ValiB wrote:Hmmm ... gusturile nu se discuta ...
Nu pot spune decat ca parerea mea este intr-o opozitie ferma parerii tale. Mi-e tare dor de rosiile alea dulci de gradina, de fructe proaspete, parfumate, zemoase, ne-injectate, d3 telemeaua aia de oaie, grasa - untoasa, de oualele ale "de taran" cu galbenusul galben-rosiatic ... lista poate continua pe multe pagini.
Nimic din produsele de aici care arata de nu se poate dar sunt pline de chimicale, nici macar cele de la farm-shop-uri nu au absolut nici o treaba cu cele cu care eram obisnuit. Cu siguranta ma voi obisnui cu ele pe masura de vor trece anii ...

ValiB wrote:Hmmm ... gusturile nu se discuta ...
Nu pot spune decat ca parerea mea este intr-o opozitie ferma parerii tale. Mi-e tare dor de rosiile alea dulci de gradina, de fructe proaspete, parfumate, zemoase, ne-injectate, d3 telemeaua aia de oaie, grasa - untoasa, de oualele ale "de taran" cu galbenusul galben-rosiatic ... lista poate continua pe multe pagini.
Nimic din produsele de aici care arata de nu se poate dar sunt pline de chimicale, nici macar cele de la farm-shop-uri nu au absolut nici o treaba cu cele cu care eram obisnuit. Cu siguranta ma voi obisnui cu ele pe masura de vor trece anii ...

adiadiadi wrote:buna
daca vreti mancare cu gust, eu va recomand mancarea organica. este mult mai scumpa, dar are gust

mancarea organica, nu are pesticide, hormoni de crestere ,etc... deci chiar daca dai putin mai mult ,este in avantajul tau. pe langa gustul bun, mai este si faptul ca nu iti intoxici organismul cu fel si fel de chimicalemufa wrote:adiadiadi wrote:buna
daca vreti mancare cu gust, eu va recomand mancarea organica. este mult mai scumpa, dar are gust
Nu mi se pare mult mai scumpă
Semnătură!

adiadiadi wrote:mancarea organica, nu are pesticide, hormoni de crestere ,etc... deci chiar daca dai putin mai mult ,este in avantajul tau. pe langa gustul bun, mai este si faptul ca nu iti intoxici organismul cu fel si fel de chimicalemufa wrote:adiadiadi wrote:buna
Nu mi se pare mult mai scumpă
Semnătură!

ValiB wrote:Apropo de mancarea organica ... oare de ce sunt eu tentat sa nu cred in "organicitatea" acestor produse? Cel putin nu 100% ...
A ... si stiiti la ce mai rules UK? La peste ... am gasit pana si sprot proaspat la Tesco - prajit in tigaie cu mujdei si mamaliga este o delicatese. Sa nu mai spun cat de ieftin si bun este somonul ...

ValiB wrote:Tu unde ai locuit in Romania pana acum? Ca desert nu prea este pe meleagurile mioritice.
Hai sa zicem: piata, magazine specializate, chiar si supermarketurile romanesti iau legumele si fructele direct de la producator. Evident ca daca cumperi din Carefour pepeni in creierii iernii sunt la fel de insipizi ca cei de aici. Dar in Romania sunt cel putin doua luni cand ai pepeni la discretie, ieftini, proaspeti si super-buni. Acelasi lucru se aplica tuturor fructelor si legumelor de sezon, care nu se preteaza cultivarii in sera. Rosiile ... pana si alea de sera romanesti sunt muuuult peste cele care arata ca-n poze de la Tesco & Co.
Oua "de taran" - de la taranii care mai veneau in piata dar adeseori si cele de ferma (din magazine) sunt foarte bune. Branzeturi, la fel. La noi in Ploiesti este piata de produse lactate intr-o hala unde vin producatorii, in special sibienii veneau cu niste chestii de statea mata-n coada. In ultimul timp aparusera si magazine specializate cu afumaturi si mezeluri proaspete direct de la producator, nu vorbesc de "Cris Tim", "Marcel" sau alte asemenea.
Aaaaa ... painea, ca tot adusese vorba Catalin de ea. Pai si de-aia am incercat zeci de feluri aici. Alea care sunt proaspat coapte la Tesco, Morrisons etc. se fac iasca in mai putin de o juma' de zi, cele ambalate tin si o saptamana dar parca mananci coca, nu paine. Fara toaster as fi mort. Unde e franzela alba de Extrapan ... daca o cumparam calda eram in stare sa mananc o paine intreaga goala, ca pe cozonac ...
Acuma nu zic ... timp de 40 de ani tot am avut timp in Romania sa caut si sa invat smecheriile - de unde sa cumpar si ce. Aici nu am decat un an si jumate - mai am inca multe de sapat (macelarii, farm-shop-uri, brutarii etc.).

ValiB wrote:Apropo de mancarea organica ... oare de ce sunt eu tentat sa nu cred in "organicitatea" acestor produse? Cel putin nu 100% ...

albea wrote:ValiB wrote:Hmmm ... gusturile nu se discuta ...
Vali, ma dezamagesti total. Tu unde iti faci cumparaturile? La Lidl? Eu rosii si capsuni ca anul acesta nu am mancat de foarte multa vreme. Poate de acum vreo 15 - 20 de ani, din Romania. Fripturi de porc ca la Morrison's, rosii cu codita "Tesco Finest", capsuni la oferta 2 for £2 de la ASDA, branza de oaie de la turci la £7.50 cutia de 1.5 kg, compoturi de toate felurile de la ALDI la 0.49 - 0.69 cutia, painea de tara facuta in cuptor propriu la Sainbury's, care e mai buna ca aia din RO, peste de toate felurile de la Billingates market (stiu, tu nu ai in MK) ... si, daca vrei, pot continua pana maiine. Nu pot uita coastele de porc cu sos bbq de la COSCO, sau cartofii Rooster Potatoes, tot de la COSTCO la 3.99 sacul de 5 kg, care au un gust pe care nu l-am mai intalnit din copilarie. Oua large free range de la Sainbury's £2.69 / duzina. Ca sa nu mai zic de ciupercile in sos de branza de la TGI Fridays ...

dromaderu wrote:poate ai reusi sa intelegi necesitatea unora pt paine....da, este gustul copilariei pt multi dintre noi.
....

dromaderu wrote:@ theman
Nu inteleg de unde s-a acreditat ideea ca doar noi , romanii, mancam paine?

albea wrote: Doamne! mancam de inebuneam. Nu se mai face paine ca atunci.

Dan wrote:albea wrote: Doamne! mancam de inebuneam. Nu se mai face paine ca atunci.
Hai ca ma angajez ca iti fac io paine d'aia si branzoaice si ce mai ai nevoie. Apuca-te si strange caramizi pana vin io, sa avem din ce face cuptorul.

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests