sunflower wrote:Buna ziua!
Asemenea multor romani care muncesc aici avem si noi nelamuriri cu legile acestei tari si ne bucuram tare mult ca sunteti atat de amabil sa raspundeti intrebarilor noastre.Asta demonstreaza inca odata ca mai sunt OAMENI carora le pasa de semenii lor.
Eu si sotul meu muncim ca si asistenti medicali de aproape un an avand Accesion Worker Card.Mentionez ca lucram ca si employee la acelasi angajator.Vrem sa aplicam in oct pt. blue card dar suntem putin dezamagiti de timpul lung de asteptare si nu mai stiu daca se mai fac programari la Home Office(noi locuim in Croydon si ar fi foarte simplu).
Intrebarea mea este :Daca vrem sa schimbam angajatorul putem cu acelasi AWC?
Ce avantaje sunt daca ai blue card?
Dar copii?Am vazut in aplicatia pt. blue o sectiune si pt. copii?
Parca nu ne simtim in siguranta sa trimitem toate actele in orignal cine stie unde si sa astepti 4-6 luni timp in care ai nevoie de acte,vrei sa calatoresti?
Ce restrictii sunt acum pt. romani,parca s-au modificat legile de curand?
Multumim inca odata,stim cat de pretios e timpul dvs.

pataki_manuela wrote:Buna.
Lucrez de 3 luni iar dupa ce implinesc un an de munca intentionez sa aplic prin posta pt Blue Card cu formularul BR1.
Am aplicat si intre timp am si obtinut un card numit NHS Medical Exemption Certificate pt a putea beneficia gratuit de un anumit tip de medicament vital sanatatii mele.
Faptul ca detin acest card,deci un benefit de la stat(desi lucrez si platesc taxe) imi poate influenta obtinerea Blue Card-ului?
Multumesc

Adi PC wrote:pataki_manuela wrote:Buna.
Lucrez de 3 luni iar dupa ce implinesc un an de munca intentionez sa aplic prin posta pt Blue Card cu formularul BR1.
Am aplicat si intre timp am si obtinut un card numit NHS Medical Exemption Certificate pt a putea beneficia gratuit de un anumit tip de medicament vital sanatatii mele.
Faptul ca detin acest card,deci un benefit de la stat(desi lucrez si platesc taxe) imi poate influenta obtinerea Blue Card-ului?
Multumesc
Cardul acela ce il primesti pt ca ai Working Tax Credit?
Parerile sunt impartite, inclusiv dl.av.Dragut scrua undeva ca nu se stie exact daca te afecteaza sau nu.
Logica mea: Nu e un beneficiu social pt ca Eu lucrez si platesc Taxe astfel nu sunt Burden la stat. Nu?
Sau. Conditia primara la Working Tax si Child Tax....este sa Lucrezi. Deci nu e un ajutor social.
Apoi. I se zice ....TAX.....deci e din taxele care si tu le platesti. Deci nu esti un Burden. Nu?
Apoi pe undeva pe siteurile astea oficiale....HMRC sau NHS....gasisem ca la astea li se spune....Child Tax si Working Tax Credit AWARD....deci Award....premiu de la taxe pt ca ai copil si sau muncesti....dar pt salar mic.....
Totodata se poate obtine bani pt BAbysitter...tot ca premiu pt ca lucrezi si platesti taxe.
Deci.
Eu nu cred ca acestea pot fi considerate beneficii sociale si ca esti povara la stat. Nu pot fi bagate in aceeasi oala cu acele beneficii de la Jobcenter legate de faptul ca Nu muncesti.
Daca mie imi vor refuza BLue pe motivul asta (chiar daca anul trecut in 2iunie nu a trebuit sa dau declaratie notariala ca nu voi fi burden)...voi face appeal. Tocmai pe ideile de mai sus...e un Award de la Tax...nu un benefit.
Ce ziceti domnule avocat Dragut. Am dreptate?
Multmim pt implicare.
Tapatalk / Galaxy S2

mdragut wrote:Adi PC wrote:pataki_manuela wrote:Buna.
Multumesc
Cardul acela ce il primesti pt ca ai Working Tax Credit?
Parerile sunt impartite, inclusiv dl.av.Dragut scrua undeva ca nu se stie exact daca te afecteaza sau nu.
Logica mea: Nu e un beneficiu social pt ca Eu lucrez si platesc Taxe astfel nu sunt Burden la stat. Nu?
Sau. Conditia primara la Working Tax si Child Tax....este sa Lucrezi. Deci nu e un ajutor social.
Apoi. I se zice ....TAX.....deci e din taxele care si tu le platesti. Deci nu esti un Burden. Nu?
Apoi pe undeva pe siteurile astea oficiale....HMRC sau NHS....gasisem ca la astea li se spune....Child Tax si Working Tax Credit AWARD....deci Award....premiu de la taxe pt ca ai copil si sau muncesti....dar pt salar mic.....
Totodata se poate obtine bani pt BAbysitter...tot ca premiu pt ca lucrezi si platesti taxe.
Deci.
Eu nu cred ca acestea pot fi considerate beneficii sociale si ca esti povara la stat. Nu pot fi bagate in aceeasi oala cu acele beneficii de la Jobcenter legate de faptul ca Nu muncesti.
Daca mie imi vor refuza BLue pe motivul asta (chiar daca anul trecut in 2iunie nu a trebuit sa dau declaratie notariala ca nu voi fi burden)...voi face appeal. Tocmai pe ideile de mai sus...e un Award de la Tax...nu un benefit.
Ce ziceti domnule avocat Dragut. Am dreptate?
Multmim pt implicare.
Tapatalk / Galaxy S2
Rog a se vede topic-ul:
http://www.romani-online.co.uk/forum/82 ... 31#p114331

pataki_manuela wrote:@londonina
Scuze ca revin cu un raspuns asa tarziu.Stiu ca am drept de munca,eu am adresat intrebarea pt ca nu ma intereseaza sa obtin Blue Card ca si dependent de sotul meu ci ca oricare alt roman de pe acest forum,cu formularul BR1,dupa 1 an muncit legal si 12 payslip-uri.Motivul:imi iubesc sotul dar imi place sa fiu si independenta,nu mereu sa am nevoie de pasaportul lui,etc.
Sper doar sa nu fiu refuzata din cauza fapului ca am acel NHS Card.Nu traiesc pe spatele statului englez pt ca platesc taxe lunar(pana mai ieri eram si pe emergency tax) asa ca nu ar trebui sa ma penalizeze la Blue Card.

Kuba wrote:Ok!aici as avea nevoie de lamuriri!!!eu am mai intrebat pe site si mi s-a spus ca dupa un an de muncit legal (nu conteaza ca e dependent sau altcumva)pot aplica pt blue card sa-i zicem "independent".apropo:dupa un an muncit voi avea tot statutul de dependent?dupa un an daca divortez imi pierd dreptul de munca?
Sunt tot eu pataki_manuela doar ca pe id-ul sotului
daca da ,grabeste-te cu actele si le trimite la Sheffield...

pataki_manuela wrote:Sincer,m-am asteptat la o reactie si un raspuns de genul acesta batjocoritor.Tocmai de aceea nici nu ma obosesc sa spun mai mult.

si acum am ajuns acasa.

oanacri wrote:Buna ziua,
As avea nevoie de cateva lamuriri suplimentare:
Dupa cum am spus mai sus, trebuie sa schimb cardul purple(alt angajator). Nu stiu exact care este procedeul de schimbare a acestuia:
1. Primul card este inchis automat de home office in momentul eliberarii celui de-al doilea?
2. Daca eu am contract de munca de pe 16 noiembrie si cardul imi este eliberat mai devreme, ce data va aparea pe card - data eliberarii sau data de 16 noiembrie?
Intreb deoarece imi e teama sa nu am pauza mai mare de 30 de zile intre cele doua carduri...
Va multumesc mult.

Alinah wrote:Am si eu po nelamurire legata de purple card si schimbat angajatorului.
Am lucrat pt o fam 6luni si in Ultima Luna abia primisem purple cardul (iunie 2011). Intre timp m'am mutat la alta fam Dar pt ca am incercat in zadar sa'mi fac programare la telefon, asta mi'a luat timp si am primit al 2lea purple abia in februarie 2012. Practic eu lucrez ca si au pair din februarie 2011, insa nu stiu daca as putea aplica acum pt blue card sau daca tb sa astept pana in februarie 2013

Users browsing this forum: deeea_ciubo, Google Adsense [Bot] and 4 guests