|
providerul de energie+gaz - edinburgh 1 Year, 1 Month ago
|
|
|
Intrebare pt cei din Scotia/Edinburgh. Ce provider aveti pt energie si gaz? In apartamentul in care m-am mutat am furnizorul Spark, dar dupa ce am citit pe internet despre ei, cred ca ar fi mai bine sa il schimb cat mai repede.
Voi ce furnizor aveti sau pe care l-ati recomanda pt cel mai bun pret?
Multumesc!!
|
|
|
|
|
|
|
Re:providerul de energie+gaz - edinburgh 1 Year, 1 Month ago
|
|
crisunelu a scris:
Intrebare pt cei din Scotia/Edinburgh. Ce provider aveti pt energie si gaz? In apartamentul in care m-am mutat am furnizorul Spark, dar dupa ce am citit pe internet despre ei, cred ca ar fi mai bine sa il schimb cat mai repede.
Voi ce furnizor aveti sau pe care l-ati recomanda pt cel mai bun pret?
Multumesc!!
www.uswitch.com/gas-electricity/local-scotland/edinburgh/
Aici poti gasi companiile cu care poti face contract, in functie de cea mai buna oferta.Se poate face si online, dar trebuie sa te uiti in contractul de inchiriere al casei -pt ca unele mentioneaza ca nu ai voie sa schimbi supplierul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mersi!
Am intrat deja si se pare ca sparkul e mai scump...
Din fericire am posibilitatea de a schimba distribuitorul, si o sa fac asta cat mai curand. Ma intreb daca ma pot schimba imediat sau trebuie incheiata luna. O sa fac cererea si vom vedea cum merge si cum dureaza.
O zi buna!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisunelu a scris:
Mersi!
Am intrat deja si se pare ca sparkul e mai scump...
Din fericire am posibilitatea de a schimba distribuitorul, si o sa fac asta cat mai curand. Ma intreb daca ma pot schimba imediat sau trebuie incheiata luna. O sa fac cererea si vom vedea cum merge si cum dureaza.
O zi buna!
Preluarea de catre compania aleasa de tine nu incepe din acel moment.Acum ti se inregistreaza cererea, se vb cele 2 companii,iar trecerea propriu-zisa se va face in 3-4 saptamani.
Te sfatuiesc sa iti scrii metrajele de la contor, pt k ai sa ai probleme.
Eu am facut schimbarea cu u-switch, sunt multumita de compania aleasa, doar ca dupa cateva luni m-am trezit cu o factura de 1400 de lire, intrucat cele 2 firme nu reusesc sa se inteleaga asupra unor detalii legate de contor.Deci...acopera-te de dovezi ca e mai bine.
Bafta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mersi Anouka, am notat. E bine de stiut. Era prea frumos sa fie totul asa simplu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crisunelu a scris:
Mersi Anouka, am notat. E bine de stiut. Era prea frumos sa fie totul asa simplu.
Cu placere, dar asta nu inseamna k nu ai putea avea succes.Fiecare cu norocul lui...poate eu nu am stiut sa ma pazesc asa de bine
|
|
|
|
|
|
|
Re:providerul de energie+gaz - edinburgh 10 Months, 2 Weeks ago
|
|
Am rezolvat-o si p-asta! De la Spark am trecut la EON si am un tarif mult mai bun acum, comunicarea cu noul furnizor mult mai buna, deasemenea. Nu a fost asa rau, sper doar sa nu ma mai mut de aici prea curand! Mersi pt sfaturi! Dupa ce am facut transferul am primit o vizita de la un indian de la British Gas care mi-a confirmat ca am facut alegerea cea mai buna! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bravo, ma bucur sa aud, desi eu m-am mutat de la EON si inca am probleme cu ei-la 1 an de zile de la swap.Poate in zona ta, EON e mai ieftin si calitatea serviciilor nu lasa de dorit.Bafta multa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ok. trebuie sa imi bag si eu un pic nasul.
pana mai acum 3 sapt vindeam Npower in zona Manchester, deci pe zona asta stiu exact cum merg lucrurile.
in primul rand, nimeni nu iti poate spune direct care companie e mai ieftina pe o anumita zona. nimeni.
sa ma explic.
in principal se utilizeaza doua tarife pt curent electric si doua pt gaz. primul (mai scump) pt o anumita cantitate de energie iar al doilea tarif (mai ieftin) pt tot ce depaseste acea limita.
pe langa astea se mai adauga si discounturile pe care le primesti pe an.
acum in cazul tau, pt ca ai ales EON, sincer nu e o afacere super buna. poate e mai bine decat ce ai avut (no comment) dar nu inseamna ca e cea mai ieftina companie.
ca sa poti stii exact ar trebuii sa stii consumul mediu pe an de gaz si curent, si sa stii ca aici gazul este facturat tot in KWh si nu in M3 asa cum se invarte contorul.
acum in principiu scotish power si EDF au cea mai ieftina electricitate. daca folosesti mai mult curent atunci poti lua in considerare si btitish gas (pt ca al doilea tarif este cel mai ieftin la curent, dar primul e scump rau)
la gaz, daca folosesti peste 25 000 KWH pe an, cu Npower ar trebuii sa iesi cel mai ieftin (primul tarif e scump, undeva la 8-9p/KWh, restul avand intre 4 si 6p, dar al doilea tarif e cel mai ieftin, 2.4-2.6 in functie de zona, celelalte companii fiind TOATE peste 3p)
deci depinde FOARTE MULT de consumul anual. acum discountul pe care il avfeam noi era in functie de modalitatea de plata 100 sau 200 de lire. (200 pt clienti noi care platesc direct debit gaz + electric, 100 pt restul de clienti noi care iau gaz + electric)
eu aici pt ca nu platesc DD am scotish power pt electric si Npower pt gaz.
|
|
|
|
|
|
|
Re:providerul de energie+gaz - edinburgh 9 Months, 2 Weeks ago
|
|
|
buna, am si eu o nelamurire in legatura cu acel control anual la gaz. Azi am avut acea inspectie, si cand a cercetat aragazul, i-am zis ca uneori cand folosesc cuptorul nu tin apasat mult si se opreste si trebuie sa-l aprind din nou, m-a intrebat dk atunci simt miros de gaz si i-am zis 'da', atunci mi-a zis ca nu sigur si mi-a taiat gazul spunandu-mi ca gazul ar trebuie sa se opreasca singur. intrebarea mea e este :e normal ce a zis si ce a facut, asa sunt aragazele voastre?? in momentul incetarii flacarii nu mai iese nici gaz???
|
|
|
|
|
|
|