Thursday, September 02, 2010
Radio ROMANi ONLiNE UK
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

Drept de munca full time
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: Drept de munca full time
Drept de munca full time 6 Months, 3 Weeks ago  
Va salut dragi romani,
Ca si multi dintre dumneavoastra am hotarat sa fac o schimbare!
Am plecat in luna august a anului trecut in Londra! Am primit viza de student (yellow card). Am urmat cursuri de engleza pe o perioada de 3 luni la o scoala acreditata, timp in care am lucrat part-time!
In prezent lucrez full time, pentru ca dupa cum spune yellow card-ul in perioada vacantei poti lucra full time (insa eu nu sunt in vacanta ci am absolvit acest curs)...sau pot spune teoretic ca sunt in vacanta.

Din cate am citit ai voie sa lucrezi maxim o perioada de 4 luni dupa absolvire (asta ar insemna maximul de vacanta), iar apoi trebuie sa incepi din nou un curs si sa lucrezi part time!

Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate legala prin care sa pot lucra in continuare full time, fara sa imi afecteze dreptul la blue card!

Multumesc anticipat!
O zi buna

Socaciu Ionut
i.socaciu@gmail.com
07551849500
i_socaciu
Calfa
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
The administrator has disabled public write access.

Re:Drept de munca full time 6 Months, 3 Weeks ago  
Bine-ai venit pe site Ionut,

Da, exista (si nu numai una) posibilitatea de a lucra full time fara sa-ti afecteze dreptul la blue card. Banuiesc ca cel mai simplu ar fi sa urmezi un curs NVQ care sa presupuna si o componenta de practica platita, iar jobul tau sa fie relevant pt acel curs (asta o pot spune cei de la colegiu). Daca vei cauta NVQ pe forum, vei gasi o multime de discutii pe tema asta.

Succes!
silverfern
Moderator
graphgraph

Salut,

Multumesc pentru raspunsul prompt!

Situatia mea este in felul urmator: am ales sa lucrez ceea ce am gasit cel mai usor (ospatar in ASK Restaurants), problema este ca momentan as vrea sa raman aici, (nu as fi crezut...dar chiar imi place)...poate chiar pana indeplinesc 1 an pentru blue card.
Dar nu stiu cum sa fac sau unde trebuie sa aplic pentru a-i dovedi angajatorului meu ca pot lucra full time, eu avand in prezent viza de student.
Sunt licentiat in turism, ceea ce poate avea cat de cat o legatura cu job-ul pe care il am in prezent, iar in 2010 voi termina masterul...ma ajuta cu ceva?

In concluzie as vrea sa raman unde lucrez acum pentru ca imi convine, numai ca YC-ul ma restrictioneaza!

Ce variante as avea in acest caz!

Multumesc

Socaciu Ionut
07551849500
i.socaciu@gmail.com
i_socaciu
Calfa
graphgraph

Yellow card-ul iti certifica niste drepturi, nu te restrictioneaza.

Trecand la lucruri mai serioase, daca ai studii superioare si obtii puntajul necesar, poti aplica pt blue card. Masterul il faci in UK? Ca atunci poti aplica la terminarea lui direct pt blue card.
www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheu...riaromania/applying/
Ca sa-i dovedesti angajatorului ca ai drept de munca full time, trebuie ca mai intai sa ai acest drept. Si apoi daca vrei sa obtii blue card dupa un an de munca legala trebuie ca intr-adevar munca sa fie legala: part time daca ai drept de munca part time, full time daca ai drept de munca full time. Ma indoiesc ca tu ai viza de student. Nu esti roman? Adica cetatean european? Ai un certificat de inregistrare care iti atesta dreptul de munca in anumite conditii pe perioada studiilor. Daca studiile NVQ (daca te hotarasti sa faci un astfel de curs) si job-ul au vreo legatura, nu decizi tu, ci colegiul care ofera acel curs NVQ.
silverfern
Moderator
graphgraph
Last Edit: 2010/02/08 10:34 By silverfern.

Salut,

Multumesc din nou pentru raspunsul prompt!

Masteratul il fac in tara si il voi termina la vara!

Sunt intr-o situatie mai ciudata pentru ca am plecat fara sa termin masterul dar ma intorc in fiecare sesiune sa imi dau examenele, iar in vara dizertatia!

Yellow card-ul l-am obtinut pentru cele 3 luni de engleza pe care le-am facut aici si pentru a avea dreptul de a lucra legal! Insa nu stiu 100% cat timp mai am voie sa lucrez legal dupa ce am terminat cursul (am aflat ca e ceva de genul 4 luni, dupa care trebuie sa te apuci din nou de o scoala)

Crezi ca as putea aplica pentru blue card mai repede (sau pentru highlly skilled workers ) cu diploma de licenta si cu celelalte acte pe care le cer?

Eventual daca pot demonstra ca voi termina si masterul acest an?

Multumesc
Socaciu Ionut
i_socaciu
Calfa
graphgraph

Sincer, ai citit ce scrie pe site-ul UKBA(link-ul postat mai sus)? Tot ce scrie referitor la romani si bulgari, inclusiv guidance, chiar si pe formulare.

Bine ar fi sa incepi alt curs in cele 4 luni, nu dupa. Daca ai o intrerupere in munca(legala) mai mare de 30 de zile nu mai esti eligibil pt blue card pe baza celor 12 luni de munca.
La HSMP ce pot sa zic? "Joaca-te" si tu un pic cu punctajul ala, vezi... il obtii, nu-l obtii?
silverfern
Moderator
graphgraph

Go to topPage: 1
get the latest posts directly to your desktop
DEFAULT_SETTINGS
Please login to be able to chat.

Autentificare
Inregistrare
Recuperare parola
Recuperare username
Cum sa cauti pe forum