Sâmbătă, Martie 13, 2010
Radio ROMANi ONLiNE UK
HSE's campaign to improve safety for Romanian workers in the construction industry in London
Bun venit, Vizitator
Vă rugăm să vă autentificaţi sau să vă înregistraţi.    Aţi uitat parola?

Al doilea refuz NINO...
(1 vizualizează) (1) Vizitator
Du-mă josPagina: 12
Topic: Al doilea refuz NINO...
ioanac
Gramatic
graphgraph
Utilizator absent Apăsaţi aici pentru a vedea profilul utilizatorului
Al doilea refuz NINO... acum 3 luni, 3 săptămâni  
Buna tuturor,

Revin cu refuzul al doilea pe care l-am primit azi de la NINO aplicand ca dependent fara blue card.
Gata, ma dau batuta, sunt epuizata nervos si nu mai vreau sa explic si sa ma explic nimanui.
Sunt studenta de la 1 Octombrie la Birkbeck College, part time. De asemenea, lucrez de 1 an full time ca receptionera.
Cei de la munca m-au angajat dupa ce le-am explicat treaba cu lipsa restrictiilor mele pe piata muncii si dupa ce le-am dat legea si o copie dupa ceritificatul de casatorie.
Acum, au inceput sa imi ceara NINO, aparent cei de la Head Office-ul companiei intreaba de el.
Intrucat am fost refuzata a doua oara ca dependent si am nevoie de acel NINO trebuie sa fac ceva si nu stiu exact ce.
Sa aplic din nou pentru NINO ca student?
Sa aplic ca self-employed?
Am vorbit cu o contabila care mi-a trantit in fata: "asteapta-te sa fii data afara" si "prostia ta a fost sa aplici ca employed", asadar mi-a spus ca o sa fiu refuzata daca aplic acum pentru blue card pentru ca au copii acum dupa payslipul meu, sunt in baza lor de date si ca nu are rost.
Sunt deruatata. Tot ce vreau este sa obtin cat mai repede NINO si as dori ca cineva sa-mi sugereze cea mai simpla varianta in circumstantele in care ma aflu acum.
Nu vreau sa raman fara loc de munca si nu vreau sa cred ca munca mea la momentul de fata este ilegala, desi se pare ca toata lumea vrea sa ma convinga de asta, singurul lucru care este aparent de partea mea fiind guidance-ul pe care cei de la Home Office nu il recunosc.
Va multumesc mult pentru rabdarea de a citi si raspunde.

Pentru a putea posta un mesaj este necesar sa va autentificati.
HSE's campaign to improve safety for Romanian workers in the construction industry in London
rebecca_uk
Moderator
graph
Re:Al doilea refuz NINO... acum 3 luni, 3 săptămâni  
Buna, IoanaC

Imi pare rau. Nu sunt in masura sa-ti dau vreun sfat. Nu mai stiu daca ti-am sugerat, dar daca nu am facut-o iti sugerez la apelezi la dl. Atasat Bogdan Carpaveche.

All that doesn't kill me, makes me stronger
georgiv
Gazetar
graphgraph
ioanac a scris:
Buna tuturor,

Revin cu refuzul al doilea pe care l-am primit azi de la NINO aplicand ca dependent fara blue card.

.

Si eu am lucrat dependent fara blue 9 luni fara nici o problema, DOAR CA PT NINO A APLICAT COMPANIA, OBTINANDU-L DIN PRIMA FARA PROBLEME.. Dk esti dependent cel mai simplu si rapid e sa aplici cu BR1 la HO ca dependent de sot?, si sa-ti elibereze acel blue card ca dependent, prin posta dureaza 2-3 saptamani sa-l ai in mana, si apoi il pui in nas 'cucoane' care face talente. Asa mi-a facut si mie una si a si sunat la munca sa zica ca eu defapt lucrez ilegal, am aplicat la HO doar de gura lor si gata.

MULTA BAFTA

ioanac
Gramatic
graphgraph
Rebecca si georgiv, va multumesc.

Probabil voi aplica pentru blue card, cu riscul sa fiu refuzata. Voi pretinde ca nu mai lucrez, nu voi trimite nimic cu aplicatia mea si a sotului decat strictul necesar si asta este, vom vedea.
Si totusi, stie cineva daca ar fi mai usor sa obtin NINO ca student si in ce baza? Va multumesc.

georgiv
Gazetar
graphgraph
ioanac a scris:

Probabil voi aplica pentru blue card, cu riscul sa fiu refuzata. Voi pretinde ca nu mai lucrez, nu voi trimite nimic cu aplicatia mea si a sotului decat strictul necesar si asta este, vom vedea.
S

TU AI DREPTUL SA LUCREZI CHIAR SI FARA ACEL CARD, dar nu toate 'doamnele' ce lucreaza la office stiu asta, sau dk o stiu si ne vad pe noi ca nu stim de ce sa nu profete???

Asa ca aplica cat mai repede!!!

taranu
Moderator
graphgraph
ioanac a scris:

Si totusi, stie cineva daca ar fi mai usor sa obtin NINO ca student si in ce baza? Va multumesc.

ioanac, nu trebuie sa pretinzi ca nu mai lucrezi cand aplici pentru Blue Card, trebuie doar sa dovedesti relatia de dependenta, adica sa prezinti Certificatul de Casatorie in cazul tau.
Singurul lucru ce trebuie dovedit este statutul sponsorului si pentru asta nu e nevoie decat de Yellow Cardul pe care il detine deja.

Cam asta ar fi in legatura cu aplicatia pentru BC.

Ti-as sugera sa suni la DWP la numarul de telefon care se gaseste pe scrisoarea in care iti este refuzat NINo (undeva in antet langa Ref.No.) si sa intrebi care este motivul respingerii ... asta ar fi trebuit sa faci inca de la primul refuz.

Probabil, repet: probabil, motivul refuzului este acela ca nu ai dovedit cu un inscris emis de UKBA dreptul de lucru.

Iti recomand sa iei legatura cu dl. Bogdan Carpaveche de la Ambasada si lucrurile se vor rezolva mult mai rapid decat aplicatia pentru BC. Te-as ruga sa-i transmiti d-lui Bogdan ca ar fi mult mai de folos daca ar exista un document OFICIAL in legatura cu dreptul de lucru al dependentilor la care sa facem referire si astfel sa nu mai fie nevoit sa sune la DWP pentru fiecare roman in parte (poti sa-i spui ca "taranu" de pe acest forum il roaga frumos).

Totodata iti recomand sa continui demersurile pentru obtinerea Blue Cardului ... asta te va scuti de explicatii inutile, telefoane, timp irosit si batai de cap pe viitor.

Daca ai probleme la job, roaga-l tot pe dl. Bogdan sa discute cu cei care au dubii si sa nu pierzi jobul din cauza birocratiei execesive si a indicatiilor conttradictorii mentinute de perversa institutie numita UKBA.

Succes !

P.S. Daca nu cer prea mult, te-as ruga sa ne tii la curent.

Ultima editare: 21/11/2009 12:34 de taranu.
ioanac
Gramatic
graphgraph
Taranu (e ciudat sa folosesc acest apelativ, dar nu iti stiu numele :) ), iti multumesc foarte mult pentru sprijin, valoareaza foarte mult in asemenea circumstante.
Este incredibil cat iti poate afecta starea de spirit nesiguranta aceasta creata de birocratie.
Voi incerca sa apelez la acest domn, desi sincer, ma simt hopeless momentan. Ai vreo sugestie in legatura cu calea prin care sa-l abordez? Exista un e-mail, un nr. de telefon?
Mi-e efectiv teama sa aplic pentru blue card in conditiile in care am fost avertizata din toate partile sa nu o fac. Ma simt in inegalitate si stiu ca nu ar trebui, vreau sa cred ca nu ar trebui.
Ma gandesc sa fac appeal la decizia de la NINO, sa ma duc cu legea, dar m-am saturat sa nu fiu bagata in seama.
Multumesc din nou si da, va voi tine la curent.
Momentan nu am decis exact ce sa fac. Si sincera sa fiu, orice sugestie este binevenita. Cred ca o sa fac o loterie. :)

rebecca_uk
Moderator
graph
www.romani-online.co.uk/forum/23-utile/5...-prin-ambasada#50699

Aici gasesti info esentiale si date de contact.
Bafta!

ioanac
Gramatic
graphgraph
Multumesc, Rebecca, am facut deja research si am gasit datele de contact ale domnului atasat si am trimis un mesaj.

Apreciez.

taranu
Moderator
graphgraph
ioanac a scris:
Taranu (e ciudat sa folosesc acest apelativ, dar nu iti stiu numele :) ), iti multumesc foarte mult pentru sprijin, valoareaza foarte mult in asemenea circumstante.
Este incredibil cat iti poate afecta starea de spirit nesiguranta aceasta creata de birocratie.
Voi incerca sa apelez la acest domn, desi sincer, ma simt hopeless momentan. Ai vreo sugestie in legatura cu calea prin care sa-l abordez? Exista un e-mail, un nr. de telefon?
Mi-e efectiv teama sa aplic pentru blue card in conditiile in care am fost avertizata din toate partile sa nu o fac. Ma simt in inegalitate si stiu ca nu ar trebui, vreau sa cred ca nu ar trebui.
Ma gandesc sa fac appeal la decizia de la NINO, sa ma duc cu legea, dar m-am saturat sa nu fiu bagata in seama.

Nu trebuie sa-ti fie teama sa aplici pentru Blue Card, daca lucrurile stau asa cum spui esti indreptatita sa-l ceri si sa-l obtii ... si chiar daca nu ar fi asa, tot nu trebuie sa-ti fie teama.
Blue Cardul nu face decat sa ateste dreptul tau, pentru asta sunt Cardurile colorate, pentru certificare. Si nu tine de o persoana sau institutie, ci datorita faptului ca suntem SI cetateni europeni.
Nu trebuie sa faci appeal, nu ai cum (din pacate), trebuie doar sa suni sa vezi exact cauza respingerii si apoi sa reaplici dupa ce indeplinesti conditiile cerute/specificate.

ioanac a scris:
Multumesc din nou si da, va voi tine la curent.
Momentan nu am decis exact ce sa fac. Si sincera sa fiu, orice sugestie este binevenita. Cred ca o sa fac o loterie. :)

Nu trebuie sa faci nicio loterie, ia-le pe rand, dar luni dimineata fa-le pe amandoua: suni la DWP la nr. din scrisoare si apoi pe dl. Bogdan Carpaveche

Am recitit primul mesaj, spui ca lucrezi de peste un an de zile, dar nu am inteles daca aveai statutul de dependent inca de cand ai inceput lucrul. Daca da, atunci nu mai aplici ca dependent pentru Blue Card, ci pe drept propriu si poti sa-l treci ca dependent si pe sotul tau ca sa obtina si el Blue Card

Totusi, in acest caz nu inteleg cum ai lucrat un an de zile fara sa ai NINo ... cred ca e un pic mai incurcata situatia decat ai descris-o, dar nu dispera caci solutii sunt ... continua demersurile asa cum ai primit sugestiile si vei vedea ca va fi bine.

ioanac
Gramatic
graphgraph
Am fost dependenta de cand am inceput sa lucrez. Am venit in UK casatorita fiind, cand am inceput munca sotul meu era self-employed deja.
Cum am lucrat fara NINO? Pur si simplu. M-au intrebat de el la inceput, le-am spus ca urmeaza sa il iau, au zis ca e ok, voi avea unul temporar (eu platesc si taxe si NIC) si asta a fost. Am aplicat prima oara si am fost refuzata, nu le-am spus nimic de refuz, nu am vrut sa-si faca probleme, mai ales ca si eu eram destul de confuza in legatura cu legitimitatea mea de dependent fara blue card. Asa ca am lasat-o balta o vreme, nu am aplicat pentru blue card, si am reaplicat pentru NINO in urma cu aproximativ o luna, moment care a coincis si cu vremea cand cei de la companie m-au facut atenta in legatura cu faptul au nevoie de NINO-ul meu. Le-am spus ca sunt programata la interviu si ca urmeaza.
Astazi ,la cateva zile dupa refuz, am fost la managerul general al companiei sa ii spun ca procesul obtinerii de NINO este decalat din cauza faptului ca am nevoie de o confirmare de la Home Office in legatura cu dreptul meu de munca. I-am spus ca va mai dura cateva saptamani, probabil si a zis, din nou, ca e OK.
Sincera sa fiu, nici eu nu stiu cum am lucrat atata timp fara NINO, nici cei de la jobcentre nu au fost surprinsi de asta, i-am intrebat unde se duc taxele mele, au spus ca totul se va reglementa dupa ce primesc NINO.
Acum, de aplicat pentru blue card o voi face oricum, daca aplic pe cont propriu, asta inseamna ca le trimit fluturasi pe ultimele 12 luni, nu?
Voi suna la DWP si voi vedea ce si cum.
Din nou, foarte multe multumiri pentru asisstance.

ioanac
Gramatic
graphgraph
Am uitat sa precize, pe scrisoarea de refuz de la NINO, dupa anuntul formal :"your application has been refused because you failed to provide sufficient details of your employment/salary", scrie de mana "please contact 08705210224 for the worker registration card before you apply for a NINO" si este subliniat cu markerul numarul de telefon :)
Asta insemnand ce? Ca trebuie sa imi inregistrez munca? Asta mi s-a spus si la interviu si mi-a spus-o si contabila. Ca trebuie sa ma inregistrez ca employed cu Inland Revenue.
Acum nu mai inteleg. Am senzatia ca imi scapa ceva.

georgiv
Gazetar
graphgraph
Cred ca e vorba de contractul de munca si fluturasii, dar in mod normal dk le mai trebuiau documente ar fi trebuit sa te sune inainte si sa-ti spuna ce documente iti lipsesc, eu asa stiu ca se face.

taranu
Moderator
graphgraph
ioanac, nu ai nevoie de niciun worker registration card .... ala e pentru cetatenii statelor din A8 (primul val de extindere a EU), tu ai drept de munca nerestrictionat ca cetatean roman dependent de un self employed (asa cum am spus deja).

Deci, trebuie sa suni la numarul de telefon din antet, direct la DWP Departament for Work and Pension sa le spui ca esti romanca si nu poloneza sau ce-or mai crede ei. Daca intampini greutati sau un nou refuz (in timpul convorbirii), i-a legatua cu atasatul pe probleme sociale si munca Bogdan C. si explica-i situatia, sunt sigur ca se va rezolva pe loc.

Lucrand pe NINo temporar este posibil ca ei sa te fi incadrat pe banda de urgenta (sunt aproape sigur de asta) si astfel ai fost taxata cu mult mai mult decat ar fi trebuit. Asta inseamna ca vei putea recupera banii dupa ce obtii NINo definitiv.

Acum lucrurile fiind clare, aplici pentru Blue Card pe drept propriu daca ai lucrat 12 luni fara intrerupere mai mare de 30 zile (gap intre doua sau mai multe joburi consecutive in cele 12 luni).
Tu vei fi aplicantul principal si sponsor pentru sotul tau (il incluzi si pe el in aplicatia ta ca dependent). Astfel obtineti amandoi BC, iar sotul tau daca va dori va putea sa lucreze ca angajat, sau daca ii convine poate ramane in continuare self employed.
Aplicatia o faceti cu BR1 (prin posta e mai rapid se pare).
Va trebui sa faceti dovada ca sotul si-a pastrat statutul de self employed pe toata durata celor 12 luni pentru care tu anexezi payslips.
Daca aveti copii ii includeti si pe ei in aplicatie.

N-am inteles de ce trebuie sa te sfatuiasca o contabila si chiar una care habar nu are despre ce vorbeste.

Hai, capul sus ca nu-i dracu` asa negru cum pare

Iar pentru BC puteti aplica chiar daca inca nu ati rezolvat-o cu NINo, maine pregatiti actele si luni le puneti la posta (cu special delivery recomand).

ioanac
Gramatic
graphgraph
Re:Al doilea refuz NINO... acum 3 luni, 2 săptămâni  
Am sunat la DWP si le-am explicat ca situatia mea a fost judecata gresit, ca decizia s-a luat pe baza statutuli meu ca Romanian emplyed in UK si nu a statutului de dependent. Domnul cu care am vorbit nu m-a tinut prea mult de vorba. A zis ca da, intelege ce spun si sa reaplic pentru ca nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme data viitoare. Imi venea sa rad dupa ce am terminat convorbirea.
Anyway, am sunatsa imi programez urmatorul interviu, doamna cu care am vorbit mi-a spus ca nu s-a mai intalnit pana acum cu situatia de roman dependent de self-employed, dar mi-a facut o lista grasa de documente pe care sa le aduc cu mine ca sa fie totul in regula.
Asa ca, acum vom vedea, interviul e in decembrie. Pana atunci, il voi suna si pe domnul atasat. Ma intrebam in cel fel ar putea dumnealui contribui? As putea primi o scrisoare de interventie, de clarificare...?
Intrucat abia in luna decembrie voi implini exact un an de cand lucrez, voi astepta pana in ianuarie sa aplic pentru BC.
Eram putin confuza in legatura cu payslipurile mele. Eu sunt platita saptamanal, asta inseamna ca trebuie sa le trimit toate payslipurile de pana acum sau unul din fiecare luna?
Din nou, adanca apreciere pentru ajutor si incurajare.

Gipsy
Gramatic
graphgraph
Taranu imi place ca i-ai dat ioanei lamuririle necesare.
Parerea mea ioana e ca tu nu ai avut toate actele necesare cand ai fost la interviu.
Multa lume a patit la fel.
Nu trebuie sa-ti pierzi speranta.
Nimeni n-o sa te trimita in Romania pentru ca nu ai NINO. In cel mai rau caz caz o sa-ti pierzi jobul...
Depinde de cei de la contabilitatea firmei unde lucrezi. Si daca nu ti-au trimis o scrisoare inca nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.
Succes in decembrie la interviu.
Un mic sfat daca se poate. La interviu prezinta-te increzatoare. Nu intra cu "capul plecat".
Vorbeste scurt si la subiect. Intrebarile sa fie la fel scurte si concise.
Nu pleca pana cand nu ai primit lamuririle necesare.
Succes inca o data si sa ne spui ce ai rezolvat.

Flo

Gipsy
Gramatic
graphgraph
Inca un lucru destul de esential.
Odata ce primesti NINO aplica pentru Tax Return.
Tot timpul asta in care ai muncit ai fost supra-taxata.
Poti sa suni la HM Revenue & Customs(intreaba angajatorul tau de numarul de tel.) ori poti sa mergi la biroul local "Inland Revenue"(recomandat) si sa ceri "Tax return form" pe care trebuie sa-l trimiti la adresa de pe formular impreuna cu primul si ultimul payslip de la fiecare loc de munca, P45, P60 etc - copii dupa originale. Daca ai avut un singur loc de munca treci peste P45. De fapt pe formular scrie clar ce acte trebuie sa trimiti. Ai grija cand completezi formularul: LITERE MARI, pix negru si sa fie citetz.
Dupa aproximativ 6 saptamani o sa primesti un CEC.
Poate nu am fost suficient de explicit(sunt intre doua ture de noapte), dar sunt sigur mai sunt alti romani care pot sa-ti dea mai multe lamuriri.

Flo

ioanac
Gramatic
graphgraph
Gipsy, multumesc pentru informatiile suplimentare. Tind sa cred ca ultima oara nu am fost suficient de pregatita cu toate actele necesare si incep sa iau in serios si varianta refuzului pe baza acestei lipse. Totusi, prima oara am avut tot ce mi-a trebuit si tot am fost refuzata. Oricum, in decembrie voi fi, cu siguranta, indosariata din cap pana in picioare. :)
Oh, si believe me, nu sunt genul de "cap plecat". Sunt acuzata de over-confidence mai tot timpul. ;) Argumentez pana in panzele albe si am un impuls natural de a te manca de viu daca nu imi respecti drepturile. :)
Deci, sunt o luptatoare. Doar ca am uneori acele momente de epuizare nervoasa in care nu mai am chef sa conving pe nimeni de nimic, in care as vrea sa capitulez mai degraba din sila decat din neputinta.
Dar imi revin repede. Mai ales cand mai ai si cate o mana de ajutor, un gand plin de conideratie de la comunitate.

ioanac
Gramatic
graphgraph
Re:Al doilea refuz NINO... acum 3 săptămâni, 1 zi  
Dragii mei,

Revin cu intarziere, dar am promis sa anunt care este rezultatul celui de-al treilea interviu pt NINO pe care l-am avut in decembrie.
Trebuia sa fie un caz fericit, nu? Si a fost. Cap-coada.
Am dat peste un functionar din Nigeria care era atat de revoltat pe cei de la Glasgow (parca de-acolo vine decizia) incat a tratat cazul meu de parca ar fi fost al lui si a fost de foarte mare ajutor. A scris in formularul acela 1000 de indicatii, a luat copii dupa toate documentele mele, imi venea sa-l iau in brate, atat de neasteptat de ok a fost.
Dupa 2-3 saptamani am primit numarul.
Acesta este sfarsitul povestii mele NINO. Voi deschide un alt topic pentru ca problemele nu se termina niciodata... ;)

Multumiri tuturor celor care s-au implicat, in special lui taranu ale carui sfaturi au fost urmate si au dat roade.

rebecca_uk
Moderator
graph
Re:Al doilea refuz NINO... acum 3 săptămâni, 1 zi  
Felicitari!
Totu-i bine cand se termina cu bine!

Du-mă susPagina: 12
descărcaţi ultimele mesaje direct pe desktop-ul dumneavoastră
Setari intiale
Please login to be able to chat.

Autentificare
Inregistrare
Recuperare parola
Recuperare username