Thursday, September 09, 2010
Radio ROMANi ONLiNE UK
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

ILR - mounting a legal challenge against the Home Office
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 12
TOPIC: ILR - mounting a legal challenge against the Home Office
Re: ILR - mounting a legal challenge against the Home Office 1 Year, 11 Months ago  
[quote="Lara_C
Iti urez bafta, dar nu au ei de unde sa stie daca tu folosesti blue sau nu.In momentul in care folosesti blue, nu trebuie decat sa il arati angajatorului, actual sau nu.Si il primesti inapoi.Ei nu au de unde sa stie ce ai aratat tu.Nu ai fost intrebat de ce ai aplicat, daca nu aveai de gand sa il folosesti?
In fine, asa cum iti spuneam, sper sa ai bafta.Dar cand aplici pt ILR trebuie sa specifici ce statut ai.Nu poti avea si drept restrictionat de munca (WP) si nerestrictionat (blue card) in acelasi timp.Ce vei completa pe alicatie??Asa cum iti spuneam , nu poti sa omiti blue cardul, pt ca esti in baza de date.[/quote]

Ba poate ignora Blue Card-ul.
Cind un WP holder incheie ativitatea la firma pentru care are WP (si WP e inca in perioada de valabilitate), angajatorul trebuie sa completeze un formular si sa il trimita la HO. In acest fel, HO stie ca WP respectiv nu mai e valabil. Daca acest formular nu e trimis, HO considera ca WP e inca in perioada de valabilitate (si WP holder il foloseste inca).

E clar? daca nu, fac si o schema -badteeths- adteeths-
cat
Librar
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
The administrator has disabled public write access.

Re: ILR - mounting a legal challenge against the Home Office 1 Year, 11 Months ago  
In aceeasi situatie sunt si eu ,am venit in uk, in 2005 ianuarie cu Work Permit ,am avut deja o extensie de 2 ani in decembrie 2007 ,acum ma pregatesc sa prelungesc pe inca 2 ani Work Permit (am obtinut in ianuarie 2007 si Blue Certificat) dar din ce stiu se vor lua in considerare cei 5 ani necesari pentru ILR daca nu ai schimbat statutul tau (acelasi angajator sau Work Permit)nu am folosit Blue pana acum ,din octombrie incep sa sun la Home Office (trebuie insistat mult pana ma lamuresc ,deoarece acolo daca suni de 10 ori primesti 10 raspunsuri )trebuie sa le pui cap la cap dupa aceea si vezi care dau majoritatea -sad4- ad4- ,mai este cineva in situatia asta?? -hello- ello-

Florian
WP inseamna work restrictionat ptr un employer anume, iar Blue inseamna drept de rezidenta si munca nelegata de un employer anume. Eu zic ca tu ai fi avut mult de castigat cu WPermit-ul daca e sa-l continui pina an 2010 si sa te califici ptr ILR ( 5 years or living and working in UK legally) decat sa o iei de la 0 cu Blue cardul! Eu asta inteleg. De ce ai aplicat ptr Blue, nu inteleg. Nu poti avea si Blue si WP.
agnb1
Gazetar
graphgraph

am aplicat pentru blue in prima saptamana din 2007 cand nimeni nu stia despre ce reguli vor dadea cei de la Home Office(vezi topicurile de la inceputul anului 2007 despre Blue )cand am aflat despre ce ste vorba am hotarat sa ma tin de WP am si prieteni care nu au mai aplicat pentru extensie de WP in primavara anului 2007 si acum au pierdut anii munciti aici pana in 2007 ,am fost eu mai norocos ca sunt in WP valabil??
iancuflorian93
Caligraf
graphgraph

DA.Sau cum se m-ai spune "pe faza"
seby
Erudit
graphgraph

In aceeasi situatie sunt si eu ,am venit in uk, in 2005 ianuarie cu Work Permit ,am avut deja o extensie de 2 ani in decembrie 2007 ,acum ma pregatesc sa prelungesc pe inca 2 ani Work Permit (am obtinut in ianuarie 2007 si Blue Certificat) dar din ce stiu se vor lua in considerare cei 5 ani necesari pentru ILR daca nu ai schimbat statutul tau (acelasi angajator sau Work Permit)nu am folosit Blue pana acum ,din octombrie incep sa sun la Home Office (trebuie insistat mult pana ma lamuresc ,deoarece acolo daca suni de 10 ori primesti 10 raspunsuri )trebuie sa le pui cap la cap dupa aceea si vezi care dau majoritatea -sad4- ad4- ,mai este cineva in situatia asta?? -hello- ello-

Florian
WP inseamna work restrictionat ptr un employer anume, iar Blue inseamna drept de rezidenta si munca nelegata de un employer anume. Eu zic ca tu ai fi avut mult de castigat cu WPermit-ul daca e sa-l continui pina an 2010 si sa te califici ptr ILR ( 5 years or living and working in UK legally) decat sa o iei de la 0 cu Blue cardul! Eu asta inteleg. De ce ai aplicat ptr Blue, nu inteleg. Nu poti avea si Blue si WP.

Situatia e putin confuza,adica se creeaza confuzii.
Nici eu nu am avut si nu am nevoie de blue card,dar,in 2007,angajatorul meu,mi-a cerut sa le aduc noul "act" ,chit ca habar nu aveau despre ce e vorba,pt a putea fi inregistrat in baza de data.Mai exact,orice angajator ce avea romani si bulgari trebuia sa trimita catre home office situatia lor exacta.De aici necesitatea blue-ului.
Si,singurul fel in care as putea folosi cardul,e daca imi doresc sa ma mut in alta parte,la alt angajator adica.
Deci repet,desi eu personal nu m-am interesat absolut deloc la inceputul lui 2007 despre blue,in conditiile in care alti colegi de-ai mei si-l procurasera deja,angajatorul meu mi l-a cerut.
Am deschis un alt topic despre cetatenia in UK,eu in Noiembrie voi aplica pt ILR,nu inteleg de ce detinerea blue cardului mi-ar afecta aplicatia,dar va voi tine la curent.
cata246
Boier
graphgraph
roman,romaneste,romanesc
"democratia e buna,atata vreme cat nu ti se urca la cap"
o zi in care nu ai invatat nimic nou,este o zi pierduta.

am si eu o intrebare ,daca cineva a mai fost in situatia mea sau stie despre o asemenea situatie.In iulie trebuia sa depunem ptr ILR eu si fam mea ,numai ca am avut unele probleme si nu am putut,ce pot face in asemenea situatie?Cei de la home office m-au sfatuit sa ies din tara si sa vin inapoi cu viza ,lucru care mi sa parut cu totul si cu totul absurd.Multumesc.
codruta
Scrib
graphgraph

Go to topPage: 12
get the latest posts directly to your desktop
DEFAULT_SETTINGS
Please login to be able to chat.

Autentificare
Inregistrare
Recuperare parola
Recuperare username
Cum sa cauti pe forum