi. cine va fi aplicantul principal, sotul meu ? deci el va fi primul in formular?poate sa ma ajute si pe mine careva, sa-mi zica ce formular trebuie completat, ce acte(daca eu sunt self trebuie sa prezint si invoice-urile, pe cate luni, cati clienti?toti?... si daca-mi trebuie vreo asigurarea ceva pentru YC? La care firma pot sa-mi fac asigurarea? multumesc din suflet!o seara faina va doresc!
Ailioae
Haiduc
Haiduc

Postby Adi PC » Aug 21st, '12, 18:03

Buna tuturor,<br />Eu sunt self cu YC iar sotul meu are BC temporar, acus acus el va avea 12 payslipuri si vrem sa aplicam pentru BC permanent amandoi. cine va fi aplicantul principal, sotul meu ? deci el va fi primul in formular?poate sa ma ajute si pe mine careva, sa-mi zica ce formular trebuie completat, ce acte(daca eu sunt self trebuie sa prezint si invoice-urile, pe cate luni, cati clienti?toti?... si daca-mi trebuie vreo asigurarea ceva pentru YC? La care firma pot sa-mi fac asigurarea? multumesc din suflet!o seara faina va doresc!

Ce asigurare???....la ce va trebuie? ......ce fel de? .....de masina?????.....am mai vazut parca undeva o astfel de intrebare aiurita.
Unde va cere dom'le in BR1 pt Blue card.....asigurare?......ce tot vorbiti???
Sau stai, zici ca pt Yellow?.....dar parca ai zis ca Ai deja Yellow. Atunci ce iti trebuie? .....a poate ai chef de o asigurare de viata, ceva?

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby Mihai123 » Aug 21st, '12, 20:53

Ailioae wrote:Buna tuturor,
Eu sunt self cu YC iar sotul meu are BC temporar, acus acus el va avea 12 payslipuri si vrem sa aplicam pentru BC permanent amandoi. cine va fi aplicantul principal, sotul meu ? deci el va fi primul in formular?poate sa ma ajute si pe mine careva, sa-mi zica ce formular trebuie completat, ce acte(daca eu sunt self trebuie sa prezint si invoice-urile, pe cate luni, cati clienti?toti?... si daca-mi trebuie vreo asigurarea ceva pentru YC? La care firma pot sa-mi fac asigurarea? multumesc din suflet!o seara faina va doresc!

Din cate stiu eu Yellow card-ul pt self dupa 5 ani il poti schimba. asa stiam
Mihai123
Librar
Librar

Postby iunyy » Aug 22nd, '12, 11:25

Ailioae wrote:Buna tuturor,

buna ,
din cate stiu eu , tu vei aplica pentru BC ca dependent de sotul tau . Dar cred ca nu va fi BC permanent...va fi tot un blue card pe o perioada de un an ...Cat despre asigurare ..nu stiu sa fie necesara ...
cel mai indicat ar fi sa consulti un contabil autorizat ...sau o agentie !
bafta !!!!!
iunyy
Gramatic
Gramatic

Postby je_sergiu » Aug 22nd, '12, 12:56

@Ailioae
Pentru self employed si self sufficient nu trebuie asigurare.
je_sergiu
Cronicar
Cronicar

Postby aniutza21 » Aug 26th, '12, 19:45

Sper.ca sapt viitoare sa fie mai norocoasa am trimis si mail la ei sa.vad c mi raspunde:)
aniutza21
Caligraf
Caligraf

Postby ninasino26 » Aug 26th, '12, 21:29

Buna ziua tuturor

Am citit si recitit aproape tot pe acest forum, am sunat si la ambasada pt acest motiv, dar tot sunt nelamurita pt cat priveste obtinerea blue card-lui pt un membru de familie fiind: tatal meu. Eu am blue card-ul din 2009 iar sotul fiind polonez este inregistrat si el la Home Office tot din 2009. Suntem angajati legal din 2009 si lucram fara intrerupere. Anul trecut m-am decis sa ma intorc sa studiez iar acum ca am prins gustul vreau sa merg inainte sa studiez pt o diploma. As avea nevoie de ajutorul parintilor, pt ca child care aici usuca buzunarele. Parintii mei intr-un final ar dori sa lucreze si sa se stabileasca aici pt ca au zis ca le place. As dori sa incep sa aplic pt documente numai pt tatal meu, pt ca nu am descoperit inca cam cat ar trebui sa castigam amandoi pt a putea intretine inca doua persoane (sunt eu cu sotul si doi copii unde se va adauga ori numai tata sau amandoi).

BR1:
Ceea ce am inteles este ca tatal meu este aplicantul iar eu si sotul meu sponsorii. Ca fiind sponsori asta ar insemna ce documente? Am putea merge personal la Croydon? Ca sa demonstrez prin documente ca el este tatal meu ar trebui sa le trimit certificatul meu de nastere, stie cineva daca ar treabui tradus, pt ca nu l-am schimbat inca cu cel international?

Sau optiunea a doua ar putea fii: eu sunt aplicantul iar tatal meu ca fiind dependent. Tatal meu a locuit in Italia iar eu nu l-am intretinut acolo (adica nu am trimis nici un ban lui). Eu il intretin aici, numai de cand a venit in UK, termenul de dependent este valabil si pt situatia noastra?

Citind de nenumerate ori formularul BR1 da de inteles ca eu as putea aplica ca fiind self sufficient si tatal meu ca dependent in section 2. Este cineva care a aplicat asa?

Este cineva care a intampinat situatia asta? Ce pasi a urmat? Si daca oricum i-a fost acordat blue card-ul membrului de familie asa cum spun ei de la UKBA ca membrii de familie au tot dreptul de a un blue card cu aceleasi drepturi a celui care detine deja.

Va multumesc anticipat pt raspunsuri

Nina
ninasino26
Scrib
Scrib

Postby albea » Aug 26th, '12, 21:56

Dpdv legal, poate obtine BC nu in baza legaturii de rudenie, ci in baza calitatii de dependent fata de tine si/sau de sotul tau. Problema voastra este sa DEMONSTRATI CU DOCUMENTE aceasta dependenta cum ar fi domiciliul comun in ultimii 5 ani, cont banar comun sau plati regulate din contul tau in al parintilor. Se mai poate si cu chitante de la diverse servicii de transfer de bani (ex: Western Union).
albea
Contributor
Contributor

Postby valentinrobe » Aug 27th, '12, 12:03

salutare
am trimis prin posta documentele acum doua luni(pt. blue card dependent de sotie;yelow card) am o intrebare ...........la care din adresele de e mail sa trimit o intrebare pentru a mi se comunica ce nr. de referinta am primit la aplicatia trimisa.
multumesc
valentinrobe
Caligraf
Caligraf

Postby aniutza21 » Aug 28th, '12, 08:15

Nu mai inteleg de ce nu schimba data nu pot sa cred ca stai 2 luni la aceeasi data pana la urma ce vor sa stam in tara lor 1an de zile sa asteptam niste acte nu mi vn sa cred.eu una numai am rabdare pentru ca tb sa,aplic si eu de blue card independent si yellow meu este la ei pt sotul meu . Oricum este o bataie de joc.
aniutza21
Caligraf
Caligraf

Postby asda » Aug 28th, '12, 09:27

aniutza21 wrote:Nu mai inteleg de ce nu schimba data nu pot sa cred ca stai 2 luni la aceeasi data pana la urma ce vor sa stam in tara lor 1an de zile sa asteptam niste acte nu mi vn sa cred.eu una numai am rabdare pentru ca tb sa,aplic si eu de blue card independent si yellow meu este la ei pt sotul meu . Oricum este o bataie de joc.

da, aniutza21, si eu ma indignez si ma enervez la culme deja -nervos- cat se poate oare de batut joc de oameni??? nu pot face nimic, de atata timp, decat sa verific aici si prin alte parti, daca nau mai miscat cumva carul din loc. nici nu pot sa caut de lucru, nici sami deschid un cont bancar, nici sami schimb permisul auto, nimic. stau si ma odihnesc de 8 luni, ca mireasa -hipno- 'e bine de odihnit in UK, apropos' -nu-ma-uit-
asda
Caligraf
Caligraf

Postby valentinrobe » Aug 28th, '12, 09:35

valentinrobe wrote:salutare
am trimis prin posta documentele acum doua luni(pt. blue card dependent de sotie;yelow card) am o intrebare ...........la care din adresele de e mail sa trimit o intrebare pentru a mi se comunica ce nr. de referinta am primit la aplicatia trimisa.
multumesc

imi spune cineva adresa .......please...............am vazut aici pe site dar nu la care din ele sa trimit
valentinrobe
Caligraf
Caligraf

Postby cmircea » Aug 28th, '12, 10:22

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... osendform/

Bulgarian and Romanian applications
Sheffield caseworking team
UK Border Agency
North East, Yorkshire and the Humber region
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ
cmircea
Caligraf
Caligraf

Postby valentinrobe » Aug 28th, '12, 11:36

multumesc mircea
valentinrobe
Caligraf
Caligraf

Postby pataki_manuela » Aug 28th, '12, 13:23

Da,stiu!Voi fi considerata nesimtita,aroganta si poate chiar nu voi mai fi ajutata pe viitor dar......de ce nu va straduiti macar sa scrieti corect in limba romana?De ce?
Intru zilnic pe site si Doamneeeeeeeeeeeeeeee imi vine sa mor.
Stiu ca nu are deloc legatura cu subiectul dar unde e respectul de sine?
Nu afirm ca scriu corect 100% dar imi dau toata silinta.Multi nu mai fac asta si e dureros.Sunt eu rusinata pt altii.
Nu trebuie sa raspundeti la mesaj dar va rog frumos cititi de doua ori ce postati si incercati sa corectati cat mai multe greseli gramaticale.
Si cine are de gand sa arunce cu noroi...3,2,1 si.....
pataki_manuela
Caligraf
Caligraf

Postby cmircea » Aug 28th, '12, 13:49

@valentin: cu placere!

au ajuns azi la 9 decembrie :D .... de la 8 decembrie acum o luna.
cred ca e mai comod sa asteptam 1 ianuarie 2014.
cmircea
Caligraf
Caligraf

Postby Adi PC » Aug 28th, '12, 20:41

Da,stiu!Voi fi considerata nesimtita,aroganta si poate chiar nu voi mai fi ajutata pe viitor dar......de ce nu va straduiti macar sa scrieti corect in limba romana?De ce?<br />Intru zilnic pe site si Doamneeeeeeeeeeeeeeee imi vine sa mor.<br />Stiu ca nu are deloc legatura cu subiectul dar unde e respectul de sine?<br />Nu afirm ca scriu corect 100% dar imi dau toata silinta.Multi nu mai fac asta si e dureros.Sunt eu rusinata pt altii.<br />Nu trebuie sa raspundeti la mesaj dar va rog frumos cititi de doua ori ce postati si incercati sa corectati cat mai multe greseli gramaticale.<br />Si cine are de gand sa arunce cu noroi...3,2,1 si.....

Pt un mesaj mult mai slab, am fost concediat de o romanca. Eram inca student part time. Aveam nevoie doar de 2 dimineti libere pt curs. Stia de cand m-a angajat ( si lucram part time, 20 ore). O singura data a trebuit sa intreb, de ce a facut turele si nu a tinut cont sa pot merge la curs, mai ales ca aveam si test de sfarsit de "term" si stia. Am dat doar 1 sms, zicand...." bine ca nu pot sa merg la curs si examen.....ii sun sa le spun, dar mi-e frica de absente pt Blue card" ......exact asta i-am zis. Raspunsul ........din acea zi nu am mai fost chemat la munca....
Uita perfectionismul. Mai ales aici pe forum unde vezi si tu cate fel si fel de oameni gasesti...ba care s asa, ba care nici macar nu au mintea de a citi si informa un pic singuri, si pun intrebari doar ca la biroul de informatii. Eu asta ce zic, nu suport pe forum, si de aia dau intr-un final niste raspunsuri de care se oftica apoi. Na, nu e chiar noroios, dar .....nu te incorda chiar asa, ca poate se rupe cordeluta, fara rost ....ma intelegi.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby manuc » Aug 28th, '12, 22:01

Sunt aproape 8 luni si jumatate de cand asteptam si noi, cred ca se ingalbenesc si se mucegaiesc actele la ei in birou. Daca asa de repede merge...... daca astai ritmul de lucru, adica 1 zi la o luna de asteptat, cred ca vor incepe sa lucre la ale noastre exact peste 12 luni. A mai trimis cineva pe 21 decembrie?
manuc
Scrib
Scrib

Postby manuc » Aug 28th, '12, 22:18

Draga pataki_manuela!
Ai dreptate in ceea ce priveste sacrierea corecta, dar cred ca trebuie sa ti cont si de faptul ca pe forum posteaza romani din diferite categori sociale. Eu cred ca isi plang necazul pe forum fiecare cum poate. Daca nu poti trece peste niste greseli incat trebuie sa postezi un ditamai mesajul atunci ai o problema. Te rog nu o lua cu rautate, nu e noroi ce ti-am spus. E un dar.
manuc
Scrib
Scrib

Postby vera vasile » Aug 29th, '12, 08:49

valentinrobe wrote:
valentinrobe wrote:salutare
multumesc

imi spune cineva adresa .......please...............am vazut aici pe site dar nu la care din ele sa trimit

BaRCEnquiries@UKBA.gsi.gov.uk -aici poti trimite email.Mie mi s-a rspuns cam pana in 2 saptamani.
vera vasile
Discipol
Discipol

Postby valentinrobe » Aug 29th, '12, 11:07

multumesc vera
celalalt link trimis de mircea era al pag. ukba pentru romani si bulgari nu era de e mail.
valentinrobe
Caligraf
Caligraf

Postby evil_fulga » Aug 30th, '12, 09:22

Buna,
Tot urmaresc topic-ul asta de cateva luni deja, si tot sper sa vad intr-o zi ca se da drumul la acte dar vad ca nimic. Nici cei care au aplicat in ianuarie nu au primit minunatul card nici acum? Eu am aplicat in 24 aprilie si deja imi pierd speranta, daca il voi primi de sarbatori sa zic mersi. Cunosc alte fete in aceeasi situatie (au pair) care au aplicat pt BC anul trecut si l-au primit in 2 luni, deja am impresia ca isi bat joc. Oare va fi mai usor dupa ce se vor termina si paralimpicele? Ce ziceti? -trist-
evil_fulga
Scrib
Scrib

Postby Adi PC » Aug 30th, '12, 09:50

evil_fulga wrote:Buna,
Tot urmaresc topic-ul asta de cateva luni deja, si tot sper sa vad intr-o zi ca se da drumul la acte dar vad ca nimic. Nici cei care au aplicat in ianuarie nu au primit minunatul card nici acum? Eu am aplicat in 24 aprilie si deja imi pierd speranta, daca il voi primi de sarbatori sa zic mersi. Cunosc alte fete in aceeasi situatie (au pair) care au aplicat pt BC anul trecut si l-au primit in 2 luni, deja am impresia ca isi bat joc. Oare va fi mai usor dupa ce se vor termina si paralimpicele? Ce ziceti? -trist-

Asta e Urmatoarea speranta.

Tapatalk / Galaxy S2
Adi PC
Sfatuitor
Sfatuitor

Postby manuc » Aug 30th, '12, 11:10

Cat de ROMANI putem sa fim...... In fiecare zi cautam o tinta sa ne punem speranta, traim numai din sperante.
M-am tot gandit cum de au miscat numai o zi, de pe 8 pe 9 decembrie intr-o luna de zile!? Apoi mi-a venit ceva raspunt in mintea mea: a fost luna august, luna de vacante, probabil ca lucreaza doar o persoan sau doua la aplicatiile noastre, daca si-au luat vacanta....... ii cam doare undeva. Cum am mai zis, ni se mucegaiesc actele la ei in birou
manuc
Scrib
Scrib

Postby asda » Aug 30th, '12, 12:33

manuc wrote:Sunt aproape 8 luni si jumatate de cand asteptam si noi, cred ca se ingalbenesc si se mucegaiesc actele la ei in birou. Daca asa de repede merge...... daca astai ritmul de lucru, adica 1 zi la o luna de asteptat, cred ca vor incepe sa lucre la ale noastre exact peste 12 luni. A mai trimis cineva pe 21 decembrie?

da, noi in aceeasi zi am trimis actele, 21 decembrie'11 si tot asteptam, deacu nu mai avem emotii, ne-am si suparat, si indignat, si infuriat si tot degeaba. chiar e bataie de joc, incalca orice morala, sa tii tu oamenii inchisi in tara asta magica, cu actele blocate aproape un an de zile?? e corect oare? noi am trimis pentru toata familia, si actele copiilor si cum nu aveam buletine de identitate, stam inchisi aici, da chiar si daca aveam noi BI, da copiii nu au, nu? fara ei nu putem merge nicaieri, ca navem cui ii lasa. acuma am mai schimbat adresa si am inscris copiii la scoli cu copiile la certificatele de nastere, pe la GP ne-am inregistrat cu copiile pasapoartelor, casa am putut so inchiriem tot cu copiile pasap., dar iata acuma permisele de conducere nu le putem schimba fara pasapoartele valabile, oyster copilului mai mare nui putem face, pentru scoala, fara pasaportul valabil si cate si mai cate....nus cat mai rezistam. sigur ca ei atata asteapta: sa cedezi si sa pleci, daca nu-ti convine. dar nu le-om face pe plac, deja ne-am antrenat rabdarea, la maxim. -dans-
asda
Caligraf
Caligraf

Postby sebastian.v » Aug 30th, '12, 12:42

Este posibil sa primesti blue card-ul mai repede daca esti casatorit cu cetatean british?

multumesc,
sebastian.v
Calfa
Calfa

PreviousNext

738 posts • Page 8 of 251 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25

Return to EMIGRARE