|
|
|
scrisoare Home Office acum 1 luna
|
|
Buna la toata lumea! :)
Dau si eu un semn d viata dupa mult timp, si tot cu o intrebare...
Saptamana asta vreau sa trimit la Home Office o scrisoare la care voi atasa noua scrisoare d la Colegiu care demonstreaza ca sunt iar inscrisa la un curs part time un jumatate d an. Cam c ar trebuii sa contina scrisoarea? Exista o formulare tip, sau spui doar scurt nr tau d referinta si ca ai trimis atasat scrisoarea d la colegiu?
As aprecia mult sa primesc ceva sugestii, in special d la cei care poate au trecut prin situatia asta.
Multumesc anticipat, si salutari celor p care i-am cunoscut peronal la ultima intalnire Romani Online, in special administratorului si sotiei lui, si nu in ultimul rand fetitei lor p care o pupic.
O seara linistita la toti!
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 1 luna
|
|
Important e sa reiasa din acea scrisoare faptul ca iti prelungesti statutul de student. Sper sa nu gresesc, dar cred ca se poate face lucrul asta si telefonic sau prin email. Oricum ei verifica daca studiezi la acel colegiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 4 săptămâni, 1 zi
|
|
Multunesc mult pt raspuns silverfern! :)
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 3 săptămâni, 5 zile
|
|
Va rog daca stie cineva la ce adresa se trimite aceasta scrisoare?...nu sunt in situatia asta inca dar o sa fiu cat de curand.Este cumva adresa de la br1?Se mai trimite si pasaportul sau doar spun cine sunt in scrisoare?Imi trimet ei scrisoare inapoi sa imi spuna ca au inteles si cursul este ok??
Va multumesc frumos...
ohh my god...i had enough of this 
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 3 săptămâni, 5 zile
|
|
Da, adresa e cea de pe formular.Formularul se trimite cu poze de pasaport-2-, carte de ident/pasaport si CERTIFICATE OF ENROLMENT-scrisoare oficiala de la colegiu.
Succes!
PS If I may ask, enough of what? 
|
|
|
|
All that doesn't kill me, makes me stronger
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 3 săptămâni, 4 zile
|
|
multumesc frumos ptr raspuns dar cred ca nu m-am exprimat corect.eu am yellow card dar in curand cursul se va termina si va trebui sa ma inscriu la altul.Si nu stiu cum ar trebui sa arate scrisoare in care le spun de noul curs si ce altceva mai trebuie.pasaport,din nou enrolment leter de la college ptr noul curs,la ce adresa trebuie sa trimit...?
asa m-am saturat de cand ma chinui sa imi fac actele astea,cred ca ma apuca batranetea pana la urma.nu sunt rasista dar unele nationalitati prea au totul pe tava,iar noi ne chinuim de ani de zile cu aceleasi legi tampite.Uneori e foarte frustrant sa vezi cum altii au totul si tu aproape nimic,mai ales cand esti zilnic aproape de ei.
Multumesc frumos anticipat pentru raspuns!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 3 săptămâni, 4 zile
|
|
Aceeasi procedura.Sa nu uiti sa pastrezi chitanta de la special/recorded delivery.
Edit: Informatia nu mai e valabila.Procedura s-a schimbat, a se vedea mai jos.
Scuze si multumesc pt. update.
-Moderator-
|
|
|
|
Ultima editare: 03/03/2010 11:51 de rebecca_uk.
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 1 săptămână, 6 zile
|
|
revin cu vestea buna ca, dupa c acum 2 saptamani am trimis scrisoare la HO prin care ii anuntam ca sunt iar la un curs part-time si le ceream sa imi raspunda, vineri am primit raspuns. ieeeeeeeiii! sunt f bucuroasa! :) si pt toti cei care se intreaba cum ma intrebam si eu, va dau exemplul personal pas cu pas; sper sa va ajute si sa fiti la primirea raspunsului la fel d bucurosi cum sunt eu acum. :) cu siguranta pt a-i anunta ca ai inceput alt curs nu e nevoie sa trimiti iar poze, pasaport si formular completat. (apropo d c spuneai, rebecca_uk).
Asadar, urmand exemplul scrisorii care insotea Yellow Cardul (presupun ca toti am primit la fel, p langa YC si o scrisoare cu niste indicatii-d acolo am luat adresa, eu stau in afara Londrei si am trimis actele sa primesc YC in Sheffield; deci adresa e aceeasi, la care ati trimis actele initial pt a primii YC), in partea stanga sus am scris adresa lor, iar in partea dreapta sus am scris adresa mea, nr d mobil si data. in cele c urmeaza am sa va dau ca si exemplu ceea c am scris eu:
Dear Mr./Mrs. (si am pus numele tipei care se semnase p scrisoarea initiala d la ei),
This letter is to let you know that from the (si puneti data d incepere a noului curs, care sa coincida cu cea d p scrisoarea d la colegiu-eg. 23rd of March 2010) I am again a Part Time Student at X College. The letter from X College, which proves my enrolment, is enclosed with this letter.
Please let me know that you acknowledged my letter, using the prepaid special delivery envelope, which is also enclosed.
Thank you.
Yours sincerely,
Numele complet
Semnatura
Am trimis asadar scrisoarea aceasta cu scrisoarea d la colegiu si cu plicul preplatit special delivery, prin special delivery; in total m-a costat aprox 10 lire, si in 2 sapt am primit raspunsul care suna asa:
Dear Miss ...
Please accept this letter as confirmation of receipt of your letter, dated..... We have added the letter provided by X College to your file.
Acum mi-am luat un gand d p inima si sper sa mearga totul in continuare bine, pt ca cel mai mare hop va fi obt BC.
Mult succes! :)
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 1 săptămână, 6 zile
|
|
Offtopic
Alina_r, multumesc pt. update. Lucrurile se mai schimba,din fericire pentru noi, uneori merg chiar spre eficienta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 1 săptămână, 5 zile
|
|
Si eu voi fi in aceeasi situatie curand si chiar nu stiam cum sa fac... e bine ca este totul mai simplu acum si multumesc frumos alina_r ptr postul asta chiar imi va fi de folos in curand.xxx
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:scrisoare Home Office acum 1 săptămână, 3 zile
|
|
As avea si eu o nelamurire si eu sunt cam in aceasi situatie doar ca yellow cardul meu expira in aprlie si colegiu la care am fost inscris a dat faliment acum 2 luni si nu am nici o scrisoare ca am fost inscris la ei sau ceva de genu.Recent m-am inscris la alt colegiu si as vrea sa stiu daca trebuie aplicat pentru un nou yellow card sau pot doar sa le trimit scrisoare si sa merg cu yellow cardul vechi?va multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salut, pt placinta,
iti ramane acelasi YC, insa va trebui sa-i anunti de modificare, la fel cum a facut si fata de mai sus, insa cand aplici in aprilie pt blue (asta dk vrei), vei avea nevoie de asistenta, si sustinere de mai 'sus', adik poti incerca sa vb inainte cu atasatul nostru pe probleme sociale si de munca de la ambasada si apoi sa faci aplicatia!!!
(Uite exemplul nostru pe 2 iunie 2009 faceam anul, si pe 1 iunie 2009 si-a anuntat colegiul falimentul) si pt 1 zi am fost respinsi de 2 ori, dar pana la urma am reusit.
Multa bafta si rabdare!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Merci georgiv pentru raspuns doar ce am vorbit si cu dnul Bogdan CPV si m-a ajutat foarte mult cu informatii.Pe forum vad ca rebecca_uk zice ca trebuie trimis ''formularul se trimite cu poze de pasaport-2-, carte de ident/pasaport si CERTIFICATE OF ENROLMENT-scrisoare oficiala de la colegiu''.Pe cand dnul Bogdan mi-a spus ca trebuie trimisa doar scrisoarea la home office sa anunt ca am schimbat colegiul si o scrisoare de la angajator cum ca lucram la el.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stii cum e , mai bine sufli si in iaurt!!! Oricum orice document care-l trimiti in original e bine sa-l trimiti prin livrare speciala, iar ei la randul lor ti-l vor inapoia tot asa prin livrare speciala, fara sa platesti tu ceva in plus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Offtopic
Placinta, daca ai fost atent(a), am spus ca lucrurile se mai schimba si i-am multumit alinei_r pentru informatia corecta si updatata.
As putea sa sterg postul meu, dar s-ar trunchia discutia.
O sa intru sa editez.Scuze pt. neintelegerea provocata.
In alta ordine de idei, ma bucur nespus ca a revenit d-l Atasat; pana-n prezent cred ca este singurul din Ambasada care este preocupat de soarta noastra, a romanilor din UK.
|
|
|
|
|
|